Furiosa: A Mad Max Saga-előzetes

Előzménytörténet az utóbbi évek legjobb akciófilmjének… ez nem indul jól, de a rendező George Miller visszatért, és Anya Taylor-Joy na meg Chris Hemsworth pakol benne a sivatagban.

A fiatal Furiosa-t elrabolták a Zöld helyről, és a Dementus által vezetett motorosbanda kezébe került. Ez a csapat kerül szembetűzésbe Immortan Joe-val.

Akkor a videó.

human
írta
2023. 12. 01. 03:26
megjelenés
52
hozzászolás


52 hozzászólás a “Furiosa: A Mad Max Saga-előzetes” bejegyzéshez

  1. Ejj, ez nekem olyannak tűnt, mintha az előző film, “B” kategóriás feldolgozása lenne.
    Azért bízom benne, hogy jó lesz.

  2. what a lovely day!!!!44 kicsit fura, de a fury roadnál is azt éreztem, hogy fura.. én alig várom

  3. Ha csak fele olyan jó lesz mint a Fury Road már veri majd az utóbbi 10 év összes akciófilmjét.

  4. Biztos jó lesz, de nem értem ezt a trendet, hogy mindenből legyen egy random előzményfilm egy random szereplővel. Akár folytathatták is volna Hardyval.
    Amúgy megnéznék pl. egy Sallah előzményfilmet. Csak úgy. Raiders of the Lost Ark Saga.

  5. A Fury Road után ez borzasztóan néz ki szerintem. Full CG az egész. Remélem a megjelenésig még csiszolnak az effekteken.

  6. Csatlakozom, nekem is bántja a szememem a CGI.
    Fura mert az előző részben is volt jócskán (háttér, robbanások,utólagos sivatag-ég színezése, egy-két plusz autó robbanásoknál) de még se tolták ennyire túl.Meglátjuk, én ott leszek.

  7. Amikor tiktokon láttam, azt hittem, hogy ez egy SNL skit. Bírom Hemsworthöt, de itt nagyon fura és ugyanúgy kilóg, mint a cgi :D

  8. Ennek a kinézetét nem tudom hova tenni, az előző egy baromi jó mozis élmény volt anno, “természetesebb” látványvilággal. Ez kb. úgy néz ki, mintha a saját Star Wars verziója után Zack Snyder megcsinálta volna most a saját Mad Max verzióját, full cgi és tele lassításokkal, nagyon túltolt művészinek beállított, de valójában nem az jelenetekkel, egy totálisan mű, éllettelen világgal, amin látszik, hogy egy full zöld, üres szobában forgatták. Csak annyi a különbség, hogy erre (hozzászólások alapján legalább is) kíváncsiak az emberek moziban, míg a másik egyből streaming filmet fikázzák akár egy kép alapján is. Számomra ezen előzetes egy mérhetetlen csalódás, mert George Millertől nemhogy sokkal többet vártam, abszolút nem ezt (míg Snydert azért nem fikázom soha, mert tudom mit várjak, nagyjából mit kapok, így az csak pozitív csalódás lehet a végén talán, ezzel ellentétben). Ez szerintem egy jó indulattal is B kategóriás, csalodásnak néz ki minden szinten.

  9. Hát ez nagyon műanyag hatású. Helyenként szinte látom a lelki szemeim előtt, ahogy a zöld háttér előtt állnak a színészek.

  10. Szinte majdnem ugyan ilyen túlszaturált képi világa volt az előző résznek is, ami egyébként nekem tetszett, úgyhogy nem értem mi baj ezzel most.

  11. Micsoda pocsék látványvilág, de ez még javulhat. Nálam eleve hátrányból indul ez a film. MadMax nélkül így teljesen érdektelen számomra, hogy merre furi-kázott kiskorában. Egy Hardy-Theron párossal a folytatásban lett volna a nagyobb potenciál szerintem.
    Így ez csak akkor lesz mozi, ha jó kritikákat kap.

  12. Hádész:

    Lehet, hogy Anyácska nem bírja a homokot, mint a Skywalker kölök, aztán ezért a stáb bekényszerült a stúdióba. :D Hemsworth meg alapból greenscreen előtt született “sztár”.

