Téged mennyire befolyásol a hype?

De csak öszintén, az egyáltalán nem választ nem hiszem el. Az is befolyásolás, ha a nagy hype miatt elmegy a kedved a filmtől.

Bár valójában ez a sorozatokról jutott eszembe (a Dirt-öt meg a Day Break-et agyonreklámozták), de a filmekre is áll. Például mikor lesz még a következő Pókember film? Azt már mióta van trailer. És ugye most tegnap a Transformersnél is megjegyezte valaki, hogy még fél év. És teljesen igaza van, nagyon kezdik eltolni. Na nem a teaserekre gondolok, ami cska tudatja, hogy jön a film. Bár azt semkéne agybafőbe, de azért jó volt tudni, hogy lesz T3 például (bár a végeredmény nem annyira méltó).

És melyik lesz bukta? Transformers? 300? Pókember 3?

16 hozzászólás a “Téged mennyire befolyásol a hype?” bejegyzéshez

  1. Gyakorlatilag egy filmbuzi vagyok, amit tudok megnéznem. A trailerek meg egyéb bemutatók általában azt súgják, hogy ez atom jó film lesz, az évszád bemutatója, stb. Van aki ezt bekajálja és rohan megnézni, sátrat ver a mozi elé, hogy ő legyen az első. Szóval a filmeket előbb utóbb megnézem, a sorozatok meg nem érdekelnek, mivel tisztelet a kivételnek nem nagyon jönnek be. Pl minden fórumon azt lehet olvasni, hogy a Dexter milyen nagy jó,ennek hatására megnéztem az első részt, azaz csak 30 percet, mert unalmas. Maradok a Dr House-nál és a 24.nél. A legnagyobb hatása egyébként a szóbeszédnek van, ha minél többet hallja valaki, hogy ez vagy az mekkora, akkor elmegy megnézni.

    Az hogy jövőre mi lesz bukta nem tudható, illetve egy már most borítékolható: Uwe Bol: Dungeon Siege tale.
    A 300 látványavilága így elsőre hasonlít a Sin City-hez, abból se lett megasiker, csak korrekt bevétel. Pókember 3 tuti siker, habár az első két rész egyáltalán nem jött be, számomra nem jön vissza a képregény hangulata, pedig régen nagyon olvastam.Karib 3 meg szerintem egyértelmű, hogy az év megasikere lesz. Csak úgy , mint a Shrek 3.

    Én utoljára talán a Reign of Fire-t vártam nagyon, az se most volt.És csalódtam a végeredménybe kissé, így azóta nem nagyon van semmi, amit várok iszonyatosan.

    Na és a topic címére válaszolva, hogy mennyire?: kicsit, nem sokat

  2. A felsoroltak közül csak a Spiderman 3 nem izgat annyira…a TF és 300 már annál inkább….vmennyire adok a másik szavára, de lényegében én döntök….És igen sorozatok esetében nagyon megutáltam a 24-t a sok hípe miatt..

  3. Én a Pókember 3-at várom legjobban. Tuti siker lesz. Az államokbeli 350 millió garantált.

    Szerintem a legrizikósabba Transformers. A 300 előzetese tetszik, bár nem ismerem a képregényt. Egy nagy bajom van vele: fantasy-t csináltak egy történelmi eseményből.

    A hype engem nem nagyon befolyásol. Bár, ha túl sokat dicsőítenek egy filmet, vagy sorozatot az már unalmas, de nem tántorít el attól, hogy megnézzem. Sajnálom azokat akik a túlzott hype miatt nem néznek meg valamit.

  4. Dr House-t hol lehet elcsípni? adja valami magyar csatorna? nagy kedvenc (volt), futurama mellett…

  5. Engem abszolút föl tud villanyozni az ilyen filmek körüli felhajtás. Tényleg nagyobb érdeklősdéssel várom a hájpolt filmeket, sőt, úgy vagyok velük, hogy akkor is megnézem, ha előre tudom, hogy nem fog tetszeni (mint a Transformers valószínűleg, hála Michael Baynek :)).
    Nyilván van értelme korán kiadni a trailereket, mert pl. már most mindenki a 300-ról beszél. Csak nem tudom, mennyire marad meg így az érdeklődés az emberekben a premierig. Végül is ez a buzz egyelőre csak a neten terjed, itt meg azért másképp működik a szájhagyomány, mint a TV-ben vetített előzetesek esetén.

  6. “A 300 előzetese tetszik, bár nem ismerem a képregényt. Egy nagy bajom van vele: fantasy-t csináltak egy történelmi eseményből.”

    Magát a képregényt viszik vászonra és abban így történtek a dolgok akkor így…….bár én is csak az első 3 részt olvastam magyarul….ha Frank Miller így írta meg akkor így írta meg…. :D

  7. A hype? az az igazság, hogy engem tényleg semennyire. Sorozatok esetében ti is akkor kezdtek hypeolni, ha már láttatok legalább egy pilotot, de addigra azt én is láttam, így az idei hypepolás rám egyáltalán nem hat. Pár hypeos sorozatba bele se kezdtem pl Day Break, párat meg cancelláltam pl PB. Filmek esetében más a helyzet. Nálam csak három szempont van. 1 Színész. 2 Trailer. 3 Téma. Pl 300 azért mer a trailer besz*rás. Batman azért mer Chirstian Bale. Pókember azért mert Pókember :) Sőt a fikázás sincs rám hatással. Pl Poseidon, nap könnyei stb. én moziban láttam és nézhetőek voltak.
    Ha mazsolázok estére filmet, na akkor megyek a Megnéztem szerintem ilyenbe, vagy ide fel. De sztem ez azért van, mert sztem kevesen láttak annyi filmet (köztük rengeteg szemetet) mint én. (sorozat nem számít :D)

  8. Nagy filmeket szvsz nem azért vár az ember (legalább is én), mert nagy a hype, hanem azért mert tudja…. tudni sejti, hogy az a film tényleg jó. Sztori, cast ilyesmi…

  9. Hát érzem a levegőben, hogy lassan eljön az ideje a Grindhouse hypeolásának… Rám félig meddig azért szoktak hatni, például a Dexter című sorozatra így figyeltem fel, és kurv@ra nem bantam meg, hogy végiignéztem. :) A 300 meg egyszerűen gyilkos! :)
    De a kedvenc filmem akkor is a The Royal Tenenbaums marad, ami látványorgiáktól mentes! :D

  10. hype…ami azt illeti nekem több féle hype van: a korombeli átlag filmnéző tinik hypeja(minnél több vér folyik benne annál jobb, minnél kevesebb beszéd, lehetőleg szinkronosan, mert feliratot olvasni kell), ami egyáltalán nem érdekel, és van a “filmbuzik” hypja, a Ti hypeotok, aminek hiszek, multkor irtatok die hardról hogy mekkora, én csak 16 vok és ennek alaphypját át sem élhettem, megsasoltam és megvadultam hogy lassan 20 éves film hogy tud ekkorát ütni bennem:D

  11. A Heroes-t pl emiatt néztem meg, mármint a Hype miatt. És annak ellenére, hogy mindenki magasztalja nekem is tetszett. Szóval ebben pl engedtem neki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.