A The Marvels hatalmasat bukott

Ezeket a számokat semmilyen módon nem tudja becsomagolni a Disney pozitívan, hiszen még az előzetes becslések alá is 20 millióval csusszant, Amerikában csak kb. 47 milliót hozva.

Ez bizony az MCU eddigi legrosszabb bevétele, a The Incredible Hulk 2008-ban szerzett $55.4 milliója alatt (ami ugye infláció nélküli adat), és az Ant-Man első rész 57,2 milliósa alatt, az 2015-höz hasonlítás. A világszint tesz hozzá, hiszen összesen már 110,3 milliós becsült bevételnél jár a Marvels, ami… nem erős. Konkrétan a The Flash is jobban hozott idén!

Még ha nagyon-nagyon jól tartaná magát a film, akkor is messze van az MCU főnökök “500 millió alatt bukás” mantrájától, amit megtudhattunk a múltkori insideres cikkből.

47 hozzászólás a “A The Marvels hatalmasat bukott” bejegyzéshez

  1. * a “Hogyan generálj kommentháborút, mert duzzogok” című kommentet olvashattuk. Remélem segíthettem.

  2. Én örülök neki, de nem azért, mert genyó vagyok, hanem mert talán ez már változás szele.
    Szeretném már, ha végre nem a képregényfilmekkel lenne tele a mozi, hanem nagyköltségvezésű akciókkal, scifikkel, westernekkel, kosztumös filmekkel. Ehhez persze a közönségnek is változnia kell. Amíg egy Utolsó Párbaj megbukik, addig nincs sajnos erre esély, de talán majd most a Napoleon.
    Hiszem azt, hogy a kikopnak ezek a szuperhős mozik, akkor majd megy a nép másra is.

  3. Hátha ez végre ébresztő lesz Feige-éknak, ha már az ide vezető jeleket nem sikerült észrevenni

  4. Tudnak, de nem mennek, vagy nem mehetnek, mert elfoglalják a vásznakat. Idén alig volt film, amit jobban nyomtak mozikban mint a képregénycuccokat, kb az Oppenheimer-Barbie amiknek össze is jött (de mindkettő brand – Nolan más kategória), illetve most Scorsese kapott rengeteg vásznat mert az Apple pénze van mögötte. Az a tíz szuperhősös film (tényleg volt annyi idén?) ha csak évi 4-5 lenne, akkor is ugyanerről a problémáról beszélgetnénk: Elveszi a lehetőséget más típusú blockbuster vagy csak nagyobbat kockàztató filmektől h elkészüljenek, ha véletlen el is készülnek akkor pedig elveszi a lehetőséget hogy elegen láthassák, mert minden nagyobb mozivásznon 0-24 a szuperhősfilmek és egyéb üres próbálkozások mennek. Szóval filmes szempontból pozitív a mostani kudarc, de változást csak akkor hoz majd, ha a Deadpool 3 és a Blade sem menti ki őket (a többi Marvel projekt vélhetően nem fogja).

  5. szerintem ez abszolút várható volt, az ilyen franchiseoknál a kezdeti BO inkább az elôzô pár film alapján alakul. Azok alacsony színvonalához még hozzájárul a gagyi marketing (nem tudták hogy kéne ezt a filmet eladni), illetve a fôszereplô nem túl népszerû személye is. A film maga amúgy szerintem pontosan közepes marvel szint, egyáltalán nem lóg ki lefelé, hangyához képest pedig kifejezetten jó. Brie Larsonnak is vszeg átment az üzenet mert itt sokkal emberibb, kevésbé arrogáns és robotikus mint a korábbiakban. Arra leszek kiváncsi hogy a disney milyen konzekvenciát fog levonni ebbôl a kudarcból, félek hogy nem a helyeset…

  6. Eltelt 15 év a Vasember óta, teljesen más generációt kellene megszólítani már, de közben a producerek meg ugyan azok maradtak és így 15 évvel nőtt a korkülönbség producerek és célközönség közt. Nyilván nem megy nekik már zsigerből az új generáció hangján megszólalni. Rád nézek macskás plakát, az is legalább 3-4 évvel, ha nem több le van maradva, nagyon látszik, hogy már az internetet se értik.

