4 órás Hobbit?

Az első próbálkozás arra, hogy a végtelen hosszúságú Hobbit trilógiából fogyaszthatóbb és maradandóbb változatot faragjanak. Ez csak 4 órás. Torrent linkekkel.

Itt lehet olvasni róla, hogy miket művelt vele, na meg letölteni is, amíg a DMCA le nem csap, hiszen a Hobbit 3 még mindig hatalmas pénzeket hoz.

human
írta
2015. 01. 21. 03:25
megjelenés
36
hozzászolás


36 hozzászólás a “4 órás Hobbit?” bejegyzéshez

  1. “Fogyaszthatóbb és maradandóbb” ???!!! Ez mekkora ökörség! Javaslom vágják meg az űrodessziát, az Elfújta a szélt, vagy a Jó a rossz és a csúfot is mondjuk hetven percesre, hogy a sok hiperaktív gyökér, akinek, ha nincs valami akció minden egyes másodpercben, az már vontatott unalmas film.

  2. Egyetértek, hatalmas baromság a dolog…
    Amúgy meg én inkább az extended edition-t várom már, nem hogy még rövidebb legyen. :)

  3. Így van, inkább minden rész legyen 4 órás! De én még 5 órán át is el tudnám nézni.
    Moziban is mindig az volt az érzésem a végen, hogy már vége? :(

  4. Hát tényleg a tauriel kili(?) legolas háromszög olyan zseniális volt, nézzük még kicsit. Ahogy a tóvárosi kretén duóból is még kérnék kicsit, főleg a kígyónyelv utánzatból.
    Mutasd meg azt a momentumot az űrodessziában, az Elfújta a szélben, vagy a Jó a rossz és a csúfban, ami ezeknek egyáltalán közelébe ér (pontosabban zuhan).
    Sőt, ha már itt tartunk szerintem a star wars 4-6-ba is rakjunk plusz 15-15 perceket jar-jar hétköznapjaiból, úgy hosszabb lesz az a film is, lehet örülni.
    Megvágni a filmet nem feltétlenül azt jelenti, hogy kevesebb lesz, hanem hogy máshova tolódik a központ és változik a hangulat.
    Ezt nem érti Jackson sem, ezért is nem tud normálisan editelni. (Ami néha jó lásd gyu, néha rossz)

  5. Random Galamb

    Szerintem írj egy levelet Peter Jacksonnak, hogy szívesen segítesz neki, mert jobban értesz hozzá…
    Az, hogy neked valami nem tetszett, az még nem jelenti azt, hogy más nem szívesen nézte. Vannak olyan részek, jelenetek, amik nem viszik előre a történetet, de pont egy fantasy olyan, ahol a világot színesíteni, gazdagítani kell ilyen mellékszálakkal. Ajánlom neked mondjuk a Taken 3-t, az biztos tetszene. Na ott csak 2 mp-s snittek volt, majdnem epilepsziás rohamot kaptam.
    Ja, amúgy a Star Wars 4-6-ban nem játszott Jar Jar.

  6. Fardavid

    A Jar Jar része vicc volt a kommentnek, ez látható, valószínűleg teljesen tisztában van azzal, hogy nem szerepelt benne, ezzel az iróniát erősítette.

    Ha valaki nem csinálta volna meg mostanra, akkor lehet magam állok neki, ha a bővített verziót várjátok, akkor nem ez szól nektek. Én imádtam a LotR trilógiát, de ahhoz képest nekem a Hobbit keveset nyújtott, főleg a túlhúzott részek miatt. Volt 3×3 órájuk, hogy megszerettessék velem a törpöket és ahelyett, hogy legalább néhánynak adtak volna személyiséget kitolták sokszor felesleges jelenetekkel.

    Ezért, számomra például ez egy hiánypótló dolog, mert szeretnék egy olyan Hobbitot nézni, amiben nincsen Kili-Tauriel szerelmi szál és nem mert annyira zavarna a romantika, hanem mert semmi alapja nem volt.

  7. Az első rész még nagyon tetszett, de a másodiknál a hordós és az öntött aranyas bullshittől (ami úgy nézett ki, mint egy 10 éves gagyi játék átvezető videója) kiakadtam annyira, hogy a harmadikat már meg sem néztem, és az eddigi visszajelzések alapján nem is baj. Viszont ez a verzió szimpatikus.

