Így jött össze az Avengers 5-6 alkotógárdája

Hétvégén sok MCU fant sokkoltak Feige-ék, amikor bejelentették, hogy a Russo tesók hivatalos is visszatérnek a következő Avengers filmekre, és hogy az MCU-ban Robert Downey Jr. fogja alakítja Doctor Doomot, aki ugye a Fantastic Four egyik nagy ellenfele, de biztos mást is csinált a képregényekben.

Egyrészt kiderült, hogy a régi, 2005-ös Fantastic Fournál már felmerült Downey castingja Doom szerepére.

Másrészt viszont a Variety belsős infók alapján lehozta, hogy mennyi be is fájt ez az egész hétvégi MCU-rekalibrálás:

  • a Russo tesók 80 milliót kapnak ha jól értem akkor a két Avengersért, szóval 20-20 jár nekik fejenként és filmenként.
  • Robert Downey Jr. ennél jóval többet. És kikötése volt a visszatéréséhez, hogy a Russo tesók rendezzék a filmeket.
  • 750 milliós és 1 milliárdos bevételi határnál is bónusz jár majd mindegyiküknek.
  • A filmek az előző RussoVengersekkel ellentétben Londonban forognak majd.
  • Tulajdonképpen igaznak bizonyult a pletyka, hogy a színész balhéi miatt Kang helyett idő előtt behozzák Doomot.

18 hozzászólás a “Így jött össze az Avengers 5-6 alkotógárdája” bejegyzéshez

  1. Nahát, van az a pénz! És én már azt hittem, csak a komplett karakter megformálásában rejlő kihívása miatt vállalta el Doom szerepét, ahogy hangsúlyozta, ahol véletlenül egyébként megint sokat rejtőzhet vasálarc mögé ő meg a dublőrje.
    És ez csak a kezdet, nemsokára a többi régi avengers színész is tutira lassan visszaszivárog a fejős tehénhez.

  2. “a Russo tesók 80 milliót kapnak ha jól értem akkor a két Avengersért, szóval 20-20 jár nekik fejenként és filmenként”

    én amúgy ezen a brutál összegen eléggé meglepődtem. Illetve egész mostanáig sosem gondolkoztam el azon hogy mennyit visz el a rendező a budgetből, de ennyire tuti nem gondoltam. (RDJ-nél emlékeztem hogy ő rögtön már a legelsőnél tuti üzletet kötött, részesedéssel, stb, és hát neki aztán van is mire visszamutogatni hogy nézzétek, ennyisok milliárdot termelt velem a franchise. Meg ha őmiatta kellett visszahozni a Russokat, akkor az is érthetőbb, nem tudom hogy nélküle is, főleg ennyiért, ez megérné-e. Mert hogy ők maguktól nem mentik meg a dolgot (mármint rontani sem rontanak persze), az tuti)

    Szóval ha ezek s olyan 300+ milliós költségvetésű filmek egyenként, de akkor csak a rendezőre elmegy ebből 40… Aztán mivel ezek ilyen gyülekezős filmek, itt azért nem csak RDJ-nek lesz nagy csekk, hanem (ha nem is annyira) de még sokan másoknak. És akkor még nem forgattak egy percet sem, és majd még utána jön csak a sok utómunka…

  3. Russo-éknak a 80 millió (20/fő/film) a legnagyobb marhaság, amit idén a filmes világban hallottam. Középszerű, vagy inkább az alatti, stílus és bárminemű egyediséget képtelen felmutatni rendezők archatípusa ez a két ember. Azt hittem az eszetlen fizetések kora lejárt, de itt a legnagyobb pénzégetésnek lehetünk tanúi, az biztos. Az, hogy Downey Jr. őket akarta, nem ok az ilyen fajta költekezésre. Abban is biztos vagyok, ha azt mondják neki, hogy minden teljesülhet, csak ők nem, hanem mondjuk jöhet John Favrau, szerintem simán benne lett volna úgy is Jr.

    Két ilyen középszerű embernek hogy fizethet ennyit a Disney, fel nem foghatom.

    Az, hogy mondjuk egy Peter Jackson vagy James Cameron kap ekkora összeget egy-egy film után megértem. Mert ők más ligában játszanak, és írják és producerelik is a filmjeiket. Így oké. De itt a Russo tesókról beszélünk, akik A szürke ember és hasonló dolgokat tudnak a világ összes pénzéből.

    Na mindegy, nem az én pénzem, de nagyon nagy marhaság volt ez így.

  4. Egyetértek azokkal a véleményekkel, hogy Doom ennél sokkal összetettebb és komolyabb szerep. Downey pedig minden csak nem kiváló színész, vannak határai, az átlagosnál egy kicsivel jobb, de ennyi. Oppenheimernél is ő volt a leggyengébb láncszem, Vasemberként meg önmagát alakította, ahogy a Trópusi vihar esetében is. Csakhogy Doom nem ez.

