Egy apróság a Star Wars: Episode IX-ról

John Boyega elárulta az Empire magazinnak, hogy az Episode IX történései nagyjából 1 évvel a Last Jedi-ban látottak után fognak játszódni. Már csak 1 év van hátra, és kiderül, hogy JJ Abrams miképp próbálja meg rendbe tenni a franchiset.

30 hozzászólás a “Egy apróság a Star Wars: Episode IX-ról” bejegyzéshez

  1. Én titokban azt reméltem, hogy Rey felébred és kiderül, hogy csak álmodta az egész nyolcadik epizódot.

  2. Fiti: Jó lenne a hetediket is, de az képtelenségnek tűnik. Persze a nyolcadik is, de talán egy kicsit kevésbé.

  3. Szerintem a hetedik résszel nem volt semmi gond, nyílván voltak benne kurva szar dolgok meghát ugye nem is volt nagyon eredeti a sztori sem de legalább óvatosan nyúlt a franchise-hoz.

    A Last Jedi pedig szerintem egy kibaszott gyalázat az egész Star Wars-ra nézve, nem tudom megérteni ki az aki a Disney-nél azt mondta, hogy “na ez az, ez kell nekünk, kapjon még 3 filmet ez a csávó”

    Én megnéztem volna, JJ mit hoz ki ebből a három filmből, ha Rian Johnson nem köpött volna bele. Szerintem a Star Trek-kel is jó munkát végzett.

  4. Rendbe tenni??Hahahahahaha.
    Ezt még Ethan Hunt se tudná megcsinálni.Ez a trilógia mehet a levesbe.

  5. *na, rendbe tenni alatt a Disney stáb válságát és fejetlen rendező cserét értette. Így akartam

  6. Papó! A hetedik rész, pont ugyanazookal a hibákkal készült el, mint a Star Trek. Az is gyalázat volt az eredetire nézve. Gyakorlatilag felhasználták a jól hangzó neveket egy akciófilmhez, amiben annyi értelmetlenség volt, hogy megszámolni is nehéz.

    Azért ha belegondolunk, hogy a hetedik rész vezette be azt, hogy fénysebességgel át lehet menni a védőpajzsokon és akár egy bolygó légkörébe is meg lehet így érkezni elég gáz, de az “új” halálcsillag is nevetséges lett. Egyszerűen kidobták a minimális logikát és ésszerűséget az ablakon. Pont mint a Star Trekben.

    Szóval JJ, nem épp a legjobb választás szerintem. Persze R. Johnson meg egyszerűen felfoghatatlan amit művelt.

  7. Szerintem baromi jó volt a Last Jedi! Végre ki merte mondani, hogy a Jedik is egy önhitt banda és a erő nemcsak kizárólagosan az övék…

  8. A Last Jedi készítőinek soha nem fogom megbocsájtani amit Luke Skywalkerrel tettek. Mindent meg tudok benne bocsájtani, még a totál felesleges kaszino ark-ot, a marry poppinst, a karakterek maximális butaságát (pl a lázadást a hajón egy szaros mondattal meg lehetett volna előzni), mindent! De az, hogy a “A New Hope” reménytelenül lekaszálna egy fiatal gyereket, mert rosszat álmodik, olyan 180 fokot vett a karakter amit még a Shield sorozattól sem viselte volna el senki. És mindezt úgy tették, hogy az ellentmondásokra emlékeztette őket Mark Hamill, de magasról tettek rá, mert csak a $_$ lebegett a szemük felett. A legkreatívabb stúdió nem tudott előállni semmivel ami kreatívabb lett volna Kylo Ren sötét oldra való átállására, mint tönkrevágni egy több generáció által kedvelt karaktert.

    Jól elkalandoztam, na szóval: ezt nem lehet helyrehozni. Ha 12 oscart is kap, akkor sem lehet helyrehozni, mert a kár végleges! Két megoldás is létezik, de tudjuk, hogy egyiket sem fogják választani. 1. amit már írtak itt is, hogy Rey csak álmodta az egészet. Nevetségesen hangzik, mégis több értelme van, mint az egész epizódnak. 2. újraforgatják. Több franchise is van ahol a folytatás magasról leszarta az egyik, vagy több epizódot is. Ezt nem bánnám, ha itt is megtennék.

    Egyébként azért a 8nak van pár része ami nekem személy szerint tetszett. Pl a kapcsolat amit létrehoztak Rey és Kylo között, hasonlót már láttunk a játékokban. A harc az uralkodó termében. Luke és Kylo harca, annyira király volt szerintem, hogy ott sincs, de utána egyből utána lehugyozzák az egész jelenetet azzal, hogy belehal…
    Valamint van ami nagyon király volt, de jobban belegondolva hülyét csinál a többi részből, pl amikor fénysebességre váltással kettészakítják a birodalmi hajót. Hülyék lennének embereket százait pazarolni, amikor egy droid feláldozásával le tudnak rombolni bármit, amit csak szeretnének.

