66 hozzászólás a “12 megváltó fotó” bejegyzéshez

  1. egyik másik kicsit semmitmondó, de vannak köztük jók is. Csatamezőn heverő terminator maradék fasza:). A gyáras rész nekem kicsit furcsa, néha az az érzésem, mintha élőholtak lennének vagy ilyesmi.

  2. Csak gyerek-szál ne legyen a filmben! Kutya, gyerek; ezt a kettőt nagyon utálom minden filmben.

  3. Ha jól látom, három képen is a shotgunnos feka kislány van …szóval nagyon gyanús hogy lesz valami gyerek-szál is :( .

    Egyébként csak szerintem nincs Terminator hangulata ezeknek a képeknek ???

  4. Kutyához szokj hozzá jozsókám, mert itt azok ismerik fel, hogy színhús ember-e valaki, vagy élő szövet a fém vázon, szvsz a T2-t pótold be!

  5. Szuper képek! Nagyon várom a filmet.
    Ha nem is viszi tovább a Terminátor feelinget, még akkor is egy király akciófilmet fogunk látni a mozikban. Nem kell azon fennakadni, hogy nem lesz Arnold meg időutazás. Lesznek helyette robotok, Christian Bale, meg skynet meg sok robbanás. Remélem a premierhétvégén meg tudom nézni.

  6. A kislány vajon meddig repül ha elsüti a shotgunt?

    Van egy olyan érzésem, hogy ez is szánalmas lesz akárcsak a sorozat…

  7. Azért aki olvasta a regényeket annak nem mond újat az a tény, hogy fegyver van a gyerek kezében. Ha jól emlékszem akkor nyolc éves koruktól már ők is harcolnak.

  8. Madness, melyik regényeket a magyar kamu szerzőkét vagy a pár “hivatalosat”. Mindig a regényekkel vagytok?! A előző mozifilmeket nem veszi 100% alapul a film, a sorozatot meg semennyire, nem hogy a pár magyar szerző “unalmában” és a vasfüggöny áldott jó biztonságában írtakról végképp nem vesz tudomást. Sajnos édes gyerekszereplő mindig kínos, még a kiváló filmekben, sajnos nem lenne baj, ha egy kézigránátos kulcstartójú szivarozó “kemény” kölök lenne a filmben akit kinevelt az élet, de sajnos a képeken nagyon sokszor van ölelve a kiscsaj, gondolom majd a filmben ekkor lesznek a “legszebb” dallamok a zenében. Ne legyen igazam, se másoknak, remélem jó film lesz és a gyereket hamar bedarálják.

  9. Sparrow: megtévesztő kontaktlencse. :P Hogy a lázadók azt higgyék, még mindig működik, vagy hogy ne tudják megkülönböztetni a tartalék áramkörre kapcsolt robottól.

  10. sparrow: hogy mit miért tesz egy terminátor, az jó kérdés. Pl. miért dobálja és üti el több méterre a leendő áldozatát (lásd: trailer) ahelyett, hogy egyetlen, gépiesen hatékony mozdulattal eltörné a nyakát, kihasználva, hogy a fém váz többet bír, mint a lágy testrészek szakítószilárdsága… vagy a “hívja ide john-t” jelenet a 2. részből, miközben a T1000 simán kinyírhatná Sarah-t, mert nincs rá szüksége, le tudná másolni. Azt a logikátlanságot pedig, hogy a gép miért nem biológiai fegyvert alkalmaz az ilyen módon felettébb sebezhető ellenfelével szemben (ami egyben teljesen megkíméli a saját erőforrásait), csak azért nem említem, mert a sztoriból akár még az is kijöhet, hogy ember irányítja a terminátorokat, s ezért a bacik nem jöhetnek szóba.

    Egyébként hova harcolnak puskákkal ezek az ellenállók? A terminátorokon ugyanis nem fog a golyó (legalábbis swarczi idáig az összes részben golyóálló volt)

    De ez van, ez egy ilyen múvi… nem szabad gondolkodni, és akkor jót lehet szórakozni rajta, mert a hangulata – úgy néz ki – rendesen meg van csinálva.

  11. hagyjuk már a kurva könyveket! én is olvastam őket, tetszettek, de a folyamatos emlegetésükből már nekem is elegem van, amikor absz nem hivatalosak.

    swarcin nem fogott a golyó, de ezek gyengébb anyagból vannak hiszen MÁS A JÖVŐ mint amit addig tudtak, a sima acélt meg átüti még a kalasnyikov is pár centiméterig, nem?

