Furiosa: A Mad Max Saga

George Miller látta, hogy páran nem is tartják olyan kegyetlennek a wastelandet, így gyorsan helyre is tette a kérdést. Vagy csak öregedett, és még sötétebben látja az emberi fajt? A Furiosa keményebb és durvább, mint a Fury Road, aminek az előzményfilmje, és eközben kevésbé fun is, ha ezt rásüthetem. Mondjuk nehezebb is annak lenni, amikor egy kőkemény bosszútörténetet nézünk.

A történet most sem egy hatalmas húzás: Furiosat fiatalon elragadják a zöld helyről (ezt tudtuk), aztán az egyik wastalandi hadvezér megöli az anyját, így bosszút esküszik, miközben egy másik keze alá kerül. Na, nem akarok sokat felfedni az amúgy sem fordulatos sztoriból, a lényeg, hogy egyszerű mozgatórugók, amiknél a kivitelezés számítana igazán.

Itt érkezik az első de is az írásomba, mert most nem mesél olyan gyönyörűen csak az akció, mint a Fury Roadban, lehet nehéz is lenne, de több a végtelenbe meredés, mint a cselekedetekkel való kifejtés. Ha lehet azt mondani, akkor közelebb van az első Mad Max filmhez, csak modern és drágább köntösben, mint a másodikhoz. Eszerint is kell elé ülni.

A filmek ugye mindig is a “legendák a pusztából” módon épültek fel, így mint a régi mítoszok, minden képtelennek tűnő elemet elbírtak, de most aztán főleg a legdurvább részét kaptunk ezeknek. A sötét középkorhoz hasonlóan embereket tépnek szét, csak ló helyett motorral, és még csak az egyik könnyedebb a látott kivégzési módokból. Vagy épp említhetném Furiosa földalatti kalandját. Még a tiszta akciókban is a darálás megy, nem pedig a lüktetése a harcnak. Ha eddig nem ért semmit az emberi élet ezen a vidéken, akkor most aztán főleg.

Talán pont ezért jéghideg a film vége is, és löki Furiosa-t a Fury Roadban látott cselekedete felé, mert elő kell hoznia magából az embert, ha nem akar végképp felemésztődni, a bosszújából valami élet kell hajtson. Erre amúgy színészileg remek választás volt Anya-Taylor Joy, átadja ezt az ívet, de szegénytől ellopja a showt a gonoszként lubickoló Chris Hemsworth, aki életében először (túlzok) tényleg teljesen eltűnik egy szerepben.

Ami a legszomorúbb, hogy a megvalósításában iszonyat hátránnyal indul a film, miszerint már létezik a Fury Road, így mindenképp ahhoz fogja hasonlítani az agyunk amit látunk. Ha magában jött volna, akkor valószínűleg elverné az idei blockbusterek nagyját, de valójában nem azok az ellenfelei. Így szembetűnőbb, hogy bár “több a helyszín”, de ezáltal több a CGI is. Igen, a Fury Road is dugig volt számítógéppel megvalósított dolgokkal, de mégis, a sok túlzás mellett is valódibb volt, mint amit a Furiosa letesz, pedig ha átgörgetjük például az IMDB-n a képeket, akkor rengeteg olyat látunk, amiben kinn vannak a terepen forgatni.

Ennek a megvalósításnak egy része persze koncepció, az említett akciójelenet felépítésből ezt gondolnám, de nézőként annyira nem ragadott el. Még így is akadnak emlékezetes pillanatok, amik a CGI érzés ellenére is működnek, azon kívül pár képtelen jármű design is ötletes, például a gonosz szekere, és mindezek feljebb is húzzák a filmet, de nem teszik instant klasszikussá. Ha valamit elérnek, akkor azt, hogy a Fury Road még feljebb értékelődik, igazi lightning in a bottle az a film, amire valaki mindjárt beírja, hogy pontosan melyik magyar szólás felel meg ennek.

