Star Trek Beyond: a nyár eddig legjobb blockbustere

Ebbe a filmbe ezer helyen bele lehet kötni, kezdve a kamerarángatástól, ami rosszabb, mint az előző Star Trekeket rendező JJ. Abrams bármelyik művében, a történet faékségén át Kirk furcsa kinézetéig.

Most jön a De. De minek? A Beyond nem lesz új klasszikus, viszont pont elég dolgot dob a mérleg másik serpenyőjébe ahhoz, hogy végig szórakoztató maradjon.

st-beyond-kritik1

Az előbbiek nem is a necces ‘kapcsold ki az agyad’ érvelést akarják felvezetni, mert a film közben nem kell ezt tenni. Szinte mindenki kellő motivációval esik jelenetből-jelenetbe, ami nem kicsi bravúr Justin Lin rendezőtől és a színészektől, mivel “unalmas” beszélgetős, tipikus építkezős jelenetekre nem sok idő jut.

Konkrétan az első komoly akció után szinte végig pörög a Star Trek Beyond.

A történet nem túl bonyolult, de szállítja a minimumot. Sőt, a végén kicsit meg is lepett. Na nem valami erős csavarral, hanem hogy a gonosz motivációját is sikerült jól összetenniük. Az biztos, hogy maradandóbb jeleneteket hoz Krall, mint “Robocop” az előző Star Trekben, az Into Darknessben.

A pörgés mellett mi az ami jól működik? Hát a karakterek. Spock és Bones összes jelenete jó, Kirk belső vívódása is elmegy, és a posztereken mutogatott csaj valami tündéri, plusz még korrekt háttérsztorit is kap a nagyok vívódása közepette. Mindezt tényleg úgy, hogy 4-5 percek vannak a setpiecek között.

st-beyond-kritik2

A látvány meg egyszerűen lenyűgöző. Nem a kamerarángatós részekben, amikkel kapcsolatban megértem azokat, akik fennakadnak, még nekem is sok volt néhol egy picit, viszont a tetőpontok… te atyaég. Ritkán kapnak el így látványpillanatok, mint a Beyondban tették. Még a fanfilmbe illő “ez de cool lesz” robbantgatós finálé is működött.

Valami ilyesmi kell legyen egy jobb blockbuster, főleg az idei nyáron, amikor…, hogy is mondjam, eddig nem volt a legjobb a felhozatal.

50 hozzászólás a “Star Trek Beyond: a nyár eddig legjobb blockbustere” bejegyzéshez

  1. “Kirk furcsa kinézetéig.”

    Miféle furcsa kinézet? Nekem nem tűnt fel semmi.

  2. De, hogy a filmről is írjak valamit:

    A poénok szokásosan jók voltak.
    A CGI egy helyen oltári szar volt. Hegygerincen lefelé motorozás.
    Ott konkrétan látszott, hogy valójában egy helyben állnak és a “táj” suhan alattuk. Azt nagyon elbaltázták.
    Nem volt üresjárat, pörgős volt végig.
    Jobban tetszett mint a második rész de az elsőt még mindig nem sikerült túlszárnyalniuk.
    Megérte az árát korrekt film.

  3. Nem volt rossz a film, de nekem az előző kettő sokkal jobban tetszett. Főleg a második rész. Ettől függetlenül korrekt a film.

  4. Nekem egy picit sötét volt. Nem darkos, hanem a jelenetek mintha túlzottan sötétek lettek volna. Bár a látványtól berosáltam. Főleg az űrállomástól. Hát attól az állam lekérezkedett rendesen :)

  5. Nálam az első olyan 8-9, a második pedig 10/10 annyira jól szórakoztam rajta ahányszor csak láttam eddig, hibák ide vagy od(jöhetnek a kövek). Ez nem tetszett annyira, látszik a rendező váltás, egyszerűen nem izgalmas a film. Cool jelenetek akadnak és a karakterek szerencsére még mindig zseniálisak, de más volt, mint amire számítottam és nem jó értelemben. Egyetlen olyan akciószcéna sincs, amire emlékeznék (péntek este láttam) és ezt Justin Lin számlájára írom. Ahelyett hogy görcsösen kellett egy meleg a filmbe, inkább gondolkozhattak volna egy emlékezetes jeleneten a két óra alatt. Azért egy 7/10 még így is a karakterek miatt és mert végül is szórakoztató a végeredmény valamilyen szinten. A nyáron eddig biztos a legjobb, de ebben az ócska felhozatalban ez nem nehéz.

