Heti remake: Memento

Erre már nincsenek szavak, de ha megnézzük miket nyilatkozott a remake producere, akkor még jobban kinyílik a bicska. Nolan egyik korai filmjéről van szó, ami még a Nolan utálók egy részének is tetszik. Egy olyan férfiról szól, aki képtelen hosszabb távon emlékezni dolgokra, és így keresi a felesége gyilkosát. Ezt az alapfelvetést a film felépítése, vágása is erősíti.

Szóval a producer:

We intend to stay true to Christopher Nolan’s vision and deliver a memorable movie that is every bit as edgy, iconic and award-worthy as the original.
[…]
People who’ve seen ‘Memento’ 10 times still feel they need to see it one more time. This is a quality we feel really supports and justifies a remake. The bar is set high thanks to the brilliance or Christopher Nolan, but we wouldn’t want it any other way.

Micsoda kibaszott indokok egy remake mellett baszki. Az eredetit sokan nézik még mindig újra, irány remakelni…

36 hozzászólás a “Heti remake: Memento” bejegyzéshez

  1. Jaj, mondja valaki, hogy ez nincs még kőbe vésve, mert most már komolyan eldobom az agyam. Persze, lehet jönni, hogy “ne nézd meg ha nem tetszik”, de attól még megbecstelenítenek egy fantasztikus filmet. Bassza meg az összes producer, aki ebben benne van.

  2. Ha Hetedik remake készül és írnak hozzá *SPOILER ALERT happy endet akkor szerintem emigrálok a holdra

  3. Hogy egy kalssziksut idézzek. “Na és hogy állunk miérttel?”
    Látom, le van írva, de az bullshit..

  4. Szóval mi is a gond? Nem kell megnézni, én se fogom. Attól meg, hogy remakelik az eredeti nem lesz semmivel se rosszabb. Szóval hajrá, aztán nézze aki akarja…

  5. Csak jó lenne, ha jönnének az UFO-k azt rendet raknának Hollyremakewoodban…
    Egy méretes reboot kellene már oda is a fejekben.

  6. Hát legalább olyan alkotásokat remakelnek, amik megkövetelik azt koruk és “szerényebb” kivitelezésük okán. Lassan bejelenthetnék az Interstellar remaket is, hiszen mai szemmel már igencsak nevetségesen fest.

  7. No comment. Egyébként ilyenkor ki ad el a remake jogait. Vagy ilyesmihez nem kell? Csak fogják magukat és ami tetszik annak nekizuhannak?

  8. Semmi gond, idén is csak háromszor voltam moziban, mert olyan sok minden igényes volt, hajrá hajrá a legjobbakat kívánom.

    Kibaszott lusta inkompetens degenerált pénzéhes kromoszóma hiányos/többletes kurva anyátokat.

  9. Úgy hiányzik nekem egy PG-13-mas Szökés Alcatrazból remake női főszereplőkkel, vagy a Harcosok Klubbja remakenek is itt lenne már az ideje.
    Sorra buknak a remakek, de még mindig nyomatják. Barmok!

  10. Ezek a hírek úgy elszállnak mellettem,hogy csak na. Készüljön. Pont.
    Leveszem a polcról az igazit és megnézem azt. Nem kisebbedik a hatása attól, ha elkészül a remake.

  11. Ennél gázabb nincs.Nem is hiszem el. Ha valami tökéletes és teljesen egyedi, akkor miért “dolgozza fel valaki”? SEMMIT nem lehet ehhez a filmhez hozzátenni. Csak elrontani lehet. Meg is teszik. Az ember tragédiáját is újra írja majd valami pöcs? Vagy a Bibliát?

  12. @Leo_Stotch: Igen, lehet így nézni a dolgot. Vagy lehet máshogy: Egy alapból remek film klónozása helyett ezt az energiát és pénzt fordíthatnák más, önálló forgatókönyvre, ami akár még újat is mutathat. Ritkán látni igazi frissességet szarivúdban. A remakek is csak eme törekvésnek a hiányát igazolják.

  13. @FreeKatana: te ténlyeg azt hiszed, hogy pont hollywoodban nem lesz pénz felesleges és ostoba filmekre?
    Aki ezt az energiát és pénzt ilyen remake-re fordítja, annak valszeg alapból nincs is értelmes gondolata, hátmég valami friss, amire te gondolsz.
    Vagy hogy a pénzt szerinted nem ezeknek kéne adni, hanem másoknak?
    Ja úgy értem… de akkor már legyen világbéke is…

  14. Soha nem szoktam dühöngeni ezeknél a híreknél, ugyanis általában meglehetősen ártalmatlanok… Most komolyan, kinek árt a totálisan érdektelen Point Break remake??? De ez… Ezt tényleg nem értem. Egy fiatal film, egy fiatal rendezőtől, aki még nincs messze tőle… Nem értem.

  15. Akartam mondani, hogy várom már, mikor remake-elnek egy még csak készülő filmet, de rájöttem, hogy végülis az asylum rég azt csinálja.

  16. Nem kell elmenni az ilyen filmekre. Bukjanak csak meg szépen. Aztán előbb-utóbb abbahagyják a remakelést.

  17. Mi lesz a következő a sorban? Forrest Gump? Szenvedélyek viharában? Száll a kakukk fészkére? Gran Torino? Amerikai szépség? Szemtől szemben? Rettenthetetlen?

    Szégyen, gyalázat…

  18. @bobjay: “Úgy hiányzik nekem egy PG-13-mas Szökés Alcatrazból remake női főszereplőkkel…”

    Ez az egy mondat tökéletesen leírja az egész mizériát.
    Feldobtad a napomat, köszi! :D

  19. Oké. Most komolyan. Az ilyen baromságoknak hála, lassan elkezdhetnénk egy “ezeket-a-filmeket-nem-kéne-remake-elni” kickstartert. Megvesszük a filmek jogait, és nem csinálunk velük semmit, amikor meg a jogok visszaszálnának az előző tulajra, akkor meg újra megvesszük, és így tovább, és így tovább.

  20. Akik szerint az eredeti megmarad: igen megmarad, de csak azoknak, akik látták. Akik meg a remake-kel találkoznak először (és teszem azt, nem tudják, hogy van eredeti) úgy nem is fogják megnézni az eredetit, mert minek? Látták a sztorit, ismerik a csavart, ergo egy jobb élményből maradnak ki pusztán emiatt.

  21. Jöhet! De akkor remakeljék gyorsan a Pulp Fiction-t is, mert a fölött meg pláne eljárt az idő, több mint 20 éves. Csak mindeközben ne feledkezzenek el a Spider-Man remakeről, mert gyorsan eltelik az 5 éves remake-korhatár. :(

  22. totoro: csak látványfilmekből adnék neked igazat, bár még ott is ott van a Mad Max. Drámák és dramedyk között voltak jók, pedig idén kevesebb filmet láttam, mint szoktam

  23. Mindig sírunk.
    Pedig már az 1941-es Máltai sólyom a 3. (!!!) filmverziója volt az alapul szolgáló könyvnek.

    Én, a magam részéről már várok egy darkos-tinivámpíros Vissza a jövőbe remakit, riméket vagy mi az istent…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.