Nektek hogy tetszett a Gone Girl?

Napokig törtem a fejem azon, hogy mindenféle spoiler nélkül miképp ajánljam a filmet, de nem jutottam semmire. Mostanra már mindenki látta, akár el is lehetne lőni, de minek. Aki még nem ejtette meg, az úgyis az házivideó forgalmazáskor kerít majd sort rá, de neki is maradjon jóság.

A lényeg, hogy itt volt ez a film, amiben annyi a sztori, hogy egy házaspárból nem egyértelmű körülmények között eltűnik a feleség. Így egy szálon láthatjuk a nyomozást/keresést utána, a másikon pedig a kapcsolatuk kezdetét és alakulását a nő naplójából felelevenítve. És ennyit elég is tudni a történetről.

Őszintén szólva Finchernek ilyesmikkel kéne foglalkoznia, nem pedig a remake-ekkel. Most épp az Utopia sorozatból csinál valamit, legutóbb pedig a Girl With The Dragon Tattoo jött tőle, ami teljesen felesleges volt. Amiből már fogyasztható film is van, arra minek üti el egy Fincher kaliber az idejét. Nem azt mondom, hogy a legzseniálisabb rendező, hiszen az erőteljesebb stílusát húzza rá mindenre és ezt nem illik minden témájára, de itt ezzel nem volt baj.

Hogy nekem miért tetszett? Elég ritkán ülhetünk be olyan filmre, ami az ember kíváncsiságát is végig megmozgatja. Jó, a Gone Girl is leült kicsit a közepén, de mégis végig élveztem, hiába volt hosszú. És pont ezek miatt nem pontoznám annyira fel, mert szerintem ez inkább olyan egyszeri élmény. A barátnőm olvasta a könyvet, szereti Fincher filmjeit, de mivel tudta mi lesz végig, így nem igazán kötötte le az egész.

Abban biztos voltam, hogy Ben Afflecttel nem lesz baj, de szerencsére Rosamund Pike is nagyot alakított. Mindkettejüknek hálás szerep amúgy.

Amúgy ritkán haragszom az internetre, de azt nagyon utáltam a Gone Girl kapcsán, hogy minden spoilert sikeresen elkerültem még a film moziba kerülése után is, sajnos csak 1 héttel később láttam, erre egy tök random helyen “újra lehozzuk ezt a régebbi cikkünket a Gone Girl miatt” ellőtt pár meglepetést. Nem a filmről vagy a könyvről írtak, hanem tök másról, pont ezért lettem ideges.

human
írta
2014. 10. 27. 18:26
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “Nektek hogy tetszett a Gone Girl?” bejegyzéshez

  1. SEMMI SPOILER:

    Egyik legjobb moziélmény volt idén.
    Én a “csak szinkron” miatt voltam kissé ideges,de szerencsére nem rontott az összképen.Azt érezni,hogy nagyon egyben van az egész,végig leköti az embert és baromi hangulatos.

    Nem tudom mennyire lesz többször nézős,de azért várom blu-rayen,eredeti nyelven is.

  2. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem másodjára is ugyanannyira tetszett. A feszültség ugyanúgy megvolt, hiába tudtam, mi fog történni.
    Szerintem nagyon jó film, ajánlom mindenkinek. Viszont a teljes élvezethez tényleg érdemes minden infót elkerülni róla.

  3. Ritkán van nálam egy filmnél, hogy még tovább akarjam nézni, de ez a film előidézte ezt bennem. Közel 3 órás volt, de simán elnéztem volna még egy ideig. Talán a legjobb film amit idén láttam, bár még hátra van két nagyágyú…

  4. Azt mondták, akik látták, hogy van benne Race for the Galaxy és Dominion társasjáték is (még ha nem is játszanak velük), ezért ez csakis jó film lehet. :)

  5. Pont most értem haza a filmről, egyetértek humannal. Fincher hozza a kötelezőt, egyszer mindenképp érdemes ránézni

  6. Számomra döbbenetes csalódás volt. A hangulat és a feszültség egészen kiváló, de a logika ezerszeres halált hal a filmben. Némileg szakmabeliként sajnos nagyon feltűnő, hogy

    SPOILER a feleség kriminalisztikai szempontból kábé 28X bebukta a kamugyilkosságot (pláne a valódit), ráadásul szerintem sokszor pszichológialag is indolotlan a szereplők viselkedése (pl. Geza a végén mondja is, hogy már nincs mit veszítenie, mégis megtörik) SPOILER vége.