  6. Szórakoztató, igazi blockbuster, és a látvány 1-2 helyen hajletevős. És nem is csak a látvány jó, hanem a design/látvány együttese (gondolok itt pl. az első nagy csatára, ahol nagyon tetszett az ellenfél taktikája. Nem a szoksásos “két nagy hajó” egymásnak megy megoldás). Ez a fanoknak lehet nem elég, de engem kielégített. Viszont sajnos logikailag egy-két megoldás idegesített, de a szórakozás faktor miatt ezt meg tudom bocsájtani.

  7. Zaki: lesz bevétel poszt, ez nem arról szól, mivel a pénz és a minőség nem függ össze.

  8. Ritkán kommentelek, de ez a film valamiért kihozza most belőlem. SPOILERES

    Az első két részt otthon ülve néztem meg. Nekem hajletevős, áll-leejtős volt mindkettő úgy, hogy nulla star trek ismerettel néztem őket. A második talán azért lett jobb, mert nekem nagyon bejött, amit Benedict Krumplistészta csinált, míg az első rész gonoszára nem is emlékszem.
    Ezt a harmadikat moziban néztem. Nem volt ínyemre a rendező váltás. Az első felén majdnem elaludtam, pedig déli vetítés volt. Az űrállomás látványától nem vágtam magam hanyatt, a bolygó jobban tetszett, bár abból keveset láttunk. Idris Elba nagyon jó volt, habár az elején papírmasé gonosznak tűnt, a végére megkedveltem a csavarok miatt. Nekem is feltűnt egy rettenetes motoros cgi jelenet. Mr Pine szerintem nem plasztikáztat, csak öregszik, és szépen lassan rájövünk, hogy nem egy jóképű faszi.
    Én annyit jegyeznék meg, hogy érződik, hogy Simon Pegg az egyik író. A karaktere indokolatlanul sokat szerepelt.
    Csalódás volt a film, de azért várom a negyediket. Vihetnének bele több politikát, de gondolom, hogy arra van más star trek termék.

  9. Szerintem rendben volt a film, nálam 7/10 körül van, a látványban a kamerarángatás indokolatlan volt, de pl. a végén a zúzás nagyon jól sikerült szerintem.

    Pine-plasztika kérdéskörhöz:
    Szerintem sem plasztikázták, csak a haja volt valami iszonyatosan gázos. Hozzá ez nem illik. Biztos komoly frizurával akartak komoly Kirk kapitányt, de én nem vettem be.

    Akinek azonban tényleg furcsa volt a feje: Zachery Quinto tényleg elég furcsának tűnt szerintem. Vele lehet tényleg csináltak valamit a ronda paróka, szemöldökborotválás és csúcsfülek mellett.

    Pár furcsaság a filmben – SPOILER is lehet!

    – Miért akart aktatologató admirális lenni Kirk ez nagyon nem derült ki.
    – Hogyan dolgozta ki ezt az energiaelvevős izét Krall?
    – Krall feje tök furcsa volt, hogy ilyen energiaszívás után mindig más volt. De a végén mitől lett újra Idris Elba feje?
    – Motorozás kb fél percig cool volt, aztán túl volt húzva.
    – Miért kellett az új női karaktert “Kislány”-nak hívnia végig Pegg-nek? Nagyon idegesítő volt szerintem. Mitől Kilány ő, miért nem mondta a tisztes nevét? – Hiszen volt neki.

  10. Azt valaki árulja el, hogy mindenhol azt olvasni a neten, hogy sokan azt írják, hogy “nem üti meg az első kettő szintjét”. A film megjelenésééig kb mindenkinél “a második nem volt olyan jó, meg meggyalázta a Star Trek szellemiségét blabla”, most meg egyszerre mindenki a 2. és a 3. között viszonyít. Ez most valami fizetett reklám vagy csak előbújtak azok, akik eddig nem merték felvállalni, hogy titokban tetszett nekik a 2. rész?