  7. Kétlem, hogy a Disney-nel túlságosan meglepődtek.
    Nyílván nem így tervezték, de egy jó ideje tudni lehetett, hogy ezt a filmet el kell engedni. Az első részt a nagy finálé előtti hájp jól megdobta, de nem hiszem, hogy azóta bárki a körmét rágva várta Carol újabb kalandjait. nem véletlenül lett 3 főszereplő beleérőltetve a filmbe, ami lehet, hogy elsőre jó ötletnek tűnt, de mivel egyik se volt rendesen felépítve, totális érdektelenségbe fulladt az egész.
    Feige-ék, szerintem, ezen már túlléptek, a “hogyan tovább” illetve a “van-e még tovább” foglalkoztatja őket. Nyílván van tovább, de kérdés, hogy lesz-e még akkora súlya az MCU-nak, mint volt.

  8. Egy dolognak örülök: kb két hét és láthatjuk Disney+-on, hogy tényleg ilyen rossz vagy csak az Amerikai “nőgyűlölő” haterek nyertek XD

  9. Egyszer használatos, eldobható főgonoszok, tét nélküli unalmas akciók, érdektelen új generációs szuperhősök, kínos, infantilis humor jellemzi a mostani Marvel filmeket. Állítólag az új Amerika kapitány film is annyira rossz lett a tesztvetítéseken, hogy egy csomó jelenetét újra kell forgatni. Borítékolható annak is a bukása! Haladnak lefelé a lejtőn.

  10. Nem akarom ekézni már a filmet, még nem láttam. Nem akarom ekézni már a Disney-t, felesleges. Anno (még gyerek előtt) mindegyik Marvel filmet moziban néztük az asszonnyal, és őszintén megmondom, hogy egy Vasember 2-3, Thor 2, Ultron kora stb után is úgy jöttünk ki a moziból, hogy “még jó, hogy unlimited mozikártyánk van, mert ez bizony egy kalap fos volt, ennek tv-n kellett volna egyből mennie kb”. De nem adtuk fel. Az Infinity War szerintem az egyik legjobb szuperhősös film volt, amit valaha láttam (vagy simán a legjobb), beérett több évnyi építgetésük, aztán az Endgame számomra egy picit csalódás volt, de nem bántam meg, hogy kiszöktünk moziba rá. Aztán nem értettem miért nem tartanak egy kis szünetet, és hogy hogyan lehet ezt az egészet folytatni Amerkai Kapitány, Vasember, Hulk, Fekete özvegy, Fekete párduc stb nélkül egyből, szünet nélkül, azonnal, úgyhogy megtagadtam, hogy moziba menjek rájuk, majd itthon rájöttem, hogy alapjaiban nem is érdekelnek, az előzetesek sem csigátak fel, egy értelmetlen katyvaszt láttam már az előzetesekben is. És emelett azt éreztem, hogy én az Endgame-el egy kerek lezárt történetet kaptam. És még mindig így érzem. És azt, hogy ezen filmeknek nem a moziban a helyük, hanem streamingen. Se történetük, se befejezett szép látványviláguk, semmi, mintha hosszú sorozatrészeket küldenének moziba pár havonta, és azt várják, hogy a sorozat minden egyes hányaveti része hozzon egy milliárdot. Remélem, hogy ezen film a gyártási és marketing költségeit sem termeli ki, és hogy akkor végre tényleg leülnek és elgondolkoznak (kétlem) azon mi a mozi és mit jelentett nekik különböző életszakaszaikban. Mert számomra a nagybetűs MOZI nem ez. Ez egy méregdrága, pénzmosó, közepes sorozat moziba küldve.

  11. Pont ugyanígy érzek, mint Zolsan, még úgy is, hogy nekünk pár évvel később jött a gyerek, és az az általi szűkebb szabadidő. Nem ilyen filmeknek szentelem már.

