Gladiator II-előzetes: Ridley Scott rendezésében

A trailert beharangozó 5 másodpercben máris Denzel “my guy” nevetés? Így kell indítani! Rome must fall.

Egy kis Maximus által megihletett szolgagyerekből csinál Denzel karaktere egy tökéletes gladiátort, tömegeket vezető szereplőt. Ennyi röviden a sztori.

Elnézve a sok akciójelenetet ez bizony nem Napoleon-szerű lesz Scott-tól.

human
írta
2024. 07. 09. 15:31
megjelenés
47
hozzászolás


47 hozzászólás a “Gladiator II-előzetes: Ridley Scott rendezésében” bejegyzéshez

  1. Cápák az arénában, ezaz! Szegény Asylum változatra nem marad ötlet-
    viccet félretéve, MOZI !

  2. az év eddig legrosszabb előzetese top3 helyezett. rettenetes, borzalmas az egész. ez a Gladiátor folytatása? ajaj…

  3. Történelem tudósok és kanapéhuszárok:
    “ez egy fos, mi ez, hogy néz ez már ki, történelmileg 0%, ez a Gladiátor folytatása, atyaég, a cgi milyen már, ez a sztori pfff, minek ez, kiknek ez……”

    Én:
    Baromira nem gondoltam volna, hogy heteróként egy 86 éves férfi tartós merevedést tud okozni pár másodperc alatt, de megtörtént baszki, MOZI.

  4. Túl hosszú az előzetes meg a rap zene sem kéne alá, nem értem ezt a trendet. Viszont maga a film jónak tűnik.

    A kölöknek amúgy van köze Maximushoz mert mintha hallottam volna olyasmit hogy a gyereke de nem tudom.

  5. Már megint ez a “megmutatták az egész filmet három perc alatt” érzés, ami soha sem jó jel. A wtf?-cápaaréna, hát az valami oltári ötlet. Zárójelben amúgy kíváncsi lennék, hogyan sikerült befogni őket akkoriban (jó tudom, tudom, agyat ki a helyéről). És az egyforintos “zene” enyhén kizökkentő volt alatta. De azért egyedül az öreg Denzel miatt biztos megnézem itthon.

  6. Túl hosszú a trailer. Lesznek benne grandiózus jelenetek, de nem hiszem, hogy ez nekem mozis lesz. Az tuti, hogy durván ki kell majd kapcsolni az agyunk hozzá, mert ez inkább fantasy, mint vmi történelmi film, rómaiak helyett marslakók is lehetnének.

  7. pff… a wishről rendelt ókori róma

    Ez konkrétan az Exodus színvonalnak tűnik Scott-tól.

    A Gladiátornak az egyik, ha nem a legfontosabb eleme a zene volt.
    Az adta az egész atmoszféráját. Értem én, hogy a filmben nem JayZ fogja nyomni (bár ki tudja)… Jobb lett volna egy teaser. Így a sztori is kb full ugyanaz lesz, csak a császár helyett hadvezéren lesz bosszúállás.

    Nekem a Gladiátor simán top 3 film ever, nem voltak nagy elvárásaim, de ez így egy facepalm.

  8. Pedig a római számszeríj pont nem akkora hülyeség. Ókori görögöknek volt, és vannak arra jelek, hogy a rómaiak is használták.

    Amúgy pont tegnap néztem meg a Napóleont, feladva a várakozást a teljes verzióra, és az alapján nem várok sokat, de egész hangulatos volt az előzetes, helyén kezelve lehet nem lesz akkora csalódás a film.

  9. Mi ez a moslék rap amit aláhánytak? Miért kell egy filmet ilyen szarral megalázni?

  10. “A római Colosseum a világ egyik legismertebb nevezetessége, viszont nagyon kevesen tudják róla, hogy konkrétan vízi csatákat is tartottak az óriási amfiteátrumban. Cassius Dio történetíró például említi, hogy harcosokkal megrakott hajók csatáztak az arénában, eljátszva a korküraiak és a korinthosziak közötti tengeri ütközetet háromezer résztvevővel.”

  11. Az orszarvúlovaglás az már a fullban tolt kreténség nálam. Miért kell totális blődséget is belevinni? Dínók is lesznek?

