Kidumáló: Jigsaw

Ki hogy készült a premierre? Van aki letolta az eddigi filmeket újra? Végtére is összeáll egy nagyobb sztori… valamennyire.

Viccen kívül, a fontosabb kérdés az, amire gondolom többen várják a választ is, hogy a Saw első részéhez vagy az utolsóhoz áll-e közelebb minőségben a mostani film? Lehetőleg spoilerek nélkül, vagy jelölve, ha mégis becsúszik valami olyasmi infó.

Az biztos, hogy a trailerek egész pozitív képet mutattak, úgy tűnt belőlük, hogy a stúdió kellő anyagi befektetéssel áll neki ennek a franchise rebootnak, amiben nem is elölről kezdik a történetet, hanem nyugodt szívvel folytatják. Mindjárt ki is derül, hogy ez mennyire igaz.

human
írta
2017. 10. 27. 03:03
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “Kidumáló: Jigsaw” bejegyzéshez

  1. A hétvégén tervezem moziban nézni. Valamennyire szerintem biztató, hogy bár csak 800 körüli szavazat van IMDb-n, de az alapján jelenleg 7,0-n áll. Reménykedem, hogy jó lett. :)

  2. Totál hidegen hagy ez az új rész. Korábban megmondták, hogy a 7. rész az utolsó, szépen le is zárták. Erre mégis folytatták. Kapják be.

  3. Saw maratonnal készültem és lehet, hogy a történet le volt zárva, de ezt a második részről is el lehet mondani. a 2-7-ig rókabőr volt valljuk be, ami miatt elég nyakatekert volt már a történet. DE SOSEM AMIATT NÉZTEM! az emberi szadizmus és a csapdák voltak az erősségei a horrornak, mert ez egy horror film, ezért a helyén kell kezelni, nem pedig beleképzelni olyat, ami nincs is benne. nem is értem a kritikusokat miért ülnek be rá, ha nem rajonganak a trancsírozásért…

  4. Ez bizony a mélypontot jelentő 5. részhez áll közel,de sajnos még azt is alulmúlja köszönhetően a remek írópárosnak.
    Pedig én tényleg szerettem ezt a sorozatot és örültem,hogy újra elővették,de így a film megnézése után kár volt ezt kihantolni.

  5. Szerintem jobb mint a 4-5-7. rész. Kábé a 6. szintjét hozza. Maga a játék egész érdekes szerintem, bár kábé fél óra után ki lehet találni, hogy mi is lesz a slusszpoén. Aki az előző részek ellenére is esélyt ad ennek, az szerintem nem fogja megbánni.

  6. tessék a kritikusok szerint ez a helyzet az epizódokkal:
    48% Saw (2004)
    36% Saw II (2005)
    27% Saw III (2006)
    17% Saw IV (2007)
    12% Saw V (2008)
    38% Saw VI (2009)
    9% Saw 3D (2010)
    44% Jigsaw (2017)

    és erre nagy ívben tojtam mindig, de még sokan mások is:
    Saw $103.1
    Saw II $147.7
    Saw III $164.9
    Saw IV $139.4
    Saw V $113.9
    Saw VI $68.2
    Saw 3D 136.2
    ez lehet aprópénz, de horror műfajban nem olyan rossz (összesen $873,4+ dvd, bd eladások). lehet ebben az inger gazdag korban már túl ingerszegény egy ilyen film, bár mindenkit utolérne a Kirakós, aki nem értékeli kellőképpen az (életét)-filmeket

  7. Aprópénz? Mihez képest! A költségvetéseket nézve fillérekbe kerülnek ezek a filmek, és nagyon sokat hoznak vissza.
    Ezért nehéz ezekkel a 4-6 millás horrorokkal megbukni. A kritikus szava nem számít, ha az ember a darálásra ül be.

  8. Olyan sok-sok részt megélt darabokkal vetjük össze, mint Péntek 13, Rémálom az Elm utcában, Halloween, akkor a Fűrész-sorozat ezekhez képest egy egész szép javuló tendenciát mutat a milliónyi hibájával együtt is. És ráadásul minden része megfordult mozikban.