    “hogy a sok hiperaktív gyökér, akinek, ha nincs valami akció minden egyes másodpercben”: most nem azért, de az első két rész is tele volt “action-packed” baromságokkal, ami teljesen szembement a könyvvel. És ha a harmadik rész több mint felét is az teszi ki, hogy mindenki gyak mindenkit, akkor ez elég nagy öngól volt.

  8. @Fardavid

    Függetlenül attól, hogy most melyik táborral értek egyet ebben a rövidítjük/hosszabbítjuk-kérdésben, nem értem, hogy még itt a filmbuzin is időről-időre hogy tud előkerülni ez az érv, hogy “ha te ennyire jól tudod, csináltad volna inkább te”… Ahhoz nem kell hozzáértőnek lenni, hogy véleményt mondjunk filmekről, hiszen nekünk készülnek és nem csak a “szakmának”. Kérlek ne ez legyen már a végső érv, ha valamit támadni akarunk, egy csomó értelmes módon lehet vitázni… :/

  9. @c12h24
    “Ezt nem érti Jackson sem, ezért is nem tud normálisan editelni.”

    szerintem ezen a mondaton akadt ki,nem azon,hogy valakinek nem tetszik egy film..de lehet hogy tévedek

  10. samuelljaxon

    Köszönöm, megelőztél. Igen, valahogy mindig kiakadok, amikor valaki egy fórumon leírja egy Oscar díjas rendezőről, hogy nem ért ahhoz, amit csinál. És ezt olyan lazán teszi, mintha ő már legalább egy ollót látott volna (bár lehet, hogy ő mondjuk Szabó István inkognitóban).

  11. @Nyílméregbéka
    Tessék tengerire térdepelni, amiért egy mondatban emlegetted a Hobbitot az űrodessziával [sic…] meg a többivel.

  12. Nehéz megítélni ezt a dolgot. Készült egy három órás film, amit valami ügyeletes kispista másfél órásra vág, mert neki úgy jobban tetszik. Ezt elérehtővé teszi, sokan letöltik, és tegyük fel rengeteg embernek tetszik is ebben a verzióban. És akkor ez most divat lesz? Minden hype filmnek készül egy, a kispista ízlése szerint újravágott változata? Miért jó ez? Van rendező, forgatókönyv író, vágó stb. akik dolgoznak adott filmeken. Jogukban áll elb*szni, de akármilyen is a végeredmény, az még az ő filmjük és alkotásuk. Erre jön egy ügyeletes véleményformáló és saját ízlése szerint belekontárkodik.

    Bizonyos szempontból dühítő ez: ha mondjuk írnék egy 3000 oldalas, 22 fejezetből álló nagyregényt, és meglátnám, hogy egy “műértő” kihúzgálta belőle a neki nem tetsző részeket (mert csak), így varázsolva belőle egy 13 fejezetes 1500 oldalas “kivonatot”, és mindezt feldobná torrentre, lehet pipa lennék.

    Elcseszett karakterek és történetszálak esetében mindig lehet a Star Wars első részéhez nyúlni: nem igazán érdekelne, ha jönne valaki egy újravágott, értelmes verzióval, amiben csak minimális szerepe jut Jar Jar-nak. Úgy érezném, hogy ez nem az a film, amit Lucas moziba küldött. Nem az írók eredeti (elcseszett) gondolatait és képzelgéseit látom, csak egy csonka valamit. Jobb lenne a film Jar Jar nélkül? Elképzelhető. Érdekelne? Nem. Engem az eredeti (írók, rendező, színészek, vágó és az eredeti stáb által elkészített) film érdekel.

  13. beiz: ügyeletes kispista azért indokolt dolgokat, nem mert csak, hanem a könyvhöz hűbbé tette. a Star Wars 1-2-3nak nincs könyv alapja

  14. Én imádtam LotR-t. Első rész VHS-en második, harmadik rész DvD-n rongyosra lett nézve. De PJ mintha direkt rontotta volna ezt el…
    Mit szerettünk a GyU-ban?
    – fantasyhoz képest “realista” volt, próbált nem elszállni, erre a Hobbit olyan csicsás, hogy hihetetlen (tudom, tudom mesekönyvből készült…)
    – epic csaták. azért csak össze kellett anno szednünk az állunkat a moziban pl: a Pellenori csata után :P Hobbitban ellenben mutatnak 10 perc csatát a többi elmegy azzal hogy az utcán ütik 5-6-an egymással. ráadásul 60 kilós 16 éves gyerek nekimegy a 120 kilós orknak aki talpig vasban van és az nem vágja egyből ketté WTF:! ÉS MI NEKÜNK EZT KELL NÉZNI! miközben nem tudom hány ezer ork-tünde-törp verik egymást szanaszét..
    – karakterek. kinek ne szeleteltek volna a ninják hagymát a szeme alatt mikor Gandalf lezúgott Móriában? Itt meg hullanak a végén és … meh

