A legjobb romantikus filmek – első adag

A Nich Hornby és a High Fidelity óta tudjuk (van aki már előbb, biztos), hogy listákat írni egyszerűen kell. Én sem rakom őket sorba, csak kiválogatom a legjobbakat. Lássuk a Romantikus filmek első kupacát:

Before Sunset: Nem tudom ezt a filmet eleget hypeolni. Nagyon nagy kedvenc, többször megnézve, és a befejezésen még mindig meghatódom. A másik része is jó sőt, de nekem ez, a keserűbb tetszik jobban.

Amélie csodálatos élete: Nyilván itt kell legyen. Már csak a világlátó törpe miatt is. Najó, nyilván ezer más dolog miatt is. Azt nem is merem modani, hogy egy ezresért hozzád vágják például a corában vagy az xpress-nél.

Garden State: film a felnövésről meg szerelemről meg még pár dologról. Kicsit csöpögős véggel, de közben jól szórakozunk. Már 2* néztem meg. Ja igen, Zach Braff, meg független film.

Say Anything: 80-as évek, Cameron Crowe. Mindenki akar egy kicsit Lloyd lenni, magnót magasra tartani. Egy John Cusack filmet mindenképp akartam ide az első adagba.

Failan: Asszem egyetérthetünk, hogy ez egy mesterremek. Ha szerinted nem akkor írd be kommentekhez nyugodtan. Egyesek szerint kicsit unalmas, de az az ő bajuk.

Nyilván majd folytatom valamikor, addig pótoljátok ezeket ha még nem láttátok.

Akit viszont a bevételek szerinti lista érdekel azoknak itt van egy ilyen all time: 1. Gone With The Wind; 2. Titanic; 3. Grease; 4. Sleeping Beauty; 5. Love Story; 6. My Fair Lady; 7. West Side Story; 8. Ghost; 9. An Officer and a Gentleman; 10. Pretty Woman;

21 hozzászólás a “A legjobb romantikus filmek – első adag” bejegyzéshez

  1. before sunset: az a második rész, az első a before sunrise. egyébként mindkettő alap természetesen.

    garden state: nálam 2004 legjobb filmje, amikor natalie zach fülére teszi a fülhallgatót, és indul a shinstől a new slang, nat meg elkezd a ritmusra mosolyogni, akkor nagyon komolyan szerelmes lettem én is.

    failan: a valaha készült egyik legszomorúbb és legjobb romantikus film. most SPOILER leszek: a filmtörténet egyik legszebb jelenete: kang-jae elmegy megnézni failan holttestét, a flashbackben pedig failan látogatja meg a a videotékát, ahol kang-jae dolgozik, akit akkor kapcsolnak le a zsaruk. a szívem szakadt meg…

  2. a garden state nekem is abszolút kedvencem, a before sunset/sunrise filmekre pedig iszonyú kíváncsi vagyok, most mégjobban megjött hozzá a kedvem:)

  3. azt írtam hogy “a másik része” és direkt, nekem nagyon összefüggnek (nyilván nem véletlenül), nem akartam le első meg második részezni

  4. hoh, akkor ezeket feltszem a sose-megnézemdő filmek listájára.. valahogy a románc nem begyere filmen :|

  5. nem tudod miből maradsz ki. Ezek nem angyalok városa vagy ghost blődségek :)

  6. a garden state szerintem túlhájpolt, habár natalie nagyon ééééédes, ellenben a többi fasza. négy szerepel is az all time toplistámon.

  7. Most neztem meg a Memoirs of a Geisha-t. Nagyon ráhangolódtam a filmre, jön fel a stáblista, feláll lakótársam:
    “Na ebbe semmi eksön nem volt.. de azé jó volt” :D
    Azthittem tarkónbaszom kismacival. Apropó azér is írtam be ide.. Spoilerezz már kicsit, a következö best romancba bekerül? Próbáltam filmbuzin rákeresni, de nem úgy látszik mintha lenne vele kapcsolatban írás

  8. nekem sem az Amélie csodálatos élete, sem a régi környék nem annyira jött be(habár a régi környékben nagyon aranyaos a csaj). a többit még nem láttam, de kíváncsi vagyok rájuk.

  9. Eternal Sunshine talán a legjobb, Casablanca és Il Mare kerülne még be az én listámra.

  10. Biztos a Scrubs mániám miatt, de a Garden State nekem naggyon bejött.. romantikus ÉS “alternatív” vígjáték, no és a mellékszereplők, karakterek.. az Eternal shining is méltó a listára, és az Amilie is.. A többi megtekintésre vár, de igyekszem pótolni.

  11. Garden state: hát izé, én imádom a scrubsot, meg ZB-t, de nekem ő is egy egy-karakteres színész. olyan, mint john cusack. megnézed egy filmben, láttad az összes filmjében. vagy john c. mcginley: a múlt héten megnéztem a Tőzsdecápákat, egy fiatal dr. Cox-ot lehett látni…

  12. Ezekből csak a High Fidelityt láttam, meg elkezdtem az Amelie-t, de valamiért abbamaradt. Azért a Garden State-t majd beiktatom valamikor Portman kisaszony miatt. Viszont Richievel egyetértve a Love Actually-t mindenképpen betenném az első ötbe. És “blődségek :)” ide vagy oda nálam City Of Angels is jó helyen van.

  13. huu, örök hálám Nektek! Itt olvastam a garden state-ről, most megnéztem és köszönöm!! Nagyon tetszett! Ha már John Cusack, szerintem a listán elférne a Serendipity is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.