Deadpool & Wolverine – hullagyalázás vagy halotti tor?

Sean Lewy megcsinálta, elhozta a legközepesebb Deadpool filmet! Vagyis “filmet”, mert valójában ezek csak szkeccsek lazán felfűzve valami történet-szerűségre, miközben a végtelen káromkodás dűnéin botorkálnak a karakterek.

Nyilván semmi spoilerrel nem jönnék, de igazából a történetben nem is nagyon lehet: valaki el akarja pusztítani Deadpool világát, ezért kénytelen összeállni az egyik Rozsomákkal, hogy megmentse azt. Mindez benne volt a trailerekben, de valójában ha leírnám a film végét, az sem lenne spoiler, mert nem ez a lényeg a Deadpool & Wolverine-ben.

Mi van akkor előtérbe helyezve? A fanservice. A kacsingatás. Ennyi az egész film. Akinek ez magában elég, az baromi jól fog szórakozni, miközben a cameo hegyeket nézi. A Disney szépen bement a felvásárolt FOX raktáraiba (romjai közé, hogy a filmes képnél maradjunk), körbenézett mit lehetne előtúrni a régi Marvel-Fox filmekből, és olyan meglepetéseket toltak elénk, amelyikre nem is számítottunk talán.

Félretéve az egész előkotrás cinikusságát, hiszen ezzel valójában újra használhatóak is lettek a régi FOX karakterek, …ez elég? Tényleg azt szolgálják ki, aki lógott a híreken, aki szerette a FOX-Marvel filmeket, és mindezek közben még valamennyire kicsi is volt, hiszen üvölt az NSync meg a hasonló számok tömkelege. Komolyan kíváncsi lettem a nézők korbeli elosztására, mivel a mostani fiataloknak legfeljebb az edgy humor van itt, teljesen a 30 fölöttiek a tényleges célcsoport, akiknek jelentenek valamit a feltűnő arcok.

Ami talán a legjobban zavart, már azon kívül, hogy a kreatív akciójelenetek elfogytak a közepére, és Shawn Lewy iszonyat tv-filmes “nagy” harcokat hozott utána, és így jobban belegondolva, amint sokkal több karakter csapott össze, azonnal elszivárgott minden lendület a filmből. Szóval ami zavaró, hogy egy sok éven át készült filmbe nem kéne elég legyen, hogy “háhá ez a nagy összecsapás nem az igazi”, kacsint-kacsint a főszereplő, és aztán tényleg nem az igazi, de mivel rámutattak így már nem ciki esetleg. Közben tényleg csak “egy sima szuperhősfilm” történetvázán suhanunk előre. Ki lehetett volna ezt fordítani.

Ugyanez igaz sok Disney kiszólásra is, konkrétan Rozsomák behozására és még sok mindenre, miszerint attól még, hogy elmondják mennyire gáz a Logan után előszedni a karaktert, aztán igazából tényleg előszedik. És rengeteg hasonló mozzanat van.

Persze fortyogok itt, de ez egy most a hype tetőfokán közösségi moziélményként szórakoztató film, és ennek a blognak az írása miatt csomó hír “kifejtésén” persze vigyorogtam, mert egyszerű, de néha működő a humor, és legalább teleszórták poénnal, így ha csak minden tizedik/huszadik ül, már az is valami. Sőt, nekem még kicsit ki is húzta Rynoldsot a kukából, szemben a film reklámkampányával, ami elég fárasztó lett.

Na és Hugh Jackman számomra mindig az egyik legtökéletesebb casting volt, akkor is, ha nem olyan magas, mint a képregénybeli Rozsomák, így igazából működött a nosztalgia ezen része nálam, jó volt a sárga ruhában véresen gyilkolni látni a karaktert, ezt el kell ismernem, a kis human elmosolyodott rajta. A nagy meg azt mondta, hogy talán elég lett volna a Logannál búcsút venni tőle ténylegesen, főleg ha már “a képregényfilmek nem cinema” kijelentésre sokszor pont a Logan van dobálva, mint amiben tét is van. Na de egy stúdió nem dönthet ilyen érzelmi szinten, mondaná Deadpool.

