Salem’s Lot-előzetes

Csak Max premier lesz ez a Stephen King adaptáció, amiben egy könyvet író visszatér a gyerekkora városába.. és rájön, hogy mindent megfertőztek a vámpírok.

Let me in!

human
írta
2024. 09. 13. 03:32
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Salem’s Lot-előzetes” bejegyzéshez

  1. Nem tűnik ez olyan rossznak, remélem nem pakolják tele jumpscare-ekkel.

    Amúgy nemrég néztem újra a régi tévés verziót, mert itt ajánlották, hogy az milyen jó. Van egy fajta régies bája az nem vitás, de ugyanakkor a rémisztgetős jelenetek valami olyan szinten gagyik, hogy többször visítva nevettem. És erre nem magyarázat a kora, a 70-es években is készültek nagyszerű filmek.

  2. A könyvet nemrég olvastam, remek kis vámpíros sztori. A két tévéfilm közül mondjuk nekem a Rob Lowe-s verzió jobban tetszett a tipikus 2000-es évek hangulata miatt és ez az új verzió is jónak tűnik, így az előzetese alapján.

    Egyedül azt sajnálom, hogy valószínűleg eléggé meg lesz kurtítva a sztori, ha “csak” 113 perces lesz a játékidő az 500 oldalas sztori ellenére, de majd meglátjuk.

  3. Baromira vártam, de amilyen hányatott sorsú volt a film elkészülése, nincsen jó előérzetem a trailer alapján, nem beszélve a játékidőről, alig 2 órába zsúfolnak bele egy olyan sztorit, amire az 1979-es tv-s verzió 183 perce sem volt elég. Sajnos ott is kimaradtak kemény jelenetek amik az 500 oldalas iszonyat jó Stephen King könyvben benne voltak.

    Persze örülök, hogy vizuálisan odafog b*szni a régihez képest, de hogy nem lesz egy Dune szinvonalú remake az biztos.

  4. Nem tudom, de ilyen 30 Days of night szerű túlélőhorror jelenetekre a háztetőket ellepő vámpírhordákkal a regényből nem emlékszem, bár nem mostanában olvastam. Sokkal inkább volt az egy csendes Drakula újragondolás, a vámpírok fű alatt tündedeztek fel és vadászgattak, a főhősöknek pedig eleinte nem hitt senki, ezért rá is faragtak. A regényben csak utalás volt a legvégén a filmben látható allapotokra, amikre az életben maradt szereplőknek volt is egy megoldása, de a sztori alapvetően nem erről szólt.
    Bár nem ördögtől való az alapanyagtól való elszakadás és némi átértelmezés, de nekem sokkal jobban bejött a regény és a régi filmek lopakodó rémség hangulata, mint ez a horror-akció orgia. Azért drukkolok neki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.