20 hozzászólás a “A Rebel Moon csapat amíg a trailerre várunk” bejegyzéshez

  1. Snyder ezzel a beállítással ismét a Seven Samurai-t akarja majmolni. Az elmondásai szerint a filmmel is.

    Az a baj, hogy akkor se értene meg egy Kurosawa filmet ha az élete múlna rajta.

  2. “Spanokkal Budapest Comic Conon, cosplay verseny előtt”, ismeretlen szerző, 2023 (utólag színezett)

  3. Jó lesz az srácok…nem kell ezt túlagyalni! A 300 is egyedül álló volt a sajátos látásmódjával! Nem a sztori a lényeg, Snyder nem arról híres! :)

  4. Vagy inkább a sztori nem lényeg. A látványt meg adja a vfx studió. De akkor minek ide a visionary író/rendező zseni?

  5. Azért amikor az ‘ígykészült’ videóban ezek a B-listás volt pankrátor ‘színészek’ arról beszéltek, hogy ez volt életük egyik legkomolyabb szerepe, mert micsoda fizikai megpróbáltatás volt eljátszani, akkor már lehetett sejteni, hogy ez is egy Snyder visionary remekmű lesz XD

  6. @Durlaci

    A 300 képregény adaptáció. Synder-nek nem sokat kellett agyalnia rajta. A látványvilágán sem. :)

  7. Függetlenül a filmtől, mert vegyesek az én érzéseim is, de miért kell B-listázni minden egyes színészt aki nincs benne abban a 10-15 milliárdokat kereső névben? Komolyan kérdezem, mert sokadszor tapasztalom, pedig itt aztán van táncosból lett blockbuster filmes színésznő, aki még francia botrány fesztiválfilmben is főszereplő volt (Sofia Boutella), egy több évadot megélt (és sokaknak ikonikus) Sons of Anarchy lead karakterét lehozó, azóta is egész keresett színész (Charlie Hunnam), a Hill House sorozat egyik legnehezebb karakterét is jól alakító, Trónok Harcában is fanfavorit szerepben éveket lehúzó, azóta is foglalkoztatott színész (Michiel Huisman), a presztízsdrámák egyik legkeresettebb karakterszínésze (Corey Stoll), de még egy Cary Elwes is basszus.

    Még ez is töredéke a castnak, és még egy Ed Skrein, vagy Ray Fisher esetében akár meg is érteném a B-listázást, de még ők is tettek már le jobb alakításokat karrierjük során az asztalra. A volt pankrátorozást konkrétan nem is értem ki(k)re akar vonatkozni, az idézőjeles színészezés meg főleg degradáló – ezek mind évtizedek óta aktívan dolgozó, megbízható színészek(!!), nem kell mindenkinek diCaprionak, Andrew Garfieldnek, meg Jennifer Lawrence-nek, vagy Anthony Hopkinsnak (bocsánat, ő voice actinggel még itt is ott lesz) lennie. Pont az ilyen hozzáállás miatt van válságban a teljes filmipar, mert valaki vagy A kategóriás legenda és keressen milliókat/projekt, vagy rögtön B-listás tehetségtelen senki, akit minek castolnak(vagy fizetnek ugye) bármihez is. Nem kell várni a filmet, Snyderben megbízni még fenntartásokkal is óvatosan érdemes, de ne mocskoljunk már mindenkit, aki aláír ilyen projektre, aztán a sablon promóban a cég által kért sablon dícsérő szövegeket mondja el.

  8. aki tévében ismert az moziban B lista. Hunnam kapott főszerepet filmben, és bukott vele, csúszott a B felé ezzel, de igen, Boutella és Hunnam talán nem annyira B, viszont a többiek.

    A B lista nem senkiket takar, szerintem te érted félre, egyszerűen csak nem tudnak elvinni 200 milliós filmeket a hátukon, nem olyan filmekben főszereplők általában. Az a Zs lista, akik tehetségtelen senkik.

  9. “A 300 képregény adaptáció. Synder-nek nem sokat kellett agyalnia rajta. A látványvilágán sem.”

    ne mááár, rengeteg képregény adaptáció van, ami nem úgy néz ki, mint maga a képregény, igenis képhűn adaptálni is egy kreatív döntés és mozgásba hozni értelmesen az nehéz.

  10. Ezzel a beállítással?!

    Ez egy poszter… nem egy képkocka a filmből…..
    Valószínűleg (tuti) nem is egyszerre lettek fotózva.

