Joel Kinnaman mindent beismer!!44!

A Robocop filmről beszélt a Playlist podcastjában, hogy a fő probléma egyrészt az R besorolás elhagyása volt, másrészt a rajongók elvárásainak, avagy az eredeti mű lényegének figyelmen kívül hagyása. Szerinte magában jó a vele készült Robocop film, de Robocop filmnek nem jó.

Azt már én tenném hozzá, hogy Verhoeven filmet nem is tudom ki lenne képes értelmesen remakelni, rebootolni, folytatni.

I had to quell all my instincts for everything over the course of that film, I’m like, ‘Why am I wearing a black suit?’ That doesn’t make any sense at all.

The first interview I did for ‘RoboCop,’ and it was right after I was cast…I got the first questions for ‘RoboCop,’ and the question was, ‘So, is it going to be R-rated?’ And I was like, ‘Of course, it’s going to be R-rated! Only an idiot would make ‘RoboCop’ a PG-13 movie.’ Cut to the next morning—47 missed calls I woke up to.

“What I feel like the whole movie didn’t take into account is what the fans loved about [the original [‘RoboCop’], and you have to pay homage to that. And I think the producers and the filmmakers and me included didn’t really understand how to do that in the right way. I think it’s a really solid movie, it just didn’t fit the ‘RoboCop’ concept.

human
írta
2021. 01. 26. 18:38
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Joel Kinnaman mindent beismer!!44!” bejegyzéshez

  1. Ezzel ott kezdődött a baj, hogy nem Frank Miller képregényét vették alapul. A többit bajt már meg sem említem.

  2. turrican:
    Milyen Frank Miller képregényt? A Robotzsaru nem egy képregény karakter.
    Maximum az első film író párosát kellett volna alkalmazni az új filmhez.

  3. Nekem tetszett. Bár R jobban passzolna egy ilyen filmhez. Szerintem teljesen jól rebooltokták. 1.résznek teljesen megfelelt. Fantasztikus a szereplőgárda. Sokkal rosszabb rebootokat látni mostanság.

  4. Nekem egy gagyi Iron Man utánzat feelingem volt mindig amikor láttam a főszereplőt. Az a ruha egyáltalán nem volt robotos és a benne lévő pasi sem volt egyáltalán halott. Nulla robot feeling és if egyáltalán nem ütött. Volt 1-2 apró pillanata, de akkor végképp eltemettem, mikor a kezét nem pancélozták be

  5. Nem sokkal előtte a hasonló közönséget célzó Dredd is bukott, szóval az R besorolás sem megoldás mindenre. Plusz amúgy sem hiszem, hogy 30 évvel az eredeti után olyan túl sok Robotzsaru rajongó lenne, akikre megéri felhúzni egy százmilliós franchise-t.

    De ha csak a’10-es éveket nézzük, akkor bukott már a Terminátor, Predator, Rambo, Conan, vagy akár a Die Hard legutóbbi része is. Igazából a Mad Max: Fury Road kivételével nem is nagyon tudnék olyan 80-as évekbeli akciófilmet mondani a közelmúltból, ami kritikailag és pénzügyileg is sikeres maradt.

  6. Igen hiányzott az R besorolás, bár azt is hozzá tenném hogy, igen az R nem mindenre megoldás de erre a filmre igen.

    Összehasonlítás képp mikor először leveszi a sisakjat az eredetiben, egy rozsdás gyár épületben. A zene, ahogy nézi magát egy törött tükrön, hogy nem emlékszik a családjára azzal jelenetel minden drámaja ott van.

    Ilyen az mikor a stúdió csinál filmet és a rendező csak úgy van.
    Ezzel szemben az új filmben mindenre emlékszik, mikor meglatja magát hogy mi maradt belőle az is cgi. A családi dráma is, a gonosz cég igazgató “kezében vannak”.

  7. Igen Puffin a Dredd (mármint a 2012-es)kva jó volt,de attól még sajnos anyagilag baromira nagy bukás volt.És valóban az R kategória nem tesz jobbá egy filmet sem,lásd új Predator ha már remake-ek.

    A Robotzsaru design-t pedig totál elcseszték szerintem.
    Tűnt inkább egy Iron Man féle páncélnak (ahogy előttem is írták)mint egy konkrét “testnek”,főleg hogy a vizort folyamatosan “fel és le csúsztatta” szintén mint a jó öreg Vasemberünk,az arc részét a páncéljának.
    Amikor meg láttuk akkor folyamatosan pofákat vágott ami szerintem lehet hogy emberi,de kicsit sem robotos,vagy ha jobban tetszik hullás,elvégre Murphy meghalt.
    A meghagyott jobb kezet én sem értettem.
    Hab a tortán hogy “katonás” megjelenés ide vagy oda(Keaton használja rá ezt a szót azt hiszem),a festés nélküli fém teste legalább kicsit hasonlított az eredetire.A fekete festés után még annyira sem.
    Ahogy előttem is írták szerintem is volt 1-2 jó pillanata de összességében nem egy jó robotzsaru film

  8. @Puffin

    a gond az, hogy ez a “csak hogy” szerinted kurva jó volt, jottányit sem számít. ez film produktum, nem művészet, ha anyagilag ráfizetés (vagy nagyon jó esetben nullszaldós), nem fog egyik stúdió sem vesződni vele vagy hasonló projekttel. ahogy minden vállalkozás, a nagy filmstúdiók is profitra hajtanak.

  9. Kinnaman tényleg ügyes, jó nézni, bár szerintem neki a Killing volt a csúcs, én még igazán A kategóriás filmben nem, csak középszerben láttam. Robotzsarut is elnézegettem vele, sűt úgy rémlik anno kifejezetten dícsértem benne pár dolgot, de összességében sajna mellément. Szerintem amúgy az összes ilyen remake eleve hátránnyal indul és/vagy mondjuk úgy, nem tud labdába rúgni, mert annyira brutális elvárások övezik és akkora kult övezi az eredeti művet, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni

  10. Az új Dreddben mi volt a kva jó? Számomra még ennél a Robocopnál is gyengébb volt. Másfél órán keresztül megy a kergetőzés egy toronyházon belül, és az egésznek olyan hatása van, mintha egy akciósorozat évad közepi random része lenne.

  11. @Hádész

    És még úgy is kilométerekkel jobb volt mint amit akkor vagy azóta megpróbáltak akciófilmként eladni. :D

    Na de, hogy a témához is írjak. Szerintem az eredeti RoboCop se egy nagy durranás csak gondolom sokaknak tetszett Frank Murphy dizájnja. “Cool”-nak találták. Sajnos azóta már több egy filmhez, hogy néhány embernél több embernek maradjon emlékezetes.

  12. A Robotzsarunak az örök keresztje marad, hogy anno Verhoeven csinálta :) ráadásul abban a korban, kár is ragozni, ez soha többé nem valósulhat meg ilyen formában.

    szerintem amúgy akciófilmként, Robotzsaru körítéssel ez a darab teljesen rendben volt és Padilhán aztán végképp nem múlott volna a vérengzés sem, ha szabad kezet kaphat. tipikusan az az eset, amikor az alapanyag jó, a forgatókönyv korrekt, casting, rendező meg totál on top, csak éppen a célközönséget nézik be. itt minden adott volt, hogy méltó remake lehessen, csak nem vasárnapi matinét kellett volna csinálni belőle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.