A zenét külön kiemelném, mert semmi nincs benne, amikor véletlenül működik az akciójelenetek alatt, akkor azt a Fury Roadban feltűnt vonós dallamot használja, lásd a Gastown, Dementus Is Gainin, és Darkest of Gods “dalokat”. Ellenben a hang az teljesen rendben volt, legalábbis a Corvin főtermes hangerején.

Bár természetesen nem lehetett újra hozni egy Fury Roadot, más kellett ide, és amúgy is miért akarná magát ismételni George Miller rendező, de közben mégis az a helyzet, hogy hiába bővíti a Mad Max univerzumot a film, a vége egy aláhúzása a Furiosa alulmaradásának az elődjével való összehasonlításban.

human
írta
2024. 05. 24. 15:39
megjelenés
42
hozzászolás


42 hozzászólás a “Furiosa: A Mad Max Saga” bejegyzéshez

  1. Rég csalódtam ekkorát egy filmben. A Fury Roaddal olyan magasra lett téve a léc, hogy esélye se volt közelébe se érni. Az a baj, hogy sem nem akció, sem proper dráma nem lett, hanem két szék között a pad alá esett. Ilyen semmilyen. Szomorú voltam, amikor a moziból kijöttem.

  2. Nem, lightning in a bottle azt jelenti hogy valami megismételhetetlen csoda volt.
    Kb mint az egyszer volt Budán kutyavásár, bár azt inkább arra mondják amikor valaki hasznot próbálna húzni belőle.

    Zenéért kár ha tényleg nem hoz újat, Brothers In Arms a Fury Roadból az egyik kedvenc számom

  3. Hemsworth hatalmas volt, nem is tudtam hogy ez a csávó tud színészkedni. Volt már komolyabb filmben?

  4. A zseniális Fury road után, ez valami hatalmas csalódás volt, semmi nem indokolja ennek a filmnek a létezését, számomra semmit nem adott a Mad Max univerzumhoz.
    A Mad Max filmek mindig is b filmek voltak, csak jött a fury road és lett egy kimagaslóan jó akció film, ami attól volt jó hogy végig pörgött. Ellenben a Furiosa lassú, a sztori darabos, és az mintha a fury road akciószekvenciáinak a tescós változatát nézném.
    A cgi az nagyon sok helyen iszonyatos, főleg Anya-Taylor Joy kopasz feje, teljesen leesett a vászonról, Tom Holkenborg zenéje konkrétan nulla és hiába jó színésznő Anya-Taylor Joy nekem nem müködött mint Furiosa.
    Viszont Chris Hemsworth iszonyat jó, látszott hogy élvezte a szerepet, és azért a film közepén van egy 15-20 perces akció ami azért nagyon rendben van.
    De aki azt írja hogy ez a mozizás csúcsa az nem tudom mit nézett, az idei blockbusterek iszonyú nagy csalódások eddig, csak a Majmok Bolygójának sikerült maradandót alkotnia.

  5. Bad Times at the El Royale-ban is velejéig gonosz és abban is lubickol. Szerintem nagyon élvezi, ha ledobhatja az agya az ékszíjat.

  6. Feleségem szerint lélekölő volt, bár az ő lelke nem edzett. Tényleg az eddigi legdurvább film, de szerintem teljesen rendben van. Simán hozza a Harag útja színvonalát, csak itt több a dráma. Ha nagyon akarok negatívumot írni, akkor kicsit hosszú, ezt mondanám. De simán mozi, ajánlom!

  7. Én örülök, hogy tetszett nekem, mert ez a mitikusabb, mesélősebb, epizodikusabb, elmélyülősebb irány valahogy váratlanul jött, és pont betalált. A zene tényleg az egyetlen negatívum, itt-ott lehetett volna valami emlékezetesebb új dallam. De nekem ez nagyon kellett most, olyan filmnek éreztem, ami mer csak simán mesélni, fékezni, ha kell, ami lelkesen, részletesen bemutatja a saját beteg világát, a nincstelen féregevő nénétől Gastown freskót másoló uráig. Helyenként tényleg elég kegyetlen volt.