  11. Én egészen jól szórakoztam rajta. Az egyetlen ami fájó volt, hogy Jaylah karakterét a végére teljesen elfelejtették, pedig ő volt a rész legérdekesebb karaktere. Illetve vártam volna még több közös konfliktuspontot az ő személye meg a főellen vagy valameyik csatlósa közt.

  12. Én csak az előző kettőt láttam, nekem mindkettő bejött, és ez is moziban nézős.

  13. Nekem Kirknél az az érzésem támadt, mintha az űrutazás meg a gravitáció hiány miatt erősen le lenne fogyva.
    És ebből kifolyólag mintha le is lett vna gyengülve.
    Ami viszont azért érdekes mert csak nála tűnt fel ez a tünet…

    A többieknek mintha nem lett vna semmilyen testi elváltozás.

  14. Spoiler? :

    Az Enterprise szétzúzása nekem nagyon bejött. Szerintem nagyon jól meg volt csinálva.

  15. “Zoli” SPOILER

    – Hogyan dolgozta ki ezt az energiaelvevős izét Krall?

    Benne volt a válasz a filmben csak nem figyeltél.
    A másik űrhajón amikor lejátszották a hajónaplót ott mondta a kapitány, hogy a bojgón lévő bányászoknak van valami technikájuk amivel meghosszabbítják az életüket.

  16. SPOILER

    És mi volt a kulcsa az alakváltoztatásnak??????? Miért csak a film végén láttunk ilyesmit tőle? Mert emberi energiát szopkodott v miért? …

  17. SPOILER-es:

    bandido:
    Köszi, ez tényleg kimaradt.

    Abu:
    Erre én is gondoltam, de mintha már korábban is láttuk volna ezt csinálni emberekkel, és mégis csak a megapoliszban lett belőle ismét ember. Ezért furcsállottam. De amúgy igen, így lehetett, mert a végén már csak embereket energizált Krall.

  18. Human 15: De a másodikra 9-et adtál, erre meg csak 8-at. Most akkor mégis ez a jobb szerinted?

  19. SPOILER

    Csatlakozom a nem tetszett táborhoz, a kamerarángatás borzasztó volt, és ahogy megsemmisült az a rakás kis űrhajó…röhejes volt. Az sem volt teljesen világos, hogy miért kellett ennyire kiemelni az egyik szereplő nemi identitását(vagyis de értem, mindenki nagyon PC legyen).

  20. Nekem meg kell néznem még egyszer mert annyira rángatták a kamerát, hogy semmit nem láttam.

  21. Na mondjuk ettől a tegyünk bele meleg jelenetet felfogástól is agyfaszt kaptam :(
    Mintha enélkül, már is lehetne filmet készíteni … :S

    Nincs bajom a melegekkel, de azért, a normál világ arcába ne tolják már bele erőszakkal … :S

  22. Én sem vagyok trekkie, de nekem ez a rész jött be legjobban. Az okok:

    – az indokolatlanul sok Scotty ellenére, vagy éppen azért (mert szeressük Simon Pegget)
    – tényleg nagyon aranyos volt Jaylah
    – Bones/Spock sziporkázott
    – pörgős volt, nem untatott (ami csoda, sose volt rám hatással a Star Trek univerzum).
    Nagyjából ennyi. Viszont, mint a többiek, úgy én is kiszúrtam a motorozós jelenetet – elég gányul oldották meg (szegény Jaylah ott lebegett fél seggel a motor mellett).

  23. Nekem nem tűnt fel annyira kamerarángatás,az előzőekben szerintem sokkal több és rosszabbul használt volt.

    Szerintem ez volt a legszórakoztatóbb Star Trek a háromból.A látvány csodás volt,a karakterek közötti dinamika is nagyon jól el lett kapva.
    Justin Lin szerintem nagyon biztos kezű blockbuster rendező már most.

