A Star Wars: The Force Awakens trükkjei

Az Industrial Light and Magic (now with less magic) kiadott egy videót, amiben a tavalyi Star Wars film CGi trükkjeit mutatják be. Tudjátok, amikor mutatják a rétegeket, meg azt, hogy mit tettek oda géppel. Bár elég sok díszlet és ezsköz volt legyártva, azért bőven pakoltak oda pluszt.

human
írta
2016. 09. 08. 11:00
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “A Star Wars: The Force Awakens trükkjei” bejegyzéshez

  1. azt nem szeretem ezekben a videokban, hogy olyan gyorsan àtsiklanak egy-egy jeleneten, én simàn nézném ezt is 2 oràn keresztül, ahogy rakosgatjàk az effekteket a plate-ekre :D

  2. Lenyügöző és egyben elszomoritó is. Régen az effekteseknek új dolgokat és filmezési módokat kellett kitalálniuk ahhoz, hogy megtudják valósitani azt, amit a rendező megálmodott. Érdemes megnézni a Terminator 2 és az Aliens werkfilmjeit. Mennyi mindent megkellett oldaniuk a forgatások alatt. Most meg elég ha csak elmondják a programozóknak, hogy mit akarnak látni a vásznon. Számomra már nem is érdekesek ezek az új werkfilmek. Mostanra minden film ugyanigy készül.

  3. @Addict: Persze. A rendező lediktálja Sirinek/Cortananak, hogy mit akar és ő 5-10 perc alatt megcsinálja és kész a film.

  4. Ewan Mcgregor ezt a videót látva megkönnyebbülten sóhajt fel, majd hálát rebeg hogy nem hívták meg a cast-ba és nem kellett megint ennyi green/blue screen előtt bohóckodnia, elég volt neki az előzmény trilógia…

  5. “A rendező lediktálja Sirinek/Cortananak, hogy mit akar és ő 5-10 perc alatt megcsinálja és kész a film”

    Akkor miért nem tudnak aprópénzért egy heti sorozatnál kis mozifilmnek megfelelő részeket gyártani, hm? Ilyen gyorsan összeraknák, akkor a Trónok Harca is tizedannyiból elkészülne. Míg a valóságban ezeken az effekteken egy blockbusternél fél éves utómunkával dolgozik több száz informatikus, ami időbe és pénzbe kerül. Ezért ilyen drága mai napig a szépen kidolgozott cgi.

  6. Na most szidjátok az előzménytrilógiát a “túltolt CGI látványvilág” miatt, bantha-abrakok! :P

  7. A CGI-t nem informatikusok, hanem grafikusok csinálják. És technikailag ugyanaz a munkájuk, mint a régen a díszletben dolgoznak, csak most egy 3D-s virtuális térben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.