Ridley Scott meghülyülve gügyög az Prometheus 3-ról

Vagy nem is tudjam hogy hívjam ezt a harmadik Alien prequelt. Az All The Money In The World reklámozása közben az EW-nek beszélt a rendező arról, hogy hiába szerepelt a pénztáraknál alul az Alien: Covenant, azért mégis csak lesz folytatása. És ezek kapcsán még a terveiről is beszélt kicsit:

We are [going to make another], we are. I think what we have to do is gradually drift away from the alien stuff. People say, ‘You need more alien, you need more face pulling, need more chest bursting,’ so I put a lot of that in ‘Covenant’ and it fitted nicely. But I think if you go again you need to start finding another solution that’s more interesting. I think AI is becoming much more dangerous and therefore more interesting.

Bár azzal egyetértek, hogy az AI egyre veszélyesebb, de hogy pont az erre kéne koncentráljon az Alien franchise következő része? Egyáltalán kell még több film??

38 hozzászólás a “Ridley Scott meghülyülve gügyög az Prometheus 3-ról” bejegyzéshez

  1. tőlem azt csinál az előzményekkel amit akar, csak hagyja Blomkampnak megcsinálni a saját folytatását.

  2. Nekem tetszik, amit mondott, simán kibírnám még egy alien film nélkül, de ha lenne, abban az univerzumban játszódna, de nem tartaná vissza az egész xenomorph megkötés, hanem tényleg az AI-on lenne a hangsúly én elmennék rá.

  3. Lehet, hogy eddig nem értettük, miről is szól valójában az Alien. Lehet, hogy a cím az AI-re, az androidokra utalt végig és a xenomorphokat csak azért tették bele, hogy eladják a filmet.

  4. Én vevő lennék még egy filmre, ami lezárja a David sztorit. Mi mást lehetne még ebből kihozni amúgy? Teremtőknek annyi, acsargó xenoizék már unalmasak sokadik film után. Még egy befejező rész David-del, aztán ellehet felejteni az univerzumot, én azt mondom.

  5. Jaime Lannister:
    De a végén mindenképp legyen egy CGI Ripley came, ahogy kinéz a Nostromo ablakán….

  6. Korabban azt nyilatkozta, hogy az uj film egy 3 resztvevos haboru lesz David+alienek, Space Jockeyk es emberek kozott. Azt elfogadtam mar, hogy ez David tortenete, nem az Alieneke, es inkabb ne eroltessek bele a klasszikus szornyet, ha azt csak muszajbol dobja bele, mint legutobb. En is orulnek, ha nem hagynak fuggoben a Covenant befejezeset, de az is jo lenne, ha az Advent kisfilm igeretet bevaltana es a kovetkezo filmben azert megszuletne a Kiralyno.

  7. Felőlem jöhet, nem értem ezt a sok rinyát. David sztorijának illene egy méltó lezárás, bár jobban szeretném, ha tovàbb folytatódna a története. Ikonikus, érdekes karakter és én látok benne elég fantáziát ahhoz, hogy továbbvigye a franchise-t. Végre egy kellőkép misztikus fazon. Szerintem nagyon eltalálták, kár lenne gyorsan jegelni. Épp elég probléma, hogy Shaw karakterével ezt meglépték, hisz ő is kibírt volna még vagy két filmet. Daviddel ezt a hibát nem kéne újra meglépni, vele érdemes továbbvinni a történetszálat, aztán majd egy ponton összekapcsolni a Nostromo utazásával. De addig még lehetne vagy 3 film.
    Ez a misztikus David és Engeneers kapcsolatvilág érdekesebb az én szememben, mint egy újabb Aliens stílusú kétórás lövöldözés. Az Engeneers mitológiára is èpítenék vagy 2 filmet az biztos. De ez én vagyok.

  8. Simán jöhet, de azért valami szörnyike legyen benne, elvégre ez egy alien film, nem pedig én a robot film.

  9. Sajnos az ötlet kevés. A prométeusz sem ebbe az irányba indult. Csak a nép befolyásolta… Szánalom szerintem az egész megfelelési kényszer az öregen. Ebből nekem az jön le money talk. 80évesen igazán dolgozhatna önmagáért azt vagy bejön vagy nem.

  10. Én is szeretnék még egy filmet. Sokakkal ellentétben nekem a Prometheus nagyon tetszett, és teljesen más irányba kellett volna vinni a történetet, mint hogy inkább engedni a rajongók fanyalgásának, kukázni a Promi 2-t és egy alien keverék filmet csinálni a folytatásából… mindenesetre David története még mindig érdekes az előző rész ellenére is, VÁRÓS!

  11. Szegény már tényleg nincs eszénél!
    Annyi könyv van erről az ALIEN univerzumról,csak találomra kiragadna belőlük egyet és az szolgálna alapul az új filmnek már az önmagában sikeresebb lenne,mint ez aszánalom Prometheus és annak folytatása!

  12. Inkább csinálja meg a Prometheus 2-őt! Ha már belekezdtek valamibe akkor fejezzék is be!

  13. inkább szóljanak Cameronnak, hogy két Avatar között szánjon meg minket egy jó Alien mozival…remélem legalább Shane Black Predatora jól sikerül

  14. @Zombeeka

    Olvastam pár Alien könyvet, de azok sem voltak különösebben jók vagy eredetiek, akkor már inkább a Prom és a Cov, amik egyébként simán jobbak, mint a 3-4.

  15. Prothean: “Inkább csinálja meg a Prometheus 2-őt! Ha már belekezdtek valamibe akkor fejezzék is be!”

    Mondd, te láttad a Covenant filmet?

