Alien: Romulus-előzetes

Pár fosztogató egy elhagyatott űrállomásra megy, ahol több emeleten átmenő sav marta lyukakat és hasonlókat találnak. Na meg arcölelőket (ehh:). Mi a fordulat, hogy direkt lettek odacsalva?

Ellenben a Civil Waros Cailee Spaeny jónak tűnik itt is, és pár jelenet nem az eddigi Alien filmeket másolja (hanem a Dead Space játékot?). Mindezt a Don’t Breathe rendezőjétől.

58 hozzászólás a “Alien: Romulus-előzetes” bejegyzéshez

  1. Kiváncsi vagyok mikéépen köti össze a két első részt, továbbá az Alien feje csöppet másabb, mint a korábbi lényeke. Mintha másképp fejlődött volna ki.

    Mindenestre eddig tetszetős és nem finomkodik.

  2. Ha nem tudnám, hogy egy komoly stúdió áll mögötte, azt hinném, hogy valami amatőr fanmade film. Fiatal bohócok szerencsétlenednek egy összecsóringázott filmben, nagyon eredeti, ez még a két évvel ezelőtti félkegyelmű ragadozót is alulmúlja…

  3. Sawyer:

    A félkegyelmű ragadozód konkrétan feltámaszotta a Predator-szériát.

  4. Ayrons:

    Aha, ahogy a disney a star warst, az amazon a gyűrűk urát, stb, stb… de hát ha a nép komálja és dől a lé…

  5. Szent szar! Ez valami piszok jól néz ki. Hihetetlen hangulatosan megidézi az első filmet,és az Alien:Isolation játékot is. Ezért érdemes lesz moziba menni úgy érzem. Nagyon tetszik eddig amit láttam.

  6. Hangulatos, jól megidézi (mint valami ördögöt?) az első két (és egy picit a harmadik) részt, szépen van tálalva… de ez akkor is csak egy ismétlés, semmi eredetiség, újabb rókabőr. Mindegy, örüljünk, jó lesz, jól szórakozunk, na. Kész.

  7. Hát nem, nagyon nem.

    Mondjuk szerintem az egyik legnehezebb dolog az Alian univerzumban még feszültséget kelteni. Annyira túlvagyunk már rajta.

    Látszik is az erőlködés, ahogy azt mutatja be konkrétan az egyik jelenet, ahogy behatol a szájba a peterakó vezeték… Valszeg ezt szánták újdonságnak.
    Igazi YA film lesz, de hát lepjenek meg az ifjak, és alkossanak valami maradandót.

  8. Hát igen, egy fan film. Minden Alien és Aliens “best of” jelenet és ötlet lemásolva, új ötletek nincsenek. Szerencsére, hiszen kockázatos lenne valami újjal próbálkozni. Így mindenki keresett pénzt, moziban bukó, megy streamingre kontentnek.

  9. Furcsa, nekem elsőre ugyanolyannak tűnik, mint bármelyik gimis horror, csak az űrben. Számomra nincs Alien hangulata. Ettől még lehet, hogy tök jó lesz.

  10. Ó micsoda gondok! Ahogy olvasok egy- két kommentet most meg a nosztalgia lesz a probléma. Amikor a Prometheus megpróbált kicsit más irányba menni,akkor azért tombolt mindenki. Most meg a régi filmek idézése a baj. Mikor leszünk elégedettek végre valamivel?

  11. Ezt most nézném.
    Ez a trailer nagyon bejött.
    Alvarez szerintem az első Alien filmből inspirálódott. Ha a film is ilyen jó lesz, akkor egy új horror sci-fi kultfilm születik.

  12. 18: Köszönjük hogy ilyen kultúráltan rámutattál a hihetetlenül markáns különbségre, kedves kolléga.

  13. Kicsit elegem van már ebből a tinizésből. Mintha az döntené el egy film minőségét, hogy hány évesek a szereplők. Nem akartam bunkó lenni, de sok már a negatív pulzus mindenhol.

  14. Nem akartam megnézni, de nem bírtam ki. Szerencsére nagyon nem spoiler-es. Jónak néz ki, szerintem nem lesz csalódás, nekem biztos nem. Alap mozi!!

