Old Dads

A Netflixen egy “anti-woke”, régimódi viselkedést hangoztató komédia? Hihetetlen. Persze csak viccelek azzal, ahogy páran gondolják, hiszen sokan az érzékenyebb témák fellegvárának tartják a streaming szolgáltatót, de valójában náluk van a legtöbb féle és mennyiségű tartalom (izé, film és sorozat), így persze simán elfért a Vén Csókák is Bill Burr rendezésében és főszereplésével.

A történet apákról szól, vagyis hát főleg egy apáról, aki elég idősen vált azzá, és így még a régimódi értékeivel érkezett a mostani emberi értékekre érzékenyebb világba. Mindez természetesen sok konfliktushoz vezet, hiszen amikor szembesül valami igazságtalansággal, abba rögtön beleáll, legyen az a fia hippi magánóvodája, a szülőségébe belekontárkodó senkik, a munkahelyének új fiatal woke vezetője (ez a szál amúgy a legviccesebb), vagy épp a sok idióta elektromos rolleres!

A tanulság? Kicsit többször tartsd meg magadnak a véleményed, és próbálj kevésbé ideges lenni a felesleges dolgokon, ne állj be minden csatába, hanem koncentrálj arra, ami számodra értékes. Mármint komolyan ilyesmi jön le a végére, az a nagy karakterfejlődés, hogy egy érzékenyebb csávóval már nem veszik össze.

Igen, nem túl bonyolult a film, igazából olyan, mint egy Bill Burr standup. Ezt nyilván nem negatívan értem, csak szerintem nem volt benne olyasmi plusz, amitől filmművészet lenne. Vagyis ez sznobosan hangzik, inkább úgy mondom, hogy sima audio bookként, vagy egy standup monológgént ugyanilyen vicces lett volna. Ezzel nincs baj, a Netflix szórakoztatóbb komédiái közé még így is beállt (ami azért nem volt túl nehéz:).

human
írta
2023. 10. 26. 16:30
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Old Dads” bejegyzéshez

  1. Ilyen egy jó streaming film. Ez moziban szerintem nem állta volna meg a helyét, de így tökéletesen szórakoztató volt.

    Valóban talán túlságosan Bill Burr valódi énjére épített ahhoz, hogy megállja önmagában a helyét a filmművészetben. Például az anger issue, mint központi cselekmény szál nekem furcsa lett volna, ha nem egy félig meddig önéletrajzi film lett volna.

    Eddig ha jól tudom csak sorozatok voltak, amik egy befutott komikus köré épültek. Abból volt már sok, de mint film talán ez az első. Valószínű ezért volt végig valami furcsa érzésem.

    Paul Virzi cameon jót nevettem, Niá-t, a feleségét viszont meg sem ismertem.

  2. Teljesen meglepődtem az elején, hogy viszonylag sokat nevetek és élvezem a filmet.
    Teljesen elszoktam már ettől a “modern” vígjátékok korában.
    Persze a végére ez is ellaposodott és voltak benne hülyeségek, de ezerszer inkább ez az irány legyen mérvadó, mint a többi kortárs vígjáték.

    Indexes lehúzós cikken meg külön röhögtem egy jót.

    Nem kedveltem eddig Burrt, de ezután kedvet kaptam megnézni valamelyik stand upját.

  3. Bill Burr az egyik legjobb stand up komikus jelenleg. Ez egy stand up spin off volt filmben.
    Remélem még lesz tőle hasonló, mert nemzetközileg is hatalmas a rajongó tábora.
    Ricky Gervanis után ő az egyik legjobb.
    Pacekba megmondja a filmben és komikusként az igazat ebben az álságos, túl érzékeny, kifordult világunkban.
    A woke banda nyílván ezért is utálja, de ahogy mondta ők azok a nők és férfiak akikkel senki nem akar lefeküdni:))))
    Mind a 11 stand up comedy estje megvan, 2-3 havonta újranézem, mert annyira jó, nektek is ajánlom kezdésnek a Netflixes “Papírtigris”-t.

  4. Jó feszültségoldónak is, ha nem annyira woke az ember, kicsit kimondja helyette is Bill itt, és a stand-upjaiban is. Nekem egy kicsit már-már fárasztó, de tényleg Ricky Gervaissal vetekszik.

    Zitát annyiban javítanám, hogy a legjobb élő stand-upos Norm Macdonald.

    Pedig már nem is él.

  5. Mostanában ha az Index lehúz valamit, akkor azonnal felveszem a megnézendők képzeletbeli listájára. Erre a filmre 2/10-et adott. Nem csalatkoztam az értékítéletükben, végigröhögtem az egészet! Nem lesz klasszikus, amiből idézni fogunk, de jókat röhögtem rajta és egy vígjátéknál ez a lényeg.

    Valami Amerika sorozat – a harmadik résznél jár, amikor ezt írom – pont ugyanez volt.

  6. pont tegnap néztük. hát nevettünk jópárszor szerencsére, de mint film, annyira nem nagy szám.
    nem is tudom láttam-e a 22 Jump Street óta olyan vígjátékot, ami tetszett. jobban járok a régi jó öregek újrázásával többnyire.

  7. Szerintem a legjobb Stand-upos előadó Louis C.K, csak sajnos őt is utolérte a mee too mozgalom. Pedig imádtam a műsorait, sorozatait.

  8. Ismerve Bill Burr munkásságát (néha podcast-jeibe is belehallgatok meg a stand-up-jaira is rá szoktam nézni), az Index kritikát meglátva rögtön tudtam hogy akkor ezt látnom kell ha az Index-es fiúkáknak nem jött be :-) És tényleg, végre nevetgéltünk egy kicsit. Bár én hasonló életkorral azt is mondanám hogy ez nem is annyira vígjáték mint egy igen komoly társadalomkritika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.