    Ez viszont lehet off lesz:

    A meleg dologhoz annyit hozzáfűznék,hogy én sem szeretem,ha ezt nagyon direkten próbálják meg a nézőknek adagolni,mert visszásan tud elsülni.Viszont itt én ezt pont hogy még jónak is tartottam valahol,mert pont egy kicsit már a jövőnek egy olyan oldalát mutatja be,ami még tényleg messze van.Valamint a Star Trek nekem mindig egy kicsit arról is szólt,hogy meg kell ismernünk másokat,nyitottnak kell lenni,beszélgetni,ismerkedni,elfogadni olyat,ami nekünk idegen,nem pedig félni tőle,egyből küzdeni ellene.És ha ezt a szellemiséget így tudják aktualizálni,így tudnak egy elfogadás irányába mozdítani embereket,akkor legyen ilyen jelenet is.Nem volt hosszú,nem volt zavaró,talán kicsit giccses volt,de ez egy hetero párral még giccsesebb lett volna,mert ott csak a már megszokott a család örül képet láttuk volna.Ebbe a közegbe sokkal jobban passzol egy ilyen jelenet,mint gondolnánk.

    Szerintem manapság a sorozatokban van néha ez a kötelező meleg karakter dolog(GoT,Animal Kingdom stb.),olyankor engem is zavar,mert nem más,mint csak “pc dekoráció”.

    Valamint ha az első részes ernyős jelenetre gondolok,hogy ott mit csinált a srác,akkor csak azt tudom mondani,hogy ilyen tökösségért egye fene,legyen félig meleg.Úgy gondolom színesítette a karaktert a jelenet,ugyanis eddig nem néztük volna ki belőle,és akinek ezután/ennyitől megváltozik a karakterről alkotott véleménye az magára vessen.

    És mindezt úgy mondom,hogy azért nekem is kevés melegekről szóló film tetszik(sőt,idegesít a legtöbb),mert még valóban kevésszer sikerült jól nyúlni a kérdéshez.

  24. 1 jelet volt az a nagy kiemelés, nevetséges h valaki még ennyin is fennakad. az első részben mennyit emelték ki Kirk szexualitását, amikor csajozott ezerrel? itt meg jaj egy férfi átölelt egy másikat, úristen de tolják. nem vagyok túl pc, de szerintem a star trekbe, ami az optimista jövőről szól, bőven illik.

  25. Nem volt rossz film, csak mint korábban írtam nekem valahogy túl monotonnak tűnt. Lehet h pont azért mert folyamatosan pörgött a film. De nem éreztem egyáltalán hogy közeledünk a film vége felé.
    Teljes mértékben azt az érzést keltette mintha csak egy 26 részes tv sorozatból ragadtak vna ki egy dupla részt.

    Az előző kettőnél, nem volt ilyen érzésem, ott szépen fel volt építve a végén nagy finálé majd happy end :D

    Bár én sose Star Trek-ként néztem ezeket (mert csak ezt a 3 új részt ismerem igazán), az én szememben csak egy qrva jó űrsci-fi.
    Bár azért megpróbálkoztam végig nézni az elejétől az eredeti sorozattal :D de vhogy 10-15 rész után már nem tudott lekötni :D

  26. Abu: nem az eredetit kell nézni, hanem a next generationst, legalábbis nekem mindig azt ajánlotta trekkie ismerősöm.

  27. Én most nézem a Next Generationt (utolsó évadot kezdtem) és igazából ahhoz se lehet hasonlítani. Teljesen felesleges is. 25-30 év alatt annyit változott a világ, felfogásban is. A TNG-nek vannak jó részei, amikben tudomány, moralitás, etika, filozófia pont arányaiban egyensúlyban van, és vannak részei, amik érdekes témákat dolgoznának fel, csak rossz kérdést tesznek fel az írók (mai szemmel), amiket a karaktereken keresztül kívánnak megválaszolni. Rossz kérdésre pedig nem adható igazán jó válasz, így csak a számat húzhatom.
    Az újkori ST-kkel az a helyzet, hogy ezt a filozofálgatást, kérdés feltevést és megválaszolást takarékra tették, a tudományos részt totál visszafogták és mindezt pörgős történettel, akciókkal próbálják helyettesíteni. Az ST véleményem szerint azért fulladt ki anno, mert képtelen volt a megújjulásra, újra és újra ugyanazokat a kérdéseket tették fel az írók, csak a sorozat címe és a benne levő karakterek változtak (ez alól a DS9 kivétel picit csak a 3-4-dik évadtól, ahol a politika, a hadviselés, a hatalom gyakorlásának morális és etikai oldalát helyezték előtérbe a domínium háborún keresztül és hogy a karakterek ezt hogy élték meg, miképp hatott rájuk).

