Here-előzetes: évszázadokon átívelő történet Tom Hanksszel

Itt is van Robert Zemeckis új filmjének az előzetese, amiben AI segítségével fiatalították a főszereplő Tom Hanks és Robin Wright párosát.

Egy szerelmespár életét mutatja be, és az a különlegesség a koncepciójában, hogy egy kamerállásból. Mint azt a trailerben is látjátok.

human
írta
2024. 06. 26. 18:50
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “Here-előzetes: évszázadokon átívelő történet Tom Hanksszel” bejegyzéshez

  1. blady: ez komoly?
    Mint az AI-s Tiny Home Ideas borzalom a fészen lenne videón, egy nézőpontú az összes renderelés, hozzá műarcú emberek, és a hangszálak nem fiatalodtak. Ennél többet érdemelnek a nézők.

  2. omg dommage visszakérdezek ez komoly, hogy ilyen savanyú vagy?:D:D
    Miért nem látod…nem is, miért nem tudod meglátni benne a jót, hogy ötletes, van benne fantázia, rengeteg meló? Csak az AI-t szapulod, holott lehet akár jól is használni. Engem ez itt kevésbé zavar, mint pl Irishmannél. It 2-nél fel se tűnt, Benjamin Buttonnál se zavart, pedig ott aztán még szinte gyerekcipőben járt ez a technika.

  3. Az milyen mar ahogy a 20 evesre fiatalitott szineszek 60 eves hangon megszolalnak 😂

  4. A koncepció érdekes, a megvalósítás pedig… nos, azt majd meglátjuk, mert ez csak egy pici ízelítő. Engem is érdekel. :)

  5. blady: szerintem ez a trailer egy ékes bizonyítéka annak, mi történik, ha nem jól vetik be az AI-t..
    Biztos van mögötte sok munka, de ha ebbe belegondolok, én inkább mérges leszek: így mellétrafálni.. Egy quality controlos, vagy csak egy szimpla utca embere nem ordított rájuk, hogy ennyi ráfordított időből és a kis pénzből inkább menjenek el egyet nyaralni, meg vegyenek jó sok kiló almát és osszák szét egy kórházban a betegeknek.
    De elfogadom, hogy ha neked ez a mű alkotás (szándékosan írtam külön) tetszik. Más az igényszintünk/ízlésünk.
    Pár komment a MI-s generált képek témájában:
    https://www.threads.net/@lindsay_dawn_artist/post/C5_-pVhxeZY

  6. lehet szar a metaphysic AI, de ez akkor sem jogosít fel arra, hogy előre fikázd az egészet (vagy a másik ízlését). Részemről ennyi volt ebben a “beszelgetésben” nézz olyat ami a te fantasztikus műértő ízlésednek megfelel :)

  7. Légyszi mindenképpen esettek egymás torkának azért, amiért nem ugyanúgy csapódik le bennetek ugyanaz a dolog és emiatt hülyézzétek is le egymást, hiszen csakis az lehet az igazi, ahogy ti látjátok, érzitek, véleményezitek! ;)
    “ez komoly?” hogy neked eltérő a véleményed az enyémtől és ellentétesen éled meg ugyanazt? KOMOLY? :D

  8. Nem értem a károgókat, az ötlet és koncepció rohadt jó, Tom Hanks kisugárzása még az AI arcon is átüt. Nekem borsódzott a bőröm a trailer alatt!

  9. Én valahol a kettő vélemény között rekedtem: nekem is bejön az alapötlet (kérdés persze, hogy mennyivel tud többet adni a film, mint az alapul szolgáló rövid képregény), de a megvalósítás ilyen is, olyan is. A régmúltban játszódó részek csúnyák, sajnos nem tudom udvariasabban megfogalmazni. Folyik, csöpög a CGI, pl. amikor az őslakos lépeget balról jobbra, vagy amikor a gazdag ültetvényes párocska sétál felénk. Ilyen tisztességes, de full felejthető reklámfilmnek tűnik, ott elmenne, de filmbe nekem benácska egyelőre, akkor legyen stilizáltabb már, ha élethűre nem akarják.

    A színészek karizmája tényleg átsüt a FaceAppos viaszmaszkokon. Jópofa látni, ahogy összeérnek a régi terek az újakkal. Összességében ezt a generációkon átívelő, családi szirupos hangulatot jobban hozta pl. egy Cloud Atlas-trailer szerintem, de érdekel, milyen lesz a kész film.