  16. Én is olvastam az összes Alien könyvet és bizony azokból lehetne jó kis filmeket csinálni. Inkább mint ez az androidos, teremtős történet szál.

  17. Sterintem tökjó ez az androidps szál. Kissé fura, de összetettebb lesz tőle az univerzum. Én már régi trilpgiában is kováncsi voltam az AI részre. Csak igye így a predatoros, régota alien re vadászó vonal kuka, ami értem, hogy zavarja a hardcore rajongokat.

  18. Hát a Covenant után szerintem a film készítéstől el kellene tiltani Scottot. Az a film nekem óriási csalódás volt. A Prométeuszt se csíptem igazán de a Covenant borzalom volt, nekem az idei (2017) kínálat legrosszabb filmje volt amit ÉN MOZIBAN láttam.

  19. A film végén android és alien együtt furulyáznak boldogan, a néző pedig gyanakodni kezd, hogy vajon a mellette ülő is ugyanezt látja vagy csak az ő üdítőjébe csempészhettek LSD-t a büfénél.

  20. Szerintem az lett volna a jó megoldás ha Neil Blomkampnek adja az Alient, ő meg marad a Prometheus vonalon, és valahol összeértek volna. Így csak ide-oda dobálózik és egyikből sem jön ki egy jó film…

  21. értem amit mond, csak akkor ha ez érdekli, minek kell Aliennek hivni? Ez is lassan olyan lesz màr, mint a Terminator franchise, hagyni kéne ezeket békén, mig az embernek nem az jut eszébe a cim hallatàn, hogy “obazmeg màr megint….”
    Ez, hogy egy szögegyszerü space horrorbol most hirtelen filozofikus mélységü 100+ részes fejöstehenet szeretne csinàlni, egyszerüen nevetséges.

    @Ron: komolyan gondolod, hogy Blomkamp, aki a D9 ota képtelen volt összerakni egy normàlis filmet, bàrmennyi pénze volt rà, képes lenne ezt a szemétdombot feltakaritani? Jönne az arcunkba tolt moralizàlàsàval ahogy mindig, ugyanaz, mint fent irtam, nem mindennek kell ilyen magasztos mitologiàt gyàrtani.
    Nézzük meg a Mad Maxt, ott se agyalta tul az öreg, megyünk, harcolunk, jol néz ki, jok az akciok, lett egy jo film belöle. és érted, hogy a nöket elnyomjàk, annak ellenére, hogy nincs a fél film rà elbaszva, hogy az arcodba megmagyaràzzàk, hogy ÉÉÉRTED PARASZT?

  22. @JackPackage: Ez igaz, jó lenne ha ő is újra bizonyítana, mert ez a Chappie is jól el lett cseszve… sosem fogom feledni jackman haját…

  23. Elképzelhető, hogy a Terminátor 2 igazi folytatása majd Aliens: Prometheus – Rise of the Judgement Day – directed by Ridley Scott címen érkezik majd? Az Alien vs Terminátor ( vs Avatar vs Titanic vs MCU) franchise lehetőségeiről nem is beszélve . .

  24. Élien: Igen, láttam. Viszont továbbra is várom a Prometheus második részét, mert a Covenant minden volt csak az nem.

  25. Már csak ez hiányzott. Reméltem hogy egy ilyen rettentő Covenant után valaki más kezébe adják a folytatást. Szegény Ridley idős korára meghülyült, mint George Lucas.

  26. ha terminátorral nem is hozhatja össze, de az még kiderülhet, hogy David az utolsó replikáns és még harrison fordot is bedobhatja egy cameora…remélhetőleg nem olvassa a filmbuzi.hu-t, mert még ötleteket adnánk neki.

  27. Le kéne hozni a xenomorphokat a Földre, méghozzá tömegesen, rohadt nagy háborúval, amiben kedvére kavarhat akár még az AI is. Ez hiányzik ide, több ezres xeno-hordák ostromolnak városokat, nukleáris robbanások, genyó, de legalábbis kiszámíthatatlan fegyverrendszer kezelő AI, szemétláda Társaság, és kész.

  28. Ha Faszbraner benne lesz, én szaladok is a moziba:D Viccet félretéve, ha picit félretesszük a lényeket, nincs, ami érdekessé tudná tenni ezt az egész univerzumot az androido(ko)n kívül. Ne tiltsatok ki ezért, de én megkockáztatom, hogy a Covenant után az AI téma sokkal érdekesebb, mint a lények. Fujjoltok, de én talán értem, mi a francot akar kihozni belőle és támogatom:D

  29. ” a Covenant után az AI téma sokkal érdekesebb, mint a lények. Fujjoltok, de én talán értem, mi a francot akar kihozni belőle és támogatom:D”

    de az nem Alien. ha a lényekben nincs több, akkor hagyni kell a franchiset. Persze, hogy az Ai érdekes, és mit tesz isten, lehet Alien név nélkül is jó filmet csinálni a témában, elég csak az Ex Machina-ra gondolni vagy az idei Blade Runnerre. De például végre megcsinálhatnák a Neuromancert… Nem kell őket az Alien történetekbe besuvasztani, mert csak úgy merik eladni.

  30. még lehet Alien film, az alapján hogy tisztában vagy az előzményekkel és tudod, hogy mi motiválja az androidot. Nyilván ilyesmit nem mindenkinek lehet letolni a torkán, de én ezzel úgy vagyok, hogy inkább legyen ez, minthogy ne adjanak ki semmit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.