Csak egy igazi Indy van

Bár Frank Marshall már a múltkor mondta, hogy nem húznak egy Bondot, és váltják le az Indiana Jonest alakító színészt, de most Spielberg is megerősítette ezt a tényt:

0001indianajones

I don’t think anyone could replace Harrison as Indy, I don’t think that’s ever going to happen, It’s certainly not my intention to ever have another actor step into his shoes in the way there have been many actors that have played Spider-Man or Batman. There is only going to be one actor playing Indiana Jones and that’s Harrison Ford.

Röviden: Harrison Ford az igazi Indy. Kész. Ügy lezárva.

Minden jel arra mutat, hogy Spielberg és a többiek az Indiana Jones and the Crystal Skullnál dicsőbb lezárást akarnak a legendás karakternek és kalandfilmeknek.

human
írta
2015. 12. 04. 03:16
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Csak egy igazi Indy van” bejegyzéshez

  1. Legalább valakinek valamennyire helyén van az esze. Írjanak új sztorit, új karaktert, ha hasonló kalandfilmet szeretnének. Indy is úgy lett összefércelve mindenféle ponyvahősökből, csak Ford tette valamennyire egyedivé a filmvásznon.

  2. szerintem a fia is vihette volna tovább a 4. részből…amúgy meg tök mindegy mit nyilatkoznak, 5 év múlva úgy is remakelik

  3. Csak egy és csakis egy igazi Indy van: szívemből szóltál :)
    …többet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki…

  4. Csak egy baj van ezzel, ez milyen film lesz, megy Indiana Jones a tolókocsiban és úgy kalandozik az erdőben meg mindenféle barlangokban? Mert azért Ford nem mai gyerek már…

  5. Tegnap volt hir hogy a Disney-nem 2500 színész pályázik a szerepre.
    Egyebkent tenyleg Ford=Indy, de ha megis behoznak egy fiatal színészt (két idosik) akkor Anthony Ingruber lenne a tokeletes valasztas.
    Az lenne a legfaszabb ha kitalalnanak egy új karaktert es nem csak az Uncharted nyulna a zsanerhez.

  6. hát nem tom, én pl szívesen néznék még Conan filmeket, hasonlóan kigyúrt állatokkal, mint Arnold meg az ellenségei voltak…. azt az új rettenetet ami ilyen xena meg hercules sorozat szintű volt azt felejtsük el, de nem zavarna, ha valami rátermett emberrel forgatnának új Conan filmeket… persze Indy alakja is univerzális, nem muszáj pont őt beletenni egy kalandfilmet, de azért rengeteg jó kalandfilmet lehetne forgatni, lásd Múmia filmek, richard chamberlain féle Salamon király kincse :) vagy akár a Nílus gyöngye stb.. de ott van az Istenek fegyverzete is aaa régen még tudtak filmeket készíteni

  7. “Tegnap volt hir hogy a Disney-nem 2500 színész pályázik a szerepre.”

    Ami szerep nem Han Solo veletlenul?

  8. Kakaónak igaza van. Amúgy meg ez a dicsőbb lezárás se fog jót tenni, most meg mondom, egy alibi a plusz pénzre.

  9. Ebből már jó nem fog kisülni. Annyi józan eszük még maradt hogy belássák, Ford nélkül a kutya se nézné meg. Viszond Ő már 72 éves és az idő csak telik. Egyszerűen alkalmatlanná vális a szerepre mire összehoznak valamit. De a franchise név miatt nem hagyhatják csak úgy ki a lehetőséget pár száz millió megtermelésére.

  10. Én szívesen megnéznék egy Indy remake-et mondjuk Chris Prattel vagy akár Anthony Ingruberrel, ami ismét a 30-as években játszódik. Remélem a Disney behúzza.

  11. EpicZurg: azt mégis hol volt a hír? mert ha azt olvastad, hogy Indyre keresnek, akkor oda ne menj többet és ne terjeszd a híreiket.

    Fiatal Han Solot viszont akarnak, nyilván a Han Solo spinoff filmbe.

  12. Addig nem lesz más Indy, amíg a jogokat el nem adják, vagy nem gondolják másképp a dolgot. Ennyire lehet ezt komolyan venni.

