Legenda vagyok (I Am Legend)

Most aztán tényleg nem tökölök, a film jó. A végén kezdem? Sebaj. Szóval ahogy néztem, már fejemben megvolt a minimum 8 pontos értékelés, mivel a film első órája egyszerűen kicseszett jó volt, aztán… Na semmi olyat nem fedek fel, ami nem volt atrailerben nyugi. Tehát akkor vegyük az elejétől: kihalt NY, méghozzá az egész film ott játszódik, csomó szabadtéri jelenettel. Egyszerűen jó nézni, komolyan, minden poszt-apok rajongónak kötelező, azt mondom, már csak a látványért is.

I Am Legend - Will Smith a kádban pihen

Egy mutálódó vírus, ami levegőben is terjed, kiírtja az emberiség többségét, a maradékot pedig vámpírszerű, napfényt nem bíró lényekké változtatja. Ellenben a Will Smith által alakított Neville valami miatt immunis rá, plusz még katonai tudós is. Szóval egyedül marad New York-ban, és a mindennapi rutinja mellett, – ami vadászat, meg rádióadás sugárzás, meg ilyenekből áll – keresi a vírus ellenszerét.

És basszus, mint említettem, a film első órája baromi jó. Will Smith magában elviszi a filmet. A Boldogság nyomában meg az Ali után ismét bizonyítja, hogy tud színészkedni. Na jó, nagy szavak, de sikeresen hozza magányos (az ember legjobb barátja csak a társa), őrület közelében levő tudóst, aki tényleg úgy néz ki, mintha egyes-egyedül lenne a földön.

Ami miatt mégsem ez lesz az év mozija, az pedig az utolsó fél óra. Egyszerűen egy törés van ott az I Am Legendben, és ez bizony sajnálatos. Viszont mint mondom (írom), addig kiváló, és utána is 50%-ban jó még, azaz a végeredmény számomra pozitív kicsengésű lett. Viszont ha már a negatívumokról van szó, akkor nem mehetek el a CGI mellett. A kihalt NY a tárgyakkalultrafasza, ezt már mondtam, ellenben a lények, a Dark Seekerek borzasztóak lettek. Szerencsére többnyire csak érezni a jelenlétüket, nem látszanak, de azért néha feltűnnek és az akkor gáz. Na ennyit a negatívumokról.

I Am Legend - Will Smith a parton meditál

Ami viszont még tetszett, így visszatérve a pozitív részekhez, hogy csomó mindent az apróságokból tudhatunk meg. Na jó, talán nem csomó mindent, de pár dologra csak szerteszórt újságok utalnak, meg ilyesmi. Bírom az ilyen részleteket.

Legenda vagyok értékelés

Sajnos az utolsó 30 perc miatt a tervezett 8 pontból egyet le kell vonnom, így csak 7/10 amit adnék rá. Tehát nem tökéletes, viszont mégis jó. Ide a végére érdekességként megemlíteném, hogy ugyekönyvadaptáció, és annak bizony más a vége. Az I Am Legend eredetileg is el akart térni attól, de a tesztvetítések során a már könyvtől eltérő vég sem tündökölt, így újraforgattak csomó mindent. Kíváncsi leszek majd a leforgatott végre azért dvd-n, hátha ott a minimális csalódottságot is elűzik.

276 hozzászólás a “Legenda vagyok (I Am Legend)” bejegyzéshez

  1. Amúgy most olvastam csak el a kritikád és nagy örömmel tölt el. Úgy látom ilyen tére megegyezik az ízlésünk, így még jobban bízok a filmben. Esetleg Palace-től nincs semmi belső infótok?! Értesítsétk az olvasótábort feltétlenül ha lesz 3D-sen!! Nyakamat szegve rohannék az első vonattal! :D

  2. [-egy nagyonpici spoiler van a postban szal aki nem akarja ne olvasss plz-]

    bennem is hasonló vélemény alakult ki, … kar hogy nem lehet spoilerezni… de tényleg: van az a vaktábalövöldözősfennakadós jelenet…onnantól mintha elvágták volna a filmet, elindul lefele a lejtőn.

    Mindent összevetve viszont jó film, a zenéjét nagyon eltalálták :))

  3. Az tuti. Abba nem is bízok, bár utólag biztos megveszik IMAXék is, de sztem nyitás után jóideig csak a dínó csosszogás és a cápa úsztatás fog menni matiné stílusban.
    Viszont a Palace nagyot nőtt a szemembe a Beowulf óta. Ugyan ebbe bízok a Legenda vok téren is. :)
    Egyébként meg Éljen a szólsásszabadság!! :DDD

  4. Engem csak az érdekelne amit a trailerből is kiemeltél, szal a hidat tényleg csak 3 repcsi lövi le, és ettől zuhan össze?

  5. csigusz a filmben is csak annyit mutatnak belőle mint a trailerben..vagy énnéztem el valamit…

    !!Spoiler!!

    sztem onnantól kezd el roszabb lenni a film, miután megfekszik szegény blöki :(, de addig 8/10 :)

  6. Azzal egyetértek, amit human ír, tényleg laposodik a film vége, viszont abból a szemszögből, hogy van mélyebb mondanivaló is, erkölcsi dilemmák, stb. szerintem még egy pontot rá lehetne dobni erre a 7-re… Will Smith nagyot alakít, voltak azért olyan jelenetei amiket ha egy tehetségtelen idiótára bíznak akkor megölik vele a filmet, örülök hogy így kinőtte magát a gyerek. De a kedvencem akkor is Sam lessz :)

    Viszont annak aki a CGI-t csinálta simán le kéne vágni a kezét.

  7. Megmondom őszintén, én sokallom tőle a 7 pontot is. Semmi nincs a filmben megmagyarázva és szerintem nagyon nem aknázták ki a kihalt New York-ban rejlő lehetőségeket. Miféle mellékhatástól lesz a lakosság ilyen gyökér (falramásznak, napalergia, már nem tudnak beszélni, stb.)? Will Smith pl. miért nem tud lőni, azaz eltalálni senkit? És mi a franc történik a hullákkal? Mert meg nem eszik az áldozatot, az egyértelmű, akkor mi? Ha meg átváltozott a teljes populáció, hány fénymentes épület lehet N.Y.-ben? Befér oda az egész Nagy Alma lakossága?
    Egyébként általános tévedés. Nem vámpírok csak azért mert ‘fogja’ őket a Napfény.

  8. éppen tegnap néztem meg én is, és én egy picit csalódtam benne. lehet hogy azért, mert már a legelső képeknél, és a teaser trailer-nél ráhype-oltam, de nem durrant akkorát mint vártam.
    főleg a film második harmadában, tehát a közepefele vesztett a ritmusból. amúgy nagyon tetszett a posztapok nyc, meg a flash-ek ahogy visszaemlékezetett, de a mutánsok (?) CGI-je tényleg elég gyatra lett. tőlem mindenképp megérdemel egy 8/10-et.

  9. ahogy olvasom és ahogyan az első reakciók értékelték, “nagyobb a füstje” film – akárcsak a 300,

    9-10/10-es is lehetett volna, de csak csalódást jelentő 7-es, amit a fanboyok lefognak 10-ezni, a többiek reálisan megállapítják, hogy ismét pukkant valami hollywoodban és egy középszer jött elő belőle. (mármint középszer, mert ahogy nézem a 6-7-es osztályzat fedi itt ezt. tényleg, kéne egy éves filmvisszatekintés, hogy mik voltak az átlagosztályzatok.)

  10. Nagy volt vagyis nagy lett volna, ha elöte nem látok egy trailert, képet semmit sem. Mert nem erre számítottam. Remélem azért a DVD-n lesz alterativ befejezés.

  11. aeon_flux adom az ötletet :)

    egyébként a CGI olyannak tűnik (szigorúan előzetesből építkezve) mintha a Constantine óta (ugyebár rendezősrác első munkája) szemernyit sem léptünk volna előre és ez fáj :S

  12. LESZNEK SPOILEREK, előtte jelzem.
    A film jó volt, sikerült egy reális képet felvázolni egy “számkivetett” helyzetről. Egyedül, célt keresve a túlélés értelmére, ami 99,9%-ban illúzió. Ez nem lehet szórakoztató, ezért csalódás legtöbbeknek akik olyasmire számítottak hogy másfélórán át WS éjjelente darkseeker vadászatttal teszi komfortosabbá magányát.

    Spoiler! lehetséges magyarázat felmerült kérdésekre:

    Tetemek tényleg nem voltak. 3 év telt el a járvány kitörés óta. Ennyi idő alatt lebomlik egy mammut is. Nem elhanyagolható, hogy WS saját környezetét komfortossá, elfogadhatóbbá tette. A tékás jelenetben is rend van, próbabákból felállítot járókelők, vásárlók között keres mentális menedéket. Ha volt tetem, a számára otthonos helyszíneken eltakaríthatta a normális élet illúziója miatt.
    A metropolisok hatalmas épületeit konstrukciójuk miatt kevés természetes fény éri. Nagy térfogat, nincs belső udvar, kisebb ablakok, a folyosók sötétek alapból.
    Darkseekerek nem klasszikus vámpírok. Porfíriához hasonló tünetek (ez áll a legközelebb a vámpírmítoszhoz tudományosan). Pigment hiány -> fényérzékenység. Csalinak ugye vért használt egy jelenetben.Igaz ha már reális akart lenni a film a tüneteket kicsit jobban megmagyarázhatta volna.
    Azért lőtt rosszabbul mint egy átlagos WS filmben, mert orvos, mégha a hadsereg alkalmazásában is. Végre nem egy all-around tálentum ultrahős. Legtöbb fegyveres jelenetben látszik a bizonytalanság. A legfontosabb pedig személyiségéből ered: nem elpusztítani akarja a rosszat, hanem megváltoztatni, hogy visszaállítsa a régi életet.

    Szóval nem egy szórakoztató közönségfilm, sokkal nagyobb hangsúlyt helyez az egyén megélésére, mint a körülmények feltárására. Hasonló csalódottság volt anno a Világok harcában. Semmi epikus nagycsata, fegyverek helyett baktériumok tettek pontot az idegenek földi vendégségére. Ezért értékelhető magas pontszámra, mertek komolyabb oldalról megközelíteni egy ilyen divatos témát.

  13. Tökéletesen egyetértek. Ugyanezt éreztem. Sztem is 7/10.
    Human: Nézd meg a death sentence-t. Abban nem fogsz csalódni :)

  14. mx, már megnéztem, csak ezt a kritikát vettem előre.

    ae: azért nem TS gagyiról beszélünk…

    SPOILER

    zoly: látomnem figyeltél, az egész földön valami 500 millió változott át, 12 millió (ha jól rémlik) votl immunis, a többiek meghaltak. azaz NY-ra nem jut olyan sok átváltozott, ha az egész földön 500millió körül vannak

  15. winnie: nekem nem is volt annyira hypeolt valahogy, mint a 300 (bár azt sem mondanám csalódásnak). Szal a kihalt NY miatt vártam, de inkább a film mint film mond valamennyire csődött, mert a saját első 1 babajó órája után csalódás a maradék idő, nem az előzetes hypehoz képest.

  16. Poszt-apok rajongóként:
    Az első 1 óra nézhető, de azis csak a város miatt.
    A vérzombi ugráló majmok és a CGI gyenge, a város viszont szép.
    Will Smith-nek normál esetben sikerélményt jelenthetett volna, hogy nme kellett az első egy órában senkivel versenyeznie színészi játék terén, de balszerencséjére a kutya lejásztotta a képernyőről.

    SPOILER

    a vírusra kevesebb mint 1% immununis, és nem csak az embereket kapja el. ezért nem értem miként létezik még állatvilág meg szarvasok.
    ha az első egyóra után nem a kutya hanem a néger hal meg, és nem tesznek bele más túlélőket, akkor lehetett volna egy 10/10, így csak középszerű marad.

  17. racoon: ez gonosz volt :)
    egyetértek a középszerűséggel, nem sok eredetiség volt benne. Egy számkivetett + B zombifilm elegye (Sam kutyus azért lejátsza Wilsont), szerintem semmivel nem jobb az Invasion-nél. Befejezés botrányos.
    Pozitívumként említem, hogy megtudhattuk belőle: 2009-ben jön a Batman-Superman movie:
    http://gruberli.com/iamlegend_batman_superman.png :)

  18. Egy tanulságot le lehet vonni 2006-2007-ből már most: a teaser/trailer készítők nagyon a topon vannak, remélem egy új filmes generáció fejlődik ki belőlük új látásmóddal.
    A legtöbb hasonló jellegű filmre és sorozatra is elmondható, hogy a trailerek lassan egy nagyságrenddel jobbak, izgalmasabbak, mint maguk a filmek.