    Snydernek van legalább stílusa, nem tudom miért ekézik sokan. Lehet nem mindenkinek való, de százszor érdekesebbnek tűnik, mint egy red notice-szerű igénytelen tucatfilm.
    Én sci-fi- rajongóként nagyon kíváncsi vagyok rá.

    És tök okék a jelmezek, fogalmatlan kritizálók.

  11. @human

    Meglehet de a 300 pont nem ilyen. Mozgásba hozni és képhűn adaptálni pedig csak technikai kérdés, nem kreatív. Snyder-nek csak rá kellett mutatni a képregény oldalra és azt mondani “ezt kérem”

    De mindegy is a felütés az volt, hogy mennyire egyedülálló pedig nagyon messze van attól. És ennek megannyi oka van. Az, hogy adaptáció és 1:1-ben át lett véve a képi világ csak kettő de lehetne sorolni.

  12. human: Igazad van, nyilván azért is streaming filmre mennek, mert moziban nem tudnának megtölteni elég helyet/eladni elég jegyet (ahogy Snyder sem mostanra), én ezért érzem főleg kellemetlennek, mikor “színészek” kifejezést használunk – annyit akartam jelezni, hogy az ismertség/eladhatóság egyáltalán nem egyenlő a tehetségük mértékével (az itteniek többsége mind vagy kifejezetten tehetséges, vagy az általuk hozott karaktertípust jól hozó színészek, ne vegyük semmibe a munkájukat azért, mert nem törtek fel a filmiparban).

    Nyilván picit túlreagálom, de túl sokszor olvastam már hasonló kommenteket – lett a B-filmes kifejezésnek egy olyan negatív felhangja, ami részemről nem megérdemelt…na de be is fejezem a nyavalygást, a filmet majd meglátjuk.

  13. 9. Aratnok: bocsánat, tényleg elfelejtettem odaírni, hogy szerintem. Szerintem B-listás ‘színészek’. A modellt meg csak csak fokozás miatt cseréltem pankrátorra.

    ‘de ne mocskoljunk már mindenkit, aki aláír ilyen projektre, aztán a sablon promóban a cég által kért sablon dícsérő szövegeket mondja el.’
    Ez meg engem zavart mindig. Miért kellene felmenteni bárkit a morális felelősség alól? Pénzért csinálják, nem az életükért. Hasonló logika, mint amikor a telefon marketingesekre azt mondják, hogy ők is csak dolgoznak.

    De mindegy. Szerintem tényleg rossz színészek, igen még Hunnam is.

  14. Ja és nem, nem az zavar hogy pénzt keresnek. Örülnék neki, ha ők is annyit kapnának mint Caprio vagy Cruise egy szerepért. Csak azt nem szeretem, amikor a tehetségüket is egy szinten akarják mondani.

  15. sugabubus: Én is túlreagáltam picit, de szintén személyes oldalról. Számomra ez a film nem tűnik például olyan károsnak hogy felelősségre kéne vonni azokat akik szerepeket vállalnak benne, de ez megint szubjektív (volt a hónapban olyan nagyot kaszált amerikai premier, ahol már kényesebb a kérdés).

    A tehetség meg megint kétoldalú dolog, mert egy diCaprio például oké, de egy (szerintem) az itteni arcoknál sokkal kevésbé tehetséges Dwayne Johnson, vagy most akár Gal Gadot is többet keres, miközben ők ugye nem B-listás színészek, csak Zs-listás az alakításuk. Főleg ezért zavar többször, amikor leírunk korrekt, vagy annál jobb színészeket, mivel a fizetés sajnos nem a tehetségre, hanem ismertségre megy.

  16. Második bekezdéseddel egyet is értek többé-kevésbé. Bár számítani úgy sem számít, mert szerintem nem rajtunk múlik hogy melyikük mennyit fog keresni :)

    És Snyder-től sem vennék el egy rendezést sem (ezt a filmet is meg fogom nézni Netflixen, mert amúgy érdekel), csak az fárasztó, amit ő mond, aztán utána a rajongói meg ismételgetnek a neten.

    Így készült videoról meg azért írtam, amit írtam, mert először kezdik a Kurosawa hasonlítgatással, aztán meg mindegyik szereplő csak azt emeli ki, hogy fizikailag mennyire megterhelő volt a szerep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.