  12. Mert több ízben is vált tárgyalva, hogy amíg a 20. századi fegyverek hatástalanok voltak egy Terminator ellen, (ezt Arnold is mondta valamelyik részben) addig a jövőbeni ellenállásban a 21. században már !!IGENIS!!lehetnek hatásos fegyverek ellenük.

    Másrészről Arnold egy T-800-as model volt. Egy fejlett mmodel, amit valószínüleg már egy sokkal erősebb és ellenállób fém ötvözetből alakítottak ki épp a lázadók erősebb fegyverei miatt.

    A Terminator – Megváltás filmben még a T-800 modell nem tűnik fel, csak annak az elődei.

    Tehát lehet okoskodni, meg 100%-ban realitást keresni egy filmben, mely elsősorban szórakoztatni akar. De ha valaki kész egy picit elvonatkoztatni a földhözragadtságtól és kicsit nyitottabb elmével gondolkodni, akkor máris másképpen áll hozzá az egész filmhez!

  13. A lényeg a szórakoztatás, de egyetértek Sándorral…
    Nem kell gyerek, nem akarom nézni ahogy piszmog, inkább tényleg darálják be a robotok hamar, és akciózzanak a felnőttek.

  14. Azért az “utálom a gyerekeket filmekben” beszólások viccesek így a T2 után. És azzal ne gyertek hogy az ott egy tökös gyerek volt ez meg itt nem, mivel még gőzünk sincs róla. Még azt se tudjuk lesz-e “gyerek szál”, főleg nem azt hogy milyen…
    A másik meg, hogy Arnold 2029-ből érkezett a filmben meg 2018 van, a gépek váza nyilván még nem olyan fejlett, hogy simán fogja a golyót. Ahogy még az ellenállók is hagyományosabb fegyereket használnak, nem pedig azokat a fasza kis csúzlikat amikkel az első két részben durrogtattak. Ennyi.

  15. Igazad van Mammut. Aliens, T2. Elég masszív gyerek-szállal rendelkeznek, mégsem hiszem, hogy valaki lehordaná őket emiatt. Csak hozzáértés kell. Cameronnak ez megvolt. Kíváncsi vagyok McG-re, hogy bizonyít-e.

    Azon agyaltam, hogy ha ne adj Isten bebukna ez a T4 dolog… akkor végképp el lesz ásva a Terminator univerzum? Mert a 3. film után még egy sírkő… hát nem tudom. Jónak kéne lennie.

  16. Szerintem kicsit vicces a halott termin lévő sörétes málha.Mintha nem is nehézfegyverzettel irtanák az emberiség hanem özönviz elötti duplacsövűvel.

  17. Szerintem ugy nez ki mnt a Mad Max punkok helyett zombi robotokkal. Ami nem feltetlenul baj persze, lehet pl. nagyon jo is :) Meg kell nezni ;)

  18. Pár centiméterig az AK? A sínt hosszába átlövi. :D
    Na egyébként sincs értelme itt akadékoskodni, mert minden filmben lehetne találni kismillió hibát. Ahogy már elöttem írták a leglogikusabb az lenne, ha kiengednének egy kis pestist és már nyertek is. De akkor meg frankó lenne egy negyed órás film…

  19. Ja még annyi, hogy kiváncsi vagyok hogy Reese (John apja) benne lesz e mint a legjobb spanja, és belerakják e a Sarah Connor képét szorongató jelenetet is.

  20. Hát majd kiderül…ezek a képek tényleg eléggé semlegesnek tűnnek akad pár jó de a trailer azért meggyőzőbb volt számomra..hát mindegy látni kell aztán meglátjuk

  21. “Madness, melyik regényeket a magyar kamu szerzőkét vagy a pár “hivatalosat”. Mindig a regényekkel vagytok?! ”

    Csak a filmregényeket olvastam és szerintem teljesen logikusan van felépítve benne ez a gyerekek is harcolnak dolog. Persze ettől még nem kell elfogadni, de Mammut is jó példát hozott fel. :-)

    A fegyveres dolgon se értem a kiakadást, simán kifejleszthettek hatásosabb töltényeket is, nomeg ugye ezek még nem T800-as vázak.