  15. Fardavid:

    “a Star Wars 4-6-ban nem játszott Jar Jar”
    Igen, azért javasoltam, hogy rakjunk bele jar jaros részt mert már van benne, kifogástalan a logikád (nem).

    “nem jelenti azt, hogy más nem szívesen nézte”
    Valakinek meg a Legend of Hercules tetszett, akkor az jó film?
    Ez a “van akinek tetszett” érv a legszakállasabb válaszok egyike (ennél már csak a, ‘ha profi vagy benne csak akkor értékelheted’ gyöngyszem nevetségesebb)és igazából nem támaszt alá semmit. A temérdek kritikát, nézői értékelést látva egyértelműen azonosíthatóak “általános” hibák.

    “a világot színesíteni, gazdagítani kell” Egy olyan mellékszállal ami nem hat semmire, nem fut ki sehova és csak kínos párbeszédekből áll (a’la 3szög) és azzal, hogy olyan karaktereket tolnak a képünkbe, akik halál irritálóak, a film grandiózusnak szánt szakaszának közepén, ez utóbbi karakter történetének sem volt normális kifutása teszem azt hozzá. Ráadásul a legrövidebb Tolkien filmet sikerült ezekkel a csodás mellékágakkal gazdagítani.
    Annyival komplexebb lett ezektől a bővítésektől az univerzum :D, ez szappanoperásítás, nem színezés.

    “Ajánlom neked mondjuk a Taken 3-t”
    Szólj majd, ha nem csak binárisan tudod érzékelni a világot és rájössz, hogy talán létezik pár egység az agyatlanra vágott és értelmetlenül kitágított végletek között.

  16. Random Galamb

    “sőt, ha már itt tartunk szerintem a star wars 4-6-ba is rakjunk plusz 15-15 perceket jar-jar hétköznapjaiból” Nyilván a “PLUSZ” szó miatt írtam, amit írtam. De igazából tök mindegy, lovagolhatsz rajta, attól még nem leszel viccesebb.

    Azért, ha a kritikákat megnézed, még mindig nagyobb számban vannak pozitív kritikák a Hobbitról. De persze gondolom ez téged nem érdekel, mert akkora “szakember” vagy, hogy úgyis az számít, amit te gondolsz róla. Majd te eldöntöd, hogy mi a jó film és mi nem. És még én vagyok nevetséges. Pff…

    És ha már a “szakállas” dolgoknál tartunk. “Ráadásul a legrövidebb Tolkien filmet sikerült ezekkel a csodás mellékágakkal gazdagítani” (gondolom a könyvről beszélsz, bár filmet írtál) mondatod is csak a 10000x lerágott “3 film egy szaros könyvből” frázis. Bár gondolom te is figyelmen kívül hagyod, hogy ez nem csak egy könyvből készült…

    Ha jól tudom, te hoztál fel először egy irgalmatlan baromságot hasonlatként (Jar Jar), majd utána rám próbálod mondani, hogy binárisan nézem a világot, csak azért, mert tegnap óta tudod mit jelent ez a szó? :)

  17. Fardavid:

    “Nyilván a “PLUSZ” szó miatt írtam, amit írtam” Hát ha ez a gigászi fordulat elég a megtévesztésedhez az szomorú.

    “még mindig nagyobb számban vannak pozitív kritikák a Hobbitról.”
    Van benne gyakran emlegetett hiba, hibák=rossz a film. Megmondtam, csak binárisan tudsz gondolkozni. (nem, nem tegnap óta ismerem a kifejezést, nem önnön magadból kéne kiindulni.)

    “Majd te eldöntöd, hogy mi a jó film és mi nem.”
    Én hivatkoztam az úgynevezett “közvélekedésre” míg te a saját élményedre, ennyit arról ki próbál megmondóember lenni.

    “gondolom a könyvről beszélsz, bár filmet írtál”
    Akkor gyengébbek kedvéért még egyszer: a legrövidebb Tolkien VILÁGÁBAN játszódó filmet. Így már móriczka is érti?

