Röviden: Rém hangosan és irtó közel (Extremely Loud and Incredibly Close)

Nem akarok túl sokat foglalkozni ezzel, rossz filmről van szó, ami Amerikán kívül talán még rosszabb. A 9/11 utórezgésével foglalkozik egy kisfiú szemszögén keresztül, aki az apját veszi el a tragédiában.

Kisért az értelmetlensége a tettnek, egy város és ország gyászát nézhetjük meg a kölyök szemszögén keresztül, mivel talál egy kulcsot apja holmijában, így rengeteg emberrel találkozik miközben a zárat keresi ahhoz. Sajnos kb. 30 perc sikerült jól a filmből, a többi mind szentimentális, kanállal etetős cucc, ami próbál mély lenni, de inkább az unalom terepére téved be.

Az egészhez vegyük hozzá, hogy a gyerekszereplő baromi idegesítő. Értem, hogy beteg, de borzasztó volt nézni a viselkedését. Az egész műből valami pozőrség sugárzik, 3/10 amit tudnék adni legfeljebb. Érzéketlen fasz vagyok?

18 hozzászólás a “Röviden: Rém hangosan és irtó közel (Extremely Loud and Incredibly Close)” bejegyzéshez

  1. Aúccs…

    Ennyit a sok “év filmje” hülyeségről, amit szajkóztak az amerikai kritikusok. Ha kijön DVD-n, megnézem, de a mozit kihagyom.

  2. Chocho: nem tudom mire gondolsz, ez a film kifejezetten rosszul áll a kritikusméteren, 50% alatt! Az brutál egy Oscar jelöltnél.

  3. Még mielőtt megjelent volna, nyomatta a média, még winnie is írt róla egy… hmmm, “előzetest” a “másik oldalon”. Ott sokan várták a filmet, a trailereken is érdekesnek tűnt.

    De lehet, hogy csak félretájékoztattak. Mindenesetre kösz a rövid, érthető kritikát, meg az infókat. (Na meg bocs a dupláért.)

  4. a filmet még nem láttam, de tervben volt, ezzel a kritikával legalább alacsonyabb lesz az elvárási horizontom :)

  5. na mondjuk ha nekem már csak a tréler láttán kellett volna írnom a filmről, pont ugyanezt írtam volna.

  6. Olvastam a könyvet anno, szerettem is nagyon, de nincs az a pénz, amiért ezt a filmet most már megnézném (már eleve Tom Hanks kiverte a biztosítékot). Szomorú.

  7. van egy kulcsa és zárat keres hozzá? összeállhat Hugoval,neki úgyis zárja van,és kulcsot keres eleinte :D

  8. Unalmas téma már ez a 9/11..

    Lerágott csont, vannak/voltak nagyobb/kevésbé megérdemelt tragédiák is.

  9. Én se mehetek el szó nélkül amellett, hogy hangsúlyozzam: a könyv qrva jó volt!!! Hogy tudták a filmet így elkúrni?!

  10. ez most meglepett, nekem nagyon bejött a film.. a 9/11 pedig csak körítés, elveszthette volna az apját egy süllyedő hajón is..

    a fiú színészi játéka érdekes volt, de szerintem zseniálisan volt ez megoldva néhány jelenetnél (SPOILER pl a nagyapának számol be az eseményekről, nagyon remek volt SPOILER VÉGE), max von sydow pedig zseniális volt. szerintem bőven érdemes megnézni, de lehet kell egy hangulat hozzá.

  11. Mushmushi: lehet nem tűnt fel az oltás közben, de a 10 oscar jelöltből pótolom azokat amik kimaradtak. Midnight, War Horse, Incred írások csak eddig…

  12. Nem, nem voltál “érzéketlen fasz”, bár ezt a filmet nem láttam, és amúgy sem nagyon néztem volna meg, Amerikában mesterei lettek a bicskanyitogatóan hatásvadász, olcsó, álszent filmek készítésének. “Mi vagyunk a nagy békés, demokratikus USA, megfogjuk egymás kezét…”, ezért nyomunk be mindenhova egy feka csávót például, nehogy ne legyünk korrektek. Fuj! Jobb lenne ha kicsit kritikusabbak és életszerűbbek lennének magukkal, persze akkor nem biztos, hogy adnának Oszkárt, és mint tudjuk pénz beszél.

  13. Ha megnézitek az Inside Job c. (mellesleg oscar-díjas) filmet egyből nem fogjátok sajnálni az amcsikat 9/11 miatt. A munkanélküliek meg nézzék meg a The Company Men-t, egyből nem fogják sajnálni “szegény” amerikát. Nem, nem voltál érzéketlen.

  14. Most láttam, és nem human nem te vagy egy érzéketlen fasz, hanem ez a film ultraszar. Értelmetlen, giccses, hatásvadász, manipulatív, dögunalmas és még sorolhatnám. A főszereplő gyereket pedig a büdös életbe ne engedjék többé kamera elé. 2/10

  15. Nem láttam a filmet, de:
    “Gyerek apukája tragikus körülmények között meghal, gyereknek pedig a birtokába kerül egy olyan hiányos dolog, ami az apjától származik, és elindul, hogy megkeresse ennek a dolognak a másik felét.”
    Ez tisztára Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának című regényére hajaz! :D (Csak ott apuka szívinfarktusban halt meg, és az utolsó mondatának a befejezését keresi a kislánya…) Lehet, hogy a Rém hangosan… írója olvata a könyvet, és azt koppintotta??!! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.