  22. nem tudom ti miért (és nagyjából mindenki) reménykedtek benne, hogy valaha is olyan jó akció és sci-fi filmeket fognak csinálni, mint a 70-80-90-es években.
    nem fognak.
    ráadásul én cgi-től is hányok, a modellek voltak az igaziak…

  23. SPOILERES

    azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy fejtegettétek a robotok anyagát, hogy ez még csak 2019 és itt még kevésbé fejlettek. Mit is mondott Reese az első részben? Hogy kezdetben gumiból volt a bőrük. Könnyen ki lehetett szúrni őket. A trailerben, meg egy olyan fejlett gépet vallatnak aki még csak nem is tudja, hogy gép. Meg Ők se. Szerintem kár logikát keresni is bármiben. Eddig mindegyik film tele volt paradoxonokkal és mégis jók voltak. – a T3.

  24. Nekem csak egy kérdésem lenne…lehet valahonnan ilyen életnagyságú terminatort rendelni,mint volt-van a Cylon robot?

  25. Fenntartásaim vannak a filmmel kapcsolatban. Nekem eszembe jutnak a T2 elejéről a képsorok, és ott frankó plazma fegyverekkel szaladgálnak. Tök jó plazma csata van viszont itt a képeken csak a jelenben is ismert fegyverekkel találkozni. Bár a feka kisjány kezében egy átalakított sörtés ismétlőfegyver van ( hogy pontosan mi a neve nem tudom), de ilyet láttunk már sok elcseszett sci-fiben. Nem szeretem mikor egy film a saját szabályait rúgja fel. A Terminátor sorozat mely Sarah Conor történetét dolgozza fel folyamatosan ezt teszi. Remélem ez a mozi nem tesz majd ilyet mert akkor menten le süllyed az olyan filmek szintjére mint például a Háború a földön.

  26. most komolyan, a t2 elején 2029 van, és nem is az a jövő valósult meg a t4-ben, szal hagyjuk már azt is.

  27. Mindig variálnak az idősíkokkal. Én egy jó kis akciót várok sok lövöldözéssel „konzerv nyitogatással”. De nagyon úgy fest, hogy az érzelgős szálat fogja követni melyben mindenki a kis küszöbmajmot akarja majd mentegetni.

  28. Srácok szerintem rohadt felesleges logikázni. Ha valamit bele akarnak vinni ami eddig nem vagy másképp volt, akkor egy rövid mondattal kreálnak mögé valami hátteret és ennyi. Csak nézd és élvezd;)

  29. Igen, könnyebb kitalálni egy rakás agyatlanságot, mint egy olyan forgatókönyvet írni mely ragaszkodik a Terminátor világ eddig felállított szabályaihoz. Egyre kevesebb az agyas amerikai segítséget meg nem kérnek senkitől :D. Megjegyzem ha jó a film én elfogadom és élvezni is fogom. De a negró gyerekért a rossz pont akkor is jár…

  30. De a TSCCben is, a jővőbeli jeletetekben is plazmapuskákkal nyomunak meg lőnek.Meg tegyük fel,a termi fején át a chipet szét lehet lőni egy pontos lövésel M4ből,de akkor mindegyes katona szuperképzett mesterlövész,még a kislány a shotgunjával is.Nagyon nehezen hihető.1 plazmagunal viszont simán elképzelhető h ő is képes leszedni egyet-egyet,mert az hatékony fegyver még az ő kezében is.

  31. Igen, a fegyverek abban jók. De én úgy tudtam, hogy csak élőszövet utazhat az időben, ahhoz képest az első részben a konzerv bádogemberként is simán átsiklik. De még sok dologba bele lehet kötni a TSCC-ben is. Viszont nézem a sorozatot, mert szeretem ezt a műfajt.

  32. Nekem a fekvő roncs Terminátor tetszik a legjobban.
    Kuva ilyesztő, talán mert olyan mittom én kezdetleges gőzgép 1 vaskoponyával a tetején.
    Amúgy tényleg sajnálom, hogy nincs meg a régi hangulat. Minden olyan fakó algazöldes-kékes színű :(
    De lehet, hogy siker lesz azért belőle.
    Majd meglátjuk május 21-én.

