Anyone But You

A film, amiben a két főszereplő csak azért jön össze, mert ők a leghotabbak a vásznon látott sok szép ember között. Kérdőjel is lehetne a végén, kicsit költői, de valójában olyan az Imádlak utálni, mintha valaki tudná a romantikus film receptet, csak nem értené, hogy mi miért van benne, így nem tudja a főzési módját.

A történetben két iszonyat hot ember találkozik egy kávézóban, kis kínos (de sajnos nem aranyos) poén után együtt töltik az éjszakát, de másnap a csaj kioson, aztán rájön, hogy hülyeség volt, ezért visszaoson, de meghallja a szidását a pasitól, aki a közben befutott barátjával cseveg.

Jön a romantikus fordulat, az ismerőseik viszont összejönnek, szóval kénytelenek a távoli helyen tartott esküvőn újra összefutni. Eleinte elrontják a hangulatot, de aztán a násznép kedvéért úgy tesznek, mintha összejöttek volna… Írhatnám még a fantasztikus fordulatokat, de szerintem nagyjából minden sejthető, hiszen mint említettem, a receptet tartja a film. Csak épp iszonyat kevés dolog működik benne?

Félre ne értsetek, simán mosolyogtam rajta néhol, de minden vicces pillanatért akadt olyan is, amiért meg a fejemet fogtam. A bemutató környékén említettem az addig hallott “semmi kémiát” a főszereplők között, de valójában erről még csak nem is ők tehetnek (talán), mert maga a film teljesen gépies.

Konkrétan van egy jelenet, amit mindent elárul arról, hogy mire tart minket a filmkészítő, és mennyire bízik a színészeiben: egy bárban találkoznak az ominózus este után fél évvel, és láthatóan utálják egymást, de a barátaik pár asztallal arrébb kiszólnak kvázi nekünk, hogy ‘ez a fajta feszültség vagy eldurvul, vagy az ágyban végződik’. Nem pontosan idéztem, de ez a lényege, viszont ez olyasmi, amit a jelenetnek és az alakításnak kéne átadni, nem pedig a képünkbe magyarázni. És bár ebből a megvalósításból visszafognak, de valahogy mégis ilyen érzés végig a film.

Igazából még így is agyonveri a Netflixes romantikusokat, de közben meg teljesen érzelem mentes a végeredmény, amin csak mosolyogtunk párat. Folytatja a “csak barátok a színészek” mozis hagyományt, aminek a Jungle Cruise volt a kiemelkedő darabja, ahol meg nem mondanád, hogy a két karakter összejön. Nincs ezzel baj, nem kell letépniük a textilt egymásról a valóságban, de legalább a vásznon ne az intimitás koordinátorok figyelő szeme látszódjon, ahogy szinte (túlzok:) még egymásra nézni sem mernek.

12 hozzászólás a “Anyone But You” bejegyzéshez

  1. Lehet, hogy ezért kapni fogok a fejemre, de én tényleg nem igazán értem, hogy Sidney Sweeney-t miért tartják “iszonyat hot ember”nek?
    Valóban látványos, nagy keblei vannak és vékony (bár a fenti bugyis kép alapján rendesen edzett a szerepre), de a csaj feje annyira bugyutába hajló semmilyen, hogy még szépnek se nevezném.
    Billie Eilish is “iszonyat hot ember”ezek szerint? Hasonló arcberendezés, félig leeresztett szemhéjak, hatalmas mellek.

  2. Nem láttam még a filmet, de amit írtál róla, az nálam teljesen egybevág az előzetes után kialakult képpel. Vagyis, hogy nem nagy eresztés, a cselekmény abszolút kiszámítható, de mivel nagy igény van rá, és dekoratívak a szereplők, tuti siker lesz. Én is meg fogom nézni. :)
    (Annak ellenére, hogy bennem már eleve csalódást kelt, amikor egy romantikusnak titulált filmben az udvarlás az ötödik perc végére kielégítő eredménnyel zárul, de újabb pár perc elteltével már vége is van a „kapcsolatnak”. Hol van itt a romantika, amikor ennyi idő alatt megismerni sem lehet a másikat? Ja, hogy az majd később jön? Oké, azt hiszem, én vagyok túl öreg.) :)

  3. Endymion:

    Egyetértek, engem totálisan hidegen hagy, egydimenziós whatever-élmény, kirakott nagy mell, szőke, vastag száj, oszt a jó napot. Színésznek nem tudom milyen, filmekben láttam, azokban felejthető volt. Milyen sorozatszínésznek?

