Részletek az Akira filmről

Mivel a film nagy adókedvezményt kapott, így megtudhattuk, hogy nagyjából 92 milliós költségvetésből fog készülni. Továbbra is Taika Waititi (Thor: Ragnarök, Hunt for the Wilderpeople) rendezésében.

Ami azért kemény, mert Waititi már évek óta beszél a projektről. Ugye már kijelentette, hogy nem fehéríti ki a szereplőgárdát, és hogy nem az animét remakeli, hanem a mangát próbálja új adaptációban életre kelteni.

human
írta
2019. 04. 03. 04:20
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Részletek az Akira filmről” bejegyzéshez

  1. A jó dolog ebben az, hogy az anime olyan nagy mérföldkő (szerintem még jobb is mint a GitS), hogy az nem csorbítja semmi. Van a filmben potenciál, de remélem nem lesz kilúgozva a háttérsztori.

  2. Nem fehéríti ki a szereplőgárdát.
    Nekem csak azért furák ezek a manga adaptációk és kijelentések, mert a manga karakterek kb európai mintára vannak megcsinálva. Leszámítva most a nagy bociszemeket.. Valahogy egy anime/manga alatt sosem asszociáltam japánokra.. én nem azt mondom h túrják tele fehérekkel a filmet, de aki ezt a whitewhasing dolgot kitalálta, azzal el kellene beszélgetni…

  3. *hanem a magnát próbálja

    mangát

    Amúgy meg sajnos akkor mindegy, akármennyire szeretem a japán kultúrát, az animéket, a színészet kultúrája odaát nem ázsiai szemmel nézve (no pun intended) borzalmas. Egyszerűen nem tudják ezeket az adaptációkat jóra megcsinálni.

  4. lehet úgy értette, hogy a neveket nem írják át angolra :D
    anyway, lehet hogy végre lesz egy tényleg jó anime/manga feldolgozás? mert ha Waititi képes rá, az biztos. és ha nem szólnak bele neki túl sokat, akkor ez nagyon jó is lehet /fingercrossed

  5. Pfú hát, ha ennyire csinálni akarja, legyen, bár a film maga nagyon nem az ő stílusa volt. Ez a fehérítés számomra is érthetetlen az ilyen filmeknél – direkt nem kelet-ázsiaira rajzolják őket, erre ha élőszereplősen eljátssza őket egy nem kelet-ázsiai, akkor az bűn? Logic…ja nem, pc – de ez csak az én véleményem, lehet más áll a dolog mögött.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.