  33. Ha már a fegyvereknél járunk:
    Ucsó képen a Desert Eaglet fél kézzel tartja a csajszikám. Na az úgy rúgná arcon, hogy több hétig csak szívószállal enne…

    Amúgy meg várós a film, majd kiderül vásznon, hogy áll össze az egész. Addig nem írnám le a filmet…

  34. desert-es csaj úgy néz ki mint a sorozatban a Cameron. Lehet ő az és akkor nincs ilyen gond mert az fém ;D

  35. Mekkora jó lett volna a TSCC-t és a T4-et keverni kicsit. Pl Summer-t simán bevehették volna a filmbe, illetve mivel van benne ahogy a trailert nézem ázsiai bulla, a tscc-ből Jessy karaktere is beleférhetne ide. Szóval poén lett volna, hatalmas ziccer, ki is hagyták. :S

  36. Echnator
    Ezt írod a TSCC-ről:

    “De én úgy tudtam, hogy csak élőszövet utazhat az időben, ahhoz képest az első részben a konzerv bádogemberként is simán átsiklik.”

    Jaja, de tarsuk szem előtt, hogy ezt a dolgot tualjdonképpen maga James Cameron is szembehugyozta már egyszer a T2-ben, mikor átküldte az időn T1000-et.

    Érdekes azon senki sem akadt fent. Vááááá!

  37. ez olyan mint a beakadt lemez, msot nézzétek vissza szinte bármelyik T4 poszt kommentjeit…

  38. human ahoz képest jól tűröd. Én már agyérgörcsöt kaptam volna ennyi értetlenkedés és okoskodás láttán, ami itt meg a többi T4 posztban van….

  39. Az utolsó képen a csaj engem valahogy Ripley-re emlékeztet az Alienből. (S.W.)
    …csak egy fokkal szebb kiadásban

  40. Itt mindenki mindig ilyen feszült? :D de most komolyan, állandóan baszogatja egymást mindenki. Van értelme? Hogy a témához is hozzászóljak, jó az a fegyver a kisgyerek kezében, remélem aprítja majd a termiket :D De elég az is ha egy termi elől menekül és egy felnőtt kezébe adja oda :)

  41. Cornelius

    Hát ha magamból indulok ki … hmm nem jellemző rám túlzottan a feszültség… de mikor egy még be nem mutatott sci-fi (értsd nem valami igaz történet vagy történelmi témájú film amiben tényleg jogosan lehet komoly rációkat keresni) hanem SCI-FI és jópár nagyokos minden T4 posztba jön a sok hülyeségével. Akinek van füle a hallásra az hallaja ergo.. érti miről dumálok és human is mire probál rámutatni a maga sajátos módján!!

  42. Artasz.
    Én a magam részéről nem okoskodom, csak aggódom, hogy elkúrják. Mert már egyszer elkúrták. És amúgy is mi a francra való a kommentelés, ha nem erre? Mennyivel jobbak az olyan hozzászólások, hogy hú az ott egy Desert Eagle és azzal egy nő biztos nem tud lőni. (Magyarországon minden gyerek azt hiszi ért a fegyverekhez meg az autókhoz mióta beindult a videójátékdömping.)

  43. Na ez mondjuk igaz. Én már lőttem 357-essel és aki nem tudja kezelni csúnyán pórul járhat, mert böszme jószág. De ez akkor is film és ha a realitást nézzük, akkor szimplán lecheckolhatnák a Connor családfát és visszamehetnének a robik, hogy kifingassák az ükapját. :)

  44. Ha realitást néznénk, eleve a Skynet nem tudná átvenni a hatalmat, atomokat elindítaná+azokat a robotokat tudná irányítani amik már vannak, de fejlesztésekbe, új robotok legyártását már nem tudná kivitelezni, ki gyártaná le az alapanyagokat? Az alkatrészeket? Hogy kerülne a gyárba? Ki alakítaná át a valamelyik gyárat, hogy pl: a cyborgokat legyártsa? Megannyi probléma amit nem lehet véghezvinni! Szóval nem kell foglalkozni a realitással az ÖSSZES filmben, egy sci-fiben meg főleg nem, ennyi. Engem inkább a “filmes eszközök” aggasztanak, ne legyen pátoszi zene, sztori ok legyen ne sablon tenger (pl: feka kisgyerek akit sokszor meg kell majd ölelni), eksön ok legyen (mégis csak termi film a jövőben) vágás ok legyen, no shaky cam stb.