  15. Vagy jó lesz, vagy mint a Resident Evil redo vagy mi. Biztos az is jó volt, nem láttam.

  16. Nyugodjál meg Józsi, attól majd megnyugszol.

    Ez csak egy film. Sajnos egyelőre a legrosszabb sejtéseim látszanak beigazolódni, igazából nem láttunk mást eddig, csak a régi jeleneteket újra, más szereplőkkel. Meg a régi hangokat. Meg a régi szlogent. A lényeg igazából ezen van, nem a tinin, ha ovisokat küldenének az űrállomásra, akkor azt írnám, hogy:

    Alien
    Ovisokkal

    Ha nyugdíjasokat, akkor azt, hogy:

    Alien
    Nyugdíjasokkal

    Nem tudom feltűnik-e a minta.

    Innen indult, hogy

    Malachi says:

    2023. March 4 at 12:31

    hát de, de hát… most akkor megint elmennek és rátalálnak és megdöbbenés és sokk és savköpés meg halál és egy vagy kettő túléli és vége?

    egy csapat fiatal? osztálykirándulás? alien szakkör?

    mindegy. remélem nagyon nem lesz igazam, de hát itt nincsenek csodák ugye.

    És hát most itt tartunk. Csalódott vagyok, mert marhára szeretem az első hát, 4 Alient, sőt még a Prometheus is jó szerintem, erre most megkapjuk újra az elsőt. Más szereplőkkel. Akik nem felnőttek, de már nem is gyerekek!

    A végére csak annyit, hogy:

    In space, nobody can hear you in space.

  17. Wayland Utani valahogy odacsalja a népeket, azok bekajálják a petét, utolsó 1 csaj mentőkabinját felveszik majd később, többi meg hentelés a hajón. Az Alien kb amúgy is ennyi, abból a retek lényből mit akarnak itt a népek még kihozni, csináljanak róla filmet ahogy vasember páncélban elmegy Yautja Prime-ra bosszút állni elesett társai meg a királynőjük miatt? Végre nem a prometeus féle szutyoknak néz ki, kicsit Isolation-os is lesz még a végén tényleg, ha meg fos lesz úgy is lehúzzuk ha kijött, én mindenesetre reménykedek benne hogy jó lesz. Az a testet átvilágító 5000 lumenes zseblámpa amúgy fasza újítás, kár hogy lelőtték trailerben de poén így látni a kis bentlakót.

  18. bírom amúgy, hogy állandóan egy alien/predi film alatt hiperventillálják ki magukat sokan:D örülni kéne, hogy készül és próbálnak kedvezni a sci-fi rajongóknak is, nemcsak a tudum hulladék vagy sweeney csöcse ömlik bele az arcunkba. Ha az utóbbi (nyilván túlzok) 150-et fikáztad, ide minek írod be ezredjére, hogy dehát mind hülyék vagytok, az is szar vóóóóót ez is szar leeesz, nem értitek? Szar leeesz!!!!!44SSSSSZAAARRRRR!!!!4444 oké felfogtuk, abszolút szar lesz:D

    Toxikus ez a negativitás, fuj, köpd ki :D

  19. Sztem tipikusan szódával elmegy kategória lesz. Nem lesz botrányosan szar de kiemelkedő se.

  20. Le fog ez csúszni, azzal nem lesz gond. Oké látszik, hogy újrahasznosított élien film lesz, de ettől még lehet jó. És inkább YA nyomikat zabáljon, mint pl. tengerészgyalogosokat, kalózokat, vagy dupla y kromoszómás elítélteket. Őket sajnáltam.

  21. “José says:
    2024. June 4 at 21:38
    Kicsit elegem van már ebből a tinizésből. Mintha az döntené el egy film minőségét, hogy hány évesek a szereplők.”

    Mivel egy kazalnyi tinihorror készült az elmúlt évtizedben, eleve már unalmas “kissé”, beskatulyázza a filmet oda ahol egyáltalán semmi keresnivalója nincs. Másrészt ott van a 4 film, nézzünk végig a szereplőgárdáin. Ezek után komolyan lehetne venni bármilyen szinten is a Romulust? Na, ezért számít hány évesek a szereplők. Teljesen komolyanvehetetlen, indulásból elveszi az ember kedvét mindentől. Az Alien filmek soha nem voltak tucat tinihorrorok. Fogalmam sincs mit akarnak ezzel, azon kívül még jobban lerugdalják a fosba a franchiset, hogy még csak esély se legyen rá, hogy egyszer legalább egy középszerü de biztonsági, klasszikus filmet lássunk.