Mégis, ez a film egy végefőcím jelenet, csak hosszabban, amit feldob a tényleges végefőcím jelenet, hiszen az 2 percben elmondja mi volt itt a cél valójában. Közben viszont szólt a Deadpool & Wolverine bármiről? Nem igazán, így mindenki döntse el magának, hogy számára mennyire fontos 15 évnyi MCU után. Legalább több a poén, mint egy Ant-Man 3-ban, nem?

41 hozzászólás a “Deadpool & Wolverine – hullagyalázás vagy halotti tor?” bejegyzéshez

  1. Nekem azt hozta a film, amit vártam, meg még többet is, mert ugyan hallottam

    SPOILER

    Garnerről, de Snipes (???), Tatum (meg az ő sose még nem valósult szerelem projektje) és CE (a másik Marvel karakterével) hatalmas meglepetés volt.

    A poénok működtek, a kutya sok volt, a beszólogatás a Disneynek is jó volt. Disney spórol Mahneto-n poénon jót röhögtem.

    Szóval nekem azt hozta a film amit vártam.

  2. Számomra kérdés nélkül ez lett a legjobb Deadpool film, az elsőt szerettem, de az olyan mint egy drága tv film, a második meg szinte nézhetetlen számomra.
    Ez a film végig lekötött szórakoztatott, rengeteget nevettem és a többi néző is jól szórakozott, a sok ki és beszólogatás is müködött. A film nyitánya zseniális, a zenék szintén, a sztori ugyan egy post it-re is felfér, de nekem az is elég lett volna ha Ryan Reynolds és Hugh Jackman párosa 2 órán keresztül ökörködik, mert a köztük lévő buddy kémia nagyon müködik.
    Nem értek egyet a Shawn Levy gyalázással, szerintem itt kitett magáért, volt 1-2 egészen jó kreativ pillanat és 1-2 jó akciójelenet is.
    Az End Game óta a második legjobb Mcu film, a Guardians vol 3 azért simán lenyomja.
    Spoiler:
    Nekem Johnny Storm cameo tetszett a legjobb, de azért a Cavillerine is csillagos ötös volt.
    Viszont ami nagyon nem tetszett az Rozsomák képregényhű maszkja, szerintem iszonyat gagyi volt.
    Spoiler vége
    Nekem ez egy sima 8,5-es film volt. És a végjáték óta ez volt az első képregény film amit 24 órán belül újranéztem.

  3. Tény, hogy a sztori harmatgyenge, Wade konfliktusa Vanessával annyira mondvacsinált, hogy rossz nézni, főleg, mert az előző részben még gyereket akartak, a gonosz szintén nem erős (szerintem a színésznő játéka se), ez utóbbi cgi kopaszsága konkrétan minősíthetetlen, az egyik jelenetben még azt is észrevettem, hogy a fejéra húzott szilikon bőr meggyűrődött (párba is állítom Happy parókájával, mert az szintén borzasztó). Konkrét filmként nézve ez tényleg nem több egymás után fűzött szkeccseknél, de azért szerintem a “stáblista utáni jelenet, csak hosszabban” kicsit erős.

    Én kizárólag az első trailert néztem meg, eredetileg azt se akartam, de hát elkapott a hype, viszont azóta tudatosan kerültem mindent, ami a filmről szólt, és lehet, hogy ez tette neki a legnagyobb szívességet, mert kvázi mindent most láttam először, ott a moziban, és szinte az első pillanattól felültem a flowra, pedig végig láttam a hibáit.

    Minden egyes cameo fantasztikus, el sem tudom képzelni, a mai világban hogy sikerült mindent titokban tartaniuk, hatalmas gratula hozzá. A harcok koreográfiája is remek, főleg az sivatagban, meg a kocsiban zajló, a végső nagy összecsapásban nekem kicsit túlságosan rángatták a kamerát, de legalább mindenki megkapja a maga kisebb-nagyobb lezárását.

    A mozi előtti este, és aznap délelőtt letoltam mindkét előző részt alapozásnak, a második rész továbbra is sokkal gyengébb, és sokkal nagyobb hibák is vannak benne, de még így is elég szórakoztató, ez viszont szerintem nem csak, hogy méltó lezárás, de személy szerint azt is megadom neki, hogy sikerült cáfolnia a tételt, miszerint egy trilógiának mindig a harmadik része a legrosszabb. Fülig ért a szám, miközben néztem, és alig várom, hogy kijöjjön lakosságilag is, mert biztos, hogy legalább annyiszor újra fogom nézni, mint az elsőt.

