Podcast: Nyilvános vetítés 412: Leszbi kopsz

“Kevés témánk van” – Béla, 2015, az 1 órás adás elején. Még egy rövid meglepit is elhelyeztem benne, a múlt heti 4 perc emlékére.

Premierek: Torrente V

Témák:
– Heti Star Wars – Boba Fett lesz az Ep 8 után. Jó ez, hogy prequeleket kapunk “tölteléknek”?
– Ez a Suicide Squad
– Heti remake: Cube.
– Absolutely Anything trailer, Simon Peggen múlik a világ sorsa.

Megtekintve: Let’s Be Cops, ST. Vincent, Argo 2.

Letöltés, RSS, iTunes.

14 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 412: Leszbi kopsz” bejegyzéshez

  1. Köszi az adást srácok!

    @Béla: Star Wars – The Old Repubic a játék címe, ingyenes MMO, amit a Bioware csinált és ingyenesen játszható. Nagyon tudom ajánlani.

    Valamit még akartam írni, de tegnap hallgattam meg az adást és elfejtettem… :P

  2. Jó kis adás volt ezúttal is. Most nem is voltak olyan hosszú szünetek benne, mint a múltkor, az egyetlen ürességet meg szépen megöltöttétek valamilyen zenével.

  3. Boba Fett Jango Fett nyersklónja volt amit a fizetsége részeként kért és nem vetették alá fejlődésgyorsításnak ezért volt kisfiú. Régen meg azt hiszem valami random Koréliai csávó volt egy mandalor páncélban azért hajtotta annyira Hant mert volt valami régi bajuk egymással.

  4. Kaoka: Nálam is ez van. Lejátszó nem megy nem is tudom hányadik adás óta.

  5. Jó kis adás :) A Forever pedig igencsak elfért, bizony! :D (főleg, hogy jövőre már nem lesz miről beszélni vele kapcsolatban :/ )
    A vígjátékos eszmefuttatás (kifulladó ötlet fél-egy óra alatt, aztán moralizálás) érdekes volt, van benne valami, bár szerintem az átlagnéző természetes igénye, hogy lásson fejlődést bekövetkezni a főszereplő jellemében/helyzetében (vagy legalábbis pozitív változást a film ívében) – én valami ilyesmiben sejtem az okot a jelenségre.

  6. Lord: egyértelműen a történetmesélés 101 az indok rá, de olyan szempontból is érdekes kérdés lehet, hogy pl a sitocmokban meg évadok alatt alig van változás, a heti részben meg szinte semmi általában, és mégis nézi az átlag néző, az írók meg nem mernek annyira változtatni rajta.

  7. Human, ez azért lehet becsapós, mert egy sorozatnál van egy-tíz éved, hogy fejlődést mutassanak be a karakterek, de (valószínűleg) ott is nézői igény (nekem legalábbis általában az), hogy történjen valami fejlődés a kiinduló helyzethez képest. Viszont amíg egy sorozatnál apellálhatsz rá, hogy lesz 7 éved (szerződések addig bizonyosan engedik, a nézettség dönti el), míg a filmnél van rá 90-180 perced, hogy megcsináld a „sorozatfinálét” is a film utolsó fél órájában (hiszen kisebb az esély egy folytatásra, mint egy sorozatnál…talán).
    Meg az is kérdés, hogy egy (forgatókönyv)író, meg aki beleszól a történet alakulásába egy filmnél, figyelembe veszi –e azt, hogy neki van 90-180 perce, hogy megmutassa magát a világnak. Míg egy sorozatnál kicsit nyugisabb a helyzet (gondolom), legalábbis az adott év végéig.
    Vagy csak simán ez egy olyan séma, amitől nem mernek elszakadni a filmeknél, mert ezen szocializálódik mindenki.
    De én csak óvatosan vagyok a fejtegetésekkel, az ultimate igazságot nem én fogom megtalálni szerintem :)

  8. tudom milyenek a sorozatok, de akkor is, a néző azt szereti ha egyhelyben maradnak a karakterek, elég megnézni a sokáig legnépszerűbb Two and a Half Ment, ahol igazi jellemfejlődés nem volt (meg ez a van sok éved sem valós igazán, hiszen 90% az első évadot nem éli túl:). Meg lehet szerintem úgy is karaktert fejleszteni, h nem unalmas a sztori, régen képesek voltak rá, pl a Ferrisben nem erős a dráma, mégis mindenki jobb ember a végén, miközben végig vicces volt.

  9. Hát, akkor piros passz. A Ferris tényleg nagyon jó példa erre, ezt aláírom.
    Lehet, hogy a vicces-felelőtlen karaktereknek csak úgy tudják (akarják) érzékeltetni a fejlődését, hogy elbárgyúsítják az egészet? Ez illene abba a sémába, hogy a filmeknek (meg úgy egyáltalán, a történeteknek) egyre egyértelműbbnek kell lennie, muszáj látványosan változni-változtatni. Az árnyalatok, kis változások és szofisztikált megoldások meg…ritkák, sajnos.
    De azt, hogy miért KELL fejlődniük, miért erőltetik ennyire, azt már csak a korábbival tudom magyarázni, hogy ezt látják évek óta, és nem akarnak eltérni.

  10. A Forevert én is néztem és nagyon nem örülük a cancel-nek. A Mentalista jobb éveit idézte nekem.

  11. SW szinkron: Jedi visszatérben meg Rékasi Károly volt az eredeti szinkronban… Aztán a felújított verzióban Stohl lett Luke hangja… és egyesek állítják, hogy a trailerben is ő van, csak furán hangzik… :D

  12. A Carrie Bradshaw-s résznél jót röhögtem, ahogy a Filmalap pornós párhuzamán is :D Köszi srácok megint jó adás volt :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.