X jelöli

A cím továbbra sem annyira meggyőző, viszont magyar sorozatgyilkosos filmre talán megyünk. Vagyis ti mentek?

21 hozzászólás a “X jelöli” bejegyzéshez

  1. Ha jók lesznek a kritikák lehet elmegyek, mert magyar filmeket nagyon nehézkesen lehet virágboltban megvenni.

  2. Én a címet egyáltalán nem értem. Először azt hittem, hogy arról fog szólni, hogy Balsai Móni karakterét valaki random törli minden adatbázisból, és úgy kell nyomoznia, vagy az életét visszaszereznie.
    Ha meg a sorozatgyilkos kilétére utal, akkor meg spoileres a cím, mert tudjuk, hogy úgy úszta meg a gyilkosságokat, hogy nincs a rendszerben.
    Mindenesetre a tavalyi Viszkist vártam ennyire, mint most ezt.

  3. human: Én megnéztem. Többször is. De egyáltalán nem tudom összerakni. Plusz teljesen más címet adtam volna neki. Nem tudom mit, de mást.

  4. Liza a rókatündér nekem nagyon tetszett! Tudom ez teljesen más stílus, de megszavazok neki egy bizalmat, kíváncsi vagyok rá!

  5. Magyar sorozatgyilkosos film nálam egyszer már mocskosul beütött, gyakorlatilag csak szédelegtem kifelé a moziból. Ez a Martfűi rém volt. Ha kapok valami hasonlót, akkor már megérte, bár gyanítom, hogy ez azért nem az a vállraülősen-székbenyomósan-nyomasztó kategória lesz, de végre jöhetne már egy igazi jó populárisabb thriller is a magyaroktól.

    Az előzetes felcsigázta az érdeklődésem, de az alapján a címet egyelőre nem tudom hova tenni. Az öngyilkosságnak beállított gyilkosságokra akar utalni ez a “rendszerből törölve”? Hogy így iktatják ki az áldozatokat a rendszerből? Vagy mi?

    Amúgy Balsai Móni és Kulka is nagy kedvenc, így mindenképpen várós. Arra pedig külön, reménykedve leszek kíváncsi, hogy a betegsége után Kulka mennyire lesz képes visszatérni a régi önmagához.

  6. Baromira várom.

    Tök mindegy mit jelent a cím, majd kiderül! Kár ezen stresszelni.

    És nem béna a cím, csak magyar és ehhez nem vagytok szokva.

    Ha meg fura, hát pontosan a rendező előző filmje a remek példa a furcsa cím-remek film párosra.

  7. Balsai megérdemli, hogy sokan megnézzék a filmjét, az, hogy még krimi is, én mindenképpen megyek rá.

  8. Ezzel a filmmel kapcsolatban gyakorlatilag egy olyan dolog sincs, ami kellően meg tudna győzni, hogy akár ingyen is megnézzem. Nagyon kellene a magyar filmnek a thriller és a horror, de láthatóan senki se tud összehozni egy decens darabot.

    Ha már szóba került: A martfűi rém legnagyobb baja az volt, hogy képtelen volt eldönteni, kiről és miről szóljon. Sopsits Árpád mindent akart (dráma, horror, politikai thriller) aminek a vége az lett, hogy se ilyen, se olyan nem lett a film, arról nem beszélve, hogy totál feleslegesen ferdítette a valóságot (lásd pl. film végi gyilkosság(i kísérlet)). A martfűi rémnek volt esélye, hogy tisztességes thriller/horror legyen, az X-nek pedig az sincs.
    Az már csak hab a tortán, hogy a magyar színészek jellegzetes filmbeli modorosságát még mindig nem sikerült letörni.

  9. “Magyar filmre? Soha.”

    Éljen a haza, mi?

    Sokat veszít az, aki lenézi a magyar filmeket.
    Sok jó film született az utóbbi 10 évben.

    Ha jók a kritikák, én megyek.

  10. nem hiszem, hogy olyan sok jó született volna haha
    erre viszont megyek, mint a szél. a cím nagyon cinkes, de annyi baj legyen. az a martfűi rém már az előzetes alapján is egy szánalmas ripacskodás volt, ez 100x komolyabbnak tűnik. talán az első komoly magyar film lesz ami tetszik, a kontroll óta.

  11. Balsai Móni egyébként csak akkor néz ki így, ha montírozzák és szétszűrözik a fejét ÉS pont ezt tették.

    Mi lehetett a kitűzött cél, hogy egy viszonylag jól összevágott előzetes után úgy nézzen ki a poszter mint egy “tékás szar”?

    Nem értem, kiszúrnám a szemét annak aki ilyet csinál, de tényleg, dühítő, érdektelen, slendrián…

  12. Fiti: Köszönöm, +1.

    A “magyar filmek mind szarok” nevű népbetegség elleni oltás neve: Kojot (2017).

    Aki azt nem látta, nézze meg. Tátva marad a szátok, garantálom.

    Készülnek igazán jó magyar filmek. A jó-rossz arány semmivel sem rosszabb a hollywoodi átlagnál. A különbség a mennyiség.
    20-30 vs 300-400 film évente. És a magyarok nem mind kerülnek moziba, legalábbis a plázákba tuti nem.

  13. Mi volt nagyon a kútal?
    Van akinek bejön a zs kategória,de inkább kevesebben szeretik.Egy jó filmet láttam talán az a Kontroll volt és ennyi..

  14. Nekem az a bajom ezzel, mint pár más, magyar “menőnek” szánt zsánerfilmmel:
    Nem látok benne semmi egyedit. Tény és való, hogy a hollwoodi filmeknél sincs mindig jelen az egyediség (sőt!), de valahogy sikerül egy jó dramaturggal, vizualitás terén meg egy jó akár art directorral úgy összehozni a kséz mozit, hogy a sok klisétenger tetején azért legyen benne egy sajátos vonal, ami ad valami pluszt a filmhez.

    Kicsit olyanok ezek az új magyar zsánerfilmek, mintha teljesen csak a körítést másolnák le, aztán letöltenének egy komplett “2000s thriller movie script+fonts+design+visuals” sablont a netről, és azt adnák le a moziba.

    Közbe meg azért van sok rettentő tehetséges magyar filmes, akik meg átesnek a művészkedős vonal túlsó felére, és sehogy se sikerül megtalálni a kettő közti egyensúlyt amitől jó lehetne a magyar film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.