  4. Igazából végigröhögtük az egész filmet, gyakorlatilag ebből a szempontból még csak pihenni sem hagytak, mert minden mondatban volt vagy 3 poén. Voltak olyanok is, amiken csak mi röhögtünk mert más néző nem is értette, ez önmagában is külön vicces volt számomra. Ettől még igaz, hogy a sztori az kb. egy semmi, egy nagyon kicsi lufi az egész, de mégis működik, mert nagyon jól szórakoztunk. Ez megmenti az MCU-t? Nem. Ettől még a filmes univerzumuk ugyan ott van, semmit nem tesz hozzá a film. Tényleg igaz, hogy ez egy a képregény-rajongóknak szóló totális agymenés volt. Nálam olyan 10/8
    Spoiler:
    Cavill nagyon tetszett.
    A kicsi Rozsó is. Igazából az összes Rozsi. 🙂
    Chris Evans fáklyaként hatalmas. Valahogy nem is számítottam rá. Azt hittem a Kapitány lesz, amikor meghallottam a hangját.
    Elektra, Penge hatalmas pacsi.
    Tatum mint Gambit is jó volt, de nem értem miért kellett ilyen suttyó módon beszélnie mint valami tanyasi paraszt. Legalábbis a szinkronos verzióban. Ő francia, de nem paraszt, a francia akcentust simán át lehetett volna azért adni. Ez gáz volt.

  5. Elég érdekes látni, hogy a filmet megnézők többségében átalakultak az elvárások a film végére. Mindenki meeg anno látatlanban kikiáltotta MCU megmentőnek, Fox-os karakterek végre valahára bevezetésének az MCU-ba, a fő történetszál összefogása és vezetve valami koherens egésszé végre az elmúlt évek katyvasza és az azonnal, egy film után kukázott új hősök (Shang Chi, Örökkévalók, stb) után… Erre most megkaptuk a Marvel “Horrora Akadváját” saját magukat kifigurázva olyanoknak, akik a benne lévő cameokat is csak akkor értik, ha a híreket és pletykákat is követik rendszeresen és élvezik ha elmagyarázhatják az asszonynak vagy nem annyira tájokozott ismerősüknek/családtagjaiknak minden egyes cameo-nál, hogy adott poén miért is poén. Így a hardcore Marvel fanok tényleg remekül szórakoznak 2 órát, a többiek röhögnek minden 5-10. poénon amit értenek, mert nem kell azokhoz Marvel és összes bulvár kisokos. Nem tudom ennek újboli és újboli megismétlése majd mennyire lesz fun (mert tutira kelleni fog anyagilag nekik), illetve, hogy mennyi ilyen fan-service maradt ezután. Ha nem tudnám, hogy a Captain America lesz a következő film még talán bizakodnék is, de így…ez a film (ha már a saját MARVEL katyvasz megmentését elvetették) lehetett volna akár a tökéletes lezárása is egy pár évre ennek az egésznek, így csak 2 óra jó fun Marvel fanoknak, röhögni a saját nyomorunkon és sosem megvalósuló vágyainkon/elvárásainkon ezzel az egésszel szemben. Nekem tökéletes kilépő a film, már a Guardians 3 is az volt, de ez még kellett hozzá.

  6. Én nagyon jól szórakoztam a moziban, de egy órával később már szembesülnöm kellett vele hogy ez rossz volt sajnos. A történet nagyon sovány, ami önmagában nem lenne gond, ha nem menne szembe több helyen a saját karaktereivel (pl. a párkapcsolati rész vagy az egész fő “félelme” Deadpoolnak). Az akciók elmentek, nekem még a végén is volt értékelhető rész (pl. busz), de sajnos hiányzott belőle az igazi szív.
    Jelenleg így csupán cameokra és utalásokra építő Üvegtigris 2 lett, ami ugyanarra a sorsra fog jutni mint a Pókember No way Home, ami a moziban élmény volt, de otthon nézhetetlenül szétesik.
    Az MCU-nak pedig fel kell hagynia a multiverzummal, mert látható hogy nem jön be. Egyrészt mindenféle tét elvész, hiszen ha meghal egy karakter majd hozunk egy másikat egy másik világból, ha elpusztul a világ, majd megyünk egy másikba, nincs következménye semminek, aminek meg lenne azt meg elfelejtjük (ld. Eternals, vagy bármelyik sorozat).

