A Speak No Evil remake mindenféle anyagban

Vannak itt poszterek és trailerek is, hiszen James McAvoy is szerepel a szigetországba helyezett remake-ben, méghozzá Mackenzie Davis mellett. A történet szerint nyaraláson találkozik két házaspár, összebarátkoznak, később az egyik meglátogatja a másikat, de a hétvége eldurvul…

Azért halogattam ezt a posztot, mert már az első teasernél azt hallottam, hogy lelövik az eredeti fordulatát, és azt mindenképp meg akartam nézni szinte semmit sem tudva. Ütött is. Ellenben utána ezek a trailerek számomra megdöbbentőek, hiszen látszólag pont azt dobja ki az eredeti koncepcióból, ami miatt más volt, mint egy tipikus horrorfilm, így pont azt, egy tucathorrort kaphatunk. Mondom, a trailerek alapján. Annyira “amerikázottnak” tűnik az egész.

A rendező James Watkins (The Woman in Black, Bastille Day, Eden Lake), így talán valamennyire várható ez az újrázás? Mondjuk a trailerek alapján nem annyira. A poszterek alatt az előzetesek.

13 hozzászólás a “A Speak No Evil remake mindenféle anyagban” bejegyzéshez

  1. Spoileres

    Az Eden Lake miatt reménykedtem hogy megtartják az eredeti stílusát, befejezését, de az utolsó videó ellövi, hogy egyáltalán nem. A “why are you doing this” – re gondolok…

  2. #2 En5Qm (SPOILERES)

    A legeslegvége biztosan marad – hiszen ez a mű attól az, ami – de a tréler alapján az utolsó harmad kicsit mozgalmasabbnak tűnik.

    (az eredetiben nem voltak ilyen képsorok, hogy “harcolnak” a házban egymással a szülők, érzésre itt egy darabig vissza fognak vágni, hogy ne tűnjenek teljesen tehetetlenek, aztán jön persze az elkerülhetetlen vége)

  3. SPOILER

    Csigusz: de ha bármit tesznek, az már szembemegy az eredetivel, még ha ugyanaz is lesz a legvége.

  4. SPOILER

    #4 human

    láthatod, hogy az eredeti végének is minimum megosztott a megítélése, egy amcsi közönség – szerintem – teljesen alkalmatlan annak a befogadására. Ahogy te is írtad “amerikázott” lesz ez alapján.
    (De a végét meg valamilyen szinten tartani kell, ha EZT a filmet akarod remake-elni, különben tényleg csak randomhorror lesz)

  5. SPOILER
    Már eleve szembementek az eredetivel azzal, hogy 2 éven belül már a remake-jét nézzük.
    Szánalmas, az amerikai ötlettelenség élő példája.
    “Blumhouse production”, szóval arra is felkészülhetünk, hogy franchise-t csinálnak belőle, ahogy a legtöbb horrorukkal tették.
    Hogy hogyan ebből? Simán, mondjuk más neveltetésű, máshogy szocializálódott, nemzetiségű, vérmésékletű, leszbikus/meleg párok örökbefogadott gyerekkel, stb. párokkal… Minőség? Kit érdekel csak beleteszünl egy-egy ismertebb arcot…
    Ne legyen igazam…

  6. 3: SPOILERES MÉG MINDIG

    Talán legalább a zárás marad, de ha elécsesznek egy “third act final action scene” valamit, olyan amcsi módra, akkor a hangulat és mondanivaló is ugrott egy lépésből.

    Ha megnézed, látszik, hogy az idézett jelenetben McAvoy arca még ép és rajta van a vörös inge, a többi trailerben meg látszik hogy szétvert, eltorzult fejjel, trikóban rohangál a szülők után. Magyarul a kivégzés helyett/elé kapunk egy csatajelenetet is, aminek max. a vége az, hogy lepuffantják a főszereplőket. Na bumm.

