Újabb Jurassic World-film érkezik majd

Szóval elvileg megvan az első író, David Koepp fogja körmölni a forgatókönyvet, aki az eredeti Jurassic Parkon és a Lost Worldön is dolgozott. Ez jól hangzik? Csak mert a legutóbbi munkája az Indiana Jones and the Dial of Destiny volt…

Bár rendező még nincs, de az Universal nagyon tolja a projektet, ami új koraszakot indít majd a Jurassic franchiseban, szóval nem várhatóak visszatérő szereplők.

23 hozzászólás a “Újabb Jurassic World-film érkezik majd” bejegyzéshez

  1. Sokat nem vártak vele, a legutóbbi film is 2022-es. Azért kíváncsi leszek milyen irányba viszik el a történetet, eléggé kiaknázták már a lehetőségeket a hat filmben.

  2. Persze, hogy nem vártak vele sokáig. Az előző amúgy elég rossz minőségű Dominion több mint 1 milliárdos bevételt ért el. Ezek után nem fogják abbahagyni egy ilyen pénzeszsák további kiaknázását. Csak inkább feküdjenek rá egy jó forgatókönyv megírására, és jó rendező készítse. Akkor talán valami maradandóbb jön össze kritikailag is.

  3. Üzleti szempontból érthető. Művészileg tök felesleges. Az új trilógia első része nosztalgia miatt klassz volt, a második még elment, de a harmadik egy abszolút semmi. Már nem is emlékszem rá pedig ’22-ben volt… Ezt is majd itthon nézzük max meg, egy délutáni matinének talán jó lesz.

  4. Jurassic Park prequel jöhetne. Szinte biztosra veszem, hogy oda nyúlnak vissza. A beharangozott játék is az első film idején játszódik.

  5. 1993-ban, 10 évesen apámmal mentem moziba a legelső Jurassic Parkra. Anno Spielberg szívvel-lélekkel késtítette azt a filmet, egy cwomó techinkai trükkel, megépített T-rex bábuval stb stb. Kérdezte a jegyszedő hölgy, hogy “Nem fogsz félni a dínóktól?”. 30 évvel ezelőtt volt, de emlékszem arra az estére élénken, mert az a film különlegessé tette egy dínó-rajongó kisfiú álmát. Aztán jött még két folytatás, amik már nem annyira… Aztán hosszú évekkel később nosztalgiának elmentem az új trilógia első részére, ami szó szerint csak nosztalgiának volt “jó”, majd a másodikat már itthon néztem és úgy kapcsoltam ki, hogy ez gyalázatosan rossz volt, és ez volt az utolsó. Befejező részt azóta se láttam, nem is fogom valszeg soha, a trailert megnéztem és azt gondoltam ez az aljánál is aljább. Erre most folytatják egy olyqn íróval, aki egy olyan rém unalmas, ötlettelen és kiherélt forgatókönyvet írt az anno szintén tátott szájjal nézett Indiana Jones filmek lezárásaként, ami egy szégyen és a helyébe én elmennék inkább pénztárosnak a közeli Walmartba, oda való, írónak nem, már csak azért az egy filmért se. Szóval aki akarja nézze továbbra is majd ezt a lelketlen, dínók leesnek a vászonról fostalicskát, egy életünk van, lelketlen pénzhajhász olcsó ripacsoknak nemhogy egy mozijegy árát nem fogom adni, de egy percet se az életemből, hogy megnézzem ezeket…és igen látatlanban megmondom az előző kettő után ezzel az íróval: egy rakás trágya lesz. Eljutottam oda, hogy inkább újranézek régi filmeket 40 évesen, mintsem egy percig izgatottan várjam régi klasszikusok újból és újboli megalázására.

  6. A JP addig jó, amíg ilyen dzsungel/klausztrofób túlélőhorror. Ahogy elvitték ilyen világszintű összeesküvés felé teljesen érdektelen lett az egész. Nem globális fenyegetés semmilyen dinoszaurusz az ember számára, hirtelen nem lett tétje semminek. Még a sáskák érdekesek lettek volna ilyen szempontból, mert ott egy darabig elpermetezgettünk volna, mire sikerül kiírtani, de az meg nem JP.

  7. Nálam ezek a Jurassic World filmek abszolút nem találtak be. Véleményem szerint egyik sem ér fel a Park trilógia bármelyik részéhez sem. Pedig sokan szidják az Elveszett világot, a Jurassic park 3. részét sem nagyon kedvelik az emberek, de szerintem azok is jobbak bármikor mint az új trilógia. Ebből az újból az első is szerintem csak a nosztalgia miatt lett siker, de hangulatban egyáltalán nem lehet egy lapon említeni a Spielberg filmekkel valamint a Joe Johnston által rendezett 3. résszel sem. Persze ez csak saját vélemény. Az utána következő részek pedig még gyengébbek lettek. Nekem a CGI is elég rossznak tűnt a World szériában, pedig tudom volt itt is jó pár animatronic megoldás, de maga a cgi szerintem az első Jurassic Park filmben is jobb volt. Amikor a T-rex kiszabadul a saját helyéről az a jelenet szerintem mai napig fantasztikus, CGI de még is érezni az állat súlyát, valamint tényleg elhiszi az ember hogy valóban ott van a dinoszaurusz. Ezekben az újakban egy pillanatig nem fogott el ilyen érzés, pedig jóval több mint 20 évvel később készültek. Kb Godzilla vs Kong szint nálam a Jurassic World-ben alkalmazott CGI..úgy jól néz ki összességében egy egy jelenet, de nem hiszem el hogy ott van. Nem hat valóságosnak. Nem tűnik kézzelfoghatónak.