  7. Én már az első nagyobb harcnál éreztem, hogy Levy-vel baj van. Annyira hiányzott Leitch nekem.

  8. Pontosan annyi a történet, mint a többi MCU filmben. Meg kell menteni a világot (vagy épp az univerzumot) és kész. Kit érdekel? Lapozzunk! Nem értem az ezen való sírást.
    A film iszonyat király és epic. Én amit kiemelnék, az Hugh Jackman. Elképesztő ez az ember, hogy ennyi idősen is hogy kigyúrta magát és hogy mennyire kurva jól hozta a karaktert. A Logan mellett itt volt a legjobb. Azok a beállások, nézések, grimaszok, vicsorgások plusz ugye a ruha, a végén a sisakkal, kibaszott menő volt. Remélem igaz a pletyka és még több filmben benne lesz vagy legalább a Titkos háborúban.
    Hosszabban nincs is kedvem ecsetelni, hogy miért imádtam, spoiler nélkül nehéz is lenne, de nálam újra nézős! Az új szinkron is nagyon jó lett, ne tántorítson el senkit. Nekem egyáltalán nem hiányzott a régi hang.

  9. “ugyanarra a sorsra fog jutni mint a Pókember No way Home, ami a moziban élmény volt, de otthon nézhetetlenül szétesik.”

    ezt érzem én is, kíváncsi leszek a fenti újranézést alig váró éltetők majd mit mondanak a streaming premier után. Most első hétvégén sok spoiler nélkül sztem sokkal jobb élmény a félig tele termekben, mint otthon lesz.

  10. Filmként értelmezhetetlen és értékelhetetlen. Egy videoklip és Tiktok videók egyvelege. Túltolt poénok, súlytalan és tét nélküli sztori, nulla karakterek.

    tökéletesen reprezentálja miért szarok az MCU multiverzum filmjei. A trilógia legrosszabb része.

    pedig mennyire adta volna magát a apaság témája az előző rész végett. Ehelyett multiverzum katyvasz lett.
    kvázi tényleg olyan mint egy tiktok videó amit megnézely nevetsz és utána rögtön elfelejted. egyetlen egy emlékezetes eleme nincs

  11. Mindenkinek ajánlom a filmet, aki szereti a káromkodást, és a vérontást, viszont nem fontos neki történet.

  12. Rozsi új szinkronja tényleg jó lett, nekem sem hiányzott Sinkovits-Vitay András, pedig imádtam az ő hangjával a karaktert, de teljesen jó (értsd. ugyan olyan jó) volt az új hang – illett a karakterhez.

  13. nekem ez volt az utolsó Marvel film amit megnéztem. az utolsó fél órát már iszonyatosan untam, sajnos a a viccek kb 20%-ban találtak be nálam. a cameok között voltak viccesek meg meglepôek, de az nem tud elvinni egy filmet szerintem.

    SPOILER
    (legalábbis valamennyire)
    – a kutya iszonyatosan túltolt és idegesítô volt mikor ötödször is megjelent
    – az erôltetten poénos soundtrac nagyon zavaró volt, ha minden szám viccnek van beletéve a filmbe az nem mûködik
    – valahogy cdak sikerült úgy csavarni hogy itt is a végén kék/narancs-piros sugár legyen amit a gonosz egy gépbôl kiszív. ezt már nem hiszem el hogy nem direkt csinálják a nézôkkel.

  14. @Süci

    Tatum eredetiben sem francia akcentussal beszél, inkább olyan duck dynasty féle mocsári suttyónak nevezném.

