45 perces a végső csata a Hobbit zárórészében

Oké, WTF Peter Jackson. 45 percig folyamatosan harc? Lehet csak én vagyok negatív, de ez Transformers 3 eset, avagy mindenképp unalmas lehet a végére a megállás nélküli akció. Rendben, 5 hadsereg csap össze, de akkor is… A rendező ilyet nyilatkozott:

We have a rule that we’re not allowed to go more than two or three shots of anonymous people fighting without cutting back to our principal characters. Otherwise the audience just ends up with battle fatigue.

Röviden: ismeretlen arcok csak 2-3 vágókép erejéig lesznek, utána mindig visszaváltanak a főszereplőkre. Mindezt azért, hogy a néző ne fásuljon bele a csatába. Baromi kíváncsi vagyok ez mennyire segít majd. Lehet negatívnak hangzottam az eddigi tapasztalatok alapján, de mégis remélem meglep majd Jackson és jól sül el a dolog.

Extra még: a Batman v. Superman: Dawn of Justice első teaser videója a Hobbit előtt lesz először vetítve.

29 hozzászólás a “45 perces a végső csata a Hobbit zárórészében” bejegyzéshez

  1. Közel 5 tökéletes GyU rész után (igen, egybevettem őket) gondolod majd pont 6.-nál fog meghülyülni és elcseszni az egészet? ne már.
    Gondolom több szálon futnak a cselekmények, nem fog mindenki 45 percig üvöltözve kardot lóbálva gyilkolászni.

    Ezt is írták, hogy főszereplőKre, nem főszereplőre. Általában pesszimista vagyok de most mégis bizakodó, Jackson nagyon tudja mit csinál

  2. miért ? a hobbit 2 végén is kb 45 percig menekültek a törpök a sárkány elől, miközben érdekes akrobatikus mutatványokat hajtottak végre, roppantul nem törphöz méltó módon, láncokon csúszkáltak ide-oda, meg ugrabugrálak, stb már alig vártam, hogy vége legyen, de ki kellett húzni a filmet ugye 3 órára valamivel

  3. Annak idején a Két torony esetében is 45 perces csatáról cikkezett a sajtó, de végül a valódi akció alig volt több 20 percnél. Én igenis bízom Jacksonban. Hollywoodban senki nem rendez úgy csatajeleneteket, mint ő.

  4. A könyvben se volt kis csata, mert rész vett benne párezer e “ember, törp, goblin/ork” mindkét oldalon, de azért nem kéne túlzásokba esni azzal, hogy a leírások alapján ez már alázni fogja a Minas Tirthi csatát is….:(

    Főleg, hogy maradni kéne népességnek a vidéken, mert a gyu idején a függelékből tudjuk, hogy volt itt is egy hatalmas csata sokkal nagyobb, mint a majd most látható 5 sereg csatája…

    Amúgy is nekem az eletem egy része volt a GYU, mert egy időben nagyon rá voltam gyógyulva, de ez a csata úgy, mint a többi nagyon sablonos.
    Mivel az ált suliban megtanultunk olvasni tán nem spoiler ha leírom, hogy van a harc, megy a hent vesztésre állnak a jók aztán jön az első várható erősítés, majd ismét hent megint kezd felül kerekedni a gonosz aztán jön a totál váratlan erősítés 2 és win.
    A jók közül szigorúan csak egy beszélő és fontosabb karakter meghal szépséges monológok közbe aztán enyhe szomorúsággal kevert boldogság………………uncsiiii.

  5. Én nagyon szeretem a gyűrűk urát, de nekem eddig mindkét hobbit csalódás volt és indokolatlanul hosszú.

  6. tsme says:
    2014. October 25 at 03:23
    Közel 5 tökéletes GyU rész után

    Micsoda???? Szóval szerinted az eddigi 2 hobbit film tökéletes volt.Én nagyon szeretem mondhatni a kedvenc filmem.Imádom meg nézni évente többször is.De még is azt gondolom,hogy kicsit erős túlzás az,hogy 5 tökéletes GyU rész…

  7. Hogy itt semminek sem tudnak örülni… Mintha nem láttatok volna már 5 Középföldés filmet, amiben az összes akció legalább 100%-on pörgött.