    A filmről: nekem 6/10, de csak azért nem kevesebb, mert rettenetesen vártam az első teaser óta.

    A Smith gyerekben meg reménykedek, hogy nem áll be a Tom Cruise által is “erősített” szekta soraiba (basszus, milyen már, hogy Jason Lee szcientológus?!?!? ejj..), ha már ilyen kafán bizonygatja nekünk, hogy jó gyerek ő, sőt még színészkedni is tud.

  19. SPOILER!!
    én azt nem értem a végén Ws miért áldozta fel magát a semmiért, miért nem ment el a nővel és a gyerekkel…

  20. Szerintem minden hibája ellenére jól sikerült ez a változat. (Bár úgy látszik várnom kell még pár évtizedet egy olyan adaptációra, amiben Neville igazán őrült…)
    Mindenesetre WS-nek az I Robot meg van bocsájtva.
    -A Constantine, a rendezőnek viszont nem. Az sem egy rossz film, de ha azt nézzük, hogy min alapul…-
    A CGI zombik meg lehet, hogy azért lettek olyan Imhotep fejüjek, mert a pénz nagy része a kihalt NYC megjelenítésere fogyott el.

    Számomra ez volt idén az egyik/egyetlen olyan blokkbászter, amiben nem csalódtam… akkorát.

  21. Nekem tetszett, rosszabbat vártam. Jót csalódtam. 8,5 a 10böl.

    SPOILER

    Fredet a darkseekerek rakták óta? megtanulták WS-től?

  22. Súlytalan egy mozi volt,alaptalan bármilyen moralizálás ez esetben.Szórakoztató meg akkor lett volna ha nem zsírkrétával rajzolják oda a csotrogány fertőzöttek hadát.Végig a Rém Rom animált bácsikája rémlett fel bennem.
    Kántor viszont jól nyomta!

  23. MaT20 (SPOILER!): Mer’ utánuk mentek volna, ha nem robbantja be a járatot.
    Szal ez engem nem zavart. De annyi más logikátlanság volt… Pl. ha sokszáz millió immunis túlélő volt, akkor hogy lehetett olyan beképzelt, hogy azt hitte, csak ő tudta ügyesen elkerülni a zombikat? (Tudom, technikai értelemben nem zombik, erről már volt egyszer vita.:))
    Meg mi volt ezzel a szuperintelligens zombivezérrel? Az égvilágon semmi magyarázat nincs rá, mi ez, ki ez, mitől lett ilyen agyas… Meg miért kellett szarvasra vadászni, mikor minden tele volt konzervekkel?

    De inkább nem sorolom, millió ilyen volt, idegesítettek rendesen, még a gagyi CGInél is jobban.

    Szóval egyetértek a fenti hozzászólások többségével: jól indult, de a vége/második fele miatt bukó… :(

  24. SPOILER !

    ” Fredet a darkseekerek rakták óta? megtanulták WS-től? ”
    Ki a rák tette oda ! az üzletből ! azért ez kérdés számomra is !
    Ha vki tudja a választ ne várjon tovább ! írja le ! THX.

  25. SPOILER

    Azt mondta, hogy 10% az immunis és a világon 500 millió maradhatott, ebből kb 12 millió maradhatott életben vagy mi.

    Biztos sok minden kimaradt a könyvből, ezért érthetetlen. A csapda lehetett sajátja is, vagy a nőé, nem?

    Zombivezér követte őt hazáig szerintem.

    Folytatása lesz ennek? Vmi olyat láttam ,hogy ez is képregény vagy mi.

  26. nekem is ez az in medias res feeling kicsit lehuzza
    rengeteg eseményről nem tudok semmit és nem tudok jópár dolgot hova tenni :)
    Bob Marley ha láthatná ezt a filmet :)

  27. srácok, már leírtam az életbenmaradottak meg az immunisok számát. Rhynn mintha nem tudna angolul, úgy írta az adatokat sajnos, így persze h érthetetlen volt pár dolog a filmben :)

  28. Fél füllel figyeltem, de így maradt meg bennem, próbáltam kikeresni, de nem találtam másodszor :D

    Angolul meg nem tudok :P

  29. SPOILER

    Csak azért is meghallgattam:
    6 milliárd ember, amikor a fertőzés jött
    90% halálozási arány, az 5.4 milliárd. ember.halott.
    kevesebb mint 1% túlélési arány, maradt 12 millió mint te én és Ethan. A maradék 588 millió Dark Seekerekké vált. Aztán éhesek lettek és öltek, stb.stb.

    Szóval Humannek volt igaza, félrehallottam (a filmet) meg félreolvastam (amit Human írt).

  30. na megnéztük még tegnap este ezt a filmet és hát igazából nem volt túl nagy élmény. alapból, mivel nem tudtam semmit a filmről, csak láttam egy-két képet a kihalt ny-ról így csak reménykedni tudtam hogy nem lesznek benne zombik, de sajnos igen. na mindegy. a legidegesítőbb dolog viszont az volt, hogy a csaj mondatait alig értettem, még akkor is amikor kifejezettem figyeltem arra hogy mit mond. willi rendesen artikukál, de a csaj valami hihetetlen idegesítően beszélt. :)

    5/10 részemről

  31. “…És basszus, mint említettem, a film első órája baromi jó. Will Smith magában elviszi a filmet….”

    Mivel csak ő benne a szereplő (na jó, leszámítva azt a pár statisztát, meg a nőt meg a gyereket), ezért nem is értem ezt a mondatot :DDD

  32. nekem kurvára bejött:) szórakozni akartam 1 jót és lám tessék… fasza volt a film élveztem.. és leszartam ha valamit nem magyaráznak el stbstb.. azt hinné az ember az ien filmeket azért nézi az egyén h. kikapcsoljon és nem a bennük rejlő filozófiai mondanivalót akarja kifacsarni. sajnálom h. nem vártam a mozira.. de nembaj a Bourne ultira is elmentem dvd után erre is elfogok. 9/10

  33. nálam teljesen működött a film, abszolút nem bántam meg azt a 1,5 órát amit rá szántam, sőt én szerintem simán megszavazok neki egy mozijegyet is

    nekem igazán az első óra után se ült le, ha belegondoltok, akkor elvesztette az egyetlen lényt, aki legalább vakkantott egyet, ha hozzá szólt, utána szerintem az események logikusan követték egymást, kiakadt, bosszút akart és a lények erre válaszoltak

    egyébként az szerintem kicsit meredek gondolat, hogy a kutya lejátszotta WS-t, szerintem ezt nem gondoltátok komolyan :)

    lehet belekötni apróságokba, de ha nekem valaki azt mondja, hogy neki az eltűnt hullák, napközben elbújós szörnyek, vagy egyéb hülyeségek ennyire fájtak, és ezért nem tudta élvezni a filmet, akkor megérdemli

    részemről a film simán megért 8/10, minden hibájával együtt

  34. NAGYONSPOILER

    Krisz:
    “” Fredet a darkseekerek rakták óta? megtanulták WS-től? ”
    Ki a rák tette oda ! az üzletből ! azért ez kérdés számomra is !
    Ha vki tudja a választ ne várjon tovább ! írja le ! THX.”

    Az egyértelműen látszott, hogy a lények, vagy legalábbis a fönök, nem teljesen zokni agyilag, eltanulta WS-tól a csabdáját (kb ugyanazt csinálta, amit a ő is tett, amikor a nő-lényt kirántotta a sötétből). Valamennyire tehát gondolkodott, valahogy oda kellett csalnia a csóri főszereplőt, vagy különben a csapda egy lyukas garast se ért volna ott magában, tehát odavitte a bábút. Szerintem ez teljesen hihető.

  35. képtelenek voltak eldönteni, hogy cast away típusú megőrülős film legyen vagy egy a sok tucat zombiszarság közül.
    Az egyvelegből pedig a nagy semmi kerekedett ki. 4/10

    INNENTŐL SPOILER

    “Fredet a darkseekerek rakták óta? megtanulták WS-től?”

    ő maga… a saját csapdája ejtette el

  36. nem örülök h nem jelölitek a spoilereket, de talán eddig már senki nem olvas el a film megnézése nélkül. Azért jelöljétke a jövőben.

    SPOILER

    nem lehetett a saját csapdája, mert nem volt napfénytől óvó zsák, sem pedig vér ott. Ha azzal elejt egy dark seekert, akkor az napfeltekor meghal. meg ott volt ugye egy dark seeker fészek, ahonnan kijött a kutyás is.

    Amúgy amikpr először felvillantották a kocsiból nézve, azt hittem egy seeker öltözött be a napfény ellen.

  37. n3whous3: igazad van, nem teljesen tisztán fogalmaztam, inkább a “megbírkózik a szereppel” a helyes kifejezés, de most képzeld el, ha nem vinné el a filmet a hátán, azaz valmai ehetségtelen senki mászkálna NY-ban.

  38. SPOILER

    és mikor ráuszította a 3 kutyáját, ő maga miért nem ment utánuk? A kutyák bírták a félhomályt, de a “főnök” nem? érdekes:)

  39. “Miért vadászik szarvasra, mikor ott a rengeteg konzerv?”

    Most sírjak vagy nevessek. Próbálj konzerven élni hónapokig, aztán meglátjuk h kiéheznél e egy jó kis őz pörköltre. Hús és hús között is van különbség, gondolom ezt nem kell elmagyarázni XD.
    Mindegy nálam ütött rendesen a film. A vége meg kimondottan tetszett, nem viccelek. Őszintén szólva nekem az utóbbi idők egyik legjobb filmje. Az, h az utolsó harmadánál ritmusváltás van, szintén pozitívum. Olyan feszültség volt bennem, h csuda :D . A CGI nem lett ultra hardcore, de xarnak sem nevezhető. Sam-et Oscar-ra jelölni a legjobb mellékszereplő kategóriában!!! :)))))
    A Flashback-ek jó ütemben vannak elhelyezve, biztosítva, h egy percre se lankadjon a figyelmünk.
    A kihalt város hangulatát hihetetlenül jól visszaadták, a 28 nappal később-ben is jól megcsinálták, de ez sztem veri azt a feelinget, de ez az én véleményem. WS szépen “hasít” ebben a szerepben, le a kalappal előtte is.
    Azoknak, akik pedig szerették volna ha mindenre magyarázatot kapnak a film alatt, csak azt az elcsépelt dumát tudom mondani, h a kevesebb néha több. Hidjétek el, mindent meg lehet magyarázni, ez rátok van bízva, ettől is csak több a múví sztem.

    SPOILER SPOILER SPOILER

    Ja és egyértelmű, h a fertőzöttek helyezték el a csapdát, kileste a góré Ws technikáját. Annál az egy jelenetnél (legalábbis most másra nem emléxem)
    sántított a film egy picit,
    hiszen mikor a kutyákat ráengedte a “vezér” ő maga + a társai nem mentek a kutyák után WS-re. De erre is van magyarázat: biztos akkor főtt le a kávé, aztán nem akarták h kihűljön :D
    SPOILER OFF

    Aki ismeri a könyvet az árulja már el, h abban hogy fejezik be a sztorit. Vagy miben tér el a vége?
    Nálam 8.5/10

  40. c1n megelőzött :D

    HI:
    SPOILER

    “Amúgy amikor először felvillantották a kocsiból nézve, azt hittem egy seeker öltözött be a napfény ellen.”

    – dettó XD

  41. egyébként ha megnézitek a trailer2-nek a végét. ott a zombik állnak ws körül. na most ilyen nem volt a filmben o_O a trailerben az alternatív befejezés lenne or?

  42. Ebben a kategóriában alapmű Határ Győző: Éjszaka minden megnő c. könyve, 1986-ból. (!) Elolvasni, filmnézők! Végtére nem is értem, hogy a jogutódok miért nem indítanak pert a Legend alkotói ellen: szerintem az alapkoncepció – kihalt az emberiség, egyetlen túlélő, a rászakadó lelki teher, stb. – mindenképpen innen van, a próbababákkal berendezett áruház pedig ordítóan Határ Győző kisregényéből jön. Tuti!!! Mondom: olvassátok el: mindaz, ami csalódást kelt WS filmjében, az ott garantáltan nincs. Se zombi, se más túlélő, csak remek író remek műve. Hajrá!

