Mickey 17-előzetes: tizenhétszer meghalni

Mickey kicsit együgyű léleknek tűnik, feliratkozik a megsemmisíthető emberek listájára, így a legdurvább feladatokat bízzák rá, azokat ahova “értékes embert” nem lehet küldeni, például valami hóbolygó kolonizálása, vagy az űrben szerelés, és még mutat pár halált a baromi hangulatos előzetes.

Bong Joon-ho (The Host, Parasite, Snowpiercer) új filmje, szóval nyilván lesz benne társadalmi kérdés, ellenben jól becsomagoltnak tűnik, és a trailer is rendben van, szóval nem értem miért száműzték januárra a premiert. Pedig még sztár is van benne Robert Pattinson személyében.

human
írta
2024. 09. 18. 13:02
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “Mickey 17-előzetes: tizenhétszer meghalni” bejegyzéshez

  1. Amúgy a hivatalos indok az volt a januárra, hogy akkor lesz a holdújév Dél-Koreában, kvázi nagyobb tömeget remélnek a rendező miatt a moziban. Nem hivatalosan tartok tőle, hogy túl jó lett, és a Warner döntéshozóinak kissé nehéz elhelyezni a jelenlegi főleg IP palettáján (bár tény, hogy a legtöbb szerzői filmesnek ők dobják most a legtöbbször a nagy lóvékat projektekre).

  2. Nagyon várós. Jó rendező, jó cast, eredeti forgatókönyv, sci-fi és még a trailer sem ijesztett el:) Drukkolok neki, hogy jó legyen:)

  3. nem csak Koreaban lesz de egész Dél Kelet Ázsiában és vagy 7 napos szünet akkor nagyobb tömegek moziznak mi Vietnámiak is faljuk a korai tartalmakat 😄

  4. Rákerestem a The Host-ra itt a honlapon, mert nem volt ismerős. Kicsit értetlenkedve néztem a találatot. :D Aztán a Google segített.

  5. Hát, hát..
    Elvileg valami regény alapul, de eddig zavaros, hogy ha ennyire expendable, akkor miért lenne gond egy túlélő verzió..
    Gondolom humorosabb moon.

  6. A rendező 2003-as filmjét láttam nemrég, hát nem semmi: Memories of a Murderer – A halál jele .
    Zseniálisan vegyíti a humort, a drámát, a feszültséget.Nem is tudom mikor láttam ennyire egyedi hangulatú filmet utoljára.

  7. “de eddig zavaros, hogy ha ennyire expendable, akkor miért lenne gond egy túlélő verzió..”

    gondolom a filmből majd kiderül sztorilag, de az első tippem a rendezőt ismerve, hogy minden munkás expendable, de ha összefognak mert rájönnek, hogy hasonlítanak a céljaikban, khm, szakszervezet, azt el kell taposni? majd valami könyvet ismerő mindjárt kioktat.

  8. Ez baromi jónak tűnik. Így elsőre látvány, hangulat, szereplőgárda nagyon rendben van, meg hogy nem valami X-edik folytatása valaminek.

  9. “de eddig zavaros, hogy ha ennyire expendable, akkor miért lenne gond egy túlélő verzió..”

    Egyrészt, mert a duplikálás tilos, másrészt mert a kolónia készletei éppen kifogyóban, a túlélésért küzdenek, és +1 éhes száj.

  10. human:
    A könyvben minden legénységben egy feláldozható van, és egy időben csak egy lehet életben, mert szűkösek az erőforrások, drága legyártani, drága etetni.

  11. ez oké történetileg, azért a jelentésre mentem rá, a minden munkást úgy értettem, hogy a “valóságban” minden minimálbéres kihazsnálható senki a gazdagoknak.

  12. Állítólag annyira rosszak voltak a tesztvetítések, hogy ezért került januárra. Azok az amerikai kritikusok, akik látták, teljesen kiakadtak. Pattinson hangját Csőrikébe oltott Joe Pescinek nevezték (gondolom, azóta már újraszinkonizálták, mert itt nem tűnt fel…)

  13. Dehogynem tűnt fel, már most tele a közösségi média vele, hogy “új weird Pattinson hang, yee”, mondjuk a saját buborékomban pont lelkesek iránta (nagyon helyesen), nem panaszkodnak.

  14. Olvastam a könyvet, de a trailer alapján szerintem a film jobb lesz, mint a könyv. Pedig ritkán van így :D

  15. human & linzR: de pont ez zavaros, ha ennyire nagy baj és szűkösek az erőforrások, hogy egyszerre kettő van, akkor azonnal küldeni az egyiket valami biztos halálos kimenetelű feladatot elvégezni, mint a többit eddig, nem pedig életben tartani továbbra is amíg végigmegy a tárgyalás..

    Na mindegy, majd biztos megmagyarázzák miért van így..

  16. “Azok az amerikai kritikusok, akik látták, teljesen kiakadtak.”

    Nem látták még kritikusok, a negatív vélemény(ek) a tesztvetítések miatt van(nak).

    És igen, állítólag azért január a bemutatódátum, mert a Warner nem tudja, hogy adja el a filmet és ezért csúsztatta elég sokat. Úgyhogy valszeg ez a vígjátékos előzetes nem biztos, hogy a kész filmet tükrözi.

    Persze ettől még a film maga lehet jó, csak ha kevésbé közönségbarátabb és mellé még 150 milliós a költségvetés, akkor kicsit necces, hogy fog visszajönni az ára.

  17. Nagyon jól néz ki, Pattinson hangján nem tudom miért rugóznak, nekem egyáltalán nem tűnt fel semmi.
    A színészi eszköztár része a beszédtechnika, komolytalan ez a mesterkélt ámuldozás. Na lapozok is.

  18. csodálkoznék, ha túlszárnyalná a moont.
    Valahogy nekem ide fura a zeneválasztás..hiaba vették poénosra a figurát, nem illik hozzá

  19. eskü nem hiszem, hogy az az ellenfele, sokkal inkább a Snowpiercer. Itt nagyszabású akció is lesz, sok helyszín látszik, nem pedig sci-fi dráma. Tényleg a klónozáson kívül nem sok hasonlóságot látok, de ennyi erővel akár az Islandhoz is lehetne hasonlítgatni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.