    Egy Mark Strong, vagy egy Cillian Murphy sokkla jobb választás lett volna a szerepre. Csakhát a marketing és a biztonságijáték. Kimondottan kétségbe lehetnek esve, ha mindezt megadták nekik. Miközben pár hónappal ezeleőtt Iger még spórolásról beszélt.

  5. Remélem képesek lesznek visszahozni valamit a régi Marveles érzésből. Az elmúlt filmek olyan semmilyenek voltak. Megnéztem őket de hazudnék, hogy visszatudnám mondani miről szól például a Namoros Fekete Párducos vagy a Thor. Egyedül az Őrület multiverzuma volt érdekes és a Galaxis őrzői se volt volt rossz de nagyon melankolikusra sikerült.
    A legszomorúbb az, hogy az animációk voltak (a két feka Pókember és a Disney+ What If sorozat.) a legértékelhetőbb része a Marvelnek az utóbbi időkben (mellesleg a DC is ezen a területen jeleskedik inkább talán az élős filmeket nem kellene erőltetni).

  6. Deadpool 3 kitermeli most nekik a fizut, és inkább legyen RDJ féle Doom mint az a retek Kang amit akartak korábban. Lényeg ha már ekkora a hype hozzanak is egy Infinity War/Endgame szintet a két kövi Avengers-el, vagy ássák el az egészet.

  7. Megy a picsogás, de borítékolható, hogy jó filmeket csinálnak majd. Az MCU legjobbjait ők rendezték. És kit érdekel mennyit kapnak? A ti pénzetek??

  8. Egyébként ez a zseton RDJ-nak csak erre az 1 filmre szólhat? Ha ő lesz a fő-főgenya, akkor nem kell felépíteni a karakterét, kisebb-nagyobb játékidőkkel egyik másik Avengers5 előtti filmekben? És le is győzik majd a Doomsday-ben, vagy akkor lép csak színre, és a Secret Wars-ba győzik le? De akkor az megint azt jelenti, hogy többfilmes szerep.
    Ez így egynek okés sztem, de ha nagyon rászoknak arra, hogy recastingolnak színészeket újabb és újabb karakterekre, az a másodiknál már elég sokat vesztene a bájából.:-)

  9. “de borítékolható, hogy jó filmeket csinálnak majd”
    Ö, miért is? Mert volt két jó filmjük, amik elég hosszú alapokra épültek? Azóta meg két rossz.

  10. Nem akarok okoskodni, de szerintem a Doomsday film az Infinity War receptet fogja követni, és Doom lesz a főszereplő.
    Thanos is az Infinity Warig csak ült a trónján és nézett, és az Infinity Warben lett kifejtve a karaktere.
    Szerintem ez a gázsi nem akkora talány, RDJ az infinity War-ért 75 milliót kapott.
    És ha a soron következő Avengers filmek nem is fognak 2 milliárdot hozni, szerintem a 1,5 milliárdos bevétel meg lehet nekik, főleg ha belerakják Ryan Reynoldsot, Hugh Jackmant illetve a Secret War-ba én várnám Tobey Maguiret is.
    A Russok meg szerintem tudnak újra kiválót alkotni, és ehhez segítségükre lesz Stephen Mcfeely is akivel az eddigi filmeken is együtt dolgoztak.
    Szóval lehet még ebből jót kihozni.

  11. Hugh Jackman újra? Nem követem annyira naprakészen a híreket, de nem az volt hogy már egyébként is elege van abból mennyire ki kell facsarnia a testét a Wolverinné gyúráshoz, és most még egyszer ugyan belement ebbe a folyamatba, na de aztán már nem csak hogy újra kellene, hanem most is már 55 éves. Gondolom eljön az idő amikor végképp nehéz lesz rábeszélni (és lassan tényleg nem csak pszichésen kell rávennie magát egy újabb felkészülési folyamatra hanem konrkétan a hátralévő éveiből minuszban mérhető lesz a rombolás)

  12. Miért 2 filmjük volt Russo-éknak a Mavelnél?
    Az utolsó 2 Avengers előtt ők csinálták a Winter Soldier-t és a Civil War-t is. ;-)

  13. bár: Feige nyilatkozta, hogy nem castingoljak . még újra Rozsomak. Jelenleg még Jackmannel terveznek. A színész pedig már pedzegette, hogy benne lenne egy Avengers moziba.

    debail: és azoknál is erős alapokra építkeztek. Itt meg minden van csak az nem.

  14. Hát na igen, erős alapok. Na és a Bosszúállók csapata kikből állna? Sólyom kapitány, Thor, Pókember, Fantastic4, Dr Strange, Logan, Deadpool, (talán az új Penge, ha elkészül), Hangya, (darázs nem hiszem, mert a szinésznő visszavonult), meg talán az új galaxis őrzői csapat.

  15. Fogjuk még Scarlett Johansson-t is látni Marvel film(ek)ben, erre most már mérget veszek! :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.