  43. mzé: értem, hogy elfogult vagy mert magyar az író, de egy 50-es évek beli könyvre épül az i am legend (olyan könyvre, amit már kétszer megpróbáltak filmre vinni, az előző próbálkozás az Omega Man a 70-es (!) években volt, azaz csoda h nem perelték el ennyi erővel határ győző seggét.

  44. No, összességében nem volt ez rossz. WS kissé eröltetett, dehát ezt a “stílust” már megszokhattuk tőle (eddig én egyedül a Bagger Vance Legendájában éreztem öszíntének a játékát).

    SPOILER

    Én örülök hogy a film – a végét leszámítva (ez be is tett a befejezésnek) – nem ment át valami agyatlan hentelésbe kár lett volna arra fektetni a hangsúlyt. Szvsz éppen ezért nem is érdemes pl. a 28… filmekhez hasonlítani, más a mondanivalója. A CGI gáz. Az élőlényeket (és itt nem csak a seekerekre gondolok) jobb lett volna nem mutatni mert ott nagyon kilógott a lóláb. Sőtt, nekem a leppukkant NY sem igazán jött be, túl sterilnek (lol) hatott, de tényleg, sehol semmi kosz, mocsok az utcákon, a kocsik, repülők stb. 3 év után is olyanok mintha most jöttek volna a mosóból. WS-nek, mint ezredes (még ha orvos is) illene eltalálnia valamit, vagy legalább normálisan tartani a puskát.

    Real Trebitsch: “Meg miért kellett szarvasra vadászni, mikor minden tele volt konzervekkel?”
    Próbálj meg egy hétig konzerven élni, hidd el, utána életedben rá sem bírsz mahd nézni:)

    Viszont az tényleg nagy hülyeség volt h WS random lakásokból próbált kaját (is) szerezni. WTF? Nincsenek üzletek NY-ban?

    Szóval voltak logikátlanságok bőven, de mégegyszer mondom, összeségében nem volt rossz. 6/10

  45. Hihetetlen, hogy minden béna dizni-t meg tudnak csinálni 2 órásra, most meg 1.28-nál már ment a stáblista.

    így a visszaemlékezés is lógott a levegőben.

    nálam a kezdés: felfedeztük a … és utána a kihalt NY kontrasztja a legjobb.

    Aztán jól elkúrták a év egyik legjobb filmjét.

  46. Jaja lehetett volna hosszabb is.

    SPOILER

    A flashbackes rész az jó volt, és a végn amikor mutatták hogy neki fog menni a heli a másik helinek az nagyon jó volt…

    A fred csapdát azt valszeg télleg a főnök darkseeder csinálta, ameik kinénezett amikor elkapta a nőt WS. De honnan tudta hogyy hol van Fred? meg hogy azt kell odatenni…

  47. “Azoknak, akik pedig szerették volna ha mindenre magyarázatot kapnak a film alatt, csak azt az elcsépelt dumát tudom mondani, h a kevesebb néha több.”

    Szentigaz! Egyik nagy pozitívum a filmben az, hogy nem rágnak mindent a szádba. Az pedig külön pluszpnot, hogy nem húzták el kétórásra. (A 2 órás D-cut majd jöhet DVD-n.)

    —SPOILER—
    Miután elkapja az imhotep-fej csajt, a videónaplóba, vagy mibe el is meséli, hogy az egyik hím kidugta a fejét a napfényre -a hülyéje. Ebből neki csak az jött le, hogy már teljesen elvesztették az összes emberi (jellem)vonásukat. És itt tévedett! El kezdtek tanulni tőle -a csapdát tuti ők állították neki. Valszeg azért csak a zombi-kutyákat eresztették rá, mert nem megölni, ha kicsit megfingatni akarták, amiért elrabolta azt a nőstényt.
    A másik bizonyíték arra, hogy tanultak tőle az amikor Sam halála után beléjük hajt, erre ők meg kibaszarintják az összes pilácsot az autóján, meg a végső “ostromnál” is egyből lezuzzák az összes reflektort is.

  48. Ez egy nagyon jó film, és abszolút igaza van Andzso-nak! Sokan gondolom azt várták hogy amolyan Blade-s stílusban lesznek írtva a “dark seekerek”. Hála az égnek nem fektetett nagy hangsúlyt a körülmények megmagyarázására, és ez egy nagyon nagy pozitívum számomra; a laikus nézőközönség számára pedig ez a másik nagy negatívum!

  49. SPOILER

    medzso, szerintem 3 év alatt eléggé kifoszhatta az üzleteket :)

    a csapdát a darkseeker vezér tette oda, megtanulta ws módszerét, így a saját módszerével kapták el.

    különben ettől film a film, hogy nem rágnak mindent a szádba, a mellékesen elrejtett újságokból viszont sok mindent meg lehet tudni.

    a kutyus meg nagyon jó színész

    a végét nem értem, milyen alagútban ment el a gyerek meg a nő?

  50. SPOIL-R

    szerintem se alagút volt, csak egy tűzbiztos menedék. Mintha azt mondaná, hogy majd másszanak ki, ha minden rendben. (persze lehet hogy Humannak van igaza és nem tudok angolul :D)

  51. 5/10. Nekem nem tetszett.

    SPOILER Veszély!!!

    Az első fél ora jó volt, érdekes. A kutya is jó fej volt:) De ahogy megjelent az első “lény”, utána rohamosan csökkent a minőség…Nem értem miért kellett ilyen zombi-vámpir lényeket belekeverni, az amúgy nagyon jó elképzelésbe, mi szerint az emberiség kihalt, és csak 1 ember maradt életben. Szerintem simán csinálhattak volna egy olyan filmet belőle, mint pl. a Számkivetett. Igy csak egy fél zombi-hent lett belőle, sajnálom…5 pont az első félora miatt van, amúgy 3 lenne kb…Ja a CGI-ről már nem is beszélek, mert annyit sem ér.

  52. Továbbra is, egy könyvön alapuló moziról van szó.
    Mellesleg kezdem úgy érezni, hogy kéne egy kis füzetecske a filmek mellé, amiben a nézők szájába rágják az egész történetet.

  53. NAGYONSPOILER

    Medzso:
    “Viszont az tényleg nagy hülyeség volt h WS random lakásokból próbált kaját (is) szerezni. WTF? Nincsenek üzletek NY-ban?”

    Gondolj vissza a lakás kifosztós jelenetre, tépkedte le a sötétítőket is, mivel szerintem félt, hogy bármikor előbukkanhat egy darkseeker, mondjuk valamelyik szobából. Nyilván New York-ban is vannak bevásárló központok, de ha csak egy itthoni Tacskóra vagy Ósanra gondolsz (1-2-3 bejárat, de azon kívül sehonnan nem szűrődhet be egy kis fény se), azok biztos kiba sötét lehetett, és oda akkor már biztos nem teszi be a lábát. A másik, hogy mindig nagyjából egy bejáratott környéken mozgott, a világos üzletek 3 év alatt lehet kifogytak.

  54. SPOILER

    Jaja, volt egy terület amin mozgott, ahol nem voltak kocsik, mert nem engedtek senkit arrafelé, vagy nemtom.

  55. Ha csak a filmet magát nézzük, nem rossz. Ha összevetjük a könyvvel gyalázat. Mindenkinek javaslom olvassa el. Mellesleg ott az olyan kérdésekre, miért nem hagyta el “New York”-ot, miért okos a “főzombi”, miért immunis WS stb, benne van a válasz. A könyv megrázó és hát a vége, ott azért nézel nagyot, nem hollywood, az tuti. Ja, és a cím és értelmet nyer, nem úgy mint a filmben. Úgy hogy olvastam a könyvet, leírhatatlan csalódás. Amúgya könyvben R. Neville fehér és kicsit pocakos:).

  56. spoiler

    Lakás fosztogatás: jól látszott, hogy nem egy hétköznapi karácsonyi vacsora szakadt ott félbe, hanem a lakók a karanténra bespájzoltak vizet, konzerveket és egyéb készleteket. Ezért portyázta körbe módszeresen a lakásokat, valószínűleg 1-2 hét alatt az összes szupermarketet lerabolták New Yorkban még a kihalás előtt.

    Egyébként SZVSZ pont ezért is volt nagyon hatásos az a rész, borzasztó lehet egy ilyen végjáték, ahogy sorra betegednek és halnak meg az emberek, kivéve azokat akikből meg kitör az aggresszió. Sztem így még jobb is volt, mintha megpróbálták volna valami flashbackben megmutatni.

    Alternatív befejezésre én is kiváncsi vagyok, bár nemtom milyen is lenne egy igazán jó vég ehhez a filmhez. És tényleg, a regény végét nem tudja valaki?

    Ami meg a 28 nappal későbbet illeti, az sztem sokkal inkább arról szólt hogy egy ilyen végletes krízishelyzetben is képesek az emberek egymás ellen fordulni, és még a zombiknál is rosszabbak lehetnek. Legalábbis én úgy emlékszem hogy a katonák “védelem” gyanánt meg akarták erőszakolni a kislányt is, nemcsak a néger nőt… na az kifejezetten borongós film volt.

  57. alfredaurel vmit írhatnál a regény végéről… sokan kíváncsiak vagyunk h ott hogyan végződik.

  58. A regényben teljesen olyanok a lények mint a vámpírok, tehát pl a tükör, fokhagyma is veszélyes ellenük.

    Spoiler

    A agy csavar akkor van, amikor egy emberinek tűnő lánytól megtudja, hogy vannak akik részben immunisak, és csupán alváskor tűnek vámpírnak, így Neville a valódiakkal együtt őket is öldökölte. Ebből ered a cím, Neville olyan legendává vált a túlélők között mint a vámpírok voltak annó. Egy lény aki a napban járkál és alvás alatt végez velük.

    Spoiler vége

    Film nem rossz, mondjuk 7/10

  59. REGÉNY SPOILER

    Daprince-hez még csak annyt füznék hozzá, hogy R. Neville-t végül kivégzik a túlélők, illetve hogy ezek a túlélők elkezdtek egy új társadalmat építeni. Illetve egészen pontosan nem részben immunisak,hanem olyan fertőzöttek akik nem haltak meg,és ezek vmi gyógyszer segítségével szép lassan alkalmazkodnak. A baktérium( könyvben baci van) a halottakat is feltámasztja,na ezekből lettek az agyatlan vámpír szerű lények.

    SPOILER Vége

  60. Oké, igazatok van, megunta a konzervkaját, azért lövöldözött a szarvasokra – rendben.

    De akkor meg ott a kérdés, hogy hogyhogy a húsra éhes fertőzöttek nem eszik meg a városba tévedő jószágokat? Csak az emberhusi jó nekik, vagymi?

    Szóval teli van lukkal az I am legend szerintem, és ez baj, hiába mondjátok, hogy nem kell mindenre magyarázat. A magyarázat maga nem fontos, de az, hogy egységes egészet alkosson a film, ne legyenek benne logikai, stilisztikai bakugrások, szerintem igenis fontos.

    És ez kár, mert amúgy nagyon fílinges film, akár a kipusztult NY-ot, akár a flashbackes részeket nézzük.

  61. azt vágjátok, hogy már “fontolgatják” a folytatást…
    Amúgy az ilyet a fenéért nem csinálják meg egy minisorozatban? Olyat ütne, hogy ottmaradnánk. Nincs aki megírja? :)

  62. Kiváncsi vagyok WS mennyit fog kérni a folytatásért.
    vagy az előzmény filmért, amibe már csak zombi mészárlást tesznek.
    This is the begining of a big franchise!

  63. “De akkor meg ott a kérdés, hogy hogyhogy a húsra éhes fertőzöttek nem eszik meg a városba tévedő jószágokat?”

    Nem láttuk ugyan a filmben, de ez még nem zárja ki a dolgot… Nyilván csak emberhúson nem tudnának megélni, rég ki kellett volna halniuk nekik is. Neville-t is inkább azért akarják elkapni, mert veszélyes, vadászik rájuk, félnek tőle, és nem csak azért mert meg akarják enni.
    Szerintem egyébként kellően átgondolt a film, nem tudom mi mást érezhettél benne bakugrásnak…

  64. SPOILER

    A városba tévedő “jószágokat” azért tisztességgel megzabálják, gondoljunk csak arra a jelenetre amikor WS Sam-et keresi a kartárépületben vagy miben. Még rájuk is világít miközben tolják befele a szarvas-t, mivel annak csak a fejét találta meg a lépcsőfordulóban. :) Na meg az is érthető hogy egy a napfényben vágtató szarvast elég nehezen tudnának megcsípni.