    “a 10000x lerágott “3 film egy szaros könyvből” frázis”
    Kivéve, hogy nem ezt mondtam csak olvasási nehézségekkel küzdesz. Az öt sereg csatája a legrövidebb Tolkien VILÁGÁBAN JÁTSZÓDÓ film. Teccikérteni? Pépesítsem is a mondataimat? Úgy könnyebb megemésztened?
    Ami szerepel: pointless love triangle, alfrid, mindkettő rengetegszer, ami nem: thorin temetése, Bard mint Tóváros ura, kicsit jobban levezetett Thorin megkattanás és feleszmélés, egyéb törpök kibontása (ami egyébként túl is mutathatott volna a könyvön) stb. Telenyomtak egy Jacksonhoz képest rövidebb alkotást ilyen mellékágakkal, a főbb részek meg nincsenek kidolgozva…

    “először egy irgalmatlan baromságot hasonlatként”
    Majd te eldöntöd, hogy mi baromság és mi nem :D

  18. Random Galamb

    Csak még egy gyors válasz, utána inkább dolgozok. Ennyit nem ér a dolog…

    “Van benne gyakran emlegetett hiba, hibák=rossz a film” Ezek szerint két jó film van a világon (Keresztapa 1 és 2) mivel csak azok hibátlanok. Vagy csak hülyeséget beszélsz. Én inkább az utóbbira tippelek.

    “Én hivatkoztam az úgynevezett “közvélekedésre” míg te a saját élményedre, ennyit arról ki próbál megmondóember lenni.” Én ugyanerre hivatkoztam, vazze!!!

    Jaaa, most már értem!!!! Igen, igazad van! Hiszen azok a részek, amik kimaradtak SZERINTED, azok biztos fontosabbak, mint amik benne voltak.. Ki dönt el mit?? De végül is tök mindegy. Az egod úgyis akkora, hogy maximum magadra figyelsz. Engem viszont nem érdekelsz annyira, hogy több időt pazaroljak rád. Cső!

  19. Kurvajó ez a vágás. Az arc kiszedett mindent, amit a stúdió kérésére tettek bele a filmekbe, hogy kijöjjön a három bemutató az eredeti kettő helyett. Annyira szépen látni, hogy ezeknek a jeleneteknek nem volt keresnivalója a történetben, mert amint kiszeded őket, nem hiányoznak, hiszen nem voltak hatással más karakterek történetére. A film így végre valóban egy hobbitról szól, mint a regény. Ez a vágás a regénynek megfelelő adaptáció.
    Emellett persze világos, hogy a moziban bemutatott verziók a hivatalos filmek, de ez a változat megmutatja hogy mi lehetett volna A hobbitból, ha nem forgatnak egy plusz filmet az egészhez utómunkában.

  20. Fardavid:
    Neked tényleg durva szövegértési gondjaid vannak. :D
    “Vagy csak hülyeséget beszélsz.” Ezzel a te logikádat jellemeztem, én leírtam hogy ez meg ez hiba a filmben, te meg a jó és rossz minősítésekkel jössz elő, mint ellenérvvel. Mi közük egymáshoz? Ha az általam kifogásolt hibák valósak akkor ez egy pocsék film amit minden kritikusnak le kellett volna húznia?
    A te logikád szerint van benne gyakran emlegetett hiba, hibák=rossz a film, hiszen csak ebben az esetben ellentétes az a két állítás miszerint a film gyengén van kibővítve, hibák vannak benne, és az, hogy sz@r az egész, mindenkinek le kéne húznia.
    Kíínos.

    “Én ugyanerre hivatkoztam, vazze!!!” A ‘van akinek tetszhet’ nem közvélekedés, a kritikai visszhang aránya pedig nem áll közvetlen, egyenesen arányos kapcsolatban a hibák meglétével, kicsit több a faktor. pocsékul “hivatkoztál” :D

    “SZERINTED, azok biztos fontosabbak, mint amik benne voltak.”
    Mondj 3 érvet amellett miért fontosabb egy Tolkien világában nem is létező, klisé karakterű tündecsaj, mint a főbb szereplők lezáró kulcsmomentumai. Vagy akkor az is szubjektív, hogy kik a kiemelt hőseink? :D Te mit néztél?