  12. Örülni ennek biztos nem kell, de remélhetjük, hogy ez segít a Disneynek átgondolni, merre tovább.

  13. dzsonzon!

    Nézzük pl. 2000-ben mi ment a mozikban.
    Gladiátor, Viharzóna, Számkivetett,Tolvajtempó, Hazafi, Pitch Black, Blöff, Temetetlen múlt, Én és én meg az Irén, MI 2, Shaft, Sebezhetetlen, A Part…
    Mennyi mennyi kultfilm, mindenféle stílusban.
    Továbbra is állítod, hogy most is ugyanez a helyzet ebnyi szuperhős film mellett?

  14. örülök. egy raklap szarnak tűnt az első teaser alapján is, végre úgy tűnik nem tudnak minden olcsó hulladékot lenyomni az emberek torkán. de valszeg elkiabálom. meg amilyen lendülettel nyomatja az ilyen jellegű contentet a disney, egyet kell értsek drinkerrel, ez nem létezik hogy a profitról szóljon nekik, csak a message számít. majd keresnek pénzt máson. nagy conteo mi, alufólia sipkában írtam

  15. Fiti:

    “Továbbra is állítod, hogy most is ugyanez a helyzet ebnyi szuperhős film mellett?”

    1. nem nekem szólt a kérdés, de én is azt állítom, hogy igen. bekevered a listába pl. a Blöfföt, ami kultfilm, de nem volt box office tényező akkor sem. ennyi erővel idénről is be lehet húzni egy csomó filmet, ami nem szólt nagyot, a nagy sikerek közül meg azt mondani, hogy a:

    Barbie, Oppenheimer, Super Mario, John Wick, Across the Spiderverse, Sound of Freedom, Taylor Swift, TMNT, Scream VI, (bukta de jó Dungeons and Dragons) – mennyire eltérnek műfajban, mégis felkarolta őket a közönség.

    2. lehet démonizálni a szuperhősös mozikat, de ahogy fentebb is írták már, évente van kb. 10 darab, mellettük meg százasával a többi más. nem fogják ezek egyedül pusztulásba vinni a blockbustereket, akármennyire is szeretnék sokan nagyon szűk látószögből nézni az egész sztorit.

    3. azt meg külön fenntartásokkal kezelném, hogy hiába van kevés film, annyi ideig maradnak ezek a mozikban, hogy ellopják a vásznat más filmek elől:

    – egyrészt meg lehet nézni hétről hétre mennyi mozit/vásznat szednek el előlük, és nincs eltérés más sikeres blockbusterekhez képest
    – bárki előtt adott a választás, hogy beüljön egy másik filmre. attól, hogy ez megy mondjuk napi 10x, mehetsz másik filmre, senki nem kényszerít. ahogy az a választás is adott, hogy betolsz valami szennyet a pláza kajasoron, vagy esetleg sétálsz picit és fogyasztasz normális ételt. mindenki a saját ízlése mentén, de nem ütik miatta a fejét.

    4. mint mindennek a piacon, ezeknek a filmeknek is megvan a természetes életciklusok a fogyasztási görbén, felfutnak, stagnálnak, aztán szépen bezuhannak, ha nem tudnak megújulni. eddig a pontig még mindig stabilabb befektetések voltak sok másik franchise-hoz képest, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy Hollywoodban összefogtak volna a producerek és semmi mást nem lehetne finanszírozni, csak szuperhős filmeket. hála a streaming szolgáltatóknak, sokkal több 50-100 millió körüli filmet támogatnak, mint valaha és ezek részben eljutnak moziba is, de mindenképp a közönség elé – szóval a választás adott.

    lényeg a lényeg, fel lehet építeni egy narratívát arra, hogy a Marvel miként pusztítja a vásznakat, a filmipart, az agysejteket stb. és valamilyen szinten mindegyik igaz, de kicsit húzzuk már meg a határt. és ez nem egy védőbeszéd a Marvel mellett, inkább egy kirohanás az ésszerűtlenség ellen. a vélemény egy dolog, abba nem állnék bele, mindenkinek joga van hozzá, de az megint más, amikor tényszerűségekre hivatkozva valótlanságot állítunk és még el is hisszük.