    Azt mondjuk elérte, hogy eszembe jutott, hohy jó lenne megnézni a Fury Road Black and Chrome Edition-t. :)

  13. Hú, hát meglep engem ez a sok fanyalgás, komolyan. Nekem, akit nem hoznak lázba a zúzós akciófilmek, kifejezetten felvillanyozott ez a trailer. Szerintem fantasztikusnak ígérkezik. Így különösen furcsa, hogy engem ez felcsigázott, pedig a zsáner áll hozzám közel, akik meg szeretik csak fanyalognak. :)

  14. emlékszem, az előző rész trailerét egymás után négyszer lepörgettem, ez most viszont nem fogott meg. A zene sem olyan dinamikus alatta, és hiába hasonló a látványvilág – akkor az még új volt, ez meg ugyanaz, szóval, “már láttuk”, és elvesz az élményből. A film azért alapból város.

  15. Biztos, hogy még csiszolnak rajta :)

    Viszont a Fury Road comic conra dobott teaser(?) trailerét egymás után vagy 60x pörgettem le:D szenzációs volt:D főleg talán a zenei aláfestés miatt

  16. Először a hozzászólásokat olvastam el, és utána már lejjebb tett várakozásokkal néztem, de nem olyan szörnyű ez, én továbbra is nagyon várom.

  17. Én csak belepörgettem, elég is lesz a mozi jegyre! Nekem nagyon tetszett a Tom Hardyval készült is. Bízom benne,hogy az a vonal is folytatódni fog! Azt hiszem az volt az utolsó film “mostanában”amit kétszer is megnéztem moziban. (Előtte The Dark Kngiht, Gladiátor).
    Első kettő meg alapmű Mel Gibsonnal!
    Várom!

  18. Ú, szerintem is kilóg a CGI nagyon. Az előző film sokkal kellemesebb volt a szemnek – de lehet, hogy ezen javítanak majd.
    Anya-át sose tartottam jó színésznek, eleve szerintem egy hype volt körülötte, és ráült a hullámokra. Van benne valami, mint karakter, azért is szeretik sokan de talán túlzás egy ilyen filmbe berakni és ilyen karaktert adni neki.
    Tényleg, ahogy előttem is írják ez egy bőrlehúzás egy B kategóriájú minőségben.

  19. Fura de én a régie Mad Max filmeken kívül semmit sem láttam még. Talán ideje lenne elővenni. Egyébként a borítókép alapján azt hittem ez egy Hellblade adaptáció. Anya tökre olyan mint Seuna a játékban. :D

  20. ” egy totálisan mű, éllettelen világgal, amin látszik, hogy egy full zöld, üres szobában forgatták”

    are you sure about that? azért kattints a címkére.

  21. Nem tűnik ez egyáltalán rossznak, csak teljesen hidegen hagy a történet. Egyszerűen nem érdekel hogy miként rabolták el a Zöld Helyről, vesztette el a karját és került Immortan Joe-hoz, még úgysem, hogy Theron nagyon odatette ezt a figurát. Plusz távoltartó végzés ellenem Chris Hemsworth is, mint gonosz – amit e minőségében az El Royale fináléjában művelt, az bizony a legaljább ripacskodás volt.

  22. human, bocsi, megnéztem a forgatási képeket, javítom:
    kimentek a szabadba forgatni, hogy aztán arra ráhuzzanak egy totálisan mű, éllettelen cgi-t, extra szűrőket, extra cgi felhőket, extra cgi homokkal.
    Őszintén megmondom most megnéztem egymás után indítva a két trailert (a Fury Road-ét először és ezét) és SOKKAL jobban nézett ki a 8 éves Fury Road, de sokkal. Természetesebben, jobb trükökkel és sokkal szebben. Szóval a hiba nem bennem van vagy a látásommal.🙂

  23. ennyi alapján igen, jobban nézett ki, de ettől még nem igaz, hogy zöld szobában forgatták ezt

  24. Szerintem brutál jó a trailer ezzel a zenével, talán az év legjobb előzetese számomra.
    A film is rohadt jónak tűnik.
    Még van fél év a megjelenésik, addigra a cgi is oda fog b@szni.

  25. human, így van, jogos, ezért is a javított mondatomba már nem írtam bele a zöld szobát, elsőre nekem úgy tűnt, de tévedtem.
    És remélhetőleg tényleg javítják majd a cgi-t, mondjuk az előző filmnél nem kellett, mert a trailerben is már fasza volt a látvány és maradt olyan jó a mozira, szóval nem tudom…