  8. Tegnap néztem moziban és nekem teljesen jól hozta a Fury road hangulatot. Kicsit kevesebb üldözés, több dráma, de egy korrekt előzménytörténet lett szerintem. Kicsit féltem, hogy a csaj kicsit túl OP lesz, de szerencsére nem szálltak el vele. Chris Hemsworth az elején
    furcsa volt ebben a szerepben, de nekem végül tetszett az alakítása (jobban, mint Momoa a F&F-ban).
    Ha ez jött volna a Fury road előtt, valószínűleg nagyobbat ütött volna, de szerintem nem kell szégyenkeznie. Én mindenképp moziban nézésre ajánlom, az idei évben nálam simán dobogós darab.

  9. Nekem ez messze jobban tetszett mint a Fury Road. Ami megragadott, hogy még egy olyan lehetetlen helyzetben is ki tud tőrni egy ember még ha szinte lehetetlen mint a főhősnő. A gonoszok motivációji és alakitásuk szuper volt. Már régebben láttam a road-ot de egyáltalán nem hozott ki belőlem semmilyen mélyebb értelmet nem ógy mint ez. Nyugodtan lehet nekem esni mert a Roadban szép sok látványos akció volt de nem igazán tudtam érzelmileg kapcsolódni a karakterkhez. Vagy amúgy én furi vagyok és a legtöbb embernek azért tetszett annyira a road mert bumm piff puff csitt csatt mesteri szinten elkészítve? Ez egy filmnél nálam kevés inkább egy youtube videóba keresem ezt a fajta szórakozást. Gondolkodok, hogy miért vagyok most én a különc de az én értelmzésemben egy gyerekesebb felfogás kell ahoz, hogy jobban tetszten a Road. Még mielőtt nekem esel semmi képpen azt akarom kihozni, hogy bárki akinek jobban tetszik a road az gyerekesebb felfogásu de másképp neme tudom értelmezni jelen esetben és szeretném, ha észérvekkel meggyőzne valaki.

  10. Nekem is jobban tetszett az elsőnél. Az elsőt túlzottan lebutították akcióorgiává, engem ott még jobban irritált a CGI és a felgyorsított mozgókép. Ebben a világban sokkal több van és ez a drámaibb lassúbb száll jól állt a 2.-nak.

    A negatívumok:
    A 40 kilós félkezű Anya-Taylor Joy, mint bosszúálló angyal a benzinbűzös tesztoszteron világban teljesen hiteltelen.

    A sok logikai nonszensz (részben spoiler):
    Amikor lerágja/vágja magát a láncról, ráadásul nem ájul vagy vérzik el. Vagy amikor félkarral felmotorozik a hegytetőre WTF. És hogyan működik a karjának a csonkján egy robotkéz? Hogy a fenében tudná irányítani? Ez nem egy sci-fi.

  11. Hozta amit elvártam, kellően nagy állatság volt, beteg jelenetekkel, karakterekkel.
    ATJ-t mondjuk nem tudtam elhinni a szerepben, Theron-nak jobban állt véleményem szerint.
    Csak szerintem volt Dementus karaktere egy az egyben Ledger Joker-éről mintázta. Ugyanaz a beszéd stílus, mimikák és még egy konkrét jelenetet is átmeltek némi módosítással.
    Jó volt ez, ebben az univerzumban lehet még pár film.

  12. Moziban ütött ez, de nagyon. Néhol tényleg kilóg a cgi, de amúgy meg a látvány, az akciók elképesztőek. Mindenki mocskos, rohad a foguk, torzok. Az eszközök, járművek, mindenre odafigyeltek, újrahasznosítanak mindent. Egy csomó mindent megtudunk a világról, kivel, mivel kereskednek. Honnan van a benzin. Színészek jók, zene újrahasznosított, de at akciók alatt dübörög. Én azt mondom, hogy nagyon más mint a Fury, az egy adrelalin bomba volt, ez több annál. Felnövéstörténet, bosszú film, akció film egyben.

