14 hozzászólás a “Minden amit tudni akartál az Industrial Light & Magicről” bejegyzéshez

  1. ha nem is nőtt túl rajtuk a Weta, kiemelkedő, hogy egy mennyivel kisebb kaliberű cég versenytársa lehet az ILM-nek (ami sokkal tapasztaltabb és nagyobb emberi, illetve anyagi erőforrással bír). mindkettő nagyon tehetséges, ami nekünk jó és nem is nekünk kell választani a kettő közül.

  2. Nem szarok, erről szó sincs, csak az elmúlt tíz évből nem sok újításra lehetnek büszkék.Lehet végül is, hogy csak nem volt alkalmuk villantani ebben az évben minden esélyük meg lesz rá.

  3. “Nem szarok, erről szó sincs, csak az elmúlt tíz évből nem sok újításra lehetnek büszkék”

    Ezt mondom én is! A CGI totál megrekedt egy 10 évvel ezelőtti szinten. Totál nem fejlődik. Legalább is nem annyit, amennyit “kellene”.

  4. pedig a fantasy téma miatt, lehet a warcraft pont, hogy jobban feküdne a weta-nak (Eragon, LotR, Hobbit, Avatar), mint a future-tech cuccokkal és robbanásokkal villogó ILM-nek.

  5. gondolom mivel a számtech cuccok se nagyon fejlődtek az elmúlt években így a CGI se tudott…

  6. “gondolom mivel a számtech cuccok se nagyon fejlődtek az elmúlt években így a CGI se tudott”
    Ma egy atlag telefonba tobb mag van mint volt egy atlag haztaratasban ot evvel ezelott az ossz szamitastechnikai arzenalt figyelembe veve.Vagy a harom evel ezelotti laptopomban nem volt annyi memoria osszesen mint a mostaniban csak a videokartyan van. Csak hasonlitsd ossze egy 10 evvel ezelotti jatek megy egy mai grafikajat vagy csak ugyanazon jatek ket resze kozotti grafikiai kulonbseget (grand theft auto 4 es 5) A cgi-t szerintem nem a technikai akadalyok korlatozzak be hanem anyagi + az emberek maguk. Pl. a gyuruk ura valosagasabb mint a hobbit, de nem azert mert a szamitogepek visszafejlodtek hanem egyszeruen az emberi tenyezo miatt. + bizonyos koltseg felett nem eri meg a cgi-be invasztalni mert nem jon vissza a befektetett osszeg.

  7. Prothean: Akkor nem csak én gondolom így! Már lassan levédjegyezhetik ezt a ” special effects powerhouse that revolutionized filmmaking and changed entertainment forever” bullshitet. Ezt nyomják már a vasember óta… vagy még hamarabb?Nem méltó ez a nevükhöz na.

  8. Köszi a cikk linkjét, de annyiból csalódás, hogy sokkal inkább nosztalgiázás, kevésbé informatív. De amúgy igényes írás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.