    A hetedik rész szerintem a mai napig egy nagyon jó franchise reboot azokat az embereket megcélozva, akiknek már túl régi a IV-edik rész és már nem hajlandóak megnézni, mint pl sokan nem nézik meg a 12 Dühös Embert sem, mert fekete-fehér, pedig minden idők egyik legjobb filmje. A hetedik rész legjobb tulajdonsága, az az, hogy nagyon hamar megszeretteti velünk a főszereplőket, és sajnos a nyolcadik itt cseszik ki velünk, mert mind a hármat rögtön meg is utáltatja velünk.

  9. Jobb lenne ha 200 évvel játszódna az összes rész után és teljesen más szereplők lennének benn. Mert az egész katasztrófa. 2 új közül az ébredő erő volt a jobb, az utolsó jedi meg a valaha készült legrosszabb Star Wars film.

  10. dzsonzon:

    Megkérdeztem pár embert az ismerőseim közül, akiknek tetszett,hogy még is mi volt ennek az oka. Hogy mit láttak benne.

    Összefoglalva: Hát mert…jó volt. Mert látványos volt…mert Kylo Ren, mert …bátor film volt….” (Ja és volt aki szerint azért jó film mert majdhogynem szórul szóra másolja az eredeti trilógiát.)

    Én, aki teljesen szívvel gyűlölöm valahogy nem lettem okosabb. Nálad mi a helyzet? Esküszöm nem kötekedni akarok csak kíváncsi vagyok. Talán én láttam rosszul valamit.

  11. Prothean: A nyolcadik rész hol másolja “majdnem, hogy szórul szóra az eredeti trilógiát?” Nem a hetedik résszel kevered?:D A nyolcadik pont, hogy kiforgatja azt.

    Szerintem aki nem szerette a hetedik részt annak hibái okán az megkaphatta azt a filmet amire vágyott a 8-ban. De úgy tűnik az még jobban zavarja az embereket ha kilép a film a megszokott komfort zónából. Szerintem is szar mindkettő egyébként, de a nyolcadikat sokkal többre tartom a hetediknél, mert abban semmi újat nem véltem felfedezni és sokkal inkább zavart az, hogy ugyanazt látom amit már láttam és unatkozom. A nyolcadikban tényleg baromi jó és ötletes jelenetek voltak, Rey-Kylo kapcsolat szerintem zseniális, árnyalt. Tele van az is faszságokkal, de számomra, mint film is sokkal élvezhetőbb. Engem nem zavar az eddigi részek, karakterek “szembeköpése” amit itt sokan említenek. Egyrészt mert én nem érzem így (igen rendhagyó írás, de pont ezzel gondolodtat el az erő stb témákról sokkal érdekesebb módon mint eddig).. de az is lehet csak nem különösebben érdekel és így nem hat meg.

  12. a 8ik nem másolja az eredetit ?

    8. rész kezdőjelenetek : egy lázadó (vagy aminek nevezik magukat) bázist ürítenek ki, az 5. rész így kezdődik csak más bolygóval, a 8. részben van hozzá egy semmi értelme űrcsata, a hoth bolygós csata viszont a végén van csak nem hóval hanem sóval.

    Rey felkeresett egy öreg jedi mestert, (álá 5.rész luke-yoda) ő leckéket ad neki, ott elkeveredik egy sötét helyre. imserős

    A végén amikor a lázadó flottát lövik és ezt egy képernyőn nézik – 6. rész
    Amikor rey és kylo mennek a snokehoz – vader luke az uralkodóhoz.
    Kyloban van jó – Vaderben van jó

    Van még, de már nem emlékszem mindenre. Igazából annyi fa*ság van a 8. részben, hogy igyekszem felejteni, de hogy semmit nem újított az biztos. Ha valaki nem érti az eredeti alapanyagot és összecse*i a filmet az nem újítás. A filmmel nem is a másolás a legnagyobb baj, hanem amit ezen túl művel. Luke karakterének a szembeköpése kb egy megbocsájthatatlan hibája. Ő végig hitt abban, hogy vaderben van jó, a galaxis egyik leggonoszabb alakjában, de máris elbizonytalanodott, mert egy tinédzserben érzi a sötétséget és fontolgatta, hogy megöli. Hmm, de mély.

    ezenkívül a sok hülyeség amit fizika szintjén leművelnek már az elején is. Égnek áll a hajam, ha csak rá gondolok is. Szőnyegbombázás az űrben. A vákuum hiánya egyes helyeken. A film főszála, hogy űrhajóval menekülnek és ha elfogy az üzemanyag a hajó megáll. wtf ? A film forgatókönyvét verném szét annak a fején aki ezt írta. Persze cserébe látványos, nagyon szép amikor íves röppályája van a lövedéknek az űrben. Csak tudnám miért.

    az egész film szemétre való. 2 jelenet van benne amit érdemes volt leforgatni vagy renderelni. Amikor kylo és rey a praetoriánusok ellen harcolnak és amikor snoke hajójába hiperűrugranak.