  13. Chris Hemswort hogy fekezett meg indult el a tripla motorral?
    Ezen gondolkodok 😀

  14. Nekem is tetszett nagyon. Egy pillanatig nem volt unalmas, végig gyönyörű volt, volt jópár hubasz jelenet, érzelmeket is kiváltott belőlem. Ezektől lesz jó egy film. Ráadásul jobb filmé tette a Fury Roadot, amihez most újra kedvet kaptam.

  15. ***SPOILER***

    Jól láttam hogy Max feltünt a filmben? A háttértben fent a homokdűnén állt mikor Furiosa sétál/vonszolja magát a sivatagban.
    Javítsatok ki ha tévednék.

  16. SPOILER ON

    skatekiller

    Igen, ő az! Hardy dublőre szerepelt a jelenetben.

    SPOILER OFF

  17. Nem egy Fury Roadra számítottam, de akkor is, ennyire csalódottan nem jöttem még ki moziból.
    Chris Hemsworth zseniálisat alakít, Dementus karaktere és agyafúrt trükkjei vitték hátán a filmet. És főleg a kegyetlenkedései, amik velőtrázóak voltak, tényleg eladták, hogy mennyire irgalmatlan ez a poszt-apok világ.
    Az elején a “vadászat” is reménykeltő volt, tele feszültséggel.

    Minden más viszont:
    -Zene hova tűnt? Egyedül az maradt meg, amikor előszedték egyszer a Fury Road soundtrack-jét
    -Thor 4/Playstation 2 CGI-ra váltás praktikus effektekről
    -feszes sztori helyet ezek a totál különálló fejezetek, amik nagyrészt önmagukban is vontatottak
    -a film vége mi volt? A végső összecsapást egyszerűen skippelték. Furiosa elindult elkapni Dementust és…. elkapta, done. Mintha a Fury Roadba amikor Max mondta hogy forduljanak vissza, visszafordultak volna és egyszerűen hazakocsikáznak üldözés nélkül. Csak pislogtam.
    -ha már nem szerepel benne Max, akkor miért tettek bele mégis egy second-hand Max-et Jack személyében?
    -mint valami rossz Disney Star Wars, teljesen a fanservice-re épít: Nézd, Immortan Joe! Nézd War Boys! Nézd War Rig (és még csak nem is AZ a War Rig hanem egy másik, lol) Nézd Bullet Farm! Stb..
    -Anya-Taylor Joy se nem sok mindent csinált, se nem alakított nagyot, Theron-hoz képest pedig teljesen hiteltelen volt. Alyla Browne (fiatal Furiosa) nagyságrendekkel jobban játszott.
    -ez volt a nagy sztori Furiosa-ról amit EL KELLET MONDANI? Mi újat tudtunk meg? Mi volt ebben az eredeti? Standard bosszúsztori, tele felesleges kitérőkkel.
    -Furiosa enyhén szuperhős szinten mozgott. Rakéta álló, láthatatlanná válik és kar nélkül is jól bírja.
    -a végén benyomták a kifakított(!) Fury Road részleteket. Csak hogy emlékeztessenek, hogy jéé az milyen jó film is volt.

    A Fury Road-ból kivágott részeket seperték össze a vágószoba padlójáról és hintették le CGI-al? Vagy AI generálta a filmet? Vagy látták a Han Solo filmet és azt mondták,ez igen, ilyen kellene csak Mad Max univerzumban? Eskü nem értem miért pont ez, így lett.

  18. Szerintem még nagyobbat ütött volna a második rész, ha Furiosa csak egy jelentéktelen mellékszereplő (vagy nincs is benne) és a gonosz hadurak közt menne a hatalmi harc.