    Én se értem, hogy a többség miért rugózik ennyi Sulu melegségén. Abszolút nem volt vészes a jelenete, nem volt túltolva és pont azt reprezentálta, amiről az egész ST szól, a másik elfogadását és egy olyan jövőt, ahol ez nem jelent problémát. Az emberek hajlamosak ítélkezni, persze napjainkban mindent besorolnak a politikai korrektség témakörébe: a nő a főszereplő, akkor azért, ha meleg szerepel benne, akkor azért, ha néger szerepel benne akkor azért, ha arab-muzulmán, akkor azért, ha ázsiai, akkor azért – a lényeg, hogy valami miatt lehessen felháborodni, hőzöngeni, ítéletet mondani stb…
    Senkit nem érdekel, hogy ez vagy az egy szórakoztató történet lenne burkolt, vélt, vagy valós, háttérbe helyezett vagy a néző arcába tolt politikai korrektséggel vagy anélkül, a lényeg, hogy mibe lehet belekötni, mivel kapcsolatban lehet fújjolni, utálkozni stb…

    És ez baromi elszomorító… :(

  28. Spoileres:
    Nekem nem tetszett annyira, meg szerencse hogy ingyen neztem mult het szerdan:). Az volt a bajom es igazabol az elozo resszel kapcsolatosan is ugyan az merult fel, hogy kb van egy fo geci akit nagyon nehez elintezni es veszelyezteti az egesz foderaciot de vegul az osszefogas es a kreativitas + hosiesseg es baratsag segitsegevel legyozetik persze nem az urben es nem is egy urhajon ha nem valami varosba vagy most epp egy uralommason ami egy varos. Es kb az elso resz harmadik valtozata lattam mult heten. ES ez baromi unalmas egyszeruen untatott. Spok ugyan ugy vergodik Uhuraval, Kirk meg mindig az apja arnyekaval kuzd, Bones meg ugyan ugy poenkodik de szerintem egyre eroltetebben teszi ezt es annyira nincs melysege a karakternek hogy az mar faj. Szeretem a ST-t tenyleg de komolyan bmeg a kovetkezonel legyen mar egy kicsit tagabb az a tetves univerzum es talakozzunk mas fajokkal is(Romulan,Klingon,Borg).
    Amik nem tetszettek meg:
    -Motoros jelent:Latszik a csavo rajta marat a Fast and Furioson, mert mi a peknek jaszkarizunk 2200-ban egy enduroval legalabb ha mar ilyen kretenseget rakunk egy Star trekbe akkor legalabb turboztak volna fel vizualisan vagy lebgett volna vagy valami.
    -Nem magyarazunk meg semmit: Kik voltak a tobbiek akik Idris Elbaval voltak? milyen fajba tartoztak stb. amikor szetcseszik koztuk a kommunikaciot akkor tenyleg kb a tobb ezer ursiklo vegez egymassal mert annyira gyokerek?
    -Jalahya benszulott volt vagy masik bolygorol jott vagy mi mert azert tul sok mindent nem tudtunk meg rola csak azt hogy nagyon vagja a foderacios urhajok szereleset.
    Pozitivumok:
    – Vegre nem volt annyi lens flare es igy nem egett ki a retinam a vegere:)