  8. A Király visszatér végén se volt sokkal rövidebb a csatajelenet. Nem kell parázni! Gondolom itt se megállás nélkül lesz annyi…
    A Hobbit filmek meg szerintem is tökéletesek. Nem azért mert ugyanolyan jók, mint a Gyűrűk Ura filmek. Azokat nem szárnyalhatja túl már a történet miatt sem. De ebből a könyvből és a függelékekből nem hiszem, hogy lehetne jobb filmeket csinálni. Én mindegyikből imádom a hosszabb változatot is, nem találom elnyújtottnak. Nekem az is élvezet, ha már Zsáklakot mutatják az egész filmben, annyira hangulatos. Ez is nagyon várós! De előtte még érkezik a második rész extended edition. :)

  9. fardavid: Már megérkezett. Került bele pár jelenet, amit nem is értettem, hogy miért hagytak ki a moziverzióból.

  10. őszintén szólva az első Hobbit szerintem naaagyon unalmas.

    viszont amint megvan Blu-rayen a Hobbit rendezői bővített trilógia, szépen szervezek egy hosszú hétvégét és a GYU-val együtt sorban megnézzük pár haverral mind a hat részt.

    és hálás vagyok Peter Jacksonnak, hogy ilyen szépen filmre vitt egy ilyen gyönyörű mesét. moziünnep minden rész, akárhogy is vesszük.

  11. Play

    hivatalosan 4-n jelenik meg. Torrenten meg még nem láttam szinkronizált 3D-s változatot. Azt akarom megnézni. Ezek a filmek jobban bejönnek szinkronosan, mint eredeti nyelven…

  12. A Hobbit-ot nem lehet szerintem összehasonlítani a LOTR-al. Közel sem ütötték meg sajnos azt a színvonalat. Ettől függetlenül várom a trilógia befejező részét.. ha már végig szenvedtem az előző 2-t is, várva a csodára, az érzésre, amit anno a LOTR adott.

  13. Csak 45 perc? Azt se bánnám ha 3 órán keresztül abálnák egymást, és szerintem nagyon nem vagyok egyedül.

  14. mewee: érdekes, hogy bemásolod a hozzászólásom de aztán nem tudod értelmezni. Egy szóval sem írtam, hogy tökéletesek lennének.

    De a Hobbit történet ennyi könyvben is. Jackson nem írhat bele több csatát, meg főhőst meg tudom is én kinek örülnél, csak hogy jobban hasonlítson a GyU-filmekre.

    De ha nem tetszett az első két Hobbit akkor gondolom nem vagy olyan buta, hogy megnézd a 3. részét. Ez olyan tipikus, hogy ‘megnéztem az utolsó Transformerst de szar volt, de amúgy az előzőek is szarok voltak de azért megnéztem mert buta vagyok’

  15. Gondolom ebben a nagy csatában negyed annyi élő hús-vér statiszta és tripla annyi zöld háttér lesz mint helms deepnél anno?

  16. “De a Hobbit történet ennyi könyvben is. Jackson nem írhat bele több csatát, meg főhőst meg tudom is én kinek örülnél, csak hogy jobban hasonlítson a GyU-filmekre.”

    – nem nem ennyi, kevesebb. Kitoldottak a GYU fuggelekevel vagyis bele tettek dolgokat amik a konyvbn (hobbit) nem voltak.
    – Pedig pont ezt csinaltak. Legolas nincs benne a konyv verzioban a filmben meg igen, en okkkent azt tudnam felhozni, hogy igy a Hobbit jobban hasonlit a GYU-ra :))))
    – mirt ne irhatna bele dolgokat, nincs a vilagon sok olyan konyfeldolgozas ahol ez nem torten meg. Extrem pelda Blade Runner, nem is nagyon hasonlit a film a konyvre. + a GYU se koveti szolgaian a konyvet ha jol tudom osszevontak szereploket plusz megvaltoztttak dolgokat.

  17. “Gondolom ebben a nagy csatában negyed annyi élő hús-vér statiszta és tripla annyi zöld háttér lesz mint helms deepnél anno?”
    ebben minden benne van,ezért van borzasztó kicsi élvezeti értéke az új a hobbitnak,amennyire igazi volt a LOTR ,annyira fake SZÁMOMRA a hobbit.

  18. Remélem, a végére Jackson végkép leszámol a fizikával, és a törpök meg hobbitok legalábbis repkedni fognak.

  19. Élien: Fizikát keresel abban a világban, ahol tündék, törpök és beszélő sárkányok vannak?

  20. zsocso: Szerintem jogos, hogy egy sajátos fizikát keres egy felépítettfantasy világban az ő szabályrendszerén belül.