  16. Ez totál papírforma volt, elég volt megnézni az előzetest. Semmi nincs benne olyan ami bevonzaná az embereket, semmi ereje sincs. A reklámkampányban meg már annyira erőlködnek hogy az fájdalmas szint. De fogadjunk nagy összegben ha 2 hét múlva kijönne egy film amiben visszatérne Robert Downey meg 1-2 jobb, komolyabb szereplő nem csak cameo-nak hanem teljes értékben az emberek egymást taposnák. Nem kell a 3 noname hősös csajos közös power és a multiverzum is full unalmas, lerágott téma már.

  17. “egyet kell értsek drinkerrel, ez nem létezik hogy a profitról szóljon nekik, csak a message számít. majd keresnek pénzt máson. nagy conteo mi, alufólia sipkában írtam”

    amikor a cégek folyamatosan bizonyítják, hogy szarnak az üzenetre, amorálisan bármerre hajolnak a pénzért, addig a drinker a fogékony jobbosokat ilyen hülyeséggel szolgálja ki?

  18. Aratnok: mit is vesznek el? Flash filmet konkrétan a mozik vették le a vászonról, mert nem rá a kutya sem. A legtöbb képregényfilmn meg bukott idén és mentek streamingre. Tényleg nem tudom miről beszélsz.

    Attól meg ne is beszéljünk, hogy Nolan filmje exkluzív iMax vetítést kapott X hétre. kiszorítva a többieket.

  19. hogyne vennének el, 10 képregényfilm az 2,5 milliárd dollár amit költhettek volna másra :D viccen kívül, X nagy blockbustert fognak finanszírozni, abból 10-et rögtön lefoglalnak a képregényfilmek (vagyis foglaltak 15 évig), azaz kevesebb másnak van hely, amik között lehetne jó. ezen a képen picit szépítettek a streaming szolgáltatók, ez tény.

    mármint félig idealistán nézve a helyzetet, mert nyilván ha az én pénzem lenne akkor nem pattognék, hogy persze, költsük valami más nagy ötletre, hátha bejön.

  20. nem hiszem, hogy ezt megnézném, a képregényfilmekről meg letettem évekkel ezelőtt, szóval mindegy már ez a vergődés. persze volt 2-3 oké a szemétkupacban.

    DE azt szeretném hozzátenni, hogy ha nem ezekre a hulladékokra költenének 2,5 milliárdot, hanem ugyanilyen látványos, de esetleg eredeti, meg egészen minimálisan merészebb sztorikra, akkor gondolom azokat azért megnézném. és kicsit szerintem lehet sajnálni, hogy ez most a helyzet.

    bár ha megnézed a Creatort, ugye nem egy nagy eresztés, de sehol nem mondod meg, hogy nem 300 milliót vertek el rá. szóval van még remény. nem azért, mert a giga stúdiós frencsájzmánisoknak megjön az eszük, hanem ahogy fejlődik a technika, úgy lesz olcsóbb látványos, menő, csihipuhi filmeket forgatni. és ha még szólnak is valamiről, hát az csak bónusz.