  29. Az a poén,hogy jobban szórakoztat mint a star wars és jobban is van összerakva ez fan-ok…

  30. Ah feladom. Azt veszem észre, hogy a negatív kritikákat felhozók jelentős része olyan dolgokra hivatkozik (és ezzel nem azt mondom, hogy nincs alapjuk a negatív véleményeknek), hogy nincs megmagyarázva, ami benne volt a filmben, beszéltek róla stb… Úgy néz ki elég sokan csak nézték a filmet, de nem látták, márpedig így piszkosul nem nehéz arra hivatkozni, hogy ez vagy az nincs megmagyarázva, ez vagy az logikátlanság, ez vagy az kidolgozatlan stb…

    @2SY86: “-Jalahya benszulott volt vagy masik bolygorol jott vagy mi mert azert tul sok mindent nem tudtunk meg rola csak azt hogy nagyon vagja a foderacios urhajok szereleset.”

    Teljesen jó, hogy a csaj elmesélte, hogy került a bolygóra, hogy az űrhajója lezuhant (rajta a szüleivel együtt) – azt most nem vágom, hogy Krall miatt, vagy valami egyéb anomália hatására -, Krall elfogta őket, a családját kinyírta, neki sikerült megszöknie, rálelt a régi föderációs hajóra és azért kezdte bütykölni, mert azzal akart meglépni a bolygóról meg Krall elől…

    A több ezer űrsikló valójában több ezer drón volt, akiket egy kollektív tudat irányított (de ezt is elmagyarázták benne), ezt a tudatot törték fel, majd az erős zenei frekvenciával szét tudták zúzni őket, mert az volt a gyengéjük. Nem voltak bennük élőlények.

    A motoros jelenet filmtechnikailag/képileg volt szarul kivitelezve, egyébként nem értem mi a probléma vele. Miért ne lehetne 2260-ban egy ilyen antik motor. Manapság is vannak lovas szekerek, azon miért nem akadnak ki az emberek?

  31. Életemben először mentem imax 3d-re (és 3d-re). És azt kell mondjam, életem legrosszabb mozis élménye volt.
    A kép homályos volt, a film nem volt folyamatos (akadt), utánhúzás volt, függőleges csíkok a képben stb. A szemüveg miatt minden sötét volt. Nem nagyon értem mire fel a majdnem kétszeres ár.

    A film nagyon egyszer nézős számomra. Az első részt imádtam, a második szerintem rossz volt. Ez pedig olyan semmilyen. Egy egyszerű tv epizód is lehetett volna.
    Scotty karaktere jó volt, McCoy is ok, bár kicsit megkeseredett. Kirk is rendben volt nagyából.
    Spock karaktere viszont ugyanúgy katasztrófa volt mint az előző részekben. Kb semmi köze a TOS-ben megismert karakterhez

    Nem voltak nagyok az elvárásaim. Talán ha jó minőségben néztem volna, jobban bejött volna.

  32. Az első két rész nekem sokkal jobban tetszett. Előtte nem láttam még egy star trek részt se, jó kis akciódús, vicces filmek voltak. Ezen majdnem elaludtam, bár ez lehet, hogy azért volt, mert iszonyat sötét volt és a szemüveg miatt nem láttam semmit. Nem értem, hogy miért kell még mindig erőltetni a 3D-t, nekem egyik jelenethez sem adott hozzá semmit.

  33. a 3D kritikával egyetértek, szerencsére 2D-ben néztem, de simán láttam rajta, hogy ez siralmas lehet 3D-ben a rengeteg sötét, villódzó, kamerarágnatott jelenet miatt.

  34. “Spock karaktere viszont ugyanúgy katasztrófa volt mint az előző részekben. Kb semmi köze a TOS-ben megismert karakterhez”

    Szerintem ez magyarázható azzal, hogy ez a Spock azért gyökeresen más, mint az eredeti szériában lévő Spock, mert mondjuk az első filmben szépen megsemmisül a szülőbolygója meg meghal az anyja.

  35. Tegnap láttam féltem kicsit Justin Lin-től de alaptalan volt nagyon jó kis részt hozott össze a sztori egyben volt, a karakterek, színészek továbbra is jók, a Dyson gömb(Yorktown) gyönyörű volt.
    Spock és McCoy párbeszédei a régi filmeket idézte. Remekül szórakoztam végig. Szombaton újra nézem ;)

  36. Kettős érzés kavarog bennem. Pazar világokat láttunk, az SW sírva jelenthet neki, de minden más lerágott, elcsépelt, olcsó csont.