  13. Salyavin: de ezeket nem másolja, hanem direkt felhasználja és utána átértelmezi, mert itt más a jelenetek kimenetele.

  14. Teljesen mindegy,hogy fullra másolja vagy átértelmezi a jeleneteket a Last Jedi. Elég szomorú,hogy csak ennyit sikerült összehozniuk úgy,hogy “ők nem nyúlnak a könyvekhez meg a képregényekhez mert valami újat akarnak!” Köszönjük!

  15. Okádék a VIII de az egész már a VII-el el lett baszva. Nincs történet csak egy gagyi másolat, az új karakterek pedig mind egytől egyig förtelmesek.

  16. Véleményem szerint már a Lucas-féle I-III epizódot is újra kellene forgatni és elfelejteni az átkozott midikloriánokat.
    A VII. rész még átcsúszott a szűrőn mert a szentimentalizmusunkra épített. A VIII.-ról pedig órákat lehetne beszélni, hogy mennyi módon köpte le a Star Wars univerzumot.
    Lehetne azt írni hogy bátor és mert szakítani a “hagyományokkal”? Nem. Mert ez nem bátorság volt hanem önzés, hozzá nem értés, és tömény kapzsiság elegye.

    A star wars franchise meghalt.

  17. “De úgy tűnik az még jobban zavarja az embereket ha kilép a film a megszokott komfort zónából.” – Ebben osztom a véleményedet.

    Miért esik mindenkinek nehezére megérteni, hogy ennek a trilógiának már nem Luke Skywalker a főszereplője? És igen, mindenképp Lukenak kellett romlásba taszítania Kylot, ( bár igazából Luke és Snoke közösen tették meg, de a lényeg, hogy kellett egy hihető motiváció a rosszfiúnak). Ami azt illeti, Rian még így is kesztyűs kézzel bánt vele, ha rajtam múlott volna Luke egy kietlen bolygón lökte volna szakadékba a srácot. Persze az drámai lett volna így meg több a nüansz.

    Ha pedig Kylo végzett volna Luke-al akkor egyrészt eljátszotta volna az utolsó esélyét, másrészt meg ment volna a “nemá, a NAGY Luke Skywalkert megölte egy hülye emós!” .

    Az egyetlen baja a 8. filmnek, hogy túl hosszú. És talán a 3. szál nélkül mozgalmasabb lehetett volna. Sokkal több benne számomra a pozitív, mint a negatív!

  18. Kisaaame:

    Lucas a VII-IX-es filmekkel zárta volna le a Skywalker sagát.
    A VII. rész egyértelműen arra volt kihegyezve, hogy mind az ellenállók mind az új rend azt a térképinfót keresi, hogy merre található Luke.
    A VIII. rész konkrétan szájba hugyozta mind a VII-ben megkezdett, mind a korábbi kánonban megismert tényeket és/vagy karaktereket. Ezekről nagyon jó youtube-os videók készültek, olyan emberektől akik nálam sokkal jobban ismerik a star wars univerzumot és a filmkészítési műveleteket.

  19. Én csak azt nem értem, ha van a Disneynek egy Dave Filoni-ja, aki összerakta nekik a Clone Warst és a Rebelst, akkor miért szerencsétlenkednek ezzel a Rian gyerekkel meg a JJ-vel? Felőlem JJ ott lehet producerként, de valaki olyan kellene, aki tud jó SW történeteket írni, és Dave Filoni számtalan jót írt ebben a két sorozatban.

    Bizonyíttékként csatolnám a Rebels S04E10 Jedi Night című epizódját, aminek 20 percében több dráma volt mint a 7-es és 8-as részben együtt…már a cím is tökéletes, ha megnézitek, megértitek, hogy miért.

    Nem azt mondom, hogy feltétlenül (egyedül) neki kellett volna rendeznie, de íróként és mondjuk co-directorként szerintem maradandót tudott volna alkotni. Egyébként vele együtt Rian Johnson lehet, hogy egy nagyon jó SW filmet csinált volna co-directorként, mert voltak jó ötletei, de szerintem összeroppant a projekt súlya alatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.