  12. Ha a Tik -Tok generációnak kedveznek, akkor fél óránál nem lesz hosszabb, remélem…

  13. Ideje lenne visszavonulnia az öregnek. ahogy elnézem most vágja tönkre a Gladiátor örökségét is, az Alien után.

  14. Ez a 300: A birodalom hajnala cgi szintjét és film minőségét hozza egy az egyben. A trailer megalkotásában pedig az Assasins Creed valamelyik trailerből merítettek inspirációt.
    Spoiler alert: szerintem a két fő karakterről Paul Mescalról és Pedro Pascalról végül kiderül, testvérek a hasonlóság és a szokásos latinos “véletlenek” kapcsán, ez lesz a nagy csavar a filmben. Apjuk meg a, izé, néhai Clark Kent kriptoni papája. De ne legyen igazam!

  15. Valamit nem értek, lehet hogy a közepes angoltudásom miatt vagy a hiányos emlekeim okán. de Paul Mescal vagyis Lucius miért mondja Denzelnek, hogy nem tudja hol született és nem ismerte se az anyját, se az apját, miközben tudjuk hogy Lucilla fia stb. Hogyis lett gladiátor? Bocs ha hülyeséget kérdezek.

  16. Bocs az újrázásért, nem tudom javítani az előző kommentemet: belegondoltam, adott a két fő harcos karakter közt legalább 20 év korkülönbség, szóval (megint) lehetséges spoiler, aki haragszik erre, kérem nem tovább olvasni: akkor talán Pedro a Paulnak a nagybácsiját alakítja itt. Vagy minimum az idősebb karakternek a korábbi nagy gladiátor maga Russel Crowe lehetett anno a mestere, míg Paul karakterének meg az apja volt. (A Star Wars óta tudjuk, hogy az epikus filmek makrokozmoszában a szereplők valahogy mindig mikrokozmoszban léteznek, vagyis minden főszereplőt a múlt és a családi szálak összekötnek, pusztán emiatt a sejtés.)

  17. Jól néz ki, tetszik. Az aláfestő zene eredetije pedig zseniális, imádom. Jay-Z & Kanye West – No church in the wild. Csalódtam Ridley-ben többször, de ez talán betalál, alap mozi lesz!!

  18. Szar a zene alatta, nem tudom minek kell erőltetni a -ráadásul nem jó- rap számokat, főleg itt..
    Amúgy meg a trailer most mindent elsüt? Plusz az egész nekem katyvasz. Mintha egyszerre akarna Dűne meg Game of Thrones lenni. Nem mondom, hogy nem érdekel, de nekem ez a trailer inkább red flag..

  19. Én kíváncsi lennék az kommentelők korosztályára. Valahol azt érzem, hogy sokaknál, ami még elment a 20-as éveikben meg nagyon cool volt, az így 20 évvel később már sok. Így éreztek a mi szüleink is vajon? Azon túl, hogy némely dolog tényleg sok.
    Rap zene a trailerben, szeretem a számot, de ehhez a filmhez nem nagyon illet, illetve nem ilyesmit várnék. Akik a történelmi hűségen akadnak fenn, azok vajon látták az első Gladiátort vagy bármelyik Scott filmet? Scott feldolgoz történelmi témákat és cool jelenetek köré rakja őket, de a történelemhez kb semmi köze nincs ált. Fura ez, hogy mindig számon kérik rajta :D :D
    Egyébként érdekel, biztos mozis lesz, viszont szerintem nagyon helyén kell majd kezelni. Egyszerűen más korban készült mint az első, mások az elvárások, más a célközönség.

  20. Ezt a zenét el se akartam hinni, teljes képzavar.
    Vágó tanulóknak lehetne szivatós házi, hogy csináljanak egy ókori harci montázst rapzenére. Döbbenet.
    És egyetértek, túl hosszú, túl sokat mutat. Mintha magában se bízna a stúdió. Ennek ellenére Pedro Pascal meg alig van benne a trailerben ( és a filmben….? )
    Piros zászló.