  13. Nem vagyok fanatikus rajongó, de ha a disney remakeli, akkor az már eleve sz@r lesz a PG-13 miatt, mert biztos, hogy nem tesznek bele halálos csapdákat, ahol Indy előtt pár statiszta kinyírbálódik, meg majomagyvelős ebédet, meg szívkitépést, meg olyan testszétmállós jelenetet, mint az első rész végén. Az első három Indy filmben az volt a jó, hogy mindig látványosan bemutatták, milyen veszélyek leselkednek a főhősre. Én például tudtam, hogy mindegyiket túléli, de a csapdák miatt mindig izgultam. A “családbarát” disney-nek még a klasszul megírt John Carter-t is családbarátabbá kellett tennie. Indy-vel vajon mit tennének?

  14. “Indiana Jones and the Crystal Skullnál dicsőbb lezárást akarnak…”
    A Kristálykoponyánál még az is dicsőbb lezárás lenne, ha az új film csak annyiból állna, hogy Indy egy helyben áll és az ostorával csattogtat.

  15. human: Nem rúgtad fel az elméletem. Azt írtam, hogy az “első három Indy filmben”. A 4. részt nem említettem, mert azt bőven elég volt egyszer moziban megnézni. Szóval én a régiekre értettem. A disney-nél még olyan kaliberü húzásokat sem játszanának be, mint a 3. végén a rossz serlegből kortyoló, majd elporladó főgenya jelenete (a korábban általam említettekről nem is beszélve). Ilyen jelenetek nélkül pedig nem Indy az Indy. Mármint úgy értem, hogy az Indiana Jones nem csak a főszereplőtől Indiana Jones, hanem a filmben látható egész atmoszféra teszi azzá (a kor, a haszonleső műkincsvadászai, a könyörtelen rosszfiúk, a durva, ám érdekes csapdák, a világ különböző részeire invitáló jelenetek, érdekes rejtvények…stb).
    Az első 3 részben bemutatták a nézőknek a halálos csapdák működését. Egy PG-13-mas Indy remake-ben nem fogunk látni ilyesmit és ha nincs ilyen, akkor miért lenne okunk izgulni? Maximum egy Az elveszett ereklyék fosztogatói sorozat szintű filmet kapunk majd szemgyönyörködtető látvánnyal, de semmi többet. Mondjuk azt a sorozatot bírtam, de elég limonádé volt a lazasága miatt.

  16. “nem akarom felrúgni az elméleted, de az indy 3 ratingje pl pg-13”

    “Nem rúgtad fel az elméletem. Azt írtam, hogy az “első három Indy filmben”. A 4. részt nem említettem, mert azt bőven elég volt egyszer moziban megnézni. ”

    Ööö…

  17. annyira unalmas ez a nyavalygás a 4. rész miatt, ezerszer jobb volt mint a 2. vagy 3. rész… ha már nem tudod ezeket a filmeket gyerekként, szórakozva nézni, akkor az 5. se fog tetszeni, teljesen mindegy ki játszik benne.. egyesek bele vannak ragadva a múltba, meg ebbe a nosztalgiába, hogy jaj de jó volt akkor, hát most is jó lenne, csak tenni kéne érte, meg kicsit gondolkodni néha

  18. A 3. résznél nehezen lehet jobb, de tény, hogy unalmas már a többnyire divatfika a 4. résszel szemben.
    Megértem, ha valaki nem képes elfogadni az ősi földönkívüliek elméletét, de ettől még nagyon is létező elmélet volt már jóval az Indy 4 előtt. Nem nagyobb sci-fi, mint a frigyládából kirepkedő szellemek. Mint ahogy a hűtőgépes mutatvány sem kirívóbb, mint gumicsónakkal repülőgépekből ugrálni.
    De simán hozta az Indy-hangulatot, csak az nem érezte át, aki élből utálni akarta.

  19. Élien: Igen, elírtam, mert 1 percre pattanhattam csak le a gép elé és figyelmetlen voltam.
    De ettől függetlenül nem vállalna be a disney egy olyan elporladós jelenetet, meg fejlevágós csapdát, mint amilyen a 3. rész végén volt.

  20. Nightstalker, human: valóban Han Solo-ról volt szó, benéztem (ebből látszik hogy ez a két karakter = Ford) :)

  21. Teljesen jó volt a 4. rész is, én imádom. Bár első megtekintésre nem tetszett, hogy ilyen interdimenzionális lényeket raktak bele(nem UFO-kat!!!! sokan keverik), de mostanra megbarátkoztam azzal is. Jó a színész gárda, látványos, vicces, végig ott van az Indy hangulat, a feeling. Mi kell még?

  22. kb a film utolsó 1 percében voltak ufók, nem hiszem, hogy sok hatással lettek volna a filmre.. amúgy meg ja, ugyanolyan sztori mint a nácik meg a keresztény relikviák

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.