Tisztázták Doctor Doomot

Maga Robert Downey Jr. mondta azt egy interjúban, hogy nemrég bejelentett Doctor Doom nem egy Tony Stark variáns lesz valami multiverzumból.

Vagyis pontosan azt említette, hogy “Let’s get Victor Von Doom right”, viszont ez alapján rendesen nyúlnak az ikonikus Marvel-gonoszhoz.

16 hozzászólás a “Tisztázták Doctor Doomot” bejegyzéshez

  1. Jelenleg ugyan nincs a legfontosabb promlemaim toplistajan az elso egycsilliardban sem, de kicsit belegondolva ez majd ott dol el hogy amikor meglesz az elso kozos jelenete egy regi karakterel akkor az mit fog szolni hozza. Ha semmit, akkor jelenti azt nekunk mozinezoknek hogy egyszeruen csak ugyanaz a szinesz jatszik el egy masik szerepet (azaz kb a forditottja mint amikor a Vasember 2-tol recastingoltak Rodyt vagy Edward Norton helyett aztan Mark Ruffalo)
    (mondjuk nem mintha valami baromi alaposan ki lenne dolgozva az mcu-s multiverzum koncepcio, kb barmi beleferhet)

    Amugy amikor mashol olvastam csak pusztan magat a hirt, en azt hittem itt csak arra gondoltak hogy mivel az f4 filmek doom-ostul korabban rosszul sikerult es buktak hogy most majd mi megcsinaljuk jol, de nem gondoltam melyebben bele.

  2. Ebben az esetben viszont – de gondolom már sokan feltették ezt a kérdést – megéri neki kifizetni több film alatt százmillió dollárokat (bónuszokkal együtt), csak a hangjáért? Mert gondolom már az első filmben rá fog égni az arcára a maszk, onnan kezdve meg legfeljebb flashbackekben láthatjuk majd.

    Arra tudok gondolni, hogy a közönség nagy része nem foglalkozik hírekkel, csak annyival, hogy RDJ visszatért, na akkor beülök Vasemberezni és amikor helyben jönnek rá, hogy itt másról van szó, akkor a csodálatosan (?) jó és ismét friss (?) MCU újra beszippantja őket pár filmre.

  3. Remek. mondjuk ebben az a legszebb, hogy hosszútávon úgy is más fogja alakítani a karaktert.

  4. Minden jelenetben az lesz, hogy Doom maszkban jelenik meg. Majd 1-2 perc után leveszi a maszkot, mert RDJ pofáját látni kell. Másrészről szerintem akkor is csak egy RDJ féle Tony Stark Doomot kapunk…

  5. Amikor a bejelentéskor egy az egyben ugyanazon “Tony Stark-os” mozdulatokkal mutatta meg magát, akkor abban a pillanatban én ezt az egészet elengedtem, mert csak egy marketing baromság ez az egész új szerepben való megjelenés, nem hiszem, hogy elég jó színész ehhez, hogy egy ikonikus hős karakter után egy ikonikus gonosztevőt játszon el ugyanabban az “univerzumban”.
    Akárhány interjút néztem vele egyébként, mindegyiken olyan mint egy éppen elvonó után/közben lévő alkoholista/drogos. Egyszerűen nem tudom nem észre venni rajta, ahogy mozog meg amilyen fejeket vág meg kényszermozgásai vannak. Például ez egy Tony Stark karakterhez még illett is valamennyire ugyebár, de azért egy Doomhoz már necces lesz. Nem tudom, alapjaiban nem akarom bántani, mert ez az egész fel lett ajánlva neki és nem ő lobbizott a szerepért, az ő helyében meg én is igent mondtam volna jópár tízmillió extra dollárra (80-100?)
    Csupán annyi erről az egészről a véleményem, hogy ha “rendesen nyúlnának az ikonikus Marvel gonoszhoz”, akkor eleve egy teljesen más ismert és elismert Marvel-szűz színészt kértek volna fel rá szerintem.

  6. @Zolsan

    Az Oppenheimer-ben nyújtott alakításából is látszik, hogy ha kell akkor elhagyja a gesztikulációt amiről beszélsz.

  7. “nem hiszem, hogy elég jó színész ehhez, hogy egy ikonikus hős karakter után egy ikonikus gonosztevőt játszon el ugyanabban az “univerzumban”.” – Zolsan

    Bár RDJ tényleg szinte saját magát alakította Tony Starkként, azért elég sokmindent el tud játszani kifejezetten magas szinten: Tropic Thunder, Zodiákus, Kiss Kiss Bang Bang, The Judge, Chaplin (Oscar-jelölés), Oppenheimer (Oscar-díj, persze fel lehetne fogni életmű-díjnak is). Szerintem megbírkózik vele. :)

  8. Zolsan: bár van az a “ezt hogy képzeled felém” fejtartása, ami adott sok szerepében, de az Oppenheimerben nagyon nem Tony Starkos volt

  9. Nekem az merült fel,hogy ha a Fantasztikus Négyes korabban(1960)körül és másik Földön játszódik,akkor oda illik rgy Downey féle Dr.Doom

  10. Nekem az merült fel,hogy ha a Fantasztikus Négyes korabban(1960)körül és másik Földön játszódik,akkor oda illik egy Downey féle Doom.

  11. RDJ iszonyúan jó drámai színész, csak ezt nagyon ritkán van alkalma bizonyítani, és az MCU a legkevésbé alkalmas erre. Szerintem. :)

  12. “nagyon ritkán van alkalma bizonyítani” aka nem vállalok olyan szerepeket. Mert hogy ez rajta is múlik. Gyanítom a 100millás Doom Stark mellett volt másmilyen szerep is az asztalán. De ki hibáztatná. 100 milláért elmenni bohóckodni bőven megéri…

  13. “nemrég bejelentett Doctor Doom nem egy Tony Stark variáns lesz valami multiverzumból.”

    wow, volt aki nem így gondolta?

  14. Zoltán

    “Akárhány interjút néztem vele egyébként, mindegyiken olyan mint egy éppen elvonó után/közben lévő alkoholista/drogos”

    Valószínűleg azért, mert az is volt.

  15. Nekem ez egy kicsit csalódást keltő.

    Multiverzum? Adott.
    Alternatív Tony? Adott.
    Alternatív Tony alternatív, mégis ismerős mélységekkel, amivel rögtön lehet karaktert rajzolni, ami jól jönne most, hogy hátulról húztuk elő Kang helyett? Adott.

    Ott a fegyver a kezükben, hogy tényleg értelmesen belefűzzenek egy ugyanaz, mégis más karaktert, és mégsem használják ezt a fegyvert.

    Itt Tony Starknak kellene Dr Doomnak lenni, de talán nem lesz baj, ha ezt az utat követik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.