    Sajnos Fincher csak süllyed és süllyed. Kár érte, főleg a Hetedik/Játszma/Harcosok Klubja sorozat után…

  7. Ja, a fényképezés is szuper volt + a színészi játék is kellemes meglepetés, csak hát a történet… :(

  8. Vicces sztori a filmmel kapcsolatban, és az oldalhoz kötődik:
    Nem emlékeztem rá hogy miről szól a film, viszont rápillantottam itt a heti mozibemutatók között amikor elugrottunk a filmünnep alatt hogy nézzünk valamit. Na most egy sorral elnéztem, és a Lavina rövid összefoglalójának tudatában ültem be a filmre.
    Elég furcsa volt hogy nem mentek ki síelni és már el is tűnt a csaj, na meg hogy kb egy jelent hó volt benne, szóval kicsit összezavarodtam, de rohadt jó film volt :D

  9. SPOILER

    Én azon kevesek egyike voltam, akiknek nem tetszett. A film szakaszolása és sorrendisége miatt folyton vártam a végét, ami nem igazán akart eljönni. Véleményem szerint a rendező túlzásba vitte a fordulatokat és az újabb szálak belefonását a történetbe. A pár kapcsolata már az elejétől fogva hiteltelen volt, így számomra adta magát az események láncolata. Nem értek egyet humannal a női főszereplő játékát illetően sem, a pszichopata szerepére alkalmas volt, de a szimpatikus énje nem jött át, így a karakter összetettsége sem türemkedett át a vásznon. A film sokszor vegyítette a humort a megrázás célzatú elemekkel, és ez inkább a film hátrányára vált. A vége túl rövidre volt zárva és nem volt következetes (szerintem).

  10. Nagyon fasza volt benne minden! Abszolút nem csúszik semerre se Fincher, főleg nem lefelé…

  11. Csak ámulok, hogy mennyien megzabálták ezt a szemetet. Ha elvesszük Trent Reznor zenéjét és eltekintünk DF védjegy dramaturgiájától, egy vontatott, logikai hibáktól molekuláira eső ostobaság marad.
    Tipikus amerikai bestseller kapufa. Kár érte.

  12. Végre valaki. Köszönöm, talán van remény a jóízlés számára. Én is rettenetesen sajnálom, de nagyon fogy a bizalom.

  13. Oltári jó film volt, bár sajnos újranézési faktora csekély.
    Oltári sok krimit olvastam már életemben, még többet néztem filmben/sorozatban, így nagy meglepetések nem értek, viszont még így is voltak számomra meglepő események (vagy azok hiánya).
    Külön örültem a film befejezésének, tipéikus hálivúdi zárást reméltem, de szerencsére meglepett a rendező – bár lehet, hogy könyvben is az van, mint a filmben -, tetszett ahogyan vége lett.

  14. Remek film volt, nálam az év filmjeben eddig biztos dobogós. Izgalmas fordulatos, és remekül megírt történet, minden logikai baki nélkül, igazi thriller a javából. Rosamund Pike pocsék színésznő, semmi mimika igazi lárvaarc, de ehhez a szerephez tökéletes casting volt, akárcsak Géza, aki szintén nem egy zseniális színész, de ebben a szerepben brillirozott, neki lett kitalálva, kimaxolta a karaktert rendesen. 9/10

  15. Ha egy férfi szerint ez a film logikus, soha ne szexeljen, mert elvágják a gigáját :)

  16. bakugan: elvesszük Reznor zenéjét? Bárcsak megtenné valaki. Én nem értem mit éltetik a film kapcsán, amikor sok jelenethez kurvára nem illett.

  17. A zene pedig iszonyat komoly atmoszférát teremetett ezekkel az elektronikus hangokkal főleg
    SPOILER!!!!!! a 3. nyom borítékjának kibontásakor induló (mikor a megégett naplót is megtalálják).

    Én többször meghallgattam magában is npr.org/2014/09/25/350948108/first-listen-trent-reznor-atticus-ross-gone-girl-motion-picture-soundtrack#playlist
    A filmet kétszer néztem meg moziban, igaz persze elsőre üt igazán, de az atmoszférát ugyanúgy átéltem megint és rázott a hideg. Rosamund Pike hatalmasat játszott, ez nagy kiugrási lehetőség neki. Bent nem bírtam sosem, de most nagyot nőtt, a végén még szimpatikus faszi lesz. :)
    Szerintem az év filmje, csak a tavalyi Prisonershez tudom hasonlítani.
    Ja, és én is néztem volna még órákig, tök átszellemültem közben, kevés film ami így be tud szippantani.

    SPOILER VÉGE!!