    Már az gyanús hogy ilyen gyorsan a Napóleon után. Érződik az iparosmunka és a futószalag jelleg. Annak ellenére hogy fizikailag jól néz ki.

  21. A The Last Duel szerintem zseniális lett az öregtől. Nem tudom, fogja-e tudni hozni az ottani feszültséget – ez ugrott be a trailer utolsó pár snittjéről.

    Egyébként meg nekem már túl hosszú a trailer.

    A zene, az orrszarvú meg a cápák elég meh, de még akár bármi is lehet belőle.

  22. Olyan szinten hidegen hagynak ezek az erőltetett folytatások,hogy szavak nincsenek rá! Régen annyira szerettem a filmeket,most már többnyire az előzetesek is untatnak! Nincs semmi eredetiség,folyton csak a folytatások és a nosztalgia túljáratása! Konkrétan ha jó filmet kell hirtelen mondanom,csak max 10 évvel ezelőtti Interstellar jut az eszembe,kb azóta amit láttam az feledhető volt….
    Csak elszomorít ez az egész! Biztosan én is változtam,de nem hiszem,hogy csak velem van a hiba… :/
    Na sebaj majd max “itthon-moziban” megnézem ezt a csodás alkotást!

  23. A Spartacus sorozat mintáján jó lenne, ha nem akarná komolyan venni magát.

    Nekem Ridleytől az utóbbi 15 évben talán csak a Jogász tetszett, ott fenn tudta tartani a feszültséget cápák és orrszarvúk nélkül is.

  24. A zene engem is kiakasztott, bár manapság lassan minden előzetesbe full oda nem illő zenéket vágnak. Nekem látványilag bejön, azért Ridley filmjeinél nem szokott gáz lenni a cgi, sőt. A premierig is van még 3.5-4 hónap szóval a látványon még biztos csiszolnak. Maga a sztori..majd meglátjuk. Lehet nem fog felérni az első filmhez, de szerintem nem is lenne helyes azt várni. Eltelt 25 év. Más film lesz, de attól még lehet jó. Igazából bármikor inkább ezt nézem mint a 28. halálos iramban részt vagy a szuperhős filmeket mert azokkal már tele a… Ami biztos hogy Hans Zimmer hiánya elég negatív, mert az első résznek meghatározó eleme volt a zenéje. Én nem temetem a filmet. Bár Gladiátor 2 a címe, mégsem az első részhez szeretném majd hasonlítani, mert biztosan más lesz, ennyi év távlatából meg főleg. Ezért nem ilyen elvárásokkal ülök majd le nézni. Szerintem nem lesz ez rossz film egyáltalán.

  25. vicces mennyien kiakadnak a zenén, pedig ez már A 2. Denzel film, aminél elsütik :) csak a safe house-hoz passzolt is, nem az én világom, de mikor kijött az az előzetes, szerettem.

    nekem csak a csatajelenetek nem jönnek át, amúgy Denzel miatt kötelező. Ridleyt is állandóan divat szidni, mindig ugyanazzal az elkúrta az alient lemezzel, pedig a last duel baromi jól volt összerakva. Tarantinotól is tudnék gyenge darabot mondani, nem értem, minek kell állandóan fikázni mindent, úgy, hogy még nem láttátok a filmet:D

  26. A felénél nem bírtam tovább a nevetés és inkább kikapcsoltam.

    De alig várom már az öreg válaszait a megalapozott és jogos kritikákra. :)

  27. A “helyén kell kezelni” kommentelők hol voltak a Jurassic World-nél? Vagy a Transformers filmek alatt?
    Ott teljesen jogos lenne ez szerintem, de itt kicsit más lett volna az elvárás.

    A legjobb yt komment:
    “Every time Ridley Scott directs a movie, the Gods flip a coin..”