  26. Nagybetűs MOZI. Legjobban várt film ez nálam. Fury Road szintjét hozza és boldog leszek. :)

  27. Tényleg élettelenek a színek, de egy ilyen párperces teaser alapján nem lehet lehúzni a filmet, nekem várós!

  28. Hát ezért aztán nem volt érdemes kimenni a szabadba forgatni, ha így néz ki a vége… konkrétan már az első jelenetben a földön fekvő motor CGI-nak néz ki. Ha a végleges, homogenizált látványvilág műanyag CGI-nak néz ki, még az is, amit a szabadban forgattak, akkor tényleg, minek mennek ki? (Jó sejtem, valószínűleg a fizikai mozgás meg egyéb referencia-értékek végett, de akkor a fenéért nem tudják úgy hangolni a végső szűrőt, hogy az ne nézzen ki bántóan-látványosan műanyagnak?) Amúgy adom, amit Zolsan mond: ha erre odaírták volna, hogy Zack Snyder, meg mondjuk nem Mad Max, hanem valami új projekt lenne, akkor már mindenki Bobcat-tel öntené a kommentmezőbe a fikát, most meg csak kisújjeltartó finnyogás, vagy lelkesedés megy.

  29. Vicces mennyi sértett Snyder fan gyűlt itt össze. Valamit csak eltalálhattak a trailer készítői ha ennyi kommentet generált itt is.

  30. Szerintem ez egy klassz trailer.:)
    A 3000 Years után engem annyira nem lepett meg most a Furiosa kinézete ebben az előzetesben.
    (És szerintem az erőteljes – szándékosan túlszínezett “mesevilág” kinézete ellenére a 3000 Years még egy teljesen egyedi, szerethető, jópofa George Miller film lett).
    Az éltemű tekintetében ennyi erővel most az Easwicki boszorkányokra vagy a Babe2-re is rámondhatjuk, hogy olyan “stúdiós”, “műanyag” a kinézetük.:)
    Meg aztán én nem is várnám már el egy 78 éves bácsitól, hogy éveket töltsön el a sivatagban az új filmje kedvéért.:)
    Úgyhogy ebből a szempontból nekem nincsenek ilyen szigorú elvárásaim George Millerrel kapcsolatban, nem ezen fog múlni szerintem, hogy jó v rossz lesz a Furiosa, hogy épp mennyi zöld hátteret, CGI-t alkalmaztak… (George Miller életműve meg köszönőviszonyban sincs Zack Snyder életútjával, úgyhogy azt az összehasonlítást nem is értem).:)

  31. Filmtekercs: azért nem érted, mert amit írsz meg sem történt, senki sem hasonlította össze az életútjukat, sőt a rendezőket se egymáshoz. Ez a trailer néz ki kvázi egy az egyben ugyanolyannak mint Znack Snyder által készített bármilyen film trailere a lelógó CGI-al, a hajdobálós felesleges túltolt lassításokkal, a szörnyű szűrőkkel, konkrétan a járművek is CGI-nak néznek ki több jelenetben is. Ezt írtam, és elég egyértelműen nem említettem egy lapon a két rendezőt, sőt, éppen ezért csalódás ezt látni, mert Miller ennél sokkal több mint ez a mű látványvilág. Egyébként még a 86 éves Ridley Scott és a 81 éves Martin Scorsese is annyi oltást kaptak az elmúlt hetekben, igaz más dolgokért (nem tőlem), de eszembe sem jutott egy rossz szót sem írni az új filmjeik látványvilágára, de mondjuk azokat nézve volt értelme kimenniük terepre, mert mindkét film baromi jól néz ki, ellentétben a kisöccsük korabeli (😅) Miller ezen filmjének előzetesével.

  32. Megnéztem még párszor, és egyre jobban tetszik. Egyébként a fury road-ot direkt 2D ben néztem meg moziban, és a végén alig tudtam letörölni a vigyort az arcomról. Az ilyen filmekért találták ki a mozit, remélem ez is fel tud nőni mellé.

  33. ” Amúgy adom, amit Zolsan mond: ha erre odaírták volna, hogy Zack Snyder, meg mondjuk nem Mad Max, hanem valami új projekt lenne, akkor már mindenki Bobcat-tel öntené a kommentmezőbe a fikát, most meg csak kisújjeltartó finnyogás, vagy lelkesedés megy.”