  18. Nekem speciel a Facebook filmhez jobban tetszett Reznor zenéje,itt csak két dolog maradt meg
    SPOILER
    Ugyanaz a zene ment amikor először találkoznak a buliban, mint amikor a végén a csaj hazatér és fent az emeleten beszélnek. Durva a két jelenet egymás mellé állítása ugyanazzal a zenével.
    Az gyilkosság alatti zene a vágással együtt nekem igazán mellbevágó és nyomasztó volt.

  19. @Lenny
    Tényleg kb. a Prisonersnél éreztem legutóbb ilyen intenzív hangulatot. Emlékszem másnap a Boyhood-ot néztem, ami elvileg egy zseniális film, de olyan semmilyen volt nekem a Gone Girl hangulata után, hogy nem tudtam értékelni… :)

  20. DM:
    Valóban ugyanaz az a zene volt, és SPOILER

    ugyanaz a zene szól a porcukros jelenetnél is meg amikor lebukik a másik csajjal a Bar előtt csak kicsit áthangszerelve, egy-két sötétebb szintihanggal megdúsítva. :) Az is komoly kis trükk. :) SPOILER VÉGE
    A gyilkosság alatti zene is rajta van a soundtracken, rejtett tracként, az utolsó szám – At Risk – 11 perces de 6 percnél vége van, majd csend, és 9:25-nél indul az a durva hang, nem is zene az. Tényleg brutál volt a vágással, elég ütős kis jelenet. :)

  21. DM:
    Ja, amúgy én is néztem azóta más filmeket, szintén thrillereket, de valahogy semmi… :)

  22. @Lenny:
    Gondolom ezt a témát szánta Reznor úgymond a “love theme”-nek, és ezt facsargatja.
    A gyilkosságos zene meg emlékeim szerint igazából leginkább a szokásos inception-ös hajókürtös berregésre hasonlított, de valahogy itt jól működött.

  23. DM:
    Igen, valószszínűleg így lehet. És valóban egy ilyen brutál Inception szerű hang volt, de ajánlom hallgasd meg fülesben, valami brutál basszus van benne ahogy filterezi. Már ha érdekelnek az audió-dolgok. :)

  24. Óriási csalódás. Dög unalom volt.

    SPOILER

    Végig arra vártam, hogy mi lesz a csavar, mert szerintem Géza helyzete teljesen egyértelmű volt az elejétől kezdve. Aztán a Barneys húzástól kezdve akkora nagy logikátlan baromság volt, hogy kb onnan az ezt már nem hiszem el érzéssel néztem végig.

  25. Spoiler

    Rosamund Pike mondja Gézának, hogy légy mindig önmagad!
    Én meg mondtam, hogy kivéve, ha te vagy Batman! mert akkor legyél mindig Batman! :-D

  26. én még nem láttam, annyira nem dőltem be a hypenak, majd megnézem ha kijön dvd-n, csak ha szar akkor nem értem, hogy minek sztárolta mindenki

  27. Nekem is tetszett. Mivel Fincher az egyik kedvenc rendezőm, elfogult is vagyok kicsit.
    Egy valami viszont elég hülyeség volt:

    SPOILER ON

    Amikor beviszik a nőt a kórházba, nem gondolnak arra, hogy lemosdassák azt a szerencsétlen asszonyt? Tiszta véresen engedik haza? WTF?
    A másik, amikor megrendezi, hogy őt megerőszakolták. Amikor Barnie elmegy otthonról, a kameráknak megjátssza, hogy tiszta vér, és kötél lóg a lábán, de ez ugye időrendben előbb van, mint maga az aktus. Ennek valami nyomozóhatóságnak fel kellett volna tűnnie, nem?

    SPOILER OFF

  28. Kezdtem azt hinni, hogy csak nekem nem tetszett a film, annyi pozitív kritikát kapott, de most kicsit megnyugodtam :)
    A heti mozibemutatóknál már leírtam a véleményem, de akkor ide is:
    Azzal kezdem, hogy bírom nagyon a Fincher filmeket és most daráltam le a House Of Cardsot is, DE nekem baromira kiszámítható volt a Gone Girl. A fordulatok és az apró poénok is. A naplós dologról a Tökéletes trükk szintén naplós elbeszélése ugrott be (azt a filmet nagyon szeretem). Az ilyen típusú filmekre mindig próbálok úgy tekinteni, mint egy fikció és nem azt nézni, hogy mennyire valósághű, hihető a sztori, de SPOILER a vége, hogy megússza a csaj, annyira elképzelhetetlen számomra, annyi tényező van, ami a bűnösségét bizonyítja, hogy ezektől nem tudok eltekinteni. SPOILER VÉGE És feleslegesen volt ilyen baromi hosszú is. Lehet, ha rövidebb lett volna, akkor nincs annyi idő, hogy gondolkozzak filmnézés közben és nem jövök rá magamtól mindenre korábban… Számomra csak a legeleje hordozott felszültséget, azután hosszú szenvedés következett :S
    Sok könyvet olvasok, amiből filmadaptáció készült, de ezt nem tudom, hogy elkezdjem-e. Sokan írják máshol, hogy a történeten nem sokat változtatott a rendező…