    Egyébként ha lessz is folytatás azt ws-szel max úgy tudnák megcsinálni hogy mi vezetett a vírushoz merthát eléggé nagyot tud szólni egy akkora frag… Mondjuk legyen a címe

    “I Will, be Legend” :))))))))))))

  65. Oké, akkor kifejtem itt is részletesen. SPOILERES, vigyázat!!!

    Ha sokmillióan voltak immunisak, akkor tudnia kellett, hogy nincs egyedül, nem tudom, mi a fenéért lepődött meg annyira, hogy megjelent a csaj. Vagy azt hitte, csak ő tudott puskát szerezni, és elbújni?

    De eleve nem világos, hogy lehetnek annyira veszélyesek az agyatlan fertőzöttek az immunisakra, hogy teljesen kipusztítják őket. Az immunisok éjjel-nappal aktívak, van jó eszük, lámpáik puskáik, míg a zombiknak láthatólag az agyára ment a betegség, még egy bunkót sem tudnak használni, nem hogy gépfegyvert. Szóval agyilag zoknik, ráadásul összehangolt támadásra sem képesek. (Ezt mondjuk nem így látjuk, de a doki elmondja, hogy nem képesek szocializációra).

    Más tészta, hogy a főzombi a végére megtanulja irányítani őket, sőt elles trükköket is, de ez megintcsak egy hasraütésszerű fordulat, az égvilágon semmi oka és értelme nincs, csak ez kellett az izgalmas cselekményhez. Mitől lett az az egyetlen zombi ilyen okos, hogyhogy egyszer kiment a napfényre, aztán csak a kutyákat engedte ki, és különben is, honnan tudta, hogy Freddel érdemes csapdát állítania? A boltban WS csak világosban járt…

    Najó, kezdek hosszú lenni, úgyhogy még egy-két mondat és befejezem: zavaró a hullák eltűnése (azt ezért nem hinném, hogy a fertőzöttek a csontvázakat is megették), a vadállatok békés együttélése a zombikkal (ha éjjelenként zombihordák tizedelik őket, akkor nem alakul ki ez a békés ökoszisztéma oroszlánokkal, szarvasokkal satöbbi), nem értem, a túlélő-kolónia miért nem rádiózott, ha a dokinak és a csajnak is eszébe jutott, hogy így össze lehetne fogni a túlélőket, akkor nekik miért nem?

    No, szóval szerintem vannak zavaró dolgok, de ettől függetlenül voltak erényei a filmnek, a látvány, a hangulat és Will Smith miatt jó kis moziélmény, de az átgondolatlanságok miatt nem az a klasszikus, ami lehetett volna belőle.

  66. spoiler, kerdesek, ilyesmik:

    1: rendben, vadaszik
    2: piros, tiszta, 500LE-s sportkocsibol, meg ugye egy M-16. tegye
    3: ha van tiszta, piros, 500LE-s sportkocsija, radiozni miert egy koszos terepjaroval jar?
    4: hol parkolt veluk? :)
    5: a ferfi “zombikon” csak nadrag volt. a noin miert volt felsoruhazat?
    6: ha nincs aram es generatorokat hasznal, miert pazarolja az energiat? dvd, ipod, laborban bekapcsolva hagyott szamitogepek, etcetc
    7: ha a zombik tudnak a falon maszni, miert csak 3 meter magas keritest epitettek a kolonianal?
    8: a csaj kocsija is full tiszta volt, amikor a koloniahoz ert. na es persze, videken az utak meg mindig jobb minoseguek, mint a nagyvarosban :)
    9: ha elpusztul 5.5 milliard ember, a bomlo hullak altal okozott egyeb fertozesek miert nem vegeztek a tulelokkel?
    10: tiszta viz :)

  67. 6/10
    Ha moziba néztem volna akkor lehet h utána anyáznék egy sort.
    Itthonnézősnek nagyon jó film volt,hangulatos 1,5 óra. Most komolyan.. ha van $ h lezárják NY egyes részeit a forgatások miatt akkor nem lehetett volna normális lényeket kreálni???

  68. 11: éjszaka vadászó dark seeker tömegek, akik azonban kb. három éve nem esznek szinte semmit sem, mert már mindenkit megettek, de olyan energikusan mozognak, mint a legjobban táplált tornászok. Aham.

    Legalább a 28 nappal későbben figyeltek arra, hogy egy zombinak is ennie kell (tudom, itt nem zombik voltak)

  69. nekem tetszett a film…. csak azokat a kibaszot zombikat baszták el nagyon. igazi szereplőkkel kellett volna eljátszatni a szerepet, mert ilyen gépes szar csak lerontja az egyébként fasza összképet.

    az ilyen filmek után mindig ott motoszkál az ember fejében, hogy mi lenne ha tényleg vmi hasonló történne. :/
    vajon képes lenne a hadsereg kezelni az esetet?
    ilyenkor jó ha az ember vmi kisebb szigetországban lakik :D vagy még jobb ha északon, ahol szinte fél évig mindig világos van…

  70. Pár dolog. Apró spoilerekre vigyázni!

    Budget
    A filmet 150 milliós költségvetésből dobták össze, és már a 90-es évek közepétől tervben volt. A pénz jelentős hányadát a poszt-ap NY ábrázolása vitte el. Csak a Brooklyn híd jelenet $5 milliós költségével a valaha legdrágább NY-i jelenetté vált.

    CGI kényszer

    Ugye az első 5 perc oroszlánja már szemet sértett egyeseknél, kb a Narniára emlékeztetett. De 3 másodperces jelenetért miért nem lehetett a manhattani zoo-ból kihozni egyet, vagy vegasi variettéből hozatni idomárostól? A válasz egyszerű, manapság sokkal olcsóbb a CG mint egy állat beidomítása, filmezése, ami időigényes, költséges, körülményes. Örülhetünk hogy Sam az ami:)
    A lényeknél szerepet játszhatott a tény, hogy a Constantint is Francis Lawrence rendezte, így a már meglévő démonsémákra könnyen ráépíthették a darkseekert. Rég láttam a Constantint, de rémlik némi hasonlóság a két film lényei között. Sokkal jobb lett volna ha maszkmesterek sminkesek munkáját kaptuk volna, de ez mégtöbb zsugát főként időt emésztett volna fel. Kaszkadőrökkel az akciójeleneteket szintén sokkal komplikáltabb lett volna megvalósítani.

    Gondolkodó főmufti.

    Valaha emberek voltak. Elállatiasodtak, maradt a fennmaradáshoz szükséges ösztönkoktél. Agresszió, táplálkozás, szaporodás (na ez nem derült ki, talán a D-cutban betekintést nyerünk hogy döngetik egymást a hipósok). Pavlov kutyája efektus: az legmegtermettebb DS agressziója a kijáratig üldözte a dokit, a fény így megperzselte, tanult belőle. Az ösztönösségből tudatosság lett a csapda felállításakor, és ott egy érdekes mozzanat, hogy a fertőzött kutyákat fogja, kivár, tudatosan szürkületkor engedi el. Ez az egyik legjobb momentum az zokniagyú DS-ekről alkotott kép újragondolásához. A kéthullámú támadás, a fényforrások megsemmisítése (jeep-es rész), ház gyenge pontjának keresése (tető) stb.

    A szocializálódásra is utalt pár dolog. Az hogy a doki mást mondott csupán annyit jelent, hogy nem tanulmányozta megfelelően a ds-eket. Éjjel elszigetelte magát, nappal kerülte őket. Azt tudjuk, hogy a befogott egyedeket figyelte meg (polaroidok). Egyfajta bizonytalanság csomószor visszaköszön. Vadászat, téka, sötét épület, de még a nővel való beszélgetéseknél is. A film tudatosan nem egy vámpírvadász képregényhőst, hanem egy hajszálon egyensúlyozó tudóst ábrázol. Erre utal a Shrek rész is. Meglett férfi katonai ranggal, mégis a mesefilm rabja amit kivülről fúj. Eltér a regénytől, és NEM a lények félelmében LEGENDA, hanem a zárószavakban.

    Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a film jó, nem utolsósorban okos, tudatos rendezés, dacára a silány technikai megoldásoknak.

  71. “így a már meglévő démonsémákra könnyen ráépíthették a darkseekert. Rég láttam a Constantint, de rémlik némi hasonlóság a két film lényei között.”

    Ez azt hiszem már csak azért sem lehetséges, mert két tök különböző VFX stúdió csinálta a lényeket, ráadásul igazából egyáltalán nem is hasonlítanak egymásra.

    A seekereken sztem igazából az látszik, hogy menet közben találták ki már azt is hogy CG legyen mindegyik, és a tervezésüket is a lehető legtovább húzták el – aztán nagyon rövid idő alatt kellett legyártani őket. Egyébként technikailag jól meg vannak csinálva, csak valószínűleg nem maradt elég idejük polírozni őket.

  72. Volt ott egy kisszekrény, ami tele volt kulcsokkal, autókhoz. Parkolni meg nem mindegy, hogy hol?
    Ez kb olyan probléma, mint, hogy kék az és, és miért nem zöld?
    Persze a legjobb az lett volna, ha kinyírja a Ben Stiller alakította főzombit, de az élet kegyetlen(és a főzombi sem Stiller).
    Nem mutatják a rejtett ‘pimp’ mélygarázst a fanyalgók kedvéért, sem pedig a miért tettem félre a szalonnát ünnepi alkalmakra elmélkedést, a francia konyha kedvelőinek.
    Nehéz lenne azt leírni, hogy nem tetszik a film, mert nem vagyok olyan izmos mint Kovács Vili?

  73. Nem tetszik a film, mert összetettebbre és igényesebbre számítottam. Az első egy óra jó, utána mélyrepülés.
    És még azt szerették volna hogy Johnny Depp vállalja el a főzombi szerepét…
    Most jobb?

  74. Nekem csak a mondvacsinált hülyeségek, mint “kritika” nem fogadhatóak el, sőt, mint vélemény sem.
    Hozzáteszem nem elfogultságból mondom.
    A Johhny Depp dolog, meg tutira kamu, mert két markáns karaktert nem bír el egy ilyen film. Ide, Smith és a kutya, vagy “Wilson”, vagy az ember legjobb barátja kell.
    Berakni egy tehetséges, ráadásul manapság felfutott nevet, egy kibontatlan szerepre. Bukás.

  75. mindenkinek ajánlom a filmben sokszor elhangzo számot :)

    Bob_Marley-Three_Little_Birds

    Don’t worry about a thing, cause every little thing gonna be all right

  76. Mondjuk azt elmondhatná valaki, hogy amibe beleesett csapda, az a sajátja volt vagy azt a zombik rakták oda??
    Nekem ez nem volt teljesen tiszta.
    És a tékás csávó?? Hogy került ki? Azt is ők rakták ki??
    Gondolom igen, hogy el tudják kapni, de arról nem volt szó hogy ezek a lények ennyire “inteligensek”, hogy egy ilyet ki tudjanak tervelni.

  77. 28 nappal/héttel később ezerszer jobban közelíti meg a témát, ez meg egy az egben a tirpák amcsi közhelyparádé.
    szerintem is a két legázosabb elem az “okos” zombi, nomeg a honnét van áram – ha van mér pazarolja a hülye.
    a vége meg nyáltenger az amcsiknak – aki hisz abban h isten szólt hozzá (lsd bush) megmenekül, aki nem, kampec.

    hányinger az egész

  78. Rögtön a legelején, ő jelenti be a rák “ellenszerével” való kezelések “eredményességét”.
    -So you have actually cure cancer?
    -Yes, Yes We have.

    magnificent

  79. Három év alatt fű nő ki az aszfaltból? Nekem nagyon úgy jött át, hogy a speciális effektes csóka aszonta a főnökének: “Figyi főnök, ne tegyek ide egy kis füvet, jól fog kinézni…”

  80. Tényleg, miért nem zöld volt a kocsi? – szint némelyik…
    3 év alatt bokrok nőnek, nemhogy fű. Az oké, most mindenbe bele kell kötni? Human divatot csinál a fikázásából (akaratlanul teszem hozzá)? :D

    Azért még mindig 7 (szerintem 7,5-es filmről) beszélünk. Nem értem, vérszemet kaptatok vagy mi?