    SPOILERES: Komolyan, minek kell ellőni huszadszor is ugyanazokat a lerágott paneleket? Miért kell az előző kettő után ebben a részben is vagy kétszer-háromszor eljátszani, hogy leáll valami hajtómű vagy akármi, és azt újra kell indítani, ami persze az utolsó pillanatban sikerül. Miért kell huszadjára eljátszani a lezuhanó és a föld fölött 5 centivel beindított űrhajót. Miért érzem egészen fantáziátlannak, hogy a megsemmisült űrhajó helyett épp ott várja őket rajtra készen egy majdnem ugyanolyan álcázott hajó? A dialógusok hiteltelenek, drámai helyzetekben nekiállnak kedélyesen viccelődni, vagy épp beszélgetni, közben a történések körülöttük megvárják őket, addig nem robban fel az űrjhajó stb. A főszereplők egytől egyig golyóállók, ütés, és esésállók a drámai részek ettől teljesen súlytalanokká váltak. A gonoszok csak lőnek de soha nem találnak, a lövések csak hangaláfestésnek szolgálnak, a gonosz természetesen olyan erős, hogy itt is mint minden béna blockbusterben meg kell mutatni, hogy egy kézzel a magasba emel valakit a nyakánál fogva stb. stb. Annyira kár a rengeteg gonddal kiművelt látványért, ez egy csodás film is lehetett volna, ha realistább és nem 12 éveseket akarna elvarázsolni, hanem felnőtteket.

  37. Tegnap neztem, nem csalodtam. Egy nagyon eros popcorn mozi. Ahogy elottem paran mar pedzegettek: verte a SW-t. Nem vagyok trekkie, sot, ez az univerzum hidegen hagy, de meg igy is.

  38. Teljesen jó tévéfilm volt… ja, hogy ez blockbuster? Az első két rész kifejezetten jó film volt, ez viszont inkább hangulatos, mintsem jó. Már a kezdésben is inkább a humorra mentek, mintsem az akcióra, helyenként nagyon kilógott a CGI, a zenében sem volt semmi új, számomra az egész filmet a színészek adták el, de az első rész jól sikerült castingja nem a mostani rész érdeme. Nem volt egyetlen maradandó jelenet sem, még drámának is jobb volt, mint akciónak, olyan, mintha a költségvetés fele elkóborolt volna…

  39. Szerintem is teljesen vállalható film lett ez az új trilógiában, viszont egy dolog iszonyúan zavart: a Franklin állítólag azért legendás hajó, mert ez volt az első emberek által épített csillaghajó, amely Warp 4-re képes volt. Csakhogy az indulása előtt 10 évvel már ott volt Archer Enterprise-a, amely tudta a Warp 5-öt… (és Archer ebben az univerzumban is kanonikus kéne, hogy legyen).

  40. Wolverine: “(és Archer ebben az univerzumban is kanonikus kéne, hogy legyen)”

    A Xindi háborút egyszer megemlítették a filmben, és amennyire emlékszem, ahhoz elég sok köze volt, nem?

  41. @Wolverine:

    Egy kis google és a memory-alpha.wiki.com-on (http://memory-alpha.wikia.com/wiki/USS_Franklin) talált infók alapján a Franklint még a Föderáció és a hivatlos Csillagflotta megalapítása előtt építették (csakúgy mint az Enterprise NX-01-et), és az egyesült földi űrflotta első Warp4-ese, amit újraszámoztak meg avattak a Csillagflotta megalapításakor.
    Eredeti angol nyelvű szöveg:

    “Regarding the vessel’s origins, Dylan Highsmith said, “If you want the official explanation on the Franklin and its warp factor: it was a MACO ship (or a United Earth Starfleet ship that housed MACO personnel at times) that predates the NX-01. When the UFP Starfleet is formed, MACO was disbanded and the ship was reclassified as a Starfleet ship [with the “USS” identifier]. The ship is then ‘lost’ in the early 2160s. It was important to everyone that the ship, like Edison, predate the Federation; that thematically, the ship mirrored an earlier time in history and served as a bridge in design between then and the NX-01. Doug and Simon may have worked up something [on an official launch date], but if they did it never made it to script or screen. Either way it predates the NX-01, and was reclassified after the UFP is formed.” [3]