  21. Hosszú évek következetes rajongása (2014-15 óta kb) után a párduc 2-t kihagytam és nagyon nem bántam meg. A Hangya 3-ra elmentem, pedig rossznak nézett ki, de még kitartott bennem a bizalom. De annyira rossz volt, hogy az időt is sajnáltam rá utólag nemhogy a mozijegyet…toronymagasan a legrosszabb az egész MCU-ban. Ez szerintem egynek talán elmenne, de most már végleg megtört a bizalom. És ahogy írjátok, “nem szar, csak kicsit…” köszi már bőven nem éri meg a mozit.
    Sang-Chi?! She-Hulk?! Feléig bírtam….Secret Invasion?! Micsoda banális baromság a vége annak??!
    Én pont úgy érzem, mintha fejben gyerekké változtak volna vissza a producerek….
    Olyan botrányos mértékű hanyatlás az utóbbi évek termése….Mondjuk tényleg a csúcsról csak lefelé vezet az út, de nem kellett volna ennyire meredeken….
    Szóval emiatt örülök hogy ez kézzel foghatóan megmutatkozik végre…Azt sajnálom, hogy nem 2 éve jött ez a film… Még elment volna…Aztán párduc 2 féle unalom és VFX diákfilm..és aztán a hangy 3 című felháborítóan ostoba kupac kaka, kár h nem az bukott ekkorát.
    (SW-t is szörnyű hogy mivé degradálták 10 év alatt koncepciózusan…)
    Kíváncsi leszek mi lesz a következő “superbrand” ha lesz valaha még ilyen? 10+ éven át nézőket megtartó, összefüggő sorozat…Kétlem amúgy…
    Én eddig is filmtörténeti eseménynek/jelenségnek tartottam az MCU-t, de így hogy kvázi lezárult (kivérzett), és még könnyebb egy korszakként tekinteni rá. Soha nem lesz ez már olyan, mint 2012-2019 között.

  22. Malachi:

    “DE azt szeretném hozzátenni, hogy ha nem ezekre a hulladékokra költenének 2,5 milliárdot, hanem ugyanilyen látványos, de esetleg eredeti, meg egészen minimálisan merészebb sztorikra, akkor gondolom azokat azért megnézném.”

    1. igen, Te igen. meg lehet sokan mások is, de aki ránéz a poszterre a moziban és azt mondja, hogy Marvel mama, megyünk, és semmit nem tud a filmről, nem hogy annak a minőségéről – na ők vannak többségben. persze lehet azzal is jönni, hogy konzekvensen kéne önteni a kultúrát a népre, de amíg a befektetők döntenek, az lesz a lényeg, hogy éppen melyik trend megy

    2. ha nem a szuperhősökre menne el az a 2.5 milliárd, akkor elmenne más bejáratott IP-re, lenne még egy Monsterverse film Konggal, egy Fast spinoff, meg amúgy is jön a héten egy újabb Hunger Games csoda…szóval az a 2.5 milliárd nem egyedi, minőségi darabokra csoportosulna át, hanem a sorban a következő legnépszerűbb franchise-ra. és az sem biztos, hogy sokkal okosabb, vagy többet ad egy szuperhős filmnél.

  23. ahogy human írja, “X nagy blockbustert fognak finanszírozni, abból 10-et rögtön lefoglalnak a képregényfilmek (vagyis foglaltak 15 évig)”

    pontosan erről van szó, innen kell ezt nézni. Megint sok kommentelő trivialitásokon kezd el vitatkozni.

  24. abelh “de aki ránéz a poszterre a moziban és azt mondja, hogy Marvel mama, megyünk, és semmit nem tud a filmről, nem hogy annak a minőségéről – na ők vannak többségben.”

    de hát pont egy olyan hír alatt vezeted ezt le amikor most már végképp világosan látszik hogy ennyi egyáltalán nem elég…
    (mint ahogy persze korábban sem csupán ennyiről volt szó, valamint azért írom hogy most már, mert amikor év elején írtad hogy “a Captain Marvel 2 esetén bukást vizionálni nem logikus” meg társai akkor még gondolhattad hogy és majd meglátjuk, de hát most meg is láttuk hogy nem így van)

  25. szerintem év elején még tényleg nem sok minden mutatott ténylegesen a Captain Marvel 2 bukásra. Akkor még csak a szokásos “na ez lesz a bukó” lemez volt, ami kb. a az Ant-Man 1 óta megy, csak most végre bejött és akkor hirtelen felejthető a sok eset amikor nem jött be.

