The 5th Wave-előzetes: a fiatalok mentenek meg minket az űrlényektől!

Újabb YA feldolgozás. Az űrlények támadnak, eddig 4 hullám volt, épphogy túléltük, de jön az 5. Mindeközben egy lány próbálja megtalálni az öccsét a posztapok Földön. Meg valami szerelmi háromszög is van. Na jó, egy kicsit ironikus vagyok, de elsőre nem is néz ki rosszul, és a főszereplő Chloe Moretz színésznek sem a legrosszabb.

5thwave-trailer-screenshot

A tovább mögött nézhető az 5. hullám trailere.

human
írta
2015. 08. 31. 20:23
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “The 5th Wave-előzetes: a fiatalok mentenek meg minket az űrlényektől!” bejegyzéshez

  1. A könyvet nemrég olvastam, amiért kiemelkedik a sok YA, disztópia könyv közül, hogy bár sok elem ismerős volt már máshonnan, mégis eredetien kemény, átgondolt, komor és izgalmas lett a végeredmény. Sokkal jobb az Éhezők viadalánál, vagy Az Útvesztőnél. A Burok volt hasonló űrlényes, de ez annál jóval komolyabban vette a kiirtás, invázió fogalmát.
    A legtöbb jelenetet felismertem a könyvből, remélem maradnak is a könyvhűségnél, nem tudunk meg előbb semmit, mint a főszereplők és a tininyál se lesz beerőltetve. Valószínűleg lesz szerelmi háromszög, de az 1. könyvben épp hogy fel lett villantva ebből valami, még úgy is, hogy a szál kezdete még az 1. könyv eleje elé nyúlik vissza. Mindenesetre az alap meg van ahhoz, hogy ne egy gagyi szerelmi szenvedés legyen belőle.

  2. ú YA legjobb, remélem ez is olyan eredeti mint a többi és lesznek benne csinos lányok, én biztos nem bírtam volna ki az első hullámot se

  3. Jónak tűnik, bírom Kloét, Liev Schreiberrel is elvagyok. Viszont a két srác elég durván antipatikus ránézésre. ( Ha fekete lennék, ez most vajon rasszizmus lenne? :D )

  4. nem mondom, hogy Cloe egy szinten van Kristen-nel vagy hogy szar színész lenne, de vazzeg…. ezek egy színiiskolába jártak, ahova Boyega is? vagy ez valami újvonalas stílus, hogy végig nyitva van a szájuk?

  5. A könyv (az első,a másik 2 angolul még várat magára, magyarul sajna azok még nincsenek) zseniálisan jó volt, izgalmasan megírt darab, jóféle disztópiát festett le. Első blikkre a trailer nekem kicsit gagyi hatású volt, remélem pozitívan fogok csalódni. A jeleneteket szinte mind felismertem én is, ez azért bíztató.

  6. Rájöttem mi az a YA, vagyis utána néztem! :) Chloe-val még mindig tartom a kapcsolatot jó csaj! Csak azt nem tudom hol az istenbe van az előző 4 hullám?

  7. Hát valami borzalmas volt ez a trailer, nem is azért mert YA(nem esett le, hogy mit jelent), hanem hogy nem történt semmi, csak gyenge színvonalú dráma végig. És az hogy Others… idegesítően semmit mondó.

  8. Joooój de cseles, ha a pofók ofók testrablók szépen lehet spórolni a költségvetésen. Mellesleg, ha tudnak ilyet akkor mi értelme a 4 hullámnak elég csak a megfelelő helyeken mind-controlozni van a Földön elég nuki, vegyi meg biológiai fegyver a győzelemhez, de elég lett volna az áramos móka is a mai hadseregek már fingani sem tudnak amper nélkül, ahogy mi sem. Már nagyon unalmas ez a young adult tematika, kiváltképp, hogy korunk tényleges young adultjai visítva adnák át az anyjukat is a megszállóknak ha egy hétig nem lenne instagram.

  9. Már megint!? Gondolom hasonló színvonalú lesz mint az Ender’s Game. Nem tudom miért erőltetik ezt a “gyerekek basznak oda a földönkívülieknek” xarságot. Inkább csinálnának vmi keményebb, darkosabb űrlényes megszállós sci-fit…

  10. human: porgott a hoher a YA-n, egyszeruen csak szeretem erteni, amit olvasok.

    Konyvet most olvasom (koszonhetoen ennek a postnak meg a trailernek), kellemes kis ponyva, de… Inkabb sortozatnak tudom elkepzelni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.