  9. Semennyire nem befolyásoltak a kritikusi számok mivel az első rész a top 10 filmek között van nálam és azt se szerették túlzottan. Nyilván ezt a szintet már semelyik folytatás nem fogja elérni. Első sorban a nyomozós részek és a történet csűrése csavarása érdekeltek. Persze a csapdák is, de sosem azért hogy trancsírozást és sonkázást nézzek megállás nélkül. Éppen ezért én az 5. részt is szeretem és emiatt is sorolom ezt a szériát az érdekesebb horror filmek közé. (Az Insidious-nál is valami hasonlót próbáltak több kevesebb sikerrel. Whannell amúgy is nagy kedvencem, a Futár-t is szerettem. Jövőre meg érkezik tőle a Stem.) A 6-7. felvonás már gyengébb. Ezeknél jobb lett a Jigsaw. A recept a szokásos, csapdások és a történetet tekerik. Így aki szerette a korábbi részeket és csalódottan jön ki annak változott az ízlése és az ingerküszöbe. Én jobban élveztem mint a Démonok között 2 vagy Annabelle 2-t. Moziünnepi jegyárát megérte.

  10. Moziünnep árát tényleg megérte,de nálam a teljeset is.Szerintem is érdemes egy kicsit a sok részt megélt horrorszériákhoz hasonlítani,mert nem kezdett akkora zuhanórepülésbe mint anno a Halloween vagy a Péntek 13.
    Jelen film egy teljesen vállalható darabja lett a szériának.
    Mindenkinek máshol indul a “rétestészta” de szerintem a harmadik végén zárul le úgy a sztori,hogy már mindent láttunk,kész kifulladt.Itt akár nyugodtan abba lehet hagyni.Aki meg még szívesen nézte utána is az szerintem nem fog csalódni az új részben sem.

  11. megnéztük mi is. végül is tetszett. én is az 4-5. rész körülire tenném a minőségét. azt viszont nem értem miért jön megint az, amit Hoffmann nyomozónál már láttunk. a Kirakós esélyt ad a változásra és nem büntet (gyilkol), szóval ezt az írók benézték megint. hovatovább jól szórakoztam és várom a folytatást (sőt drukkolok a jó bevételnek)…

  12. Kutyaszar.
    Tényleg iszonyat ótvar. Legalább lett volna gore trancsír, mint a többi, de nem. Kínosan unalmas egy moziélmény volt, tényleg erre pénzt ne dobjon ki senki.

  13. Spoiler!

    Jó pár embert fogadott már maga mellé így ezt a részét én is sokallom de nem nézték azt be az írók mivel jóval korábbi idősíkban van hiszen mutatták azt is, hogy együtt készítik a medvecsapdát. Szóval ez valahol a karton rossz címkézés után mikor már tudja, hogy rákos és megpróbál a kocsival öngyilkos lenni és Amanda első tesztje előtti időpontra tehető.

  14. @Misi85:
    SPOILER!
    azzal fel lehetett volna oldani az ellentmondást, hogy Logan meggondolta magát és kiszállt a történések elején, aztán most mégis “újra játékba” kerül

  15. @dexike3:
    Egy következő részben simán megmagyaráznák amennyiben tovább tömné zsebeit a Lionsgate.

  16. Nem vagyok jigsaw-rajongó, de nekem muszáj bevédenem az egész szériát és a mostani részt:D
    Ledaráltuk pár hónapja újra, de mivel kerülget a demencia, nem igazán tudnám kisujjból kirázni minden egyes rész minden apró részletét, így akármikor kerül elő egy régebbi, vagy újabb darab, mindig meg tud lepni (kivéve talán a 7. rész, mert arra én is azt mondom, hogy a széria mélypontjaként állja csak meg a helyét:D), vagy kamillázva kelek fel és percekig próbálom összerakni, hogy wtf.
    Most is “kicsit” sikerült megkavarniuk és még a film vége után fél órával is a sztorin és a (sztem bazi nagy) csavaron pörgött az agyam.
    Emiatt jó az egész, nem a hentelés, a csapdák, vagy a fröcsögő vér miatt. Persze az is kell bele, apróka bónuszként, de ahogy tudják kanyarintani a sztorit, sztem irtó szórakoztató :D
    +pozitívum, hogy emiatt végig oda kell figyelni, nem lehet csak úgy kijárkálni pipilni, zabáért, megnézni, miért csöngetett a postás, etc.
    további +pozitívum, hogy így, úgy de bele tudják tenni Tobin Bellt. Ha 5-7 percre is jelenik meg itt-ott, megfagy a levegő. Megkockáztatom, hogy nélküle nem is nagyon érne semmit a széria.

    Nem ér fel az első rész szintjére, de én nem tudom rá azt mondani, hogy pénzkidobás. Csak a helyén kell kezelni. Simán megnéznék belőle még1 részt:D

    Szóval aki végig követte az eseményeket, az szerintem simám elszórakozik rajta, aki meg már a 3-5. rész környékén elengedte a gyeplőt, annak valóban pénzkidobás és szimpla katyvasz lesz az egész.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.