Kiszagolta a nép a Joker 2 minőségét?

A kibeszélő is főleg negatív kommentekkel pörgött itt a blogon, de odakinn meg a pénztáraknál nem volt csilingelés. Sőt, a filmről kijövőket kérdező Cinemascore-nál rosszabb értékelést kapott a Joker Folie a Deux, mint a Morbius és a Madame Web. Na erre aztán lehet nem sokan számítottak, már persze a középső ujjas rendezőn kívül?

Számilag miről beszélünk? Joker: Folie à Deux és a 37.7 millió dollár. Ennyit keresett az első hétvégén. A Joker előző része 96.2-vel nyitott odakinn, és 335.4-et hozott Amerikában, a világon pedig 1 milliárd felett zárt. Itt mi lehet a plafon, 300 millió? Közben a budget 190-200 körülre van tippelve, szóval hatalmas bukta. Amúgy bírom, hogy “év közben még jó volt a tracking”, közben itt minden posztnál azt láttam, hogy míg az első rész az utóbbi 5 év egyik legkommenteltebb filmje volt, addig a folytatás körül elég nagy csend volt. Itt már ki lehetett szagolni, hogy a nézők nem annyira haraptak.

A Wild Robot sajnos itthon még pár hétre van, de odakinn a 2. hetére csak 47%-ot esett, még mindig 18.9 milliót hozva. A Transformers One pedig már csak 5 millió körül van, hatalmas bukta ez is.

Érdekesség, hogy a Substance vesztett egy csomó vásznat, meg kis termekbe tették, és mégis jól tartja magát, csak 34%-ot esett. Azért is emelem ki, mert itthon most jön. Persze bazi keveset keresett, de olyan kultfilm hangulat van körülötte. Vagy legalábbis 2024 egyik maradandóbb kisfilmje lesz Demi Moore-ral.

14 hozzászólás a “Kiszagolta a nép a Joker 2 minőségét?” bejegyzéshez

  1. Nekem tetszett az első Joker. Bár érdekes, mert ha belegondolok, sose néztem újra.
    Ez a második rész is érdekel. De a bejelentése óta úgy voltam vele, hogy majd megnézem egyszer. Otthon, nyugalomban. Én kétlem egyébként, hogy akkora minőségbeli romlás lenne mint amit a bevételek mutatnak, a két rész között. Csak az embereket nem érdekelte inkább. Így látatlanban túlzásnak gondolom a két Marveles filmhez való hasonlítgatást (bár egyiket sem láttam.) Még annyi, hogy nekem Lady Gaga nem húzónév. Na meg ez a musical-es beütés se kedvencem. Persze egy The Greatest Showman jöhet bármikor, csak Joker filmnek nehéz elképzelni.

  2. Az első részt valamiért felkapta a nép és 1 milliárd fölé vitték, érthetetlen. Nekem elég volt 1x végig szenvedni, dögunalom. A második részt nem fogom megnézni, de így is azt mondom, megérdemli a buktát. Az első résznek is bukni kellett volna, de azt még a név eladta, gondolom. 2x meg nem lehet bepalizni az embereket.

  3. Az elsőt szerettem, bár én se néztem újra, mert nehéz film.
    A második problémája látatlanban az lehet, hogy a képregény(flim)rajongók, és zenés filmek, musical-ek kedvelői táborainak kicsi a közös metszete. Az elsőt eladta az ujszerű megközelítés de az új irány annyira távolodik az alapanyagtól, hogy arra már nem vevő a célközönség.
    Olyan, mintha szerzői filmet akartak volna DC logó alatt. Közben pedig úgy tettek, mintha ennek pl. Batman univerzumához semmi köze nem lenne.
    Tehát valószínűleg lehetne ez jó film, ha megfelelően pozícionálják.
    Mindig azt halljuk, hogy az írók, rendezők legyenek bátrak, kísérletezzenek, de úgy látszik, ezt is túl lehet tolni.

  4. az elsőt nagy nehezen végig szenvedtem, és nem értettem miért volt körülötte akkor pezsgés.
    az hogy a kettő bukott nem volt meglepő látva a musical irányt és Lady Gaga castingot.

    Warner egyre komolyabb katyvaszban van, a DC is csak a pénzt viszi, nem tudom hogy lesz ebből bármi koherens élvezhető összkép.