    És igen, visszanézve a Prometheus ezerszer jobb volt a Covenantnál, és lesz a Romulusnál is. Csak hát ki gondolta volna akkoriben hogy egy amúgy többre is hivatott Alien szériából ennyire képtelenek kihozni egy minimálisan értelmes filmet. A kritika erről szólt akkoriban.
    Még ha nem vesszük ide a Ressurectiont (ami szerintem egy baromi jó film, teljesen indokolatlan a lehúzása, de ez egy másik sztori), az első 3 film mind-mind más megközelités, a rendezők saját, egyedi viziói. Van mondanivaló, elkülönülnek egymástól. Igenis lehetne igy hozzáállni, van még ebben sokkal több mint egy klisséhalmaz szart csinálni belőle.

  22. Látom megint megy a rinya, én várom – mégha a tréler nagyrészt valóban egy best-of gyűjtemény hatását kelti, talán lesz ismét egy jó xeno film!

  23. Nekem ez bejön, de én már egy Alien Isolation szolgai filmadaptációnak is nagyon örülnék, az annyira bejött.

  24. Én sem vágom ezt a tinizést. Megnéztem a főbb színészeket, 23-25-30 éves korosztály. Nem ők túl fiatalok, ti vagytok már öregek :P Ebbe beleszámítva magamat is :)) Egyébként nekem is bejön, jó lesz ez, lendületes, látványos, morbid, feszült, alig várom.

  25. evoken

    Azért van baj a fejedben, nem kicsit. Így lehúzni előre ezt a filmet. Mert egy fiatalabb korosztály a főszereplő? Mert a nosztalgiára épít?! Még jobban lerugdalják a fosba?? lol
    Ez fogja kiemelni a fosból amibe most van. Legalábbis nagyon jó esély van rá a rendező miatt!

  26. Evoken: Nem értelek. Egy alig 2 perces szösszenetből leírtad ezt a filmet. Mellesleg ez a két perces trailer tele új, vagy újszerű dolgokkal is. És semmi fontosat nem árul el a történetről. Ez eddig simán az idei év legfaszább előzetese, és legjobban várt filmje.

  27. Örülök, hogy készül az Alien univerzumban mozifilm. Nekem a Prométheus és Covenant inkább kapufa volt, bár David karaktere, és Fassi játéka miatt még épp megérte. A trailer alapján ez a film nem akar világot váltani szerintem, és ez nem is baj. Már ennyiből is látszik, hogy van atmoszférája, hangulata, és az szervesen hozzátartozik nekem az Alienhez. Remélem sikerült jó karaktereket kitalálni, megpróbálom nem leírni ennyi alapján őket, bár nehezemre esik… : D A rendező nekem alapvetően szimpi fazon, szerintem imádta csinálni a filmet, remélem jobban bánt az alapanyagokkal mint tette azt Scott a Covenant esetében.

    Kíváncsi vagyok, hogy fog szerepelni majd a pénztáraknál, és hogy lesz-e folytatása, ha sikeres. 40+marketing a vélhető költségvetése, azért ezt csak sikerül megugrani.

    Biztos volt szó róla, de én elfelejtettem, hogy ez amúgy nálunk forgott. Menő!

  28. Szerintem ez egy kifejezetten hangulatos előzetes, főleg amikor levesznek minden hangot és csak a búgás marad.:)
    Továbbá kellően bizarrnak is kinéz az a sok “reneszánsz ocsmányság”.:)
    A magyar művészeti csapat előtt pedig megint le kell boruljak: Kifejezetten igényes, szép munkának ígérkezik.
    Ha még Ben Wallfisch is olyan soundtrack-ket fog alá tolni, mint amilyet az Invisible Man-hez komponált, akkor elég hatásos lesz ez a mozi. Drukkolok neki.
    (Ja és a Scott Free logó továbbra is az egyik legszebb design ever).:)

  29. Josékám, mégis mi ebben az új vagy újszerü ebben a trailerben? :D Klisétömeg az egész, megnézel 10 tucathorror trailer és ugyanez lesz bennük, ugyanazok a vágások, ugyanott, csak Alien van meg arcmászó, nem valami idétlen egyéb szörny.

