Aranyban

Azt hiszem a teaser megosztott fogadtatását nem segíti ez a poszter.

human
írta
2023. 12. 05. 12:12
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Aranyban” bejegyzéshez

  1. Human…hát nem XD
    De mindent összevéve nem lesz rossz maga a film csak nem szabad felülni a gyűlölet hype vonatára mert Millernek van egy látásmódja ami kicsit árnyalni fogja a végeredményen. Plusz a Fury Road se volt azért nagy eresztés de a chrome kiadás az valamiért nagyon bejött képi világban és lehet, hogy hasonlót kiadnak az jobban fog kinézni.

  2. “De mindent összevéve nem lesz rossz maga a film”
    És ezt honnan tudod? Egyelőre a kiadott anyagokat láttuk csak, azok meg önmagukban nem túl meggyőzőek, pedig a marketingnek az lenne a dolga, hogy eladja a filmet (ami vagy jó lesz, vagy nem, ez szinte teljesen független az előzetesektől)

  3. Elöször is bocsánatot kérek, hogy szétszedtem/aláztam a trailert, Z. Snyder munkáihoz hasonlítottam, stb. Valamint bocsánatot kérek, amiért most azt mondom a poszteréről, hogy egy übergáz fos. Bocsánatot kérek, mert nem állt már szándékomban tovább gyalázni egyáltalán, ott is leginkább csak csalódottságomnak adtam hangot. Aztán pont pár perce fejeztem be a “The Holdovers” című új filmet és utána fellátogattam ide és egyből ez a poszter jött a képembe és baromi nagy volt a kontraszt, ezért is írom le most ezt a bocsánatkérést, mert a film nézése közben/után elöntött az érzés, hogy engem az olyan filmek érdekelnek mint ez a The Holdovers, ami egy kb. olyan élmény volt nekem most mint a “The Bear” c. sorozat nézése (hogy basszus készülnek még nekemvaló filmek manapság Marvel/DC, rohanó szuperhős Godzilla, öregedő hollywoodi színész lelő mindenki mást 90-120 percben léő fostalicskák között), fantasztikus mindenféle lassítások, CGI, túlszaturált ég/föld/víz/homok/tűz és elemek nélkül egyszerűen csak működnek, elgondolkodtatnak, bennem maradnak és együtt érzek a szereplőkkel, lehet ilyen apokaliptikus filmet is rendezni, vagy akár ilyen szuperhősfilmeket is, és azokat is talán szeretni fogom (ahogy pl Nolan Batmanjait), tehát nem a műfajokat szólom le mimt Scorsese csak a megvalósításukat manapság…és hiába szerettem anno és volt egy jó moziélmény az előző Mad Max, nem várhatom el azt, hogy egy következő részt is szeretni fogok, főleg úgy, hogy a látvány meg úgy az egész már a előzetesek és marketing résznél is brutál csalódástkeltőek. Szóval ez nem nekem készült, bocsánat, több Mad Max anyaghoz nem szólok hozzá, csak az előző rész után tényleg azt hittem, hogy talán ez is nekem, készült az évek múlása és változásom ellenére is, de tévedtem, bocsánat.

  4. megnéztem az előzetest végre! akkor láttam, milyen sok komment volt, nahát. az a baj talán, hogy az első után ez elsőre kicsit gyengusznak tűnik, nem süt belőle az a brutalitás valahogy. eleve a főszereplők sem adják annyira, meg mintha a masinák is szerényebbek lennének. nem tudom, az elsőt moziban nagyon-nagyon szerettem és néha elő szoktam venni, annyira jól mutat az egész. ez egyelőre nem, de hátha lesz egy menőbb előzetes hozzá, ami meggyőz, hogy mozi.

  5. @Zolsan: Pajtás, ha neked a “The Bear” című sorozat a zsánered és szerinted az jó, akkor azt javaslom, hogy ebben az évszázadban te már ne menj moziba vagy ha mégis mész, akkor az művész mozi legyen :D :D :D
    Tudom, nehéz elfogadni, hogy az emberek többsége szórakozni jár a moziba és nem unatkozni. Azt is nehéz elfogadni, hogy a számítástechnika fejlődése magával hozta a CGI technológiát, amit évről-évre tovább fejlesztenek és már a gyengébb sorozatokban is jelen van (Nem a The Bear szintűekben :D). Szóval igazából nem értem miért is lesz majd szar ez a Mad Max film? Mert CGI van benne és élettelennek tűnik és szarok a színészi játékok? :D Mikor is jön ki? Még egy bő fél év nem? Addig már biztos nem fogják finomítani a CGI-t? Nem a fenét :) Nekem nagyon tetszett a Tom Hardy-s Mad Max. És az előzetest elnézve, szerintem ez sem lesz roszabb. Legalábbis nekem :D