    The possible launch date of the Franklin as the first warp four vessel of Starfleet can be narrowed down based on information from ENT: “First Flight”, which established that warp three was first achieved by the NX Delta in 2144, and that the construction of Enterprise, Starfleet’s first warp five ship, began in 2149. Therefore, the launch of the Franklin should have happened in those intermittent five years between 2144 and 2149, thereby making it between fifteen and twenty years old at the time of its disappearance in 2164.”

  42. Nem vagyok ST-rajongó, az első rész nagyon bejött, a második már nem volt olyan átütő, de szerethető volt és hát Cumberbatch meg minden.
    Ez a rész meg
    spoiler

    simán ugyanabba a trutyiba viszi a legénységet, mint az első, egy ugyanolyan gyengus főgonosszal, mint a Bana-féle Nero.
    Valaki írta, hogy teljesen hiteltelenek a harcok. Az is igaz. Meg hihetetlen, hogy egy ilyen űrjármű minimális sérülésekkel bont le egy hatalmas sziklaerdőt.
    Kamerarángatás: katasztrófa, negyedik sorba kaptam kis teremben Alleeban jegyet, de még így is értékelhetetlenek voltak a közelharcok, futkosások.
    Meg fogom még nézni, otthon, plazmán, sokkal lenyűgözőbb lesz a látvány, ezt a korábbi mozi-otthoni összehasonlítások alapján biztosra veszem. Amúgy az Allee kisteremben még életlen is volt a kép, vicc.
    Spock kevés volt és nem volt elég erős, Uhura nyolcvanas évekbeli megmentendő nővé degradálódott. Bones a medikütyüivel már erőltetettnek hatott.

    Ami jó: 1. main crew casting, kiemelve Simon Pegget (társíróként nem remekelt most). Jaylah új tagként szintúgy. 2. zene, Giacchino mindig szuper, abszolút kedvencem már egy évtizede. 3. Kirk naplóbejegyzése az elején. 4. Krull első támadása során a reménytelen küzdelem hangulata.

    Kár egy ilyen franchise-ért, nem értem, ennyire sok agysejtet megöl amiknál a kóla és a hambi? Nincs sehol egy brilliáns forgatókönyv? Olvasom, félelmemre, a Bourne is langyos pisi lett.

    Összességében elkeserítő, hogy Hollywood ennyire uncsi lett mostanra.

  43. Mozi után pár hónappal most az otthoni release-zel újranéztem és továbbra is az új részek közül nálam ez adja leginkább. Egyszerű, egyenletesen pörgős, nem túlbonyolított. Igazából nincsenek megválaszolatlan kérdések, max nincs minden szájba rágva, vannak dolgok, amiket bepakoltak mint háttérelemek (a harci raj eredete), de nincs is szükségük további magyarázatra.
    Persze nem tökéletes a film, de simán ez a legjobb a 3 közül nálam. Egyébként picit érdekes, hogy az IMDB-n folyamat csökken az értéke, míg az agyon szidott második részé stagnál. Ki érti az embereket?!

  44. Döbbenet, h mi tré ez. Egy db uj dolog nincs benne, se jelenet se szitu se párbeszéd semmi amit ne lattunk volna már 100x. Ja 2 db cg megoldás amit pont igy pont ebben a megvalósításban lehet. Régóta tartogattam ezt a szemetet, hatha jo lesz. Baromi elcsépelt es unalmas volt. A vegen volt par mozgalmas jelenet de az is csak azért mert nem lehetett latni semmit. 10 éveseknek váló nulla. 10/2
    Mennyit ittál a joya előtt ezért a véleményért..? Komolyan nem hiszem el. De az legalább jó, h két kábel összecsatlakoztatásával hiperhajtómuvet lehet rendbehozni. Stb stb..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.