    Bold: azért nem szól a történetről mert nincs neki! Legalábbis azon kívül ami csak arra szolgál, hogy bedobja őket a mélyvízbe, hogy aztán idétlenül rohangáljanak a folyosókon, összevissza bénázzanak, hogy még nagyobb bajba kerüljenek.

    És nem azért tinihorror élmény mert tényleg tizenévesek szerepelnek benne (úristen!), hanem ami köritésre fel van húzva az egész (lásd fentebb). A 30 éves Ripley és az egész társaság az Alienben full komolyanvehető, racionális, ésszerű, hihetően viselkedő felnőtt emberek élményét hozza. Ha ti ezt látjátok ebben a trailerben akkor más Alien filmeket ismerünk.

    Premier után majd térjünk vissza rá újra. Ha ebből jó filmet csináltak (eddig több jel mutat arra, hogy nem) akkor megcsinálták a világ legszarabb trailerét hozzá. De a Covenant után, és az egész franchise körüli szenvedést látva miért is gondolnánk, hogy ez most egy vállalható valami lesz?

  30. evoken: nem tinik, kb. mind 22 fölötti, nem is értem ezt a részét, és szerintem ide kell a fiatalok tapasztalatlansága, már a legénységbe, kb. mint amikor nagyot dobnak kisstílű álmodozó dealerek.

    konkrétan ha 35-ös tapasztalt űrutazók botlanának ebbe a helybe, akkor az lenne a sírás, hogy “de hülyék baszdmeg, miért nem fordultak vissza rögtön, ők nem katonák akiknek muszáj bemenni”

  31. Hihetetlen ez az E-woke nevű hozzászóló😊😀. Én még ennyire negatív hozzáállását nem tapasztaltam. Semmi nem jó neki. Nahát! Ez felháborító!

  32. Human: oké, lehet, hogy a terminus technikus nem pontos, én sem gondoltam szó szerint tinihorrora (csak az élményt próbáltam vele visszaadni), de akkor legyen trashfilm. A végeredmény ugyanaz. Mondjuk a hisztériázó _fiataloktól kiver a víz, az ilyenekből mindig ugyan az kerekedik ki, de erre fogjuk rá, hogy csak az én bajom és most valamiért nem így lesz.

    Az érvet amit irsz értem, de nálam nem fér bele ez egy Alien filmnél. Egyik korábbinál sem volt ilyen motivációs/narrativ probléma, mindegyik hihető volt. Az elsőnél is üvölt, hogy feküdjenek vissza a mélyálomba, de milyen faszán kikanyarintják hogy ne, és müködik.

    A Covenant viszont már az volt, hogy ezek tényleg hülyék hogy odamennek, ráadásul milyen körülmények között. Butaság, butaság hátán.

    De én vagyok az első aki azt mondja hogy ne legyen igazam, és legyen ebből egy cool movie. Csak eddig SEMMI nem utal arra hogy igy lesz.

    És csak egy utolsó dolog az egészhez: ha én hamar ítélkezem 2 perc fölött, akkor a megelőlegezett bizalom is ugyanakkora túlzás.

  33. evoken: szerintem a 2-2 perc között az a különbség, hogy te kvázi levezetted az egész filmet a fejedben, olyasmiket amikre még adhat választ a forgatókönyv (miért fiatalok, amit megpróbáltam a trailerből én is megmagyarázni, de lehet más lesz a válasz), míg a többség “hm ez meglepően jól néz ki” módon felkapta a fejét. máshol járnak.

    de igen, legyen mindenkinek pozitív a film, az lenne a legjobb, kéne már egy jó Alien, mert rég láttunk.

