A Family Affair

Valamiért nekem ez a film a Netflixes romantikusok mélypontja. Talán mert tényleg elvileg sztárok voltak benne, szemben egy Players vagy hasonlóval. Viszont ez nem segített rajta, sőt…

A történet egy nemzetközi mozisztár asszisztense körül indul, aki idővel producerkedésre akarja adni a fejét, de a főnöke láthatóan ezt nem annyira támogatja mégsem. Össze is vesznek, és a férfi elmegy az asszisztens házához, hogy visszakönyörögje, de ott annak anyjába fut, akivel, nos összejönnek. Aztán még jobban összejönnek.

Nyilván nem is a történet a lényeg, iszonyat elnagyolt, hatalmasakat ugró és a többi ilyenkor szokásos, ami durva, hogy valójában a hangulat mennyire furcsa itt. Erről első sorban a fényképezés is tehet, mert olyan, mintha “telefonnal vették volna fel”. Vagyis nem erőltették meg magukat sem a beállításokkal, sem a fényekkel, nagyjából kétfajta megoldás volt, és azt váltogatták. Ötlettelen és rutinos az egész, gondolom mert így volt a legolcsóbb és gyorsabb a technikai része.

Plusz, tényleg megértve Zac Efron miért néz ki máshogy, mint sok évtizeden át, és valójában Nicole Kidman húzta le a roborzsarus arcával magához, de nem elég, hogy a történet minden valóságtól messze jár, de még a szereplők is olyanok, mintha nem emberek lennének. Komolyan, csak hátralépve, vajon a tényleges közönsége a filmnek bele tudja magát élni? Aki miatt néztem, annak nem sikerült.

Iszonyat kéne egy munkás-középosztályos vérfrissítés Hollywoodnak, hogy ismét valamivel emberközelibb, de mégis álmodozó filmeket csináljanak. És ezt pont ez a Netflix… tartalom húzta alá nekem valamiért.

11 hozzászólás a “A Family Affair” bejegyzéshez

  1. Ezt a Zack Afront nem kéne filmekbe erőltetni. Oké, talán még a Shatknado menne neki…

  2. “mintha nem emberek lennének” Zac lassan tényleg úgy néz ki amúgy, most csak szarul öregszik a csóka, vagy széjjel van műtve/botoxozva a feje?

  3. Artox: Efron nem önszántából “In real life, Efron had an accident several years ago where he broke his jaw and needed surgery to fix it. He also underwent physical therapy, which he changed his jawline” Lehet tolt azóta növekedés hormont az izomépítéshez, és az is belenyúlt a kinézetébe persze, de nem botox+ ilyesmi, mert amúgy is miért tolná 36 évesen azokat ennyire túl. szóval komplex kérdés.

  4. Cserébe tökéletes lenne egy David Hasselhoffról szóló önéletrajzi filmbe :)

  5. kriptaőr: Aki szerint Efron nem képes többre ezeknél, az sürgősen pótolja a tavalyi The Iron Clawt. Pont azért játszik inkább ilyenekben, mert ha minőségi alakítást hoz, a kutya nem értékeli:(

  6. Nem csak Hasselhoff, hanem az élöszereplős Shrek is lehetne, arról van is egy meme a neten :D

    De a filmről is legyen szó, tényleg iszonyat mű volt az egész. A karaktereken át a fényképezésen át szinte minden, egy darab olyan pillanat nem volt benne amiről elhinném, hogy a való életben van ilyen.

    Én be is aludtam rajta a felenél kb.,pedig nem szokásom még a trágya filmeken se aludni.

  7. Ez a film kb az Anne Hathaway féle Rólad alkotott kép című film párdarabja. Legalábbis történetre hasonló, de ott jobban ki volt bontva az egész. Nekem az jobban is tetszett. Nicole Kidman meg kb, mint egy viaszbábu. Nulla érzelem az arcán.

  8. Aratnok: totálisan egyetértek, a korrektnél is jobb alakítást hozott abban (The Iron Claw), és a kutyát nem érdekelte, még csak díjakra sem jelölték, totálisan mellőzték a filmet is és őt is. Bezzeg, amikor egy film félremegy egyből előveszik szapulni őt és egy baleset miatt így alakult külsejét. Egyáltalán nem rossz színész, de sajnos az a balesete innentől eléggé megköti milyen szerepeket tud eljátszani ezzel a kinézettel és megértem valahol, hogy ilyen trágyát is elvállal mint ez. Szomorú ez eléggé.

  9. Ami azt illeti nemrég láttam az The Iron Claw-t. Közepes sportdáma, középszerű alakításokkal (a fatert kivéve, nem tudom, hogy hívják a színészt, de a hátán vitte a filmet).

    Nem tudtam Afron balesetéről, de bármikor is történt, előtte se nagyon tündökölhetett. Gary Busey ugrott be róla, neki is egy baleset szabta szét az arcát és a karrierjét.

  10. Nekem bejött, én valahogy nagyon csípem a Zack Efron filmeket, a baywatch is nagyon bejött :D A ricky stanicky is :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.