    ezeket hogy szülitek :D

  34. Azzal, hogy Zack Snyder neve egyáltalán felmerül ennél a trailer-nél, az már egy elég komoly értékítélet – akarva akaratlanul is összehasonlítás történik a két rendező szakmai hozzáállása – “életútja” haha – között: Míg Zack Snyder filmjei esetében konkrétan azt kapjuk, amit az előzetesben látunk – nem többet, nem kevesebbet – addig George Millernél ez nem igaz.:)
    Ezért nem kapaszkodnék ennyire görcsösen bele, hogy de miért ilyen a CGI vagy épp miért néz ki ez techdemónak (gondolom volt ilyen komment is).:)
    Fontos a látvány, naná. De akkor George Miller filmjei esetében inkább a dizájn a fontosabb, nem pedig az, hogy épp az az adott snittt mennyi CGI-t, lassítást, effektet stb. tartalmaz – tehát, hogy mennyire van az adott kép “Zack Snyderesítve, techdemózva”…:)

    Zack Snyder mindent, de tényleg mindent beáldoz egy cool-nak vélt lassított már-már állókép érdekében. Karaktert, sztorit, dinamikát, tényleg mindent. George Miller viszont kizárólag eszközként kezeli a menőzést, mert neki a történet elmesélése a fontos.:)
    A Fury Road-ban elég sok dologról mond véleményt: Társadalomról, nőről, férfiról, születésről, gyereknevelésről, kizsákmányolásról stb. ott van tényleg minden és mindezt egy rohadt nagy akció sequence segítségével teszi. Szóval nyilván csúcsmű.
    Nem úgy néz ki a Furiosa mint a Fury Road előzetes, ebben abszolút egyetértek mindenkivel. És ez most nem is lesz csúcsmű. Simán benne van az is, hogy rossz lesz majd a film. Meglehet.

    De nem akadok így ki rajta, mert ez a kinézet egy logikus továbblépés a Fury Road és a 3000 Years of Longing után, ezért érzem túlzásnak, hogy csak és kizárólag a CGI mennyiségét emeljük ki ennek a trailer-nek a kapcsán.
    Továbbra is fenntartom, hogy ez egy klassz, figyelemfelkeltő, erős tailer. De nem Fury Road trailer, ez tény.:)

  35. A film úgy néz ki ahogy, de az idővonalat nem értem, úgy kezdődik a trailer, hogy 45 évvel az összeomlás után! De a Mad Max első részében még volt működő de kicsit döcögős társadalom … akkor ez most hogy jön ki? Ha ez a csaj eredettörténete, amire senki nem volt kíváncsi, akkor Max hány éves volt az előző részben? Vagy az reboot volt?

  36. Amennyire jó a Fury Road most ez annyira hat gagyinak, tényleg mint egy paródia. Az utolsó M:I jut eszembe, lehet tényleg kimentek terepre, borogatták meg robbantgatták a kocsikat igaziból, de a sok ocsmány CGI, utómunka teljesen elcsúfítja. Nagy kár lenne érte én azért még reménykedem egy jó filmben

  37. @GG:
    Szerintem az összeomlás már megvolt jóval az első Max film ideje előtt. Akkor még működött valamennyire a társadalom, de már erősen hanyatlóban. Ha nem valami hirtelen kataklizma üt be, ez kb így lesz a valódi világban is…

  38. GG: Rémlik pár régebbi cikk, amik szerint a Fury Road egy soft rebootja a sorozatnak (ezt pár újabb, az eredeti idővonallal nem összeegyeztethető autótípus illetve egy Halhatlan Joen kitüntetésként viselt Nokia maroktelefon-belső is erősíti). De a második rész óta az is állandó narratív körítés mindegyik filmben, hogy a történet egy olyan karakter visszaemlékezése, aki anno fiatalkorában találkozott Max-szel – a Road Warriorban a megöregedett bumerángos kölyök a narrátor, a harmadik részben az egyik, Sydneybe elrepült (és ott felnőtt) túlélő lány, a Fury Roadban meg gyakorlatilag Furiosa.

    Azt hiszem Miller egy interjúban elmondta anno, hogy ő mindegyik film történetét egy, a pusztaságban szárnyra kelt, Max-szel kapcsolatos legendaként képzelte el, és hogy emiatt nem feltétlenül passzolnak egymáshoz az epizódok. Elvégre a mondák és visszaemlékezések során hajlamosak vagyunk kiszínezni a dolgokat, vagy épp pontatlanul emlékezni azokra.

    A “45 év az összeomlás óta” kiírás egyébként nekem is szemet szúrt, elvégre ha Hardy valóban az “eredeti” Mad Max a Fury Roadban, akkor túl fiatal a Fury Road idejéhez – elvégre a Fury Road érzésem szerint még a Furiosa után is vagy 15-20 évvel kell hogy játszódjon, figyelembe véve a Theron és Joy közötti korkülönbséget. De erre is válasz lehet Miller fenti, pusztasági mondavilágos megközelítése.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.