  34. “.Csak eddig SEMMI nem utal arra hogy igy lesz.”

    dehogynem, történetesen egy személy utal erre, Fede Alvareznek hívják🙂

  35. Lehet, hogy nem konkrétan tinik, de annak tűnnek, legalábbis nekem olyan, mintha a tiktokról szedtek volna pár random embert, Alien 1-2. copy-paste, oszt’ hadd szóljon. Persze mindez olyan klisés körítéssel, amit évek óta sok száz filmnél látunk, egyediség nulla. A sztoriról nem sokat tudni, de mivel az első két rész közt játszódik, nem hiszem, hogy érdemben hozzáadna az eddigiekhez.
    A kötekedőknek kiemelem, hogy remélem, nagyot tévedek és ez egy méltó Alien-film lesz, ami valamerre mozdítja is a franchise-t, de én nem az vagyok, aki egy ilyen sablon trailertől, pár arctámadótól és egy xenótól dobja a nagy hátast.

  36. Esküszöm nem értem mit kell ezen rugózni, hogy tinik vagy sem. Nem teljesen mindegy? Rendesen ezen idegeskedtek…😂

  37. 49. Kopasz

    Engem például kifejezetten zavar, hogy 28 éves tinik vannak csak. És mi duplakorúak semmik vagyunk?? Mi már semmit érünk? Nem érdemlünk se egy arctámadót, és főleg egy xenót??? Haljunk meg békésen, ágyban fekve? Tiszta woke!

  38. Jónak tűnik első blikkre, moziban nézem a premier hetén az tuti.
    Aműgy én már inkább szeretnék látni egy amolyan háborús filmet oltári sok akcióval és henttel, mikor egy terraformált bolygó/hold városait és településeit rohanják le az élienek és belek, savak, letépett testrészek, golyózápor mindenhol. Hullanak a civilek, zúznak a katonák, darál az APC.

  39. najó nemár :D:D:D

    Főnév tinédzser Tizenháromtól tizenkilencig terjedő életkor (az angol thirTEEN, fourTEEN, stb számnevekből eredően). Serdülőkorban levő fiatal és a rá jellemző viselkedés, gondolkodás.

    Szinonimák bakfis, kamasz, lakli, serdülő, siheder, süldő, tini

    A 20-28 éves NEM TINI, engedjétek már el ezt a begyöpösödött faszságot

  40. ide kellene valami tök új dolog csavarnak, például alien-szakértők, mert az egyik terraformált bolygó lakossága ki akarja nyírni egy másik bolygó lakossàgát alienekkel, és ezek a szakértők a tojásokkal teli űrhajót meg akarják állítani. vagy valami ilyesmi.
    Alien-humán hibrid.
    Nem tudom, csak valami frissesség, amely néhány részen keresztül elhúzható és ad valami löketet a franchise-nak.

  41. “Alien-humán hibrid.”

    Azt már az Alien 4-ben eljátszották… és szar volt.

  42. Lehet csinálni Alien-t Ripley nélkül bőven, de “sürgősen” szükség lenne vele az “Aliens: Awakening”-re. :/ Utána el lehet felejteni tényleg és másképpen lehet bővíteni tovább. Remélem, hogy ez sikeres lesz és akkor sikerül azt beindítani végre tényleg. Egyébként nekem rettentően tetszik és Fede miatt van benne bizalmam, pedig a Covenant nagyon csúnyán eltemette a franchise-t. Ahogyan az AWS is mondja: innen szép nyerni.

  43. Plusz a “ki akarja nyírni egy másik bolygó lakossàgát alienekkel” se újdonság, igaz nem alien, de zombikkal is csináltak már ilyet nem egyszer, hogy felhasználták másik csoport kiirtására őket.

  44. Wittgen:

    Ezt a háborús filmstílust nagyon adnám, pl. keverve a Gareth Evans-féle The Raid, illetve a 2007-es spanyol REC horror zártságát, intenzitását, nyersességét, brutalitását. Mondjuk valami kolonizált bolygón forradalom üt ki, egy puccsista terrorbrigád átveszi az irányítást, megszakad a kapcsolat a bolygóval. Katonák mennek a nagy ismeretlenbe leverni a forradalmárokat, azok meg ultimate weapon-ként elengednek pár Alient. Jó kis mocskos, kaotikus military sci-fi horror.

  45. “pár jelenet nem az eddigi Alien filmeket másolja”
    Annál több viszont igen. A fenti kép is az Alien3 ikonikus jelentének pofátlan “megidézése”!
    Ez nekem már túllép az hommage kategórián.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.