    Fölösleges minden egyes történetbe pozitív főhősöket erőltetni.

  19. Irigylem azokat ,akiknek ez az amúgy kiváló film a belépő a wastlendbe mert nekik a Fury road majd felteszi az I-re a pontot. Mi többiek kis hiányérzettel kellett hogy felkeljünk a Furiosa végén.

    A lehető legnagyobb hibát azzal követték el ,hogy még a végefőcím alatt adtak egy montázst a Fury road emlékezetes jeleneteiből.. ezzel tényleg aláhúzva hogy az mennyivel jobb film volt.

    Ha fordított sorrendben jön ki a két film ,akkor filmtörténelmi előzmény és folytatást kaptunk volna. De így sajnos tényleg kicsit alulmarad a 9 éves Fury roaddal szemben. Pedig minden megvan benne hogy jó film legyen, csak magát hozza hátrányos helyzetbe a történet mivel előzményfilm és így adott honnan kell hova eljutnia a címszereplőnek.

  20. Most jövök a moziból, többször elbóbiskoltam rajta, olyan hosszú és vontatott volt. Nem tett hozzá semmit a világleíráshoz, sőt ELVETT belőle: itt nem látunk vérbankokat, anyatej-fejést, még sugárfertőzött embereket és állatokat sem, sőt az őrület is lecsökkent — mindenki normálisnak tűnik. Az előző részt olyan aprólékos figyelemmel rakták össze, ezt meg mintha teljesen más stáb csinálta volna, akit nem érdekelt annyira a dolog. Még a zenék se voltak jók. Egyszernézős, az is épp hogy csak.

  21. Gondolhatná az ember, hogy itt sokak szerint a Keresztapa szar film, mert a Keresztapa 2 sokkal jobb. (de mondhatnám az Alient is)

    Persze értem én miért érzi az ember, hogy össze kell hasonlítani ezt a filmet, de elég abszurd és vesztes ügy, ha jobban belegondol az ember.

  22. Sparrow

    “Mindenki normálisnak tűnik…”

    Akkor te tényleg aludtál a film alatt. Sorolni sincs kedvem, mennyi minden volt itt, ami nem normális. Még durvább is mint a Harag útja.

  23. walker, a Keresztapa összehasonlításod nem jó. Mert ha előbb jött volna ki a Keresztapa 2 , aztán sokkal később a Keresztapa 1.. akkor bizony mindenki lehúzná az “előzmény” 1-et ,mert beárnyékolta volna a 2 nagysága. (Alien – Aliens ugyanez)

    Furiosa pont ebbe esett bele.

  24. Megalaz,

    pontosan ezért jobb a hasonlatom, mint gondoltam volna. Keresztapa, Alien, tökéletes filmek. Csak azért mert kapcsolatban vannak egy jobb filmmel ugyan miért kellene, hogy megítélésüket gyökeresen megváltoztassa? Ha valaki le se akar feküdni egy 9-es nővel, csak mert már volt dolga 10-essel, Te magad is vakarnád a fejed, hogy valóban helyes a hozzáállása a faszinak?

    Ami nekem szemet szúrt, hogy olyanok szapulják a filmet, akiknek a Fury Road elméletileg tetszett. Ha valakinek egyik sem jött volna be, akkor azt jobban megérteném, de csak mert az egyik olyan jól sikerült, miért lenne ugyanaz szar? Oké kevesebb benne az akció, de cserébe kaptunk rengeteg pluszt: Dementus karaktere például egy olyan friss és pontos ábrázolása a karizmatikus, de romlott vezér karakterének, ami tűlmutat egy egyszerú akciófilm keretein. Vagy ott van Praetorian Jack karaktere , ami végre bemutatja, hogy lehet erős női karakterrel filmet csinálni anélkül, hogy körülötte minden férfi esetlen idióta lenne. Ez a húzása Millernek példaértékü kellne, hogy legyen Hollywood számára, de látom ezzel is baja volt itt egyeseknek.

