Nyereményjáték: Az özvegy

Az Agave kiadó ismét rendes volt, és Az özvegy című könyvük megjelenésének kapcsán felajánlottak 3 példányt nektek is. Na ez nem alanyi jogon jár az első 3 embernek aki ezt olvassa, hanem nyilván be kell küldeni a mindjárt ismertetett kérdésre a választ, aztán sorsolok valakit.

Ezt kell tenned a könyvért: a *** címre küldesz egy emailt azzal, mi volt Az özvegy első filmfeldolgozásának a magyar címe. Bizony, még 1971-ben készült belőle egy film Alain Delon és Simon Signoret főszereplésével. Játékra fel. A válaszokat csütörtök estig küldhetitek be.

Az özvegy új kiadásának a borítója

human
írta
2012. 08. 28. 11:10
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Nyereményjáték: Az özvegy” bejegyzéshez

  1. Simenon ráadásul maga is részt vett a forgatókönyv megírásában.

    Delon sztoikus-melankolikus nagy vesztesfiguráinak egyike a férfi főszereplő Jean alakja, akit a színész tehetségével A vörös kör, a Két férfi a városban és a Klein úr nagy alakításaival emel egy sorba.

    Simon Signoret a testes, markos vidéki vénlány szerepében megdöbbentően nagy erejű a moziban, szinte feledteti azt a bájos színésznőt, aki egykor Charlton Heston Ben Hur-oscaárja mellett maga is bezsebelt egy szobrot. Simon Signoret neve alig hiszem, hogy ez pár filmbolondon kívül mond valamit ma már bárkinek és sajnos Alain Delonnal is kezdenek így lenni sokan :/

    De amíg léteznek rajongók, filmbuzik valahol mégsem vesznek el majd sohasem :)

    Egyébként maga a mozi egy neorealisztikus stílust képviselő, igazi búvalbélelt francia dráma, ami szinte ólomsúlyokat rak az emberre, ha nézi és megnézni tényleg nehéz, bár egy élő klasszikusról van szó.

  2. fb-n is akartam kérdezni,de akkor majd most
    mikor sorsolod illetve meddig lehet megoldásokat küldeni?
    csak mert mind2 helyen ez az infó kimaradt

  3. Csatlakozok Symorhoz, ez a film nagyon erős, a francia újhullám egyik kiemelkedő alkotása szerintem (legalábbis én ide sorolom). Simon Signoret pedig a francia film egyik ikonja, aki az európai filmgyártást kedveli, biztosan ismeri a nevét. Mivel a francia filmek “rabja” vagyok, így csak ajánlani tudom a megtekintését, de felhőtlen, boldog szórakozást senki se várjon. Sötét, naturalisztikus és realista film, nélkülöz minden pátoszt.

    Amúgy ugyanebből az évből érdemes megnézni – ha megtalálható valahol – A macska című filmet, ugyanezzel a rendezővel és főszereplőnővel, a férfi főszereplő pedig a legendás Jean Gabin. Szintén erős érzelmi töltésű alkotás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.