Uglies-előzetes: Joey King a 16 éves?!

Újabb disztópikus YA regényfeldolgozás, hiszen éledezik ismét a zsáner, ezúttal az egészséges önképről szólhat, hiszen ebben a világban 16 évesen minden tini azt várja, hogy végre megkapja a szépítő plasztikai műtétjét, és végre kimehessen a való világba. De páran, a Csúfok (magyar cím), máshogy gondolják…

Vagyis a hivatalos leírás: A kikényszerített szépségideálok disztópikus világában egy kötelező plasztikai sebészetre váró lány eltűnt barátja keresésére indul.

Arra gondoltam, hogy miképp tudnék utálni egy előzetest ami Animal Collective dallal indít, de aztán végignéztem a videó.

human
írta
2024. 08. 09. 02:56
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Uglies-előzetes: Joey King a 16 éves?!” bejegyzéshez

  1. Mondjunk nemet a kötelező szépségidelálokra de azért szana-szét van filterezve a főszereplő csaj, aki amúgy átlagos kinézetű a társai meg kb. mint a modellek. Ha bátrak lettek volna tényleg ugly embereket raknak a filmbe, persze azt ki nézi meg? A legtöbb ember szép embereket akar a filmekben látni. Szóval egy látszólag bátor témájú de valójában a ideáknak ugyanúgy megfelelni próbáló, felszínes film lesz.

  2. A “csúfok” sokkal jobban néznek ki mint én anno tini koromban. Lehet, hogy nekem találnom kellett volna egy még titkosabb csapatot az erdőben a magamfajtáknak. :))

  3. Figyelembe véve, hogy milyen gyakoriak a plasztikai beavatkozások az USA-ban már a tinik között is ez már minden csak nem disztópia.

  4. még mindig narratíva valahol az, hogy színészek el tudnak játszani náluk idősebb és fiatalabb szerepeket?:O 1, 2, 5, 10, 20 vagy 40 évvel? váo. (real talk: aki jár középiskolába, az ott is lát 25 éveseket, aki jár egyetemre, ott is lát 15 éveseket. kinézetre.)

    legközelebb az jön, hogy “Hugh Laurie, az amerikai?”

  5. winne: ha egyre felnőttebb szerepeket játszik máshol akkor igen.

    vicces, hogy ezzel jössz, mert tényleg az a gond, hogy pont Joey King a főszereplő, míg amiről mindjárt kritikát írok abban 3 nekem ismeretlen arc kinézett 20 fölöttinek 15 évest játszva, de absz nem zavart, mert nem láttam őket eddig.

    (plusz szerintem itt még a témával is érdekes kérdés lehet, hiszen talán Joey King maga is hozzájárul a túlzó ideáknak a fiatalok számára)

  6. Crash: szerintem pont erről szól, hogy fogadják el magukat ahelyett hogy valami más kinézetre vágynak, és emiatt depisek/tényleg plasztikáznak, vagy hasonló.

  7. Most akkor azt akarják mondani, hogy Joey King csúnyának számít? Hol? Melyik elborult alternatív univerzumban?

  8. Ennyit én is levágtam human. Ez pont olyan mint a régi tini vígjátékokban ahol a bálra jön össze az a két nem jól kinéző karakter mert rájönnek, hogy Ők végig ott voltak egymás mellett amíg a jól kinéző párjuk le nem pattintotta őket.

    Viszont így ez akkor egy tündérmese és a valóság a disztópia. Mert ott homlokegyenest ellenkező dolgokra biztatnak és vesznek rá minél több fiatalt.

  9. SPOILER a “csak szépségről szól” kritikusoknak
    nem csak a szépségről szól (legalábbis a könyv)

  10. Erre a lányra sokmindent lehet mondani de azt nem, hogy csúnya. Nekem a csaj nem jár egyedül c film jutott eszembe. Ott legalább elcsúnyították az amúgy szép színésznőt a film első felére a sminkesek, hogy nagyobb legyen a kontraszt…
    Na mindegy nem én vagyok a célközönség, remélem a csúnya tiniknek segít majd az önértékelési gondjaikban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.