  4. yeah, de ez ízlés kérdése, nem tudom minek lovagolni rajta, láthatóan sokak szerint baromi hot, ahogy Glen Powell is, ezt el kell fogadni. nekem pl Julia Roberts volt mindig ilyen kinézetben, amikor hotnak használták, bár színésznőnek jobb, de több ideje is volt bizonyítani.

  5. A film tényleg elmarad a romcom elődöktől, de egy jó kezdet, hogy visszatérjen a műfaj a mozikba. Voltak aranyos poénok, nekem Sydney és Glen is működtek a saját maguk karikatúrájaként, úgyhogy élveztem. A hot-nem hothoz nem szólnék hozzá, színészileg viszont mindketten tettek már le az asztalra (Sweeneytől a Reality pont a héten érkezik HBO Maxra itthon is többek közt).
    Ja, a stáblista alatti “blooper” pedig itt zseniális volt, kérném is vissza minden vígjáték végére ezeket.

  6. Én baromira élveztem, sokat nevettem, zene is jó és a film is aranyos. Glen Powell jol szokott müködni a rom-komokban lásd netflixes Set it up, és itt is hozta amit kellett.
    Sydney Sweeney-ért én sem vagyok oda, de több egy kétlábon járó szexszimbólumnál, lásd a Reality filmjét. És csak halkan jegyezném meg hogy Margot Robbie is akkor robbant be a köztudatba amikor a Wall streetbe levetkőzött és azóta hol tart. Szerintem Sydneybe is több van.
    A bloopers meg egyszerűen zseniális ;)

  7. Endymion: Igen, Eilish is rengeteg embernek bejön, ok neked nem jön be a leeresztett szemhéj de sok férfinak meg pont ez a szted bugyuta tekintet a vonzó, ez szubjektív h kinek mi jön be. Nekem pl. az ilyen nagy mellek egyáltalán nem jönnek be, ha termesztés akkor sem, meg nekem alacsony is a kiscsaj, abszolút nem az esetem de ettől még elismerem h jó nő. Egyébként nem rossz színésznő, a Fehér Lótuszban és az Eufóriában is jó volt.

  8. Felteszem a kezem, nekem ez a sokak szerint “pocokfejű” típus a zsánerem, amióta 30 éve plátóian beleszerettem Rosanna Arquette-be, amikor megláttam a Big Blue-ban. A magyarok közül Kovács Patrícia aki hasonló karakter, ő is nagyon bejön.

  9. Én eredetiben néztem a héten, nekem bejött, pl. a No Hard Feelingsnél sokkal jobban. Jól kikapcsolt, meg legalább nem volt túlhúzva, nálam sima 7/10. A végén a bloopers tényleg nagyon király!:D

  10. Akik fikázzák Sweeney-t, ajánlom figyelmükbe, hogy nézzék meg tőle a Reality című filmet. Nagyot játszik benne.

  11. Elnézést kérek, ha esetleg bántóan fogalmaztam, nem állt szándékomban! :)
    Nem is “fikáztam” a hölgyet, csak arra tértem ki, hogy nem látom benne a bombanőséget. Színészileg pedig egyáltalán nem véleményeztem, úgyhogy félreértés, hogy itt fikázás folyt volna róla nőként vagy színészként. (Senki sem írt olyat itt róla, hogy rossz színésznő lenne). Én csak a Fehér lótuszban láttam eddig (legalább is erre emlékszem) – abban számomra nem volt emlékezetes, de mivel beválogatták az Eufóriába, biztosan nem lehet rossz, az HBO-s sorozatokba jó színészeket castingolnak.
    Nekem Amanda Seyfried volt az, aki csinos fiatal színésznőként kezdte, aztán év alatt tudatosan és alázattal, csendesebb filmválasztásokkal bebizonyította, hogy nem csak egy csinos fruska, hanem komolyan vehető színészként és van tehetsége.

  12. Nem írtam sehol, hogy te fikáztad, csak te vetted magadra :)
    Általánosságban írtam, Sweeney-vel kapcsolatban általában a külsejét említik meg csak. Ezért is írtam, hogy nézzék meg tőle a fentebb írt filmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.