  15. Az egyik ajánlóban maga Ryan Reynolds is mondta, hogy ne várjunk nagy sztorit, mert ők csak szórakoztatni akarnak.

  16. ez amúgy érdekes kijelentés, hiszen egy jó sztori miért ne szórakoztatna? mármint a kettő nem egymás ellen van. most tényleg csak a szövegére értve persze, de lehet ez már off irány nagyon.

  17. @Dr.Fünke
    Cajun akcentussal beszélt, rákeresve jó az összehasonlítás, a Duck Dynasty is louisianai.
    “Gambit is a Cajun from New Orleans; he is fiercely proud of his heritage and speaks both Cajun English and Louisiana French.”

  18. ***SPOILER***

    A Hondás jelenetnél amikor bevonulnak egy tűzoszlop közepén csak nekem ugrott be ghostrider vagy csak beképzelem?

    ***SPOILER***

  19. Ez volt az :

    “Many of you are very excited, but we should set the table correctly. This film is as paper thin as a sequel to Battlefield Earth. We’re mostly going to beat each other senseless, make enemies with Disney, tell a few dick jokes, make a few jokes at my expense, make a lot of jokes at Hugh’s expense, and completely sidestep Marvel’s mandated after-credits sequence, which (if you haven’t figured it out yet) is always just a commercial for another movie which will invariably end with a commercial for another movie.”

  20. nekem 46 evesen (marvel rajongokent) tul mocskosszaju volt, szekunder szegyenerzetem lett ennyi alpari, felesleges karo.kodast hallgatni.

    valaki jol leirta fentebb: jo film volt, de 1 oraval kesobb mar nem tunik annak.
    kotelezo megnezni a sok poen es cameo miatt, de igazabol tortenetileg se.mit nem ad hozza az MCUhoz, ennel tobbet ert (tortenetben) a Hangya3 is.

  21. SPOILER

    Nézte valaki eredeti nyelven? A blöki Livley valahogy benne van az eredeti nyelvben is vagy csak egy magyar poén? :) :)

  22. Ma néztem meg, számomra a trilógia leggyengebb része, de még így is nagyon szórakoztató. Jackman ahogy kigyurta magát 55 éves korára és nem folyamatosan edzett mert valamelyik előző filmjeben piszkafa karjai voltak, tehát nem egy Rock aki minden szerepre edz de mondjuk nem is egy kategória. Érzelmes is volt, minimális dráma a buszos résznél nagyon sokat nevettem az volt a legjobb része… Ajánlom másnak is…

  23. magasságos atyaúristen, mi ez? Rebel Moon mélységek, kicsit jobb színészekkel és jobb látvánnyal. mi ebben a vicces? hol vannak viccek ebben, valaki tudna mondani egyet? á nem kell ám. hagyjuk is. a sávszélért is kár, amit elpazaroltam rá.

  24. Végre újra egy értékelhető Marvel film.
    Szórakoztatni akartak, szerintem sikerült is.

    Spoiler,
    Mikor besétál Snipes, hát ott teljesen lehidaltam. :D

  25. Malachi

    Megnézted telefonról aztán osztod az észt. Nagyon gáz vagy! Ha nem jött át a filmből semmi poén, egy sem, akkor veled van a baj! Nem is kicsit. Nem a te műfajod, ne erőltesd!

  26. nem kell a szívedre venni. ez csak egy – majdnem azt írtam, hogy film, de hát az már nagy dicséret lenne ennek a nem tudom, minek.

    az első szerintem jó volt, mert újszerű volt akkor és nem ment el teljesen a totális idiotizmusba, mintha szólni akart volna valamiről.

    a második sajnos már egy nulla, csak a kínos érzésre emlékszem belőle.

    ez meg, hát filmnek nem nevezném a fél óra alapján amit láttam, meg aztán ahogy végigpörgettem (és még annyit sem érdemelt igazán), nem tudom. a tiktok nemzedék blockbustere. hű de benne van a Penge, meg egy csúnya kutya és sokat beszélnek csúnyán. ez nem film.

    sebaj amúgy, a készítők gennyesre keresik magukat, Reynolds legalább őszinte volt mikor már előre kiröhögte az egészet, csak Hugh Jackmant nem értem, de legalább te jól szórakoztál, meg még egy rakás ember, ami igazából nagyon jó. holnapra mindenki elfelejti, aztán jöhet a kövi.

    film. pff. hehe. itt tartunk.