  26. en ezt egyaltalan nem igy latom, es pont mar akkor is azon vitatkoztam abelh-val hogy nagy hiba mindent megprobalni azzal lesoporni es megprobalni hitelteleniteni hogy jaugyis csak a szokasos lemez meg ez is csak “piackutatas like boss” kivetites, stb.
    Ez a bukta nem meglepetesszeruen a semmibol jott, ezt a multkori varietys hir alatt reszletesebben is leirtam (es nem puszta tippelgetes hogy ha minden mcu film ala be lesz irva hogy bukta akkor egyszer ugyis csak bejon)

  27. bvr:

    de hát pont egy olyan hír alatt vezeted ezt le amikor most már végképp világosan látszik hogy ennyi egyáltalán nem elég…
    (mint ahogy persze korábban sem csupán ennyiről volt szó, valamint azért írom hogy most már, mert amikor év elején írtad hogy “a Captain Marvel 2 esetén bukást vizionálni nem logikus” meg társai akkor még gondolhattad hogy és majd meglátjuk, de hát most meg is láttuk hogy nem így van)

    már nem elég, mert az egész franchise éppen nagyon erőtlen, de ez tényleg nem látszott az év elején. tavaly a Thor 144 milliós nyitánya csalódás volt és a tracking alatt kb. 10 százalékkal, a Black Panther 2 181 milliója szintén. amikor védtem a Hangya 3 nyitását, hogy nagyon szép siker ettől a névtől (Kang ide vagy oda), abba kötött bele itt az összes troll, miközben az már idén volt és 106 millió (a lefutása viszont tényleg gyalázatos volt).

    pár hete (hónapja) látszott, hogy csalódás lesz a Captain Marvel, de ahogy most ez itt fölbeállt, az most mindent átír. ha esetleg nézel focit, ez olyan, mint amikor egy csapat advanced statjai csodálatosan előrevetítik, hogy az eredmények nem tükrözik a valóságot és baj van, aztán egyik pillanatról a másikra kapnak egy 7-0át, amikor tényleg minden beszakad. de azt csak sejtheted nagyjából, hogy ez mikor következik be. a Marvelnél ez szintén nem volt egyértelmű, mert az Eternals óta mindenki ezt várta. sőt, sokan már a Hangya 1 óta ezt szajkózták. tizedik próbálkozásra meg könnyű azt bemondani, hogy na én megmondtam.

  28. az a gond hogy osszemosod a trollokat a komoly ervekkel!
    pedig a mostani kommentedbol is latszik hogy elvileg tisztaban vagy a helyzettel (bar en az nba-nfl-nhl harmast szeretem, nem a focit), azaz “mint amikor egy csapat advanced statjai csodálatosan előrevetítik, hogy az eredmények nem tükrözik a valóságot és baj van, aztán egyik pillanatról a másikra kapnak egy 7-0át, amikor tényleg minden beszakad” , mert ez egy jo analogia, es az viszont egyaltalan nem amivel vegul zarod hogy ” tizedik próbálkozásra meg könnyű azt bemondani, hogy na én megmondtam” Remelem vilagos hogy ez a ketto miert total uti egymast. Es en azt gondolom hogy itt egyaltalan nem az utobbirol van szo hanem az elsorol, es most jott el az a pillanat amikor a baj mar tenyleg a vilagurbol is latszik.

  29. Abelh, te szándékosan csúsztatsz. Ahhoz viszonyíts hány filmet küldenek a mozikba 100-200m dolláros büdzsékkel, és akkor máris kiderül, hogy a 10 db Marvel mozi a kínálat fele. Essen csak ki a Marvel futószalag, ha a 10 szar helyett csak 1 jót kapunk cserébe, már megérte.

  30. Totoro:

    “Abelh, te szándékosan csúsztatsz. Ahhoz viszonyíts hány filmet küldenek a mozikba 100-200m dolláros büdzsékkel, és akkor máris kiderül, hogy a 10 db Marvel mozi a kínálat fele.”

    na köszi, most ez aláhúzta, hogy miért nem kommentelek hetek óta :) te hivatkozol arra, hogy én csúsztatok, és akkor leközölsz egy ténybeli tévedést, zseniális :) most gyorsan átfutottam idén hány 100 milliós, vagy afölötti filmet mutatnak be Amerikában (nem globálisan) és 30 körül lett a vége. annak tényleg 10 a fele, úgyhogy én inkább offolok, mielőtt megint csúsztatnék.

