13 hozzászólás a “50 éves” bejegyzéshez

  1. Tényleg az egyik legjobb horror a mai napig. A 70-es évek viszont tele volt ilyen remekekkel. Cápa,Halloween,Alien,Ördögűző,Last house on the left,hogy csak párat soroljak. Szinte nem is készültek rossz filmek abban az évtizedben.

  2. A Halloween és A rémálom az Elm utcában borzalmasan szarok, a Texasi a hármasból egy üde, hangulatos színfolt. De igen, A dolog például sokkal félelmetesebb, és vannak annál is félelmetesebbek, bár nem tudom, a listához mit vettek alapul.

  3. Tobe Hooper szerintem akkor még nem tudta mekkora hatású művet tesz le az asztalra. Tiniként láttam, annyira nem kapott el, de felnőttként újranézve teljesen más olvasta van, másfajta élményt adott. Elképesztő remekmű!

  4. Kemény idők podcastben pont két hete foglalkozott vele 1 órában Wostry Feri és vendége, Havassy Gergely, ajánlom meghallgatásra.

    https://www.buzzsprout.com/1546891/episodes/15847794

    Illetve kis funfact: a Vakfolt podcast horror évada is műsorra tűzte a filmet 2020 októberében, ahol meg pont Wostry volt a Vakfoltos srácok vendége. Szintén ajánlom meghallgatásra.

    https://vakfoltpodcast.hu/2020/10/the-texas-chain-saw-massacre-texasi-lancfureszes-meszarla/

  5. Nem tudom mik voltak a szempontok ennél a listánál, de több (szerintem) klasszikus pl a Démonok, Köd, Hellriser kimaradt, sőt a Conjuring is befért volna nálam. A sorrenden lehet vitázni, mindenesetre a legjobb tízben nálam benne van a TexasCM, de messze nem az első helyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.