  8. Az előző is milyen jól sikerült… Ja, nem! Oké, tudom, jól hozott a konyhára, de nem nézném újra

  9. Jöhetne egy rendesen(!!) megcsinált dino film nem mintha úszkálnánk bennük pedig van benne potenciál. Ilyen irótól mondjuk felesleges bármire is számítani

  10. “ami új koraszakot indít majd a Jurassic franchiseban, szóval nem várhatóak visszatérő szereplők”

    Mindig így kezdődik, aztán a végén minden öreg, aki még életben van, ott tobzódik majd…
    Mindkét trilógiából az első részek voltak jók. Szóval lehet az új film is jó lesz valamilyen szinten…

  11. Ha új korszakot indít akkor Cretaceous Park lesz? :D
    Komolyra fordítva a szót, nyilván tolják amíg pénzt hoz, történetvezetésileg lejjebb már nem süllyedhetnek, aki meg az eddigieket megnézte ezt is meg fogja.
    A Universalnal valakinek meg nagyon fétise a háborús dinoszaruszok, már több rész óta rebesgetik, szal szerintem végre a megkapjuk a Kung Furys lézerraptorokat néhány légvédelmi ágyús triceratopsal karöltve.

  12. Nekem is az jutott eszembe a hírt olvasva, ami már az előttem szólók is pedzegettek.

    1) A Jurrasic *** mindig akkor volt a legjobb, amikor nem volt világszintű tétje. Nekem az eredeti Park-trilógia harmadik része is nagyon bejött, éspedig pont azért, mert ha “variációk egy témára” alapon is, de kábé azt kaptuk, mint a legelső filmben: kis csoport próbál túlélni egy szigeten, messze a civilizációtól. Az Elveszett világ is leginkább az utolsó 20 percen ment el, kár volt a “partraszállásért”. Az első World film is bejött, részben a nosztalgiafaktor, részben a szereposztás, részben viszont amiatt is, mert bár nagyobb lett az őslénypark, és több az ember, de megint csak egy klasszikus “menekülősdit” kaptunk. Ilyenből jöhetne még.

    2) Visszatérő szereplőre én is számítok, elég csak a JW3-ból kiindulni, de alapvetően korábban is előszeretettel építettek a már bejáratott karakterekre. Persze ha előzményfilm lesz, nem tudom, hogy oldják meg, de mondjuk CGI-oznak egy Richard Attenborough-t. (Tudom, ne adjak ötleteket…) ;)

  13. kvázi akkor lenne értelme:

    ha az emberi civilizáció összeomlott egy őskori vírus miatt vagy a dinók megjelenése miatt a ökoszisztéma megborult, ami miatt az emberi társadalmak is összeomlottak.

    és akkor az életben maradt emberek küzdeni a dinokkal teli világban.

  14. Lehetne kérni, hogy ne legyenek benne vinnyogó gyerekek? Úgy egyáltalán egyik fő/mellékszereplő se legyen gyerek. Statisztálni, tápláléknak mehet… de több ne. Se cuki kutyák, akiket gonosz dinókákok megesznek. Ha ez megvan, már rossz nem lehet.

  15. @Ayrons:
    kb mint a Terminator esetében, ahol a első 2 film után igazából már csak a Salvation-höz hasonló háborús filmeknek lett volna értelme. És mégsem abba az irányba mentek, hanem újabb, rosszabbnál rosszabb időutazásos rókabőrökre. Lefogadom, hogy itt is újabb parkos sutori lesz, valaki megint azt hiszi, hogy kezelhetők a dínók, stb…nem mernek majd elmenni abba az irányba, amint írsz.
    Nem tudnak elszakadni a bevált sémáktól még akkor sem, ha ennyiszer nyilvánvalóan nem lehet ellőni őket.

  16. nemhogy inkább a menekülő embert ráznák gatyába :D:D

    Viccet félretéve megegyezhetünk abban, hogy minderre semmi szükség.

  17. A sors tárcsájának volt írója?? Ez most meglepett, meg voltam róla győződve hogy AI generálta

  18. a legutóbbi részt nem is láttam. komoly, hogy ide jutott a Jurassic. az első JW-n jól szórakoztam egyébként moziban. működött így nagy visszatérésként, mint a Force Awakens. brutál nosztalgia élmény. aztán ami utánuk jött, hát. ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.