  45. Már csak a terminator hangulat hiányzik!

    Mátrix+Mad Max+Transformers=Terminator 4

    Más: Akkora atomháború után az ég ilyen szép kék? Tán még a madarak is csiripelnek?

  46. sandor8206:
    Már ma is van olyan japán autógyár, ami teljesen automatizált. 8 ember kell, akik figyelik a monitorokat, karbantartanak. A gyártás közben le van oltva a villany…

    Harci robotokat (pláne teherszállítókat) már ma is gyártanak.

    Amire megcsinálják a Skynet-et, lehet, hogy egy amerikai fegyvergyár úgy dönt, hogy nemzetbiztonsági szempontból jobb, ha a fegyvergyártást teljesen automatizálják.

    QED.

    Indestructible:
    Miért, az égnek meg kellene pörkölődnie, vagy mi??
    :)

    A szél már elfújta a szutykot.

  47. Szaki, még egyszer “…de fejlesztésekbe, új robotok legyártását már nem tudná kivitelezni…” ki alakítaná át pl: a említett japán autógyárat, hogy cyborgokat gyártson. A többi amit említettél az más én a film világára gondoltam. Amúgy egy MI csak akkor tudná átvenni a hatalmat, ha az emberek előtte legyártanának sok cyborgot és ezeket tudná használni.

  48. Ja és annyi, sztem ez a japán sor inkább már a “múlté” mint a jövő (szóval nem lesz ezentúl full automata minden). Vezető autóipari cégnél dolgoztam szervizesként és képzeld el a 20 éves gyártósorok “fejlettebbek” a vadiúj pár hónapos új fejlesztésű sornál, ott már csak tényleg a precíziós és gyors munkákat végzik robotok, minden más emberi, mert energiát spórolnak (pénzt) kevesebb robot (kevesebb lóvé) kevesebb gépmeghibásodás-állásidő, és olcsóbb egy ember bére 20-30 évre mint egy 200 MFt-os robot. Szóval a jövő nem az automatizálás hanem a “rabszolgamunka”. Sorry az OFF-ért, de sztem Skynet világa nem lehetséges, tehát felesleges is unrealisztikus dolgokról vitatkozni (desert eagle, átviszi a golyó-nem viszi stb.) csakhogy ismételjem önmagam.

  49. “Miért, az égnek meg kellene pörkölődnie, vagy mi??:-)
    A szél már elfújta a szutykot.”

    Na akkor figyelj Szaki! :-)

    Idézet egy írományból amit “tudós”(mondjuk úgy a témában nagyon is jártas emberek) emberek írtak:

    “A robbanásokat követően, a levegőben jutó füst és korommennyiség miatt hamarosan beállna az úgynevezett atomtél.A napsugarak nem lennének képesek áthatolni a nukleáris szmogon, így kíméletlenül lecsökkenne a hőmérséklet, ez pedig megadná a kegyelemdöfést a bolygó bioszférájának. A légkör úgyszólván megsemmisült, a gyilkos dózisú sugárzás – mely több ezer évig maradna, jóval az egészségügyi (és hallos) határértékek felett – pedig módszeresen ölne ki minden életet, legyen az növény, állat, vagy ember.”

    Kb erre számíthatnánk egy atomtámadás után. Azzal persze tisztában vagyok,hogy a Terminator csak egy film így valahol jogosan rugaszkodik el a valóságtól. Na de ennyire? Valahogy kevésnek érzem “csak” a romhalmaz épületeket egy ilyen háború után.

  50. Indestructible-nek igaza van.
    Ha én túlélő lennék fel se mennék a felszínre inkább minél mélyebbre ásnám magam a földbe.Az meg más kérdés hogy a túlélők hogy tudnának szaporodni hiszen az örökitőanyagot károsodás érhette a sugárzás miatt.
    OFF.

  51. ALIEN: Blöffben sem vágta kupán csókát, ráadásul hozzátehetném hogy nem feltétlen .50-es kaliber (mert ugye nem csak abban gyártják a DE-t). Egyébként örülök hogy végre lecserélték a flancos M4 szériát vmi tökösebbre (H&K 416). A plazmafegyverek meg úgy működnek hogy vmi szilárdat alakítanak át képlékeny szuperforró ún. plazmává, tehát könnyen lehet hogy szerelt lőszeres stukikkal kezdték, kicsit “felturbózva” azokat. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.