    Ha Tolkien megalkotott egy világot ahol a törpök zömök, darabos de szívós morcos szakállas egyének akkor ne kezdjenek már el a filmben baletharcot tolni, meg repkedni szerintem.

    A tündék vannak ilyen gyors, ügyes, akbrobatikus valakinek leírva ők tolhatjaák.

    (Off: Na meg a Tündék itt is állítólag ilyen űberbölcs valakik, mint az összes high fantasyban ahol ez 100* közölve van, hogy ők bizony micsoda bölcs népség, csak jelét azt sohase adják azon kívül, hogy letolnak néhe pár fehér toll törzsfőnök feat Paolo Coelho egysorost. XD)

  21. Ha a tündék képesek méteres hó tetején járni akkor az ember elvárná, hogy következetesek legyenek a fizikával kapcsolatban.

  22. Nekem az egész Hobbit film, olyan volt mint egy konzoljáték. Ugyan fantasyban az ember nehezen keresi a való világ törvényszerűségeit, a két film röhejes jelenetekkel volt teli, ami számomra elvett az élvezeti értékéből. A szememben a Gyűrűk ura és ez ég és föld. Amig az előbbi esetén a vizuális és számítástechnológiai megvalósítás úttörő volt és értékkel bírt, a Hobbitnál szerintem PJ átesett a ló túloldalára. GyU komolyan vehető és izgalmas volt a maga műfaji keretei között, a mostani filmeknél még a kosztümös Tini ninják is több “hitelességgel” vannak megjelenítve.

  23. Kicsit korainak érzem viszont a B VS S tesert. Ha most elkezdik, preimierig megnézhetjuk az egész filmet részletekben :D

  24. Várós a film.

    Amikor a Hobbit 1-et megnéztem moziban, akkor nekem is voltak vegyes érzéseim. De később megtekintve a bővített verziót, sokkal jobban beleéltem magam. Lehet hogy másoknak lényegtelen volt, de ez a sok apró dolog tudta teljessé tenni.
    Hasonlóképpen a Hobbit 2-nél is.

    Az pedig, hogy nem hozza a GyU érzést?
    Túl sokat agyaltok rajta. Felesleges.

  25. A fizikánál arra gondoltam, amit aha megfogalmazott:
    “Nekem az egész Hobbit film, olyan volt mint egy konzoljáték. Ugyan fantasyban az ember nehezen keresi a való világ törvényszerűségeit, a két film röhejes jelenetekkel volt teli, ami számomra elvett az élvezeti értékéből.”
    Az én gondom is épp ez, hogy irtó röhejes lett az egész. Nézzétek meg az első LotR film Móriában játszódó részét, majd a Hobbitból azt, amikor menekülnek a barlangi manók elől. Teljesen hülyén néz ki, ahogy a figurák pörögnek, pattognak, mint a gumilabda. De igaz ez a Hobbit film legelején a mosogató-tányérdobálós-éneklős jelenetre. A leggázabb pedig a hordós harc volt. Az, hogy fantasy, nem azt jelenti, hogy nincs fizika, hogy bármit szabad. Önmagával igenis következetesnek kell lennie, különben elvész az izgalom, és egy vicc lesz az egész. Ahogy az meg is történt.

  26. 45 prces csata: hosszu képsorok csatába rohano szereplökrôl , utánna ugyan ez csak a gonoszokkal, megint hosszu képsorok csatába lovagló szereplökrôl, és ugyan ez csak a gonoszokkal, hatalmas beszéd a csata elôtt, hatalmas orditások a csata kezdetén, lassított lovaglások, lassìtott vonaglások ahogy a harc kôzben elesnek a szereplôk,jedi tôrpök, jedi orkok, gandalf megjelenik és mindenkit elvarázsol, aztán jönnek a sasok. Igazad van kara senki sem rendez ugy csata jelenetett mint jackson:)
    Egyébként meg a kèt hobbit film volt életem legunalmasabb filmes élménye, ugyhogy isten ments hogy a harmadikat a moziban nézzem meg.

  27. Jackson megint csak a 3. rész csatájáért rendezi meg az egészet. Valamelyik stábtag említette még a GyU-nál, hogy azért forgatta le az első 2 részt, hogy megcsinálja a Minas Tirithi vagdalózást :D

  28. abba kéne hagyni már a filmekben ezeket a lehetetlen harcokat, hogy mindenki egy kibaszott ninja és ide-oda pörög meg ugrál, kezd nagyon unalmas lenni, sokkal jobb egy hangulatos vívás vagy akármi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.