    “nem érdekelsz annyira, hogy több időt pazaroljak rád”
    Legalább akkor felismerted, hogy az értelmezései gondjaid és klisés állításaid szabotálják az érvelésed, csak nem sikerült kimondani, cső :D

  21. *javítás: …hiszen csak ebben az esetben ekvivalens az a két állítás miszerint a film gyengén van kibővítve, hibák vannak benne, és az, hogy sz@r az egész, mindenkinek le kéne húznia…

  22. @damoqles – Nem térdepelek tengerire, mert én az Űrodüsszieát nem tartom sokra, túlértékelt mint Kubrick legtöbb filmje, tisztelet a kivételnek (Mechanikus narancs, Full Metal Jacket)…

  23. Milyen jó, hogy egyesek bátran bírnak kattintgatni a laptopjuk mögül, úgy feltüntetve, mintha valami hatalmas munkát végeznek, megmutatva, hogy na ők aztán milyen ászok, ezt így kellett volna csinálni… Fessük újra Az Utolsó Vacsorát is, meg minden…

  24. @Anthony711-Öngól. Ez a filmsorozat már önmagában is egy feldolgozás, a regények újrafestése. A stáb egy jelentős hányada is csak bátran kattintgatott.

  25. m76: Regény Film. Két különböző médium. Hiába adaptáció, ha filmre visznek egy regényt, az önálló alkotás lesz.

  26. Én olvastam korábban a könyvet és egyáltalán nem nyűgözött le.
    Szerintem PJ csodákat művelt vele, mint ahogy a Gyűrűk Urával is. Nekem is jöhet a bővített változat, nem tudok betelni ezzel a világgal.
    De azért megnézem a kurtát is, mert tényleg jó lenne egyszer egészben végignézni a sztorit.
    Engem egyáltalán nem zavar, hogy van választási lehetőségem, hogy mikor melyiket nézem meg. :D
    Mindenki nézheti, amelyiket akarja, miért zavar bárkit is, hogy melyik verziót nézi a másik és hogy egyáltalán létezik több lehetőség is?
    Nem értem, hogy miért ezek az indulatok.

  27. @anthony711 :
    A napokban néztem egy interjút (Lee Pace és Richard Armitage) és ők is ezt mondták, mármint hogy ez két külön alkotás és teljesen más a könyv és a film. Nekik is teljesen más elképzelésük volt a szerepről a könyvet olvasva, mint amit később eljátszottak. Armitage pl. eredetileg Legolas szerepére jelentkezett. Kiröhögték. :D:D:D

  28. Inkább maga Jackson csináljon egy 3 órás definitive versiont, kivágva a 200 oldalas könyvhöz ötletelt kreatív üresjáratait. A harmadik filmtől a falat kapartam, annyira felesleges volt, egy 40 perces jelenet 140-re húzva.
    Szolzsenyicin is meglépte ezt a rövidítést a Gulag-szigetvilággal.

  29. Megnézzük, utána mérlegelünk, hiába nincs értelme fröcsögni. A kivágások leirását nézve egy kicseszett okos gondolat volt az egész, megmutatni, hogy milyen lehetett volna, ha nincs az egész Tolkieni gyerekmese orálisan megerőszakolva egy olyan ember által, akinek álmatlan éjszakái vannak, ha netán egy filmforgatás után rajtamarad fel nem használt celluloidtekercs.

  30. Az a sorozat túl van húzva és igenis, fogyaszthatöbb lenne egy rövidebb verziö. Azt is tudom, hogy Jackson egy oscar díjas rendező, de ezek a filmek nem azért olyan hosszúk, mert annyi ötlete volt, hogy nem tudta volna élvezhetőre vágni, hanem mert ennyire kellett csinálnia. Ki kellett csavarnia minden fillért ebből a világbó
    l.

  31. Számomra a harmadik film legnagyobb hibája pont az, hogy hiányzik belőle még vagy egy óra, hogy ne csak kapkodásnak tűnjön (ez valamennyire igaz az előző részre is). Pont emiatt nincs akkora súlya a haláloknak sem, mint kellene. Hangsúlytalanul, esetlegesen lebegnek a filmben, nincs meg az érzelmi építkezés. Szerintem a probléma nem a hosszal vagy az extra szereplőkkel van, hanem azok kidolgozatlanságával.

    == SPOILER ==

    Mondjuk arra kíváncsi vagyok hogy Kili halálát hogyan vágta úgy, hogy Tauriel ne legyen benne…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.