  10. A koncepció nagyon jó, a forgatókönyvön sok fog múlni, nagyon sok. Anno senkinek nem volt baja azzal, hogy fiatalok öregnek lettek maszkírozva és fiatalos mozgással és hanggal adták elő a jeleneteiket. Most, hogy az öregedő/kihaló ismert és elismert színészgeneráció csinálja az ellentetjét ez sokaknak fáj, engem ez például nem érdekel, pláne, hogy egy nappaliban játszódik ez a teljes film és nem hiszem, hogy akció/kaland/világmegmentés történik majd ott, ahol a mozgásuk zavarna, ráadásul 41 évesen egy-egy műszak után úgy mozgok a nappalimban mint egy 71 éves kb., szóval még hihető is lehet a film szempontjából, legalábbis nekem. Az AI-arcokban a szemek zavarnak, “a szem a lélek tükre”, azt hibának tartom animálni, mert itt kb. úgy néznek ki Robin Wright arca/szemei, mintha egy Assassin’s Creed játékkal játszanék és a szemeket én nem mutatnám túl sokszor közelről, mert kicsit megöli a színjátszást. Robert Zemeckis és Tom Hanks párosa a Pinokkiónál is jól hangzott és hát, na, tudjuk mi lett belőle és még nagyon közeli a csalódottság érzése, szóval ezen két név miatt azért még nem feltétlenül kötelezően nézős. A koncepció miatt nagyon “színházi”, ami sokakat elriaszthat, engem vonz. Az öregkori jelenetüket nem értem miért mutatták meg, mikor visszamennek az üres házba, ez nekem spoiler valamilyen szinten, ami ronthatja az élményt, illetve már rontja nálam kicsit. A kezdő jelenetek dínóval, ősemberekkel, kolibrivel stb. elég gagyin és műnek néznek ki ezt valljuk meg, de még van idejük rajta dolgozni, pláne, hogy azon jelenetek szerintem úgy tűnik, hogy max pár percet tesznek ki összesen a filmből. Moziélménynek ez a koncepció nem tudom mennyire fog működni, ez nekem kicsit “otthon a nappaliban lessünk be másik nappalijába takaró alatt egy forró kakaóval, nem pedig popcornos zacskók zörgésétől megzavarva és 5 percenként pisilni kimenő emberek miatt felkelni/félrenézni” stílusú koncepció ez (bár a korosztály miatt lehet, hogy ezt normálisan meg lehet nézni, mert nem tűnik egy fiatalokat/családokat vonzó filmnek). Mindezeket összevetve számomra azért nézős lesz, itthon valszeg ugyan csak a nappaliban, de itt mindenképpen, már csak a saját korosztályomból kiindulva a Forrest Gump Reunion feeling miatt is…csak azt a Pinokkiót tudnám feledni…na majd Robin Wright talán segít ebben.

  11. A végén én sem értem miért lőtték le, hogy mindketten elérik az öreg kort, rádásul már nem is fognak a házban lakni.

  12. végre valami. eléggé megfogott, szóval kizárt a mozi, ezt csak teljes nyugalomban, itthon.

    na jó, ha lesz délelőtti matiné eredeti nyelven, akkor úgy. ha lesz.

  13. A trailer alatt az a zene… Nagyon nem illik hozzá. Amúgy Meg ha előveszitek a forrest gumpot és meghallgatjátok eredeti nyelven Tom hanks 30 évvel ezelőtti hangját, és a mostani trailerben szereplő hangját, nem sok különbség van. Hanksnak fiatalon is mély rekedtes hangja volt.
    Számomra nagyon várós a film. Remélem lesz iMax vetítés!

  14. uhh, nemár. jó koncepció, de a CGI teljesen szétrombolja a beleélést. Játékanim minőség ez még sajnos, abszolút nulla mimikával és az öregkori hangok (gyorsan megnéztem, hogy a Csobbanásban milyen volt Hanks hangja – hát…)
    Lehet, hogy a technológia csak így fejlődik, ha nagy költségvetésű filmek miatt invesztálnak bele, és nincs olyan, hogy “kivárjuk”, hogy filmek nélkül pöpecre tökéletesedjen és utána kerül csak vászonra, amit generálnak vele.

  15. Elvileg az lesz majd a truváj, hogy a kisebb panelek segítségével egyszerre fogjuk látni a különböző korszakokat egyetlen jelenetben, amelyek valamilyen módon, mindig reflektálnak majd egymásra.
    Kíváncsi vagyok, mert – képregényen tényleg egy jópofa koncepció – de hogy ez hogyan fog majd filmként működni és hogy áll majd össze valami koherens egésszé? Nekem a trailer alapján fogalmam sincs, de drukkolok neki.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.