    Plusz a néma kissrác még ott is életben van ahol már rég nem kéne neki…

  7. SPOILERES:

    En5Qm: mint ahogy azért nem mennek el rögtön egyszer, mert ki van lyukasztva a kerék, pedig az eredetiben tök érdekes, hogy el tudnának menni minden korai alkalommal.

  8. Spoiler:
    Igen az eredetiben az nekem fura volt, hogy simán elléphettek volna, el is indultak…csak a gyerek nyaggatása miatt a plüss maciért(?) fordultak vissza, amiről azt hitték ott maradt a házban. Viszont kiderült, hogy a kocsiban volt végig.

    Vagyis ha korábban megtalálják, akkor simán túlélik..hacsak a kocsi nem rohad le útközben.

    Itt meg ezek szerint erővel ott marasztalják őket…

    James McAvoy mióta az új Gerard Butler ? :) legalábbis kinézetre, talán még a szájtartásán kell kcisit dolgoznia

    @Zolsan
    “Már eleve szembementek az eredetivel azzal, hogy 2 éven belül már a remake-jét nézzük.”

    Ez egy téves feltételezés, az utána történő fröcsögéssel együtt
    Ha egy film befutott/ismert/sikeres, de nem amerikai akkor ez történik…

    2 példa
    Engedj be!
    Lat den rätte komma in/Let the Right One in 2008
    Let Me In 2010

    A kör
    Ringu 1998
    The Ring 2002

  9. szerintem dánul és hollandul:) amit egymás között beszélgetnek
    csak muszáj vhogy megértetniük magukat a másik párossal is

  10. Danzig
    Pontosan azért írtam amit írtam, mert az “eredeti” is angolul van. Olyan filmeket említettél, ahol az amerikai/egyéb angol anyanyelvű lusta olvasni akár egyetlen filmet is angol felirattal, legyen az akármilyen jó.
    De itt fogalmam sincs mi indokolta ezt a remake-et, pláne ilyen gyorsan. Ez nem fröcsögés, nem tudom hány nyelven néztem filmeket életemben feliratokkal, és akárhány remake-be belenéztem utána egy sem ért nyomába sem az eredetinek. Legjobb példa erre “The secret in their eyes” argentín Oscar-díjas film. Atyaisten hogy szerettem, a végén lévő katarzis meg úgy az egész baromi jó volt, eredeti nyelven magyar felirattal. Erre 6 évvel később csináltak egy Oscar-díjas történetből egy hulladék szemetet, csak azért mert az amcsik ilyen igénytelen lusták, hogy nem voltak hajlandóak megnézni az eredetit. Ez sem fröcsögés, hanem tény. Itt mentségük nagyon sincs egy angol trailerrel és angol nyelvű filmmel max pár felirattal…

  11. totál fölösleges ennyire túlgondolni az egészet, úgy hogy még csak előzetesek jöttek ki..

    nem tudom, flatlinershez is fölös volt hozzányúlni ennyi erővel, hiába nem 1-2 év telt el a kettő közt, vagy a nightmare on elm street, a köd, női ghostbusters.. de nekem pl egy point break remake SOKKAL jobban fájt, a mai napig nem voltam hajlandó megnézni.. angolokat idézve:

    Point Break is perfection. You don’t remake perfection.

    The secret in their eyes -t a magam részéről ellenpéldának mondanám, mármint abból a szempontból, hogy ha nem készül remake, velem sosem jött volna szembe a sztori (volt már ebből vitám valahol, hogy mekkora nyomorult vagyok, hogy nekem jobban bejött a remake.. hát ez van:D könyv/film tipikus esete, ha valamit előbb olvasol, aztán látod filmen, sokkal nagyobb esély van rá, hogy lefikázod a műből készült filmet..

    Speak no evil is valszeg azért készül(het)ett el McAvoy-jal, hogy több emberhez eljuttassák a sztorit. Nem tudom, mi a cél, nevelő jelleg? Felhívás az óvatosságra, foggggalmam sincs:D majd lehet megnézek pár interjút és rájövök

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.