    A rendezői változatra kíváncsi leszek. Will jellem kibontása szerintem nagyszerű, de lehet ezt még fokozni. Jó, úgy hogy gyakorlatilag csak egy emberről szól az a minimum hogy kibontsák. :D De ennyire nem volt rossz, és igen látszik hogy a sok pénz mire ment el (sajnos) de az meg kicseszett jó lett. Poszt-apok rulez és ennyi…

  81. zuzung: a hülye azért pazarolja, mert mac-et vett, még annó. Amúgy meg nem tudom lejött e az ELMŰ munkatársainak, de kutatja a vírus ellenszerét, és oda kell pc, meg egy pár kütyü.
    Generátorok voltak a konyhában, szám szerint három Honda típusú, de aki kevésnek érezte azt a kettő másodperc közelit, az kimerevítheti a képet.

    Emma Thompson amúgy annyira jó színész, hogy sikerült elérnie, hogy ellenszenves legyen, három sor szöveggel, de végül is a vírust is róla nevezték el..

  82. Oké, csak itt a poszt hatására elszabadultak az indulatok, konkrétan a filmre értettem nem általában. És csak poén volt. Meg: “(akaratlanul teszem hozzá)”+:D (ez meg nálam a tréfa jele). :D

  83. @Dig
    generátorok, három is, aha…
    háppersze. minden jobb háztartásban elengedhetetlen egy kisebb villamos erőmű.
    hát neki éppen volt, na. vagy ha nem, hát épített.
    végül is gyerekjáték, egyedül.
    de tényleg.

  84. vagy szerzett a többi lakásból akinek volt, vagy bunkerekből, vagy ki tudja honnan. ez a legfeleslegesebb kérdések egyike szerintem a filmmel kapcsolatban. Az is lehet, hogy a katonaságtól kapott, hiszen a lakás alatti labor sem könnyen összeszerelhető egy átlagembernek.

  85. A pincébe volt egy konkrét orvosi labor. Akkor nehogy már generátor ne legyen hozzá (ilyesmihez gyárilag jár). :D

  86. ground, eccerre (de akár egy kórházból is elhozhatta, hiszen azoknak tuti van több is, mindegyiknek.)

    szerintem ez tényleg egy apróság, amit megoldhatott, és nekünk marhára nem kell 5 perc időhúzás a filmbe, amint épp generátort lop, meg 3 évig folyamatosan kisérletezik, meg felépítia csapdákat. _nem ez a lényeg_

  87. Miért repkednek akármik a film városos plakátjain??
    Utalás a könyvre/elődre?

    Rejtély :)

    Apropó plakátok: feltűnt egy pár érdekes magában a filmben is Batman-Superman embléma egyben :D

  88. már beírták, sőt linkelték is a képet

    és mik repkedtek? marhára nem értem kommented első felét.

  89. Egyébként ha már utalások. A benzin locsolásról az ajtó elé, nekem a Night of the Living Dead ugrott be, a reflektoros, aknás dologról meg a 28 nappal később, ha jól emlékszem. Ezek mondjuk lehetnek utalások is (előbbi), meg lopás is (utóbbi inkább).

  90. Szerintem ez tök tiszta, hogy nem ez a lényeg, ott már valami baj van, hogy valaki ezeken fennakad. Mert ilyen alapon, mindenen, de komolyan mindenen el lehetne kezdeni kattogni, hogy akkor most tkp. milyen rejtett utalások miatt tettek egy fekete színészt egy “redneck” bunkó helyére, elvégre az Omegában..de az más tészta.

    De, hogy ismét karácsonyi hangulatba kerüljünk: szerintetek a rendezői változatban Sam-et majd mutatják ahogy a dolgát végzi?

  91. Szerintem naon jó volt a film!
    De azért vagyunk, hogy megnézzük és szórjuk a kritikát!
    In medias res- igen…volt benne pár érthetetlen dolog!
    az áram mondjuk honnan volt?…
    a Dark seederek mintha a múmiából az a kopasz mandró lett volna!
    WS is megmenekülhetett volna,de kell a hősködés…akkor a cím nem érne semmit…
    10esen adok neki 8at

  92. részemről kb 5/10, mert idegesítően szart csináltak egy marha érdekes, és rengeteg lehetőséget rejtő alapsztoriból. és – legalábbis a screener – csapnivalóan szarul van összevágva. nem értek egyet azokkal, akik azt mondják: jó így, mert nem rágtak mindent a nézők szájába. szerintem átestek a ló túloldalára: így egyszerűen logikátlan a film a fredes jelenettől kezdve, lyukas(nak tűnik) a script, bosszantóan nincs magyarázat a történésekre, összecsapottnak tűnik az egész.

    innentől SPOILER!

    ha legalább érintőlegesen ki lett volna fejtve, hogy mikor és milyen változásokon mennek keresztül a “zombik”, akkor el tudnám fogadni, hogy kialakult bennük egyfajta intelligenia, tanulási és szociális képesség. de nincs kifejtve. sőt, ennek a gyökeres ellentétét kapjuk nem sokkal a fredes jelenet előtt: kifejezetten azt mondja neville, hogy:
    1. már az alapvető életösztöneik sem működnek rendesen (fényre mennek)
    2. mindenféle emberi tulajdonságukat elvesztették. ezen belül explicit módon a szociális képességeiket, implicit módon az intelligenciájukat is (legalábbis az egész film ezt sugallja).
    oké, tévedhet – de akkor miért nincs ez (sem) kifejtve?

    innentől kezdve borul minden, egy halom megválaszolatlan kérdést, vagy egyenesen a korábbiaknak ellentmondó infót kapunk:
    – ha nincsenek szociális képességeik, hogyan szerveződnek hierarchikus csoportba? hogyan lehet egy főzombi, akinek láthatóan alá van rendelve a többi? a főzombi hogyan érvényesíti akaratát több száz-ezer másik felett (ld. kommunikáció)?
    – hogyan kommunikálnak a zombik? hogyan jut el pl. a tetőt lebontó zombitól az infó a többi zombihoz, nagyobb távolságra (nem látják, az nem lehet magyarázat), extrém rövid idő alatt?
    – az addig éppen csak vegetáló zombik hogyan lesznek egyszerre hiperintelligensek? a történtekhez tanulási képességre, aktív memóriára, stratégiai gondolkodásra és tervezésre van szükség (átlátni a csapda működését, megjegyezni neville-t, eltervezni a követését, csapdába ejtését és megölését, majd mindezeket kivitelezni).
    – hogy követik neville-t, ha ő csak nappal megy a DVD-kölcsönzőbe?
    – honnan tudják, hogy a ház körül lévő izék reflektorok? vagy ezt ott helyben, egy pillanat alatt felmérik (ld. hirtelen intelligencia)?
    – a flashbackben: ugyan mi a faszért lőnének le 3 hidat, miközben éppen tízezrek (köztük katonák!) várnak evakuálásra/karanténozásra a folyóparton, és a leszakadó orbitális híddarabok nyilvánvalóan többméteres/tízméteres hullámokat fognak kelteni, mindent és mindenkit elsöpörve? (mellesleg ez miért maradt ki?)
    – nem, egy közepes méretű gázturbinás helikopter nem kezd el vadul pörögni azért, mert egy ember a talpára akaszkodik (vagy kihagytam valamit?)
    – az rendben van, hogy egy vírustól hiperagresszív, fájdalomra érzékelten, emiatt némileg megnövekedő fizikai erővel rendelkező lesz valaki. de könyörgöm, miért kell rögtön túlzásba vinni, miért lesznek alapvető fizikai és biológiai törvényeket meghazudtoló tulajdonságaik (10m-es ugrások, többtonnás autók pakolgatása könnyűszerrel, függőleges fal szupergyors megmászása, überdurva fizikai hatások nyom nélküli elviselése)?

    az a film alapvető baja sztm, hogy nem tudja mi akar lenni: epikus szuperprodukció vagy büdzséfilm, részletgazdag vagy felszínes, intelligens dráma vagy buta action-flick, mondanivalóval rendelkező vagy egyszerű üzleti vállalkozás, terjengős vagy tömör?

    szerintem végül egy nagyon jó ötletet borzasztóan elpazarló, összecsapott vacak lett. dühít, mert nagyon-nagyon jó lehetett volna…
    (hosszú lett, bocs)

  93. haacsee kábé összefoglalta az egész baromságot. de most tényleg, senki se látta a “28 nappal később”-et(meg a folytatását)?

  94. A 28 nappal később alapvetően tök másról szól… Ott kábé az a lényeg hogy járvány meg zombik ide vagy oda még mindig a másik ember lehet a legnagyobb veszély, mer’ sajnos ilyenek vagyunk. Az egész film sokkal gyorsabb tempóra is, meg az események is más tempóban zajlanak.

    Itt meg három év telt el és nem 28 nap, az összes ott tárgyalt kérdésen már régen túl vagyunk és más a téma. Egy alapvetően jó természetű emberrel mit művel a magány és a veszély, meddig tud erőt adni neki a küldetéstudat, satöbbi.
    És ugye tudjuk hogy a 28 nappal később sokat merített az eredeti regényből, hiszen az volt sokkal előbb, válaszul pedig ezek a filmesek is átvettek onnan egy-két megoldást, de inkább csak a vizuális dolgokat. Szerintem ;)

  95. haacsee kár volt ennyi energiát beleölnöd, én a párezredik sci-fi után már a túltettem magam a lények okozta feszültségen.
    A húgom jól összefoglalta az általunk ismert biológiára (mert ki tudja ugye..?;)) fittyet hányó dolgokról a véleményét: ” kit érdekel? közben nem érdekel” és 1.40-et túléltek a lények, akkor többet sem kell, mert nincs rá szükség.
    A többi zseniálisan van megoldva, eddig háromszor láttam filmet, felirat nélkül. És már elsőre lejött, hogy köcsög Hondákból jön az áram, nem pedig egy gémeskútból.

  96. SPOILEREK

    haacsee: “már az alapvető életösztöneik sem működnek rendesen (fényre mennek)” szerintem meg ez épp az intelligenciát bizonyítja, hogy az alapvető, állati ösztönt felül tudja bírálni. Az, hogy a prof nem tudta ennek felmérni a jelentőségét, azt bizonyítja hogy már az őrület határán tartózkodott. Hogy miképp találták meg a dvdboltot? Hát valami szag dolog lehet, és a prof csak a házánál locsolt benzint vagy fertőtlenítőt vagy mit.

    Nagyobb hiba pl a hetekig nem megalvadó vér, amit a csaj kezébe nyom, az meg hűtés meg ilyenek nélkül viszi az ampullában… Az még engem is zavar :) és nem találok rá magyarázatot.

  97. Egyesek úgy látom már sportot űznek a fikázásból, de a józan gondolkodás meg samfu (tisztelet a kivételnek). Továbbá még mindig egyesek a csapdán lovagolnak, meg az áramon meg a “Dark Seeder”-eken (ez tényleg lol).

    Hiányolja valaki a Dark Seekerek részletes bemutatását, átalakulását, fejlődését.
    Nem fárasztanám magam feleslegesen, de ez a film nem a mutánsok életéről szól, hanem Nevill-t (W.S.) mutatja be. Itt minden jelenet az övé (1 kivétel, de nem akarok SPOILEREZNI), lássatok már ne csak nézzetek. Azért nem tetszhet a film valakinek, mert szerinte rossz színészi játék (csak példákat mondok) vagy rossz CGI, neadj isten nem tetszett a befejezés… Nade azért, mert néhány dolgot nem értenek meg aztán ezeket itt jól meg lehet mondani és lehet is dobálózni velük, az már csöppet dühítő.

    Szép karácsonyt mindenkinek! :D

    Ja, mégvalami. nem szeretnék még többet okoskodni, de mielőtt vki kérdezne itt vmit, előtte olvasson vissza, valszínű megkapja a válszt. Tudom, h sok komment volt, de senki nem halt még bele egy kis olvasásba.

  98. Na sikerült átrágni magamat a kommenteken. Leszögezném, hogy nem olvastam a könyvet (azt sem tudtam, hogy ez a film egy könyvből készült), de nekem tetszett a film.

    SPOILER

    Habár, mint írtam tetszett a film, de miután végignéztem maradt bennem némi hiányérzet. Én is azt hiányolom, hogy miért nem voltunk jobban beavatva a dolgokba:
    Hogy vált egy gyógyszer gyilkos vírussá, vagy mi történt egyáltalán? Neville miért maradt NY-ban? Mondott a feleségének valami olyasmit, hogy helyre kell hoznunk a dolgot. Az miért volt? Ő miért volt immunis? Na és a kutya miért volt immunis? Miért ő volt az “A” Neville, ha más is immunis volt? Mindezeket leszámítva érdekes, látványos film volt, számomra jó kikapcsolódást jelentett. :-)

    SPOILER FOLYT KÖV.