  29. A bosszantó fordításokról meg szoktunk emlékezni, szóval én most szeretnék megemlékezni a pozitív példáról, amikor a film magyar címének ugyan semmi köze az angol címhez, mégis jobban passzol a filmhez, mint az angol cím.

  30. én a teljesen semlegesek táborába állnék be – kaptam egy profin összerakott, fordulatos, egyszer szórakoztató filmet…aaaand thats gone.

    szó se róla, minden nagyon egyben volt, vérprofi meló, ha egy pillanatra is leült, azonnal felkarolta Fincher akár csak egy ügyes beállitással, vagy megfogta a zene a hangulatot, de mégis, a történet fordulatai tudatában szerintem soha többé nem ülnék le elé újra. ha már másoknál is előjött a Prisoners – azt pusztán az atmoszféra miatt szivesen újranézném, ez viszont a csavarok nélkül önmagában kevés.

    nem érzem úgy, hogy Fincher most valami hatalmasat markolt volna, ránézésre neki ez egy szimpla formagyakorlat volt, a vége meg egy egyszernézős thriller.

    SPOILER !!!

    szépen bele lehet kúszni a csaj motivációjába, ügyesen bontakozik ki a beteg énje, nem a tipikusan in your face pszichopata, hanem a történet során irrelevánsan elcsöpögtetett infókból áll össze a végére, hogy miért mozog agyilag kényszerpályán – ugyanakkor Ben oldala meg összecsapottnak hat, értem én, hogy milyen allegóriára van felfüzve a végső konklúzió, de attól még tök létidegen az egész.

    + a nyitott lezárásokat többnyire nagyon csipem, itt viszont kifejezetten frusztráló és idegesitő volt és még véletlen sem a jó értelemben. nem Ben őrlődése ragadt át, pusztán bosszantott, hogy nem tart sehova az egész. kaptunk 15 perc időhúzást, hogy most nyomozzunk, ne nyomozzunk, azt hittem végül ki lesz futtatva valamire a történet, ha már az Istenért nem képesek lezárni…hát nem. ha korábban lezárják, ugyanaz a felhang talán még erőteljesebb is lehetett volna.

    SOILER VÉGE !!!

  31. Ritka jó film, de a SOILER! túlontúl nyitott lezárással ritka jól el lett cseszerintve. Ne mondja nekem senki, hogy a rendőrcsajnak sem jutott eszébe, hogy legalább egy diktafont el kéne rejteni a házban valahová. SOILER VÉGE! Mellesleg pont a végétől kezdődhetett volna egy olyan ütős thilleres beütés, mint az Alec Baldwin -os Bűvölet -ben.

  32. David Fincher az egyik kedvenc rendezőm. Eddig minden filmjét szerettem. De szerintem ezzel mellényúlt.
    A megszokott “Fincher-stílus” rendben van. A zene nagyon jó… önmagában, de a jelenetekhez sokszor nem illett, hatásosabb lett volna nélküle. Ami pedig az egészet teljesen elrontja az a gyenge forgatókönyv és a nagyon gyenge sztori. Ugyanis ez következetlen, logikátlan és hiteltelen.
    5/10

  33. Olvastam a könyvet már a film megtekintése előtt és a film nem jött át kicsit sem. A könyv első 180 oldala halál unalmas volt, aztán már kezdett tetszeni, de aztán a végét úgy összecsapta az írónő, hogy hatalmas csalódás volt. Szerintem a film – annak ellenére, hogy sok változtatás van a könyvhöz képest – nem volt rossz, de untam végig.
    JOBB NEM ELOLVASNI A KÖNYVET ELŐTTE!!!

  34. Nekem a Fogságban-hoz hasonló ütős élmény volt. Kár fanyalogni, az év néhány értékelhető film egyike.

  35. Dögunalom! A csavar, amit annyian emlegetnek meg maximum a hajó végében található.
    Meg hogy ez beteg film????? Beteg és fordulatos filmek az Amerikai Pszicho, vagy a Jatsz/Ma. A Gone Girl maradjon nyugodtan az eltűntek listáján.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.