  28. Az elsőt az egyik legtúlértékeltebb filmnek tartom (igen, igen, nem kell mondani…), a folytatása sem izgat, ennek ellenére egyetértek, hogy elég meredek ez a trailer :D

  29. Nem tudom, meg merjem-e nézni a trailert, de a film maga MOZI, ez biztos. 🗡️

  30. Matt89:
    Ha már így felkérdeztél: Sehol, ugyanis teljesen érdektelen számomra, nem is értem hogy jönnek ide egyáltalán? Hol kellett volna lennem szerinted?
    Igen Ridley eléggé “fej vagy írás” az utóbbi időben (Napóleon pfff, Last Duel fasza, Gucci pfff…) de azért mikor betalál, akkor sem Blade Runnereket hoz össze az elmúlt 30 évben, “csak” igényesen összerakott és kivitelezett élvezetes mozikat, a teljesen szokásos hollywoodi baromságaival, amilyen az első Gladiátor is volt, ennél többet felesleges várni tőle. Azt is lehet tudni róla, hogy nem történelmi filmeket rendez, hanem történelmi díszletekben zajló fikciókat.

  31. @reatard

    Igen ez eddig rendben is lenne ha Ő maga is fikcióként tekintene rájuk. De amikor történészeket küldött el melegebb éghajlatra azzal, hogy “Ott voltál? Nem. Akkor honnan tudod?” a Napóleon kapcsán akkor nyilvánvalóvá vált, hogy már elszaladt vele a ló pár tekintetben.

  32. reatard:
    Amiket említettem, azokat az eddig látottak alapján egy kategóriának érzem a trailerrel, ennyi. Nyilván nem adott személy többéves kommentjére utaltam, hanem általánosan.

    Ordít a videóból, hogy ez nem fog az igényesen összerakott, élvezetes kategóriába esni. Összecsapott money grab-nek tűnik.
    ŐSZÍNTÉN KÍVÁNOM, hogy cáfoljon rá erre a film!

    Annyit ért el a trailer, hogy ne siessek premier napos jegyért.

    Más, ami még talán nem jött szóba: arról volt bármi, hogy miért vártak ennyit az első trailerrel?
    Pozitív ellenpélda mondjuk az F1 film, ahol kijött egy évre előre (!) egy viszonylag tökéletes kedvcsináló. Ehhez hasonló 3 perc+ videók már csak az uccsó héten premier előtt kellene, hogy kijöjjenek.

  33. ha, most látom mi lett itt: a kevés (kettő?) analfabétának üzenem, hogy ez az előzetes egy rakás híg cápalé, semmit nem hoz vissza az első film hangulatából, a legrosszabb módon próbál élősködni az első részen a páncél meg a pár jelenet mutogatásával, a kulisszák ugyanazok, de az egész valami teljesen másnak tűnik. a zenét hagyjuk is, nevetséges.

    ettől a film még lehet, hogy lecsúszik majd. de ez az előzetes így, hát, én nem tudom mire gondoltak.

  34. Hihetetlen milyen érzelmeket vált ki egy trailer az emberekből. Én úgy gondolom, hogy ha valakinek van joga elcseszni a Gladiátort, akkor az Ridley Scott. Egy fikciós, történelmi korba tett kaland-akció film ez, és semmi több. Már vannak szerkesztett trailerek ebből az első rész zenéivel, rövidebbek és egy teljesen más hangulatot adnak az egésznek. Ez csak egy trailer, majd szidjuk a kész filmet. Őszintén megmondom az elmúlt 15 évnyi szuperhősös meg Godzillás-Kongos sok szarság után felüdülés lesz ez, akkor is ha nettó baromság lesz történetileg ez is mint azok, legalább egy blockbosterben végre nem a világot kell megmenteni úgy, hogy szétzúznak közben (legalább) egy nagyvárost ezrek halálát okozva, mosolyogva elrepülve a végén. A Gladiátor anno olyan kb. 40 év “számüzetés” után hozta vissza a szandálos filmeket és bazijó élmény volt moziban. Nemrég hozott Ridley egy történelmileg nagyjából hű filmet, Az Utolsó Párbajt, és a kutyát sem érdekelte moziban és egy anyagi bukás lett, pedig minőségben verte a Marvel filmek 90%-át, csak nem volt egy “blockbuster”. A Napoleon-ban pedig az egyetlen értékelhető a csaták voltak, viszont azok baromi jól néztek ki. Egy 86 éves rendezőről beszélgetünk… Hol leszünk mi 86 évesen?! Arról nem is beszélve, hogy mi életünkben mint “nagy filmszakértők” egy 10 perces rövidfilmet nem fogunk tudni megrendezni youtube-on, míg egy Ridley olyan életművet tett le már az asztalra, hogy a Gladiator 2 esetleges 60%-os értékelése se rontana rajta, míg egy Hangya vagy Marvel kapitány kezeiket összetennék egy olyan összesített kritikáért, de még a Disney összes pénze se lenne elég ahhoz elérni. Leszóltam a Furiosa trailerét, és ezúton jelzem sajnálom és bocsánat érte, akkor is ha tényleg szarul nézett ki az első, a kész filmet nézve végig az járt a fejemben, hogy egy ennyi idős rendező hogyan képes ilyet rendezni, ilyen akciójelentekkel, le a kalappal. Na Ridley még George Millernél is idősebb. Szerintem az a legszomorúbb, hogy nem látom sehol az utánpótlásukat a “nagy öregeknek”. Sehol nem látni a kezdő lépéseit se a következő Ridley Scottnak, George Millernek, James Cameronnak, Steven Spielbergnek, Martin Scorsesenek, Clint Eastwoodnak stb, sehol. Nem amiatt kéne hőbörögnünk, hogy ők elcseszik az életműveiket, hanem azon, hogy hamarosan nem lesznek, és a helyükbe se lépett még senki…