    Néhány érdekes kérdés, amiket eddig még nem érintettetek:
    Ha a nő meg a gyerek hallotta az üzenetét, akkor az a túlélő kolónia miért nem?
    3 év alatt még sohasem fordult elő, hogy a kutya bement volna sötét helyekre? Ezt azért nehéz elhinni.
    Na és ami nekem abszolúte magas: Ha én immunis vagyok valamire, akkor az ellenszer nem az én véremben van?

    Az én osztályzatom 8/10, mert sokkal jobb lett, mint Golyózápor, na az az igazi csalódás, de az már nem ide tartozik. :-)

  99. “Na és a kutya miért volt immunis? ”
    Ha megnézzed a filmet, akkor majd látni fogod hogy nem volt immunis. Meg mondja WS is amikor a kocsiban hagyja.

    “3 év alatt még sohasem fordult elő, hogy a kutya bement volna sötét helyekre? ”
    Ki mondta hogy nem?

    “Neville miért maradt NY-ban? ”
    “Ground Zero”, lásd majd a film.

    “Mondott a feleségének valami olyasmit, hogy helyre kell hoznunk a dolgot. Az miért volt?”
    Valszeg nem a házasságukra gondolt hanem arra hogy rossz dolgot szabadítottak a világra > gyógyszer>>vírus(?)

    “Ha én immunis vagyok valamire, akkor az ellenszer nem az én véremben van?”
    Vannak AIDS-re immunis emberek amúgy. Ellenszer még sincs. De amúgy a filmben nem poénból adja oda a fiolát a csajnak. Majd nézd meg a filmet!

    Ja, láttad… Hm… :D

    A hídlerombolás mondjuk tényleg indokolatlan (én se értem hogy ki, minek, miért), de ha lesz folytatás, avagy előzmény akkor abban a bakik jó részét ki lehet javítani ha értelmes dolgokat hoznak össze. (Mondjuk szakadárok csinálták akik el akartak zárni az embereket vagy hasonló…). Mondjuk úgyse fogják, csak lesznek újabb bakik… Vajon amerikában a kritikusok mit mondanak?

    De haacse-nak sokban igaza van.

  100. Amúgy a sok Shrek-es rész, csak szerintem volt király? Viszont ezt szinkronizálva hogyan? Majd leutánozza Gesztesiéket?

  101. dig: shrek magában király, de szerintem a film egyik leggázabb jelenete volt a kisfiús tévénézős.
    szinkronhoz meg ugyanazt a csapatot kell felkérni, lol.

  102. Nem olvastam végig az előző 100 hsz-t, csak párat az elejéről, szóval bocs, ha esetleg ismételném, amit már mások leírtak.

    A lények megjelenítése szvsz direkt lett ennyire “művi”. Ha megnézitek, h milyen poszt-apokaliptikus NYC-t rittyentettek, akkor nem igaz, hogy nem tudtak volna olyan lényeket kreálni, amilyet csak akartak. Ilyen akartak, hogy beférjen a PG-13-as kategóriába a film, épp ezért nincs benne káromkodás sem, pedig simán el lehetett volna nyomni egy párat az adott szituációkban.

    Hogy miért nem magyaráztak meg semmit sem? Nagyon jól tették, áltudományos fejtegetésekkel, csak elkúrták volna az egészet, a könyv sem tette emlékeim szerint. A kevesebb néha több. Amúgy meg ténylegesen fontos kérdésekre választ lehet kapni a tv-riportból, a visszaemlékezésekből és fel-feltűnő újságkivágásokból, csak figyelni kell.

    Akármennyire is lejjebb adott a végére a film, szerintem olyan atmoszférát teremt, amire nagyon kevés film képes az utóbbi időből, az elveszettség, magányosság érzése istentel jól van érzékeltetve. Tudom, hogy nagy divat manapság fikázni (indokoltan vagy indokolatlanul) a block-bustereket, de erre a filmre még a legelvakultabb indie filmes fanboy sem mondhatja, h fospunepa :P

    Nálam mindenképp az idei top3-ban benne van.

  103. “3 év alatt még sohasem fordult elő, hogy a kutya bement volna sötét helyekre? Ezt azért nehéz elhinni.”

    Egy időben eljátszottam a gondolattal, hogy egy filmben miért pont az történik ami. Legyen a példa a Rambo mondjuk. Ha őt nem baszogatja senki,nyugiban leéli az életét és soha nem filmesítik meg, mert unalmas lenne. De mivel kiakadt ezért film lett belőle. Ez persze hipitetikus, de remélem értitek mire aakarok kilyukadni. Szóval ha Sam a 3 év alatt befutott volna sötét helyre, akkor az az alkalom került volna vászonra. Az élet úgy hozta, hogy R. Neville 3. éve lesz érdekes.Lehetett volna filmet csinálni az 1. évből is,csak akkor nem történt épp semmi.

  104. Groundwalker

    SPOILER

    A kutya a levegőben terjedő vírusra immunis volt, de a véren át terjedőre nem. A támadásnál megsérült így fertőződött meg. Az ő véréből is lehetett volna mintát venni…
    A csajnak a zombinő vérőből levett mintát adja oda nem?
    Sejtettem, hogy nem a házasságukra gondolt, de miért többes szám első személyt használt, neki is volt valami köze ahhoz, hogy rászabadították a világra a vírust?
    Számomra ezek nem derültek ki…

  105. Most elbizonytalanítottál. :D Szerintem köze volt a kutatásokhoz, vagy pedig csak a pátosz miatt kellett ezt mondani. Amerikai filmről van szó, kellenek a hangzatos mondatok. Majd a prequelből kiderül. :D

  106. Sztem a legjobb jelenet, amikor dühében neimegy a zombiknak, meg amikor meglátja, hogy a bábu “elbandukolt” a helyéről

  107. SPOILER (csak egy picit)

    Most nekem az a jelenet ugrott be, amikor a film első éjszakát látjuk. Fekszenek Sam-mel a fűrdőkádban és közben kintről egyre hangosabb sikoltozások, üvöltések hallatszanak be. Ekkor ugye még a filmben egy DarkS-t sem láttunk. Itt nincs CGI, semmi látványosság csupán hangokkal hozzák rám a parát. Mivel én még a trailert se néztem meg előtte, így duplán ütött ez a jelenet is.

  108. Figyelem, a hsz nyomokban mogyorót, és spoilereket tartalmazhat!

    Q I think you’re the only critic who has commented on one of the glaring holes in “I Am Legend,” namely, how did Alice Braga get into (and out of) New York — with a car! There are others: How does Will Smith’s apartment still have running water? How can he pump gas for his car if there is no electricity in Manhattan other than the mega-generator we have to assume is powering his apartment? And if there is electricity to pump the gasoline, why aren’t the street lights working to scare away the light-averse mutants? There couldn’t be electricity, of course — no one’s operating a power plant! They’re all dead! — ergo, no gasoline for Will.

    Then again, with all those dead people, why is he bothering to try to shoot deer? He can go into any supermarket and pick up as much canned food as he and his dog could ever need. These are, of course, quibbles about what was a very scary, fun movie to watch with a terrific performance by Will Smith. This leads to my question: how important do you feel these types of plot holes are to your response to a movie? Do you care?
    Jessica Klein, Los Angeles, CA

    A. Not very. Since the whole movie is imposible, why quibble? Still, it’s distracting to see flaws in the interior logic of the world it creates. The original Richard Matheson novel at least established its reality and stuck to it.

    A híres-hírhedt Roger Ebert válasza sok olyan kérdésre, amik itt elhangzottak (azt mondjuk nem értem, hogy ez a film mivel váltotta ki a logikáját érintő támadásokat, mintha más filmekbe nem lennének ilyenek), szerintem elég korrekt, és remélem Human nem veszi offnak.

    De hogy végképp on legyek: a film nekem tetszett, WS helyett persze hogy lehetett volna jobbatt is választani, de Christian Bale nem ér mindig rá :P (nehogy valaki ebből azt olvassa ki, hogy szerintem csak CB jobb Smithnél) A darkseekereknél meg szerintem nem csak a CG volt szar, hanem maga a dizájn is. A befejezésbe nagyon nem lehet belekötni, a producerek ritkán adnak ki 80-100 millát (legalábbis én ennyire saccolnám)nem hepiendinges filmre, ez van. Én nem csalódtam sem a filmben, sem WS-ben, sem Francis Lawrence direktor úrban.

  109. Én azt nem értem, hogy a film elején mutatják h mikor megy a laborba átmegy ilyen UV fényes helyiségen. Vagy az nem az volt? Mert akkor viszont nem értem h h mentek be olyan könnyen a laborba a ds-ek.

  110. “Still, it’s distracting to see flaws in the interior logic of the world it creates. The original Richard Matheson novel at least established its reality and stuck to it.”

    Pontosan ez a legzavaróbb sztm – nem csak ebben a filmben, hanem általában is. Én a legnagyobb képtelenséget is hajlandó vagyok elfogadni egy filmtől, ha az logikusan illeszkedik a saját maga által alkotott világba, ÉS az alkotók veszik a fáradságot arra, hogy ezt meg is mutassák (na nem szájbarágásról van szó!).

    Itt ez túl sokszor maradt ki ahhoz, hogy számomra élvezhető vagy legalább konzisztens maradjon a film. Nem azt éreztem, hogy a fantáziámra vannak bízva ezek a dolgok, és hogy néznek annyira intelligensnek, hogy ne akarjanak mindent szájbarágni. Hanem azt, hogy elnagyolt, lyukas a történet, és hogy az alkotók azt várták: majd a szájtátós hatás elviszi a hátán a filmet.

    Nálam ez nem jött be. De ízlések és pofonok természetesen.. Mindenesetre sajnálom, mert nagyon sokat lehetett volna kihozni belőle :( Ilyen szempontból amúgy a Holnaputánhoz tudnám hasonlítani (bár az minden szinten gázabb volt).

  111. Amennyire az “én a robot” tetszett ez annyira nem…. pedig dvd-n néztem 5,1-es hanggal… hatalmas csalódás. A látvány jó, de ez önmagában kevés…

  112. haacsee: egyetértek azzal, amit írsz, bár tény, én jóval vajszívűbb vagyok a filmmel kapcsolatban, és én a DS-eket letudom egy nagy negatívumnként (mind viselkedésüket, múltjuk hiányát, és megjelenésüket is), már a Jeleknél hozzászoktam ahhoz, hogy Hollywood képtelen egy film folyamán végig a hitchcocki félelemkeltés eszközeit alkalmazni, és muszáj látvánnyal is “sokkolniuk” a (z amerikai) nézőket, meg ahhoz is, hogy az idegenek/zombik felbukkanása mindig logikai bukfencekhez vezet.
    Második nézésre bizonyára én is keményebb leszek majd a filmmel, de így engem kifejezetten szórakoztatni tudott, főleg ahhoz képest, hogy jóval “popcornabb” alkotásra számítottam, ehhez képest a film első fele szinte tökéletes, a második fele meg “lehetett volna jobb is”. Előttem meg már leírta sjbee: ez a film nem a zombikról szól, sokkal inkább WS kálváriáját akarja bemutatni (valamiért úgy érzem, a Dark Seekeres részekben, és a befejezésben a producerek mindig mocskos keze van). Egy ilyen film nem engedhet meg magának fél órás narrációt, hogy mégis mi hogy miért történt, és mi milyen lett, mit miért csinál. Bár úgy látom, egyeseknek mellékelni kéne egy dokufilmet is a filmhez (nem rág gondolok haacsee, félre ne érts), hogy minden részletet megismerhessenek. Persze, aki utópiát csinál, ne csodálkozzon, hogy a filmje szembe találja magát egy rakás fickóval, kérdőjelekkel teli szövegbuborékokkal a fejük felett.
    Azonban az, aki még mindig nem tette túl magát azokon a jelenségeken, hogy Hollywood, amerikai célközönség, és producerek, az ne csodálkozzon, ha ezernyi kérdése marad. Kíváncsi lennék, ha a fantasztikus Ember Gyermekének lett volna ekkor hype-ja, arra is így rávetik-e magukat az emberek, hogy “miért nem születik több gyerek?” “persze, a kocsi hogy indult be?” “mi az a hülyeség a végén?” “a katonák miért nem segítenek nekik?” “miért nem magyarázzák el, mi miért olyan amilyen Angliában?”
    Írjatok petíciót a producereknek, hogy legyen IAL 2, és mondjanak el benne több részletet a múltról, meg a DS-ekről..