  27. Ne nézze meg senki se, mert Te rupotlan láttál belőle mobilon fél órát, többit tekerted. Legalább ne reklámozd, hogy csöves Vagy! Az hogy Neked valami nem tetszik attekerve, nem biztos hogy valakinek moziba ne legyen szórakoztató, jah de!

  28. Cecil:
    én úgy néztem és Mary Poppins volt a kutya neve.

    szerintem egy kicsit eltúlozzátok személyeskedésekkel de whatever. nekem jó élmény volt a tavalyi MCU haldoklás után, tetszett, hogy nem vezetett fel semmit és csak hülyült végig. mindig ilyen deadpool filmek voltak, nem tudom mit vártatok.

  29. 30, mindenféle elmés válaszok jutottak eszembe, de nem érdemel annyit sem ez az egész, hogy foglalkozzak vele. szóval kisegít régi nagy haverom, Luke Skywalker: Amazing. Every word of what you just said was wrong.

  30. Kifejezetten szórakoztató film volt! Én személy szerint ezért járok moziba. Végig nevettünk. Látszik, hogy okosan végig gondolták a forgatókönyvet. Ez manapság már önmagában megér egy mozijegyet!

    Sajnálom, hogy sokan nem tudják elengedni az analitikus énjüket, amikor olyan filmet néznek ami fantáziavilágban játszódik.

    Ordít a filmről, hogy minden másodperce arról szól, hogy kicsit kiragadjon a szürke valóságból, sokan pedig foggal-körömmel küzdenek ez ellen…

  31. 438 milliós nyitóhétvége, aztabüdös…
    Disney csak 2 filmmel (Inside out 2 és ez) csinál 3-4 milliárdos nyarat, brutális.

  32. Egynek jó volt, de az első kettőhöz képest azért gyengébb eresztés !H.Jackman jó volt mostmár “igazi” rozsomákként is! Bladnek adhatták volna a rendes kardjàt!

  33. 36.
    én láttam a filmet, de lehet olyanok is vannak itt akik még nem, ezért ha valami spoilereset írsz illene kirakni a figyelmeztetést…

    ***Spoiler***

    Cavill rozsomákja király volt de azért én titkon végig vártam mikor jelenik meg Daniel Radcliffe rozsija sajnos csalódnom kellett.

    ***Spoiler***

  34. Amíg néztük volt benne pár jó pillanat, de amint kijöttünk, rögtön megegyeztünk az asszonykával hogy ez a “film” bizony alig érte meg a jegy árát. Nem voltak különösebb elvárásaim, de legalább valamiféle történetet összekalapálhattak volna. Ettől még – ha már Ryan Reynolds és Shawn Levy – egy Free Guy is jobb, (újra)nézhetőbb volt.
    A trágárságból is lehet, hogy a kevesebb több lett volna, bár ez részben talán a szinkron “hibája” – életszerűtlennek tűnt, mintha csak egy 12 éves felcsapta volna a “csúnya szavak szótárát” és túltolta a használatát. (Ez persze privát probléma, lehet eredetiben kellett volna nézni valahol – az angolra jobban rááll a fülem)

  35. Maximálisan meg voltunk elégedve a látottakkal. Nekünk azt hozta, amit vártunk, illetve az előzetesek sugalltak. Amint lehetőségünk lesz rá, újra fogjuk nézni. Ilyen idén még nem nagyon fordult elő :/

  36. Malachi
    szóval egy mini képernyőn láttad és végig se nézted rendesen és kérdezed hol a poén?

    Ez olyan mintha a magyar menzás kajákból annó én alig ettem és megkérdezném magyar ismerősöktől ez nevezitek ételnek?! A magyar konyha ételei nem finomak inkább a moslékotot ennék 45 m3-t mint hogy mégegyszer magyar kaját.

    Most néztem sugár 990 , 1 hely maradt amikor èn mentem .

    Nekem tetszett nem vagyok szakértő minden cameot utalást értettem, úgyhogy nem kell nagy marvel kockának lenni. Kár, hogy Lady Deadpool nem mutatták, jó lett volna látni Blake Lively-t.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.