Felvettek!

Baromi jó a suli. Egész nap csak gördeszkázunk meg a csajokat bámuljuk a medencében. Éljenek az álmok, a fiatalság. Na persze ez nem igaz, de az Accepted főszereplője egy ilyen suliba jut be, vagyis..

Mint már mondtam, a tinivígjátékok az én kis guilty pleasureom filmek terén, úgyhogy az Acceptedet sem hagyhattam ki, és a Mac Guy (tudjátok, getamac reklámok) a főszereplő. Az igazi neve Justin Long, és nem örül, hogy a mac reklámok miatt ismert. De hát ha egyszer azért ismert? (trailer)

A történet röviden annyi, hogy hűsünket nem veszik fel sehova. A szülei persze teljesen besokkolnak erre a hírre. Mivel nagyon nagy dumás, meg bajkeverő, így a kiutat egy átverésben látja, szóval azt hazudja, hogy felvették.. egy sosem hallott róla senki suliba. Mindent megtervez, a hazugság olyan simán landol, hogy örömmel nézi. Aztán kiderül, hogy a szülei segíteni akarnak neki a kollégiumba költözésben, na és az igazgatóval is találkozni akarnak. És mivel a suli csak kitalált így gond van.

Aztán meg ugye jöhet a nagy tanulság a végefelé, az álmokról meg az életről. Ez az egyedüli rész ami visszavetette a filmet. Amúgy egy teljesen kellemes kis vígjáték, semmi áttörő, de ki várt azt? Valami unalmas estére javasolt.

A Mac Guyon kívül nem sok ismerős arcot látunk, csak például Lewis Black-et, aki viszont nem színész. Mármint én bírom a humorát, a Daily Showban is nagyon jó szövegeket nyom (idővel megkedveltem, igen), de mindig ugyanolyan. Most is, azt a magyarázó levan szarva a világ és lázadás figurát nyomatta. Ezért nem színész, hanem Lewis Black.

Értékelés

Egy 6/10-et adok ki rá, mert hát újranézni max akkor fogom ha valamelyik kereskedelmi adó műsorra tűzi. Semmivel sem lóg ki a inivígjátok közül, de lefele sem, a John Tucker Must Die-al ellentétben. Amit viszon kiemelnék az a zene. Komolyan, nagyon profin összeválogatot kis soundtrackkel bír a film, és külön pirospont a Chemical Brothers féle Where Do I Beginért.

human
írta
2006. 11. 13. 19:30
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Felvettek!” bejegyzéshez

  1. Nagyon klassz film, pont most nézzük sokadszorra ( már meg van egy ideje ) egyszerű és a soundtrack tényleg jó :)

  2. Jajj de szeretem ezt a filmet :) Időközben 1-2 mellékszereplő jól kinőtte magát :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.