  113. Ez a film hatalmas bukta lesz mindenki számára.
    BUGYUTA TÖRTÉNET!
    A marketing ajnározza hogy bemenjetek a moziba.
    Hatalmas csalódás, többet vártam…

  114. Persze Ravic, az eddigi 134 millió dollár pontosan erről szól.
    Amúgy könyveket meg képtelenség normálisan filmrevinni sajnos, ezért jó dolog az olvasás, csak sajnos a sok Dark Seeker, a mai világban már nem tud.
    Ott az állandó tudatos és tudatalatti narrátort biztosítod te magad, amit vásznon elég nehéz, ebből látszik, hogy már egy film is túl sok fejtörést okoz egy nézőnek, (hol az áram? ugye).
    Egy könyv..piha’

  115. Igazad van, bocs, csöppet már álmos voltam, akkor így mondom: poszt-apokaliptikus SF-horror, tudom, nem mindegy, csak már akkor rá akartam kanyarodni a Children of Men-es példára :)
    Szal a mondat helyesen:
    “Persze, aki poszt-apokaliptikus SF-horrort csinál, ne csodálkozzon, hogy a filmje szembe találja magát egy rakás fickóval, kérdőjelekkel teli szövegbuborékokkal a fejük felett.”
    :)

  116. sztem kicseszett jó film volt! smith jól játszik, mint ahogy szokott, bár a vége télleg kicsit megtört, főleg azután mikor meghalt a kutyája (Samantha :D)

  117. Elnézést kérek de ez nem az Omega Ember remake-je??? Annak idején Charlton Heston játszotta a főszerepet….

  118. Malibu:
    sok mindenben igazad van, és el tudom fogadni, amit írsz – azzal együtt, hogy sokadik átgondolásra is fenntartom, amit korábban írtam :) Nálam így csapódott le, rengeteg más nézőnél meg úgy – nincs ezzel semmi gond. Leginkább tényleg sajnálom, mert hatalmas filmet lehetett volna összehozni belőle, az alkotóelemek többé-kevésbé megolvtak sztm. Abban viszont, ha helyesen szűröm le az eddigieket, nagyjából mindannyian egyetértünk, hogy “hatalmas” azért nem lett :( Viszont mindezek után kedvet kaptam a könyvhöz – jó sci-fiből sosem elég :)

    Attila:
    Jól gondolod, valóban az (ezt már egyébként többen említették itt is korábban).

  119. haacsee: Egyetértek. Azzal a véleményeddel is, amit fenntartasz, meg azzal is, hogy nyilván másnak más tetszik, meg azzal is, hogy a könyvet érdemes lenne elolvasni…:)

  120. Tegnap/ma 2x is megnéztem és nekem bejön. 10/10 Engem az egész atmoszférája fogott meg, és kifejezetten bejön, hogy nincs szájbarágás.
    Sokat olvasgattam a hozzászólásokat, de eléggé szőrszálhasogatónak hatnak a fikázások. Az imdb-n van egy elég alapos faq; érdemes elolvasni. Ott egyedül a kutyák szürkületi mozgásterét nem értik.
    Persze elfogadom, hogy nem tetszik mindenkinek, de mint zombifilm, toronymagasan veri az összes eddigit minőségben.

  121. Engem csak annyi zavart az egészben, hogy eredetileg valami nagyon remek filmes adaptációra számítottam, a könyves nagy csavarral a végén, aztán ez lett belőle… Akármennyire is próbálkoztak, a látványon kívül szinte semmivel nem sikerült megfogni azt a hangulatot, amitől jobb lehetett volna, mint bármilyen halivúdi tucatfilm. A történet egyértelmű, a sztori kiszámítható, elgondolkodtatni nem fog, akciófilmnek meg unalmas. Ez most nem jött össze.

  122. ha csak a szarvasok meg a város lett volna benne, akkor is jobb film lenne. will smith nagyon-nagyon rossz színész, a forgatókönyvíró meg inkább sztrájkoljon. ja, és kurvára mellényúltak a címmel is.

  123. szerintem meg az a gaz hogy az elejen azzal a durva mustanggal mennie kellett volna meg par kort, ki az a hulye aki nem hasznal ki minden percet vele?

  124. Na Stop.

    Kereshetünk hibáka vagy éltethetjük a filmet, nem szabad elfeledni, hogy adaptáció, és a mozivászon nem tür meg sok dolgot, minden fel után merülhete fel kérdés.

    (Míg eszemben a van a ’71 Omega man trailer – szigoruan a IL után nézendő ^^
    http://www.youtube.com/watch?v=X-MosmUseSY
    – remélem nem linkelte még senki :P

    nekem a csapdás részig adta, utánna is, de ott illetve onnantol picit csalodtam. 7/10. Egy pontos képregény címet (Omega Man (?) ) dobjon már be vki a közösbe pls

  125. SPOILER is lehet benne!

    Omega man elég jó, majdnem ugyanúgy kezdődik (hasonló kocsi, kocsikázás). Vannak még hasonlóságok (inkább csak motívumok: próbababákhoz való beszéd), de a hullák amit sokan hiányolnak itt bizony megvannak! Nekem tetszett, nagyon igényes története volt, az oké hogy a látvány régi, de nem vészes van egy feelingje de nem grindhouse-féle hangulat, annál jobb, tartalmasabb és szerintem még szórakoztató és fordulatos is. Nagyon sokban más mint az IAL.

  126. Nekem személy szerint nagyon tetszett a film,az ötlet is nagyon jó volt,a végét nagyon elrontották…

  127. Teljesen nem értek egyet az oktalan kukacoskodókkal.Szerintem nagyszerű film.Teljesen érthető az egész.Nem magyaráz meg semmit,neked kell rájönni a miértekre,hogyanokra.Én nem olvastam a könyvet,nem is tudtam hogy könyadaptáció.Ennek ellenére simán levettem a lényeget.Nincs benne érthetetlen rész,minden benne van,csak látni kell,nem lesni(ujságkivágások,tv adások).Mindent nem lehet a szánkba rágni,mert akkor egy hosszú unalmas szar lett volna belőle.Olyan hülyeségeket meg ne hozzatok fel hogy pl.miért ment be lakásokba? azért mert csak!te mit csinálnál unalmadban?Szerintem nagyon vagány nagyon nagyot ütött a hangulata.Jó a vége is mert nem egy hollywoody nyál szar.(mind a hárman megmenekülnek,kifejlesztik az ellenszert,boldogan élnek míg meg nem halnak)simán 10/10

  128. A kutya fenntvan IMDB-N!! :D
    http://hungarian.imdb.com/name/nm2869646/

    10/6
    Valami mélyebb, elgondolkodtatóbb filmet vártam.. nem volt túl messze tőle, de valamit elrontottak..nem voltak elég bevállalósak vele.. Will Smith karaktere sem volt a legjobb, bár ennek ellenére jó színésznek tartom..az első 5 perc a piros Mustang-al egy vicc. :) Azzal, hogy felkerült a YouTube-ra, gyakorlatilag egy újabb, igen látványos Ford reklám született.
    amúgy, a kommentek számát elnézve úgy tűnik, hogy a “torrent” fogalma egyre több ember számára lesz ismerős :D

    Többet is írtam a filmről a blogomba, de bunkóság lenne belinkelni. Nevemre katt.. :)

  129. Az én véleményem:
    A téma már lerágott csont, ismételten kihal minden emberi faj, egy illetve két túlélő marad aki mindenképpen megakarja menteni az egész világot bla….bla…bla…..
    Amiért azonban mégis végig néztem ezt a filmet az Will Smith színészi alakítása volt.

    SPOILER

    Egész addig érdektelenűl néztem, míg el nem érkezett a film a totális lelki megtöréshez, hisz Will egyedűl maradt. Majd másnap az a jelenet mikor megszólítja a női bábut a cdboltban!!!!!!! És azaz erőltetett dűh visszafolytása, majd a kétségbe esett lélek segítségért kiáltása…rendkívűli színészi tehetségre utal (kösz Will :) )
    A végéről pár sort: bár nem ismerem a könyvet, és a film alapján nem is buzdúltam fel az elolvasására, a hős feloldozza magát a cél érdekében, de ezt a film témája is megkivánja! Nem bántam volna ha nem mutatják meg Anna és Ethan “haza találását”.
    Na hát nagyjából ennyi 6,5/10

  130. szerintem direkt ilyen a CGI, azért gondoljuk már bele, hogy aki ilyen new yorkot képes csinálni, azt tud élethűbb szörnyeket is csinálni, meg biztos a készítőknek is feltűnt a minősége….szerintem korhatári besorolás vagy ilyesmi miatt lett ilyen

  131. Szerintem nagyon jó ez a film! A filozófálós (Bob Marley rulz!!) részek a legjobbak, a város gyönyörű, a kutya király, a vége nagyon tetszik. Én, úgy vagyok vele, hogy ha megkedvelem a karaktert, akkor legyen már happy end!
    Szerintem nincs logikai bukfenc, pl: lehet látni az ezermillió aksit a lakásban, azt, hogy kézzel pumpálja a benzint, ahová nem jut természetes fény ott sötét van stb.
    Nálam 8,75/10! (A Minusz 1,25 a béna, egyáltalán nem ember textúrájú “szörnyek” miatt van.)

  132. Ez a film egyszerűen fantasztikus annyira megfogott hogy már nyolcadjára nézem meg!!!
    Bár igaz van benne uncsi rész de akkor is fenomenális!

    “Light Up The Darkness!”

  133. Na, én is megnéztem, és azt kell mondjam a hibái ellenére JÓ film. Egész egyszerűen meg van a hangulata, amiból engem se a gyenge CGI, se a kissé erőtlen (nem várt) befejezés nem tudott kizökkenteni, úgyhogy tőlem simán megkapja a 8/10-et, mert mondom, az elején elkapott mint a gépszíj.

    Pár észrevétel, SPOILER!:
    – Ugye Robert azért kutatta olyan megszállottan az ellenszert, mert valószínű volt valami köze a vírushoz. Erre utal a beszélgetés a feleségével, a Tima magazin borító a hűtőn, meg ahogy a csaj (Anna?) rákérdez, hogy maga AZ a Robert Neville?
    – Robert ott hibázott, hogy azt feltételezte, hogy nem maradt semmi emberi a Dark Seekerekbe. Pedig ugye a vezérhím valószínű a nöstény miatt ment ki a napra és a végén a támadás is mintha az nöstény visszaszerzésére irányult volna.
    – Smith amúgy a kulcsjelenetekben nagyot alakított: Fred lelövése, a kutya halála, beszélgetés a női bábúval, az reggelizős rész, a Shrek-es rész (ott aztán kijött rajta a 3év magány)
    – A pillangó alakban betört üvegajtó azért egy kicsit vicces volt
    – A legnagyobb baki: Anna azt mondta, hogy a kolónia a hegyekben van, mert hidegben nem terjed a vírus, erre a végén a falu egy tök sík részen fekszik, bakker!

  134. SPOILER

    “és mikor ráuszította a 3 kutyáját, ő maga miért nem ment utánuk? A kutyák bírták a félhomályt, de a “főnök” nem? érdekes:)”

    Amikor WS a 22. percben bemegy egy idegen lakásba, a konyhában kinyit egy szekrényt, aminek az ajtaján van egy újságcikk, ami úgy szól: “INFECTED DOGS CAN COME OUT AT DUSK.” Tehát a fertőzött kutyák kijöhetnek naplementében.

  135. Üdv mindenkinek !
    Egy pár órája láttam a filmet aztán megláttam
    ezt a sok véleményt, gondoltam megosztom
    én is tapasztalataim : )

    A film nagyon okés lett, de az összképen mindenképpen
    ront az a “robbanás” utáni 2 perc (túlságosan
    Hollywoodias) és az ordibáló zombiról akaratlanul is
    Imhotep jutott eszembe, meg van egy-két apróbb hiba is,
    de az megbocsájtható.

    Mindezek ellenére is helytálló filmnek tartom, így
    tőlem 8/10 -et kap az I’am legend.

  136. a 28 nappal későbbnek van folytatása 2007-es: 28 héttel később.

