Noah és a Super Bowl

Szépen lassan érkeznek a legdrágább tévés időpontra vágott legpörgősebb tv-spotok, csak épp egy részük már a Super Bowl előtt a netre kerül. Ezúttal Aronofsky Bibliai történetének csodálhatjuk meg a 35 másodpercesét.

human
írta
2014. 01. 30. 04:08
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Noah és a Super Bowl” bejegyzéshez

  1. Mikor először hallottam, hogy Aronofsky megcsinálja a történetet, megörültem, mert azt hittem, hogy a vallás helyett az ember oldaláról közelíti meg a történetet: hinni vagy nem hinni (lásd: Take Shelter), felvállalni a súlyos szerepet, megküzdeni a túlélő bűntudatával. A trailerek viszont sorra csalódást okoztak: nem tűnik másnak, mint egy látványos akció-kalandfilmnek. Ezen a ponton még talán a bibliai történet egyszerű elmesélésével is megelégedtem volna. De mi az a lángoló kard? Ami tűzgyűrűt bocsát ki? És mik azok a fényes akármik, amik a Föld felé repülnek? Földönkívüliek?

  2. “Kiűzte hát az embert, majd az Éden kertjének keleti oldalára kerubokat állított, és egy szüntelenül forgó kard lángoló pengéjét, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat.”
    a fényes akármik meg talán angyalok akarnak lenni

    szerintem

  3. spinakker
    Bibliában benne vannak, én nem olvastam de nővérem teológus, szóval van itt szakértelem, persze biztos lesznek filmes fogások, kis átírások. Én magam nem vagyok hívő, de mint filmet nagyon várom.

  4. Talán itt hamarabb elolvassátok. :)
    A konfliktus lényege alább olvasható. Elnézést, ha túl hosszú lett így a hozzászólás.

    1Mózes 6:1 – 6:8
    (1) Lőn pedig, hogy az emberek sokasodni kezdének a föld színén, és leányaik születének. (2) És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének maguknak feleségeket mind azok közül, kiket megkedvelnek vala. (3) És monda az Úr: Ne maradjon az én lelkem örökké az emberben, mivelhogy ő test; legyen életének ideje száz húsz esztendő. (4) Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok [gyermekeket] szülének nekik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak. (5) És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz. (6) Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, és bánkódék az ő szívében. (7) És monda az Úr: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről; az embert, a barmot, a csúszó-mászó állatokat, és az ég madarait; mert bánom, hogy azokat teremtettem. (8) De Noé kegyelmet talála az Úr előtt.

  5. e:De
    az óriásoknak jobban örültem volna. Ha már a cherubok meg az álcák bekerülnek, azok miért nem? Diszkrimináció

  6. A nagysikerű Noé KÉPREGÉNYT filmesítik meg. Az pedig ilyen sőt még cifrább dolgok lesznek benne ha követik a sztorit.

    Keressetek rá. Van egy hangulata…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.