14 hozzászólás a “10 dolog ami jó változás volt a Star Wars SE-ben?” bejegyzéshez

  1. Én teljesen ellen vagyok az ilyen utólagos változtatásnak. Jó, legyen a lézerkard kicsit szebb, de a többi… Minek megváltoztatni? Hagyjuk úgy, ahogy volt.

  2. Én hallgattam egy podcast-et amiben mondták hogy ezek a változások többsége nem hogy fölösleges, de még rossz is volt, persze nem mindegyik. Jabba ajtója, vagy hogy nem 6 hanem 60 Rohamosztagossal küzd…ezek mind azok.

  3. “Minek megváltoztatni? Hagyjuk úgy, ahogy volt.”
    Semmit nem vesznek el a filmből viszont mindeképpen jobban néz ki/hatásosabb. Nincs ezekkel a felsoroltakkal semmi gond, viszont a die hard fansággal annál inkább amikor már annyira ragaszkodnak valamihez, hogy képelenek meglátni azt is ami esetleg javít egy jeleneten.

  4. Volt, ami javított, pont erről szól a poszt is, de azért voltak hatalmas baromságok is a változtatások között. Én például utálom, hogy lecserélték sebastian shaw-t is a jedi végén, pláne, hogy az új trilógiát nem szeretem. És persze hd minőségben csak ez a felújított változat jött ki.

  5. Az a egyik legnagyobb hülyeség, és nem azért mert Anakin-t játszó színész szar volt és nem kedvelem, hanem mert Anakin nem 25 évesen halt meg hanem vagy 50 évesen…de voltak olyan változások amik még a történetet sem vitték előre, tele van olyan CGI-os baromságokkal ami gusztustalanul néz ki, vagy csak semmi értelme. Volt egy olyan jelenet amikor R2D2 bebújik egy lyukon és CGI köveket tettek be elé.

  6. Volt sok jó és hasznos újítás, pl. a Halálcsillag szebben robban fel, nagyon szép és éles lett a képminőség, a Tattooine sokkal zsúfoltabb és lakottabb lett, a Jedi Visszatér végén hangulatosabb és sokkal jobb zene van, amikor ott ünnepelnek… de ez már az 1997-es Special Editionban is mind benn volt, kár hogy BR-en nem azt a verziót adták ki. Ott az újítások ellenére még az eredeti Anakin volt. A fiatal Anakin a végén iszonyúan irritáló és szentségtörő is egyben. A fénykardok nem hogy szebbek, hanem sokkal gagyibbak lettek az eredetihez képest. Luke kardja nem kékes, mint eredetileg volt, hanem van ahol fehér, meg zöldes… Ez mi??! Egy profi cég ekkora baklövést hogyan követhet el, nem értem. A Birodalom Visszavágban szintúgy. Vader kardja halovány rózsaszín lett a ragyogó piros helyett. Hát illett volna utólag ezeket korrigálni. Bezzeg az Ewokok pislognak, azt meg tudták oldani. Meg a Baljós Árnyakban CGI Yoda lett a báb helyett, ami mondjuk meglepően jól sikerült. Azért a fénykard a Star Wars ikonja, és pont azt cseszték el, érthetetlen.

  7. Lucas mondta meg milyen változtatások legyenek, és hát mondjuk ki, kicsit meghülyült az öreg, ezért is gondolt bele hülyeségeket. Inkább megnézem az eredeti verziót, mint ezt az elcsúfított maszlagot.

  8. Én meg inkább megnézem a gyönyörű blu-ray kiadást, mint hogy a homályos recsegős vhs-en nézzem. Csak azért azért nem fogom xar minőségben nézni, mert a fikagépeknek nem tetszik hogy 4 percet változtattak a filmeken.(amelyek közül nekem csak anakin fiatalítása nem tetszett. A többi bővítéstől viszont csak jobbak lettek a filmek)
    Akos sok helyen nem változtattak a fénykard effekten,, magasabb felbontásban ezért is tűnik furcsának:)

  9. Elfogult vagyok a régi trilógiával szemben, de ezek mind pozitív változtatások, még Anakin is a Jedi végén, aki meg logikátlanságot lát benne azt nem értem, az orra előtt a legegyszerűbb magyarázat: Anakin szelleme a mielőtt-bekebelezte-a-sötét-erő-formában jelenik meg. Egyszerű szimbóluma a megtisztulásának, nem aszott öregként kell emlékezni rá akinek a fél arca rojtosra van sithelve mint a reggeli a vastagszar, hanem a még “tiszta” lényében. Tisztább is és kerekebb is az összképe a hexalógiának így.

  10. fearandloathinginlasvegas
    Igazad is lehet, meg nem is, mert a Jedi visszatér címmel rá céloztak, hogy megszűnt sithnek lenni, a végén jediként halt meg.

  11. Han Solo vs Rohamosztagosok kepen a nagy ter ellenere a padlo tükrözödeset ugy hagytak, igy teljesen irracionalis arnyekok es fenyek vannak.

    Jabba kapuja szamomra akkor is eleg nagy volt, amikor eredeti volt.
    A palotan belüli ujitasoktol egyenesen felpöndörödik a labujjamon a köröm.

    Tatooine nekem megadta a forgalmas ürkikötö hangulatot korabban is. Az ujitas szörnyen rossz, mert tele van poenkodassal, meg nem starwarsy cuccokkal es raadasul technikailag is gyenge. Epp hogy a kek szel nem latszik az “odavetiteseknel”.

    Anakin kicserelese szentsegtöres.
    Greedo lött elöször = no comment.
    Coruscant ünnepel = felesleges.

    A többi itt felsorolt viszonylag elfogadhato.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.