  35. @Zolsan

    Megint ez a “minden úgyis szar, fogadjuk el a kevésbé szar”-mentalitás… Ha szar a kaja, nem érdekel a kifogás, hogy mi miatt szar, nem?

  36. Sawyer:

    Fogalmam sincs mikor keltem fel úgy utoljára egy film elöl, hogy “basszus, ezt még sokszor fogom újrázni”, sőt a legtöbbet a végefőcímnél érzem, hogy a büdös életben nem fogom újra megnézni. Példának ma néztem az új Majmok bolygója filmet (részt), és hiába nézett ki jól meg egyebek, annyira semmilyen volt. Egyetlen olyan jelenet nem volt benne, ami emlékezetes, egy sem, és a végén úgy éreztem mintha egy sorozat baromi hosszú pilot epizódját néztem volna, vagy a második évad első részét. Na most, monden egyes Ridley Scott filmben van legalább egy olyan jelenet, amire emlékezni fogok mindig. Ha csak egy ilyen jelenet lesz a Gladiator 2-ben, akkor számomra már jobb mint a mai filmek többsége és nem “szar vagy kevésbé szar” alapon, hanem ilyen alapon várom én személy szerint ezt a filmet. Vagy ha csak úgy igazán berúgja Paul Mescal karrierjét, ahogy tette ezt anno Crowe-val és Phoenix-el, már akkor megérte.

  37. A legrosszabb dolog ami történhetett ezzel a filmmel az Hans Zimmer hiánya. Hihetetlen hogy nélküle csinálta meg Scott a filmet!
    A világ legtöbbet eladott filmzene albuma a gladiátor! Ez a film megerőszakolása!
    És ahogy Nas mondta: Fu#k Jay-Z!

  38. RIP Hans Zimmer zene, gen-z zene van helyette, ilyet komolyan ki talál ki? Ez a trailer meg mindent is akar mutatni, borzalmas vágási technika, mintha előre temetnék a filmet. Gladiátor 2 :D Még kimondani is nevetséges. Ha talán jó film is lesz se fogom megnézni valószínű, többieknek jó szórakozást!

  39. egyébként meg nemcsak Zimmer miatt volt jó a zene. Lisa Gerrardot ne felejtsük már ki a képletből. Man on fire-nél is mit művelt jóságos isten.

    Az meg, hogy milyen zene van a trailerben, nem feltétlen jelenti, hogy azt fogod hallani a játékidő alatt :) nem kell előre elási Gregson-Williams-t, szerintem ő azért ennél már többet tett le az asztalra, hogy egy trailer zene miatt ennnyire méltatlanul fikázzák sokan

  40. Tök érdekes látni, hogy mennyire máshogy néz ki egy Ridley Scott film, ha nem Dariusz Wolskival dolgozik együtt, hanem újra John Mathieson-nal.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.