  31. (azt a hülyeséget meg észre sem vettem, hogy azt írtad a 10 film az mind Marvel mozi, miközben idén 3 volt összesen. a 30-hoz képest a 3 meg pláne a fele a premiereknek)

  32. Szerintem a probléma az, hogy túl sok film ment el alapozásra a sok-sok új hős miatt, amiknek csak a végén villantanak valamit. A felcsigázott nézők egyszerűen ennél már többet akarnak, mert nincs idő már hosszasabban mélázni.

    Thor 4 : jön Hercules és Zeusz is visszatér
    Örökkévalók : Eros és a haverja érkezése
    Dr. Strange 2 : Clea (Charlize Theron)
    Marvels : Young Avengers alapítása és az X-Menek beharangozása

    Tehát ezek akár érdekesek is lehetnének, de közben nincs új “felnőtt” Avengers csapatfilm? Kinek az ötlete volt, hogy 5-6 évnek el kell múlnia közöttük?

    A tévésorozatok szintjén legalább van átkötés, mert ott a Young Avengers karaktereket alapozzák. Egyedül talán a Moon Knight lóg ki jobban a sorból, mert őt még senki mással nem sikerült összehozniuk. Erősen hittem benne, hogy Bastet, az egyiptomi macskaistennő lesz a kapocs a Black Banther 2-ben, de ezt még mindig megléphetik a harmadikban, ah lesz egyáltalán. Vagy ott van ugyebár lehetőségnek a Thor 5 is vagy az elvileg tervezett Örökkévalók 2, hiszen ha egyetemes mitológia a téma, akkor ez a két film rendesen építkezik erre.

  33. Platschu: ahat ugy tunik ez igy mar nem lesz,  ez a “hiperexpanzios” strategia nem fog mukodni, es ezt mar ok is igy latjak. Egyreszt a varietys cikkben is volt hogy lassitani akarnak, azota friss konkretum hogy bar sorozatos fronton az Echo is pont igy indult, aztan egy hete jott ki hogy ezt ujragondolva uj brandet vezetnek be (ahogy irtak, a kepregenyekben is volt ilyen az antologias vonalnak) , marvel spotlight, onallobb, jobban a sajat labukon megallo dolgoknak.

  34. 16. Fiti

    Én nem állitottam, hogy ennyi kultfilm van a szuperhősfilmek mellett, csak azt, hogy a 10 darab mellett (amiből kettő animációs és még a transformerst is ide számoltam és csak három marvel, amiből egy gyenge, egy átlagos és egy jó..), van más is. hogy idén ennek nagyja két forintos horror volt, hát arról már nem tehetek : D)

    Air, Sisu, Oppenheimer, D&D, Asteroid City, Barbie, Killers of the Flower Moon, Napoleon, Ferrari, Poor Things, Missing, Holdovers,

  35. Endgame-ig volt egy stabil terv amin így vagy úgy “buktákkal” vagy sikerekkel de végig mentek, fent tudták tartani az érdeklődést. Ez a vonal megszűnt a lezárással, azóta össze vissza vannak a hulladékok gyártva, olyanok kezébe adva az irányítást akiknek közelébe nem kellene mennie egy ilyen blockbusternek. A másik meg hogy ami drámát letolnak folyton a háttérben még mielőtt kijönne a film, meg konkrétan a nézőket támadják ha netán bukna, az is sokat tesz a közútálathoz(bár lehet volt valamennyi ebből régen is, de akkoriban inkább a hype-ről szólt minden). A szuperhősös mozis szisztéma pont hogy ezekkel kezd beesni mint az állat, nem hogy még majd befolytanák a többi filmet, érája meg minden zsánernek van, rövidebb hosszabb ideig, az utóbbi évtized épp a szuperhősöké volt, de előtte ugye semmi hasonló nem fordult elő akciófilmekkel meg társaikkal…

  36. Azt nem vágom, miért gondolták úgy hogyjó felfedni 2020ban a következő 6-7 év filmjeit, meg címeit,mikor a legnagyobb kasszasijerük címét kb. pár hónappal a bemutató előtt fedték fel.