  6. Yakhead: nézd meg youtube-on a Fury Road előzetesét, majd nézz bele abba a kész filmbe, sokminden nem változott, sőt, szinte egyáltalán nem, már az előzetesében is jól nézett ki, mert rengeteg praktikus trükköt használtak CGI helyett, az amolyan “régies” filmtechnikákkal készült, ez az újabbal, meg is látszik a különbség, ez ocsmány. Anno a Matrix első része is sokkal jobban nézett ki a második, a mai napig jobban néz ki, a technikai fejlődés ott is csak egy ocsmány műanyag videójáték színvonalat hozott a filmezésbe és soha életemben nem unatkoztam még úgy moziban mint pl a Matrix 2-ön, a 3.-at már meg sem néztem. De mondhatnám példának még a praktikus trükkökre a Jurassic Parkot, amit 1993-ban moziban néztem tátott szájjal, pedig voltak benne dínók összesen max vagy 12 percig, de akkor is előbb nézném újra mint most 25-30 évvel későbbi “fejlettebb technikával” full CGI-al készülteket, ahol a dínó leesik a vászonról és még egy 5 éves sem hiszi el hogy “ott van” szemben a ’93-assal. “A gyengébb sorozatokban is jelen van” mondatodról pedig annyit, hogy nemcsak hogy jelen van, de sokban sokkal jobban néz ki a CGI mint itt sok valóban gyengébb sorozatban noname rendezőktől. Ha ez úgy nézne ki mint a Tom Hardys, akkor egy szavam se lenne, csak venném a mozijegyet. És a Bear igenis kurva jó, csak kell hozzá egy bizonyos kor és élettapasztalat értékelni, de majd ha az meglesz próbáld be megint.😉

  7. Én csak annyit tudnék hozzátenni a Furiosa-kalamajkához, hogy bár 3-4 snitt nekem is esetlen hatású a trailerben, meg Hemsworth számomra béna színész, és nem is segít rajta az a műorr, de szerintem a negatív kritika egy része tudatlanul is inkább a color gradingből táplálkozik. Extra színes, szinte ilyen mesés-mitologikus (vagy rosszmájúan nevezhetnénk képeslaphatásúnak is), mint ahogy Miller előző filmje (3000 Years of Longing) is ilyen volt. A Fury Road pedig lenyűgöző példája annak, hogyan lehet CGI-t jól használni, emlékszem, amikor kijöttek hozzá az első VFX before/after videók, meglepődtem, mekkora hányada volt utólag odacsinált a képnek. Rengeteg része, több is, mint azt sokan godolnák, nem “régies” technikákkal készült, csak ez persze azt jelentené, hogy el kell ismerni a menő tökös autórobbantós crew-n és a kaszkadőrökön túl a gép előtt güriző CG artistokat is, ami mindig nehezebben megy valamiért. Legtöbbször akkor említi őket a nép, ha ócskán sikerül valami.

    Zolsan, szerintem összemosol teljesen más szándékú és műfajú filmeket, egy kalapba rakod őket. Tök jó, hogy tetszett a The Holdovers vagy a Bear, én is csípem ezeket, de nem értem, hogy merül fel egy jövőre megjelenő poszt-apok akciófilm előzetese kapcsán bármelyik is. Eszméletlen mennyiségű film (és sorozat) jelenik meg egy évben — attól még, hogy a legnagyobb elérésűek nem vágnak most a te ízlésedbe, vagy akár tényleg egyértelműen elszúrtak valamit a háttérben, bőven jön ki annyi értelmesebb, kisebb büdzséjű, jól összerakott darab is folyamatosan, hogy sose lehessen a végére érni.

    Írod, hogy a megvalósítást kéred számon “mostanság”, nem a műfaj sajátosságait, majd példának hozod (persze a sok mostani mellett) a Mátrix 2-3. részeit, hogy azok mennyivel gagyibban néztek ki. Már ebből is lehetne arra következtetni, hogy régen is készültek ócska folytatások. Nyilván létezik az a jelenség, hogy a rengeteg rossz szervezés, tesztvetítés miatt a CGI-ra kevés idő jut, ez mindenképp egy probléma, de szerintem még ezzel együtt is kijön egy évre mennyiségre annyi minőségi látványfilm is, mint “régen”. Lehet, hogy az arány rosszabb, de akkora a mennyiségük, hogy mégsincs kevesebb a jókból.

  8. mátrix 2-3?:D:D ne vicceljünk, sokkal rosszabbul öregedett pl a hatodik napon:D ha már ennyire csapódunk ide-oda :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.