    Persze mindenkinek joga van a véleményéhez.

  25. nem jó a példád, vagy nem akarod érteni, hogy miért lett volna más az Aliens padlógáza után nézni az első részt? és brá tudom, hogy minden jobbos incel Ripleyvel jön, de ” ami végre bemutatja, hogy lehet erős női karakterrel filmet csinálni anélkül, hogy körülötte minden férfi esetlen idióta lenne” végre? hát ott az alien és a terminátor, amik már rég bemutaták ezt :D de jó modern példa a Mad Max franchise, viszont még azon belül is, már a Fury Road is megmutatta, hiszen Max értelmesen asszisztált Furiosanak.

    meg az egész hasonlítgatás kicsit értelmetlen, mert maga a film rosszabb. igen, nyugisabb, meg hagy lélegezni, és vannak benne ötletek, de gyengébb, már csak megvalósításban is, csak az akciót nézve. és még előzményfilm is. nézz magadba: tett tényleg Furiosa karakteréhez? jobb, hogy ennyire ki volt bontva?

  26. fura harag utja tetszett…ez meg abszolute nem érdekel, még annak ellenére se hogy vélemények azért inkább pozitivak

  27. Az Aliens hasonlatot még értem, bár ott a második sem csupán a lebutított akcióoriából állt, de a Keresztapa sehogy sem jön ide. A Keresztapa 2 egy bőrlehúzás, se nem a könyvön alapult (kivéve a fekete-fehér történetszálat) se nem ad semmi újat a sztorihoz.

  28. hogy magamtól idézzek
    “értem én miért érzi az ember, hogy össze kell hasonlítani ezt a filmet, de elég abszurd és vesztes ügy, ha jobban belegondol az ember.”
    Tehát csak rá akartam rávilágítani erre a jelenségre, mert érdekesnek találtam. Ha valaki utálni akarja a filmet, hajrá. Nem akarom és nem is tudnám befolyásolni.

    De van szemem, olvasok kommenteket itt és ott és látom a jelenséget, amikor azért utálnak valamit mert nem az, amit akartak, vagy hasonlítják valamihez, amihez egyáltalán nem kell hasonlítani (lehet, de nem kell, mert semmit nem kell). Én próbálok nyitott maradni és ez sok kellemes percet jelentett már nekem. Például jól szórakoztam a női Ghostbustersen is, mert nem utálattal ültem le a film elé.

    Ha nincs Fury Road, akkor mindenki ezt a filmet istenitené. Számomra ez egy érdekes jelenség. Ennyi.

    Alient meg Keresztapát csak azért hoztam fel, mert mindkettő zseniális film, amit egy -sokak szerint- annál is jobb követett, de senki nem fújol rájuk, mert nincs ez az összehasonlítás. Ha már felhoztam ezeket a filemeket akkor inkább a harmadik részekre lehet érdekes koncentrálni. Nekem meggyőződésem, hogy az Alien3 teljesen jó film, de mivel az elején megölnek két kedves szereplőt az előző részből egy olyan rossz szájízzel indít a film, amiből nem tud kijönni. (Hasonló hibát követett el a Dark Fate is) A Keresztapa 3 annyira rossz hírnévre tett szert, hogy meg se néztem, de most elgondolkodtam, lehet csak ennek a jelenségnek esett áldozatul.

  29. nem utálom a filmet (egy 7/10 alatt dumálunk), jól szórakoztam rajta, de az összehasonlításnak konkrétan a végefőcím teljesen megadja a kezdőrúgást.

    “Ha nincs Fury Road, akkor mindenki ezt a filmet istenitené. Számomra ez egy érdekes jelenség. Ennyi. ”

    nem vagyok benne biztos, de többen éltetnék teljes szívből, az valószínű.