  5. az első Joker egy tökéletes kerek egész volt, egy történet amit szerettek a nézők. már akkor azt mondták a legtöbben (szerintem) hogy NEM KELL folytatás, felesleges, csak elvenni tud a történetből. ha a történet a Joker figura születése.

    szeretném hinni, hogy kicsit kezd tudatosabbá válni a széles közönség és megbünteti a mindenhol dollárjeleket látó producereket és/vagy stúdiókat. de abban is biztos vagyok, hogy a következő csodás együttállásánál (egyszer csak születik egy új kultfilm) ugyanúgy képtelenek lesznek leállni a pénzgyűjtéssel és mindent ki akarnak majd facsarni belőle.

  6. malachi:

    bátorkodom idehozni Logan-t meg a Deadpool and Wolverine-t.
    szerintem ott mindenki azt mondta, hogy oké, ez egy szép lezárás, legjobb Farkas mint film mint karakter ever, békén kell hagyni.
    erre csaknem visszarángatták, több mint 1 milliárdot hozott, természetesen itt is van olyan vélemény ami azt mondja, hogy ez volt a legjobb változat (szerintem nem).
    itt ez mégse sikerült, pedig jó az első rész.

  7. hihetetlen, hogy zöld utat kapott ez a tárgyalótermi musicales baromság ekkora büdzsével, csak egy hasonló filmet kellett volna összehozni mint az előző és simán jött volna megint a kasszasiker.

  8. szerintem arra számítottak, hogy a rengeteg Gaga fan plusz az előző film rajongói majd rohannak rá. Pedig a musical mindig réteg volt a film világban, kevesebbet embert mozgat meg.

    Én sajnálom, hogy bele erőltették a Harley-s szálat, annyira jó lett volna másik sztorit nézni. Todd Phillips ezt rendesen elmatekolta.. ülj le 1-es.

  9. Csak tudnám mi került ebbe 200 millióba? A rendező meg a két főszereplő elvitt elvileg 50 misit, de a többi az hová?😃

  10. Egy jó ismerősöm ennyit mondott :) Meg ne nézzem. Kb egy Musical az egész :) Teljes csalódottság volt :) Nem lehet hogy Gaga miatt vitték el ebbe az irányba?:)

  11. azt nem tudom, hogy Todd Phillipst most végtelenül tiszteljem, vagy lesajnáljam, vagy elítéljem, vagy fene tudja.

    a School for scoundrelst leszámítva valami egészen szenzációs sikerszériája volt vígjáték rendezőként a Hangover 3-ig bezárólag, de mégis igyekezett ebből kitörni:

    – a due date hiába tűnt a trailerek alapján egy fun road movie-nak, azért nem igazán állt meg ezen a ponton és mélyebbre akart menni
    – a Hangover 3-nál meg érezhető volt ugyanaz, mint most a Jokernél, hogy oké, termeltél egy csomó pénzt, akkor most nyugodtan hozd be a vonalad, de az is valami elképesztően furcsán sikerült, egy érdekes zsáner mix kísérlet volt, de valahol meg teljesen értelmezhetetlen.

    a War Dogsban még elég sok kompromisszum volt valószínűleg pont a Hangover 3 miatt és akkor jött a Joker megint kitörésként, giga siker (á’la Hangover), aztán újra az értelmezhetetlen szerzői vonal.

    lényeg a lényeg, valahol baromira tisztelem a fickót, hogy folyamatosan próbálkozik és él azokkal a lehetőségekkel, amiért megdolgozott, hogy megkapja a szabadságot és abból valami egyedit próbál összerakni, de ez megint csak nem sikerült. értékelendő, hogy nem ragad le egy zsánernél, igyekszik, de azért producer legyen a talpán, aki a következő projektjébe magabiztosan beszáll.

    (p.s. ha valaki azt mondta volna, hogy a Road Trip rendezője egyszer musicalt rendez Jokerrel, soha nem hitted volna el, szóval azért valahol nem semmi)

  12. Nem kellett volna musicalt csinálni, már jobb lenne :D

    nem láttam a filmet, de azt tuti hogy max streamen nézem meg ha lesz.

    sajnálom, reméltem hogy jó lesz, főleg az első rész után

  13. azbelso része tetszett. a nagy visszhang miatt meglestem miről szól a második rész, és köszi nem. Nem kell még egy Last Jedi a lelkemnek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.