    Nekem jobban bejött a titkolózás,sejtrlmessé tette nég az alacdony minőséget is.
    Most meg kb. majdnem az összes Endgame utáni film fő csapásirányát már messze előre lehetett tudni. Na jó ha nem is mindent,de azért a találgatások sokkal kevesebb plotholet hagytak,mint maga a film. ehh…

  37. Én megnéztem, a rossz kritikák ellenére, teljesen elmegy egy marvel filmnek. NEM mondom, hogy jó film, de simán nézhető. Ehhez képest Scorsese új filmje nézhetetlenül unalmas, vicces, hogy ennyire szidja a marvelt agyba-főbe, aztán produkálni már nem tud jobbat:D

  38. ” meg konkrétan a nézőket támadják ha netán bukna”

    ez azért ritka, és nagyjából csak Brie Larsontól ugrik be, szóval általánosítani nem is lehet belőle

  39. “Azt nem vágom, miért gondolták úgy hogyjó felfedni 2020ban a következő 6-7 év filmjeit, meg címeit,mikor a legnagyobb kasszasijerük címét kb. pár hónappal a bemutató előtt fedték fel.”

    mire gondolsz itt? folyamat bejelentették a következő éveket miután kitalálták a nagy tervet az Iron Man és környékén levő sikerek után.

  40. Zolsan

    “Mert számomra a nagybetűs MOZI nem ez. Ez egy méregdrága, pénzmosó, közepes sorozat moziba küldve.”

    Vagy fordítva(?), sorozatokat filmek helyett, ahol aztán alig tudják kitölteni az időt (Secret Invasion pl).

  41. 41 – Jajj, ez nagyon nagyon magas labda…
    “Nem tud jobbat produkálni?”….Jajj, jajj…

    Ezeket nem lehet összehasonlítani. Történelmi témájú, emberiség elleni bűncselekményeket feldolgozó, nyomasztó, és szándékosan különösen hosszú kőkemény valódi drámát, egy fikciós popcorn mozival…

    A téma hogy az utóbbi elmegy-e szódával vagy azzal se…

    Élő legendák pocskondiázását meggondolatlan idekeverni. Rólad állít ki ér(t)etlenségi bizonyítványt.

  42. @42 human
    Mint ha azért az utóbbi időben lett volna jópárszor a nézőkre fogva sorozatok/filmek negatív fogadtatása, de általánosítan nagyon amúgy sem akartam meg amúgy is mondhatni ritka a konkrét bukott blockbuster is, a támadásos részt pont Brie miatt hoztam fel, mert ugye ő is “játszik” a filmben amiről a post szól, és itt komolyan aláásott ő is meg a többiek is annak, hogy pozitívan fogadják a népek a kreálmányt, az előzményieről nem is beszélve (Vanda/Vision+Secret Invasion+Captain Marvel ezek mind megerősítették az emberekben hogy kalapszar lesz ez a film is)

    Amúgy függetlenül attól mennyire örülök hogy az ilyen filmjei a MCU-nak bebuknak én remélem hogy mire elindul a DC következő próbálkozása addigra ezek is össze szedik magukat, ha régi gárdával ha nem, és lesz valami jó adok kapok köztük, meg mondjuk kukázhatnák már a multiverzumos cuccost, és esetleg crossoverelhetnének ha már eleve mélyzuhanás volt mindenhol, azzal is lehetne pár évig legombolni rólunk a komoly pénzeket.

  43. Ilyen az életemben nem fordult elő még velem. 43 éves vagyok, kb 7 éves korom óta járok moziba, persze akkor még szülőkkel:)
    Több ezer filmet láttam már. Fél órát bírtam!!! Ki kellett jönnöm a filmről!! Ez egy borzalom! Egy Hannah Montana féle tini gyerekfilm.
    Ehhez képest az utolsó Thor film egy mestermű.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.