  30. A Fury Road szerintem is jobb film volt mindenképp. Azzal is egyetértek, hogy nagy szükség nem volt arra, hogy mélyítsék Furiosa karakterét. Viszont legalább el sem vett belőle semmit. Önmagában nézve ezzel együtt is nekem tetszett. Jó volt egy Mad Max világú jó kis filmet nézni. Chris meg főleg tetszett. Én eredeti nyelven néztem, nekem egyáltalán nem volt ripacs, sőt. Szerintem még nem láttam ilyen jól játszani, igaz eddig talán nem is kapott ilyen jó lehetőséget. Én nagyon boldog lennék ha csak ennyire “rossz” filmeket csinálnának :).

  31. Nem értem az “abszolút csalódás” kommenteket… Ez a film körbe veri az elmúlt jó pár év teljes mozis felhozatal 99%-át! In medias res és a végéig nem is lassít, minden kockája arany! A színészek nagyon jók, SPOILER: a vége döccen egyet, nekem túl gyorsan átugrottunk a “nagy háborún” de ezt azzal meg lehet indokolni hogy a story Furiosát mutatja be nem pedig a hadurak közti csatát, ezt teljesen el is fogadtam.

    Nézzétek meg moziban és élvezzétek, ne hasonlítgassátok, csak élvezzétek! ;)

  32. Jelentkezem, én először néztem az Alienst moziban, majd rá egy évre rá az Alien-t moziban (elővehették régről, nem tudom miért vetítették). Semmit nem vett le az élményből a felcserélés, sőt, jól emlékszem, hogy az alient jobb filmnek gondoltam közvetlenül a mozi után, zsigeribb, mélyebben hat az érzelmekre.

  33. totoro: igen, valójában ezért sem jó a hasonlítás, mert Alien-Aliens még más zsáner is, a Keresztapás találóbb lehetne esetleg, de sztem nincs sok értelme, más módon érkeztek.

  34. human,
    “nem akarod érteni, hogy miért lett volna más az Aliens padlógáza után nézni az első részt?” nekem úgy jött le, mintha ezzel azt akartad volna mondani, hogy egyértelmü, hogy miért csalódtak volna az emberek, ha a sorrend hasonló lett volna, mint a Fury Road/Furiosa esetében.
    Én csak azt mondtam, hogy biztos lettek volna, akik elsiklanak a film erényi felett, de nem mindenki, hiszen Furiousa is sokaknak nem volt csalódás, és totoro is példázza, hogy a tempóváltás nem egyenlő lefokozással.

  35. Tegnap este sikerült megnézni. Én élveztem minden percét! A Fury Road tényleg non stop akció volt, de azért ebben is van bőven töltény! Chris Hemsworth kitűnő választás volt, pedig először fanyalogtam, hogy minek ebbe ő. Remélem Miller bá még fog néhány Mad Maxet készíteni és nem kell rá ilyen rohadt sokat várni! Lehetne egy Tom Hardy-S folytatás majd egy Mel Gibsonos is! :-)

  36. Anya Talyor nem volt nagy durranás, mondjuk talán a forgatókönyv se engedett neki túl sokat.Szinte alig beszél benne és a film felétől jön a képbe a színésznő addig ugyanis SPOILER?! még a gyermekkorában történt események vannak bemutatva.

  37. nem tudom miért mindenki ahhoz a hitvány Furi ródhoz hasonlítja ezt a filmet
    mikor a klasszik Mad Max 2 simán kenterbe veri a kettőt egyszerre

    esetleg szpojler

    én már a 10. percnél fogtam a fejem mikor kb 10 méterre vannak az üldözöttektől és nekiállnak picsogni meg imádkozni és mire észbe kapnak hopp már lő távon kívül vannak
    a motor kerék csere sem volt semmi kihúzzuk a csapszeget vissza aszt iszkiri
    a bicikli pedálos csúzli meg csak arra volt jó, hogy jól nézzen ki de ki a franc akar egy lukon keresztül csúzlizni?

    ehhh és ez csak az első 10 perc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.