    Nálam ez a film 9,5/10. Imádom a horrort, de ez überfasza volt. Tetszett nagyon.
    Persze hogy seeker vezér csinálta a csapdát. De az senkinek nem esett le hogy a nőjét akarta vissza? ezt vártam a végéig.

    Nagyon nagy volt, hogy hagydta élni az oroszlánokat, mintha azok nem lennének ártalmasak :) ekkor lett érdekes a film.

    Amúgy a zomik mintha azt mondanák. “drágaszág, drágaszág..” Vagy csak nekem tüntek szmiagoldnak?

  137. Lehet hogy velem van a baj, de nekem egyáltalán nem tetszett a film, sőt.. nekem az utóbbi idők legnagyobb csalódása volt.

    Lehet, hogy a kihalt N.Y.-ot látványilag szépen megoldották, és WS is hitelesen alakítja a magányos, őrület szélén álló tudóst, de semmi más pozitívumot nem tudok az egészről elmondani.
    A számítógépes mozgások, jelenetek iszonyat gagyira sikeredtek, főleg ha a szarvasok mozgását, vagy a zombikat nézzük! Szerintem egy iszonyat unalmas, vontatott film, aminek számomra még csak mondanivalója sincsen, ráadásul még csak azt sem tudtam eldönteni, hogy milyen kategóriába lehetne tenni a filmet a ‘tartalma’ alpján!

    Hatalmas csalódás! 2/10 pontnál semmivel sem ér többet.

  138. Üdv minden hozzászolónak!

    Az igazat megvallva ha nem lett volna ekkora visszhangja ennek a filmnek meg sem néztem volna, illetve a hozzászólások elolvasása előtt azt sem tudtam, hogy a történet egy könyvön alapul.

    Lényeg a lényeg megnéztem a filmet és bár nem mondhatom magam szakértőnek ebben a műfajban, de csatlakozni tudok a már előttem szólókhoz.

    Szerintem az alapsztori nagy ötlet, rengeteg minden kihozható lett volna belőle. A kihalt New York valóban megfogja az embert, számomra sokkal ijjesztőbb szituációt eredményezett, mint a dark seekerek. Én nem tartottam gondnak azt, hogy nem lett minden részlet kibontva, csupán az volt idegesítő, amikor a megadott információk alapján nem stimmelt a történet.

    Ugye a sztori szerint az emberiség 90%-a meghal. Ezt New Yorkra levetítve (a könnyebb számolás érdekében és csak a várost nézve elővárosok nélkül) kb 10 millió ember. Vagyis 9 millió meghal, 1 millió marad életben. A történet alapján a 10% túlélőből csak 1% lesz immunis, ami a megmaradt 1 millió embert számolva 10.000 embert jelent. Vagyis legalább ennyi “normális” embernek kellett volna még flangálnia a városban és elég nehezen hihető ez alapján, hogy a 3 év alatt nem akadnak össze.
    Ezt a gondolatmenetet levezetve 990.000 dark seekernek kellett maradnia a városban nem csupán pár tucatnak, mint ahogy azt a filmben láthattuk. Ezt a bakit nagyon egyszerűen kiküszöbölhették volna, ha változtatnak az arányokon, mondjuk az emberek 99%-a meghal és a maradék 1%-nak az egy 1%-a marad teljesen immunis.
    Amúgy szerintem a többi résznél az ember fantáziájára bízták a dolgot.

    Mindent összevetve nem rossz film, az eleje valóban lenyűgöző, a vége összecsapott és az a jelenet, amikor a dark seekerek úgy másznak fel a házra mint pók a falon kicsit röhejes. Mert nem űrlényekről van szó, csupán mutáns emberekről, akiknek a genetikai összetétele megváltozott ugyan, de az tényleg nehezen hihető, hogy ettől még “pókember” képességeket tudtak volna felvenni.

    Alapvetően a sztori felkeltette az érdeklődésemet, meg fogom szerezni a könyvet és elolvasom, ott talán nem annyira elnagyolt a vége, mint a filmben.

    Ja és egy kérdés! Az Omega Man-t látta valaki? Az hogy sikerült az akkori kor technikai színvonala alapján?

  139. Sziasztok!
    Én csak annyit tennék még hozzá,hogy én IMAX-ban néztem meg ezt a filmet és nagyon ott volt!Mintha benne lettem volna a filmben…
    A szörnyek gagyik,de az IMAX miatt 9/10-es!

  140. Pryornak! Azt említették, hogy a táplálék hiány miatt pusztultak az éjjellények is!
    Logikus!
    Ha nincs zsákmány, hullik a gyengébbje is és a szaporulat is kevés az állatvilágban is!
    Ha egy viccet elemzünk, példának okáért, a varázs és a vicc meghal! :-)

  141. Sancnak!

    Értem én a logikát, de akkor ezen az elven elindulva csak Will Smith tudott bespájzolni konzervekből a 3 év alatt?

    Ugyanakkor az állatvilágban a majmok is ellesik az embertől hogyan nyitja ki a konzervet és ezután ők is kinyítják. Most a film alapján a ds vezér kifigyelte WS-től a csapda készítés módját és Ő is alkalmazta vele szemben. Na ilyen alapon, ha egy ilyen bonyolult műveletet meg tudtak tanulni, akkor mondjuk a hipermarketekben lévő konzervet is be tudták volna kajálni. Nem?
    Vagy ha felzabálták a még élő “normális” embereket, akkor amikor WS bent járt a fészekben és rávilágítva a ds-ekre, amint nagyban kajolják a szarvast, miért nem estek rögtön neki? Egy kiéhezett állathorda, ahol valamennyien hosszú idők óta éheznek igyekszik minél több kaját elejteni. Az pedig megint illogikátlan lenne, hogy a vaksötétben a puska lámpáját nem vették volna észre, miközben Samhez való suttogást igen.

    De fogadjuk el azt az elméletet, hogy WS 3 évvel korábbról elraktározott konzerveken élt, aminek a szavatossága jóval meghaladja a 3 évet!:)

    Itt nem kekeckedni akarok, hiszen ennek a műfajnak nem célja, hogy mindent megmagyarázzon, sok mindent az emberi fantáziára bíz, csak azért vannak olyan “gyenge” részei a filmnek, ami miatt nem lett/lesz belőle kultuszfilm. (Pedig az alaptörténet alapján akár lehetett volna, a pénz és a technikai háttér is adott volt, csak kicsit úgy tűnt mintha határidőre dolgoztak volna és emiatt egy kicsit össze kellett csapni a filmet.)

    Ja és még egy kérdés! Lehet teljesen lökött vagyok, de nekem nem esett le, hogy minek locsol benzint WS a háza bejáratához és a lépcsőkre? A vége alapján nem sokat használt!

    Ettől függetlenül egy jó film, jó szórakozást ígér annak, aki kedveli ezt a műfajt. És nem a “vicc” lelkét akartam az írásaimmal megölni, csupán elemezni akarjuk a filmet! Vagy nem erről szól ez a topic? Lehet félreértettem valamit!:)

  142. SPOILEREK RENDESEN

    mert a végén, amikor a csaj hazavitte, akkor a csaj nem locsolt. LÁthatóan azért locsolt Will, hogy ne tudják a házánál megérezni a szagát, mivel a kocsi szagát nem tudták követni ezek szerint. Éjszaka özönlöttek kinn a lények.

  143. na, itt olvasgattam egy-két dolgot, amit nem értettek, néhányra már válaszoltak is:
    a hidakat azért bombázták le, hogy ne tudjanak a fertőzöttek elmenni a szigetről, tetemeket pedig 3 év alatt megették az oroszlánok pl., meg ugye el is takaríthatta, elbomlottak, számtalan formája lehetett.
    “a vége összecsapott és az a jelenet, amikor a dark seekerek úgy másznak fel a házra mint pók a falon kicsit röhejes.”
    egyetértek, ez tényleg elnagyolt.

    SOILER

    “A legnagyobb baki: Anna azt mondta, hogy a kolónia a hegyekben van, mert hidegben nem terjed a vírus, erre a végén a falu egy tök sík részen fekszik, bakker!”
    nem mutattak totál képet, tehát a hegyekben is simán lehetnek síkabb felületek.
    egyébként az áram lehet saját generátorból is, a laborjához, tehát lehet magyarázata.
    egyébként ez a film nem a valóságot próbálja megmagyarázni, hanem azt a tapasztalatot adná át, amit Will megszerzett az idő alatt, míg egyedül volt, tehát gondolhatta a lényeket butának, miközben volt köztük egy okos, akivel valószínűleg nem végeztetett IQ tesztet, így honnan tudná, hogy van vezérük a személyében?
    a végéig sem ő nem tudja, sem mi.
    jó film.

  144. Akkor Bru-nak egy kis infó a Palace-tól: Sajnos nem lesz 3D-ben, de digitális technikával vetítjük (Westend 3-as terem – ez csak azért fontos, mert kópiás verzió is van ott) Érdemes időben érkezni, mert nem lesz előtte sem reklám, sem előzetes (csak néhány kötelező logó).

  145. Megnéztem ezt a 28 nappal meg 28 héttel később filmeket de ennek nyomába nem érnek az tuti.

    Imaxban ez a film is extrában megy? Én azt hittem ott csak dokufilmek lesznek 3d-ben.

  146. Ma láttam először a filmet és számomra hatalmasat ütött. Nagyon jó film, Will Smith maxon volt benne, minde abszolút rendben volt, talán tényleg a mutánsok kicsit gyatrák lettek, de talán direkt képzelték el ilyenre az alkotók.
    Olvastam a véleményeket és akik úgymond fikázzák a filmet, egyszerűen azért teszik, mert vagy nem szeretik ezt a műfajt, vagy minden apróságból hatalmas hibát kreálnak, ami érthetetlen. Ha átgondolnák REÁLISAN a dolgokat, akkor láthatnák, hogy minden ok a filmmel kapcsolatban.
    9/10 nálam a film, nagyon tetszett. A vége sincs összecsapva, nem tudom miért rebesgetik ezt olyan sokan. Meghogy pókember szerűen másznak fel a falon… Azért az a mutáció egy kis extra energiát is adhatott… főleg az éjszakai életet élőknek.
    Nah mind1, sztem nagyon jó és csak ajánlani tudom!

  147. Szerintem ez egy nagyon gyenge film, nagyon nem fogott meg.
    A vírusos poszt apokaliptikus sztorik általában jók, de én speciel a zombikkal annyira nem tudtam mit kezdeni, hogy az már fájt.

    Hasonló témában olvastam Stephen King Végítélet című könyvét, ami ugyanezt a témát dolgozza fel sokkal átélhetőbben.

    Nálam 10-ből 2-3 pont

  148. Rám nagyon nagy hatással volt a film, igen voltak benne hibák, amiket meg is említettek páran, de sajnálatos, hogy valaki amikor megnézte ezt a filmet, nem élvezni akarta, hanem rögtön hibákat keresett benne…mert sok kommentből ez jön le.
    Itt az a menő aki alacsonyabban mer osztályozni???
    Hogy lehet egyáltalán ilyenbe belekötni hogy hányan voltak a mutánsok/zombik? A történet szempontjából annyira mindegy. Ez nem az a film, ahol ez bármit számít, ez nem egy gagyi tűlélő horror…
    Meg nem mindegy mit mondott Anna??? Az eredeti terv szerint volt a hegyekbe tudtommal, azt is Isten súgta meg neki hogy egyáltalán van…Tehát miért ne térhetne el ennyiben a valóságtól?
    Aki egy olyan filmet keresett ahol kiírtanak mindenkit, mert fertőzött vagy vmi hasonló az nézzen Resident Evilt vagy bármi mást, de ok nélkül, ne ezt a filmet fikázza, kicsit gondolkozzon már aki véleményt ír, ne azt vegye figyelembe, hogy mit fognak gondolni ha azt leírja, akinek meg alapból nem jön be a műfaj, minek nézi meg. Ez olyan mintha megnéznék egy horrort és azt várnám tőle hogy halálra röhögjem magam.
    Aki pedig olyat ír, hogy a kutya lejátsza Willt a vászonról annak meg csak gratulálni tudok, mondhatom szép.
    Hogy lehet egyáltalán a kutyára koncentrálni a filmben. Nézzetek Lassiet, az való nektek.
    Még vmi: én úgy gondolom nem zombik látványa(ami nem lett vmi szuper), vagy a kihalt NY-é(ami viszont fantasztikus lett) határozza eg, hogy jó-e egy film.
    Már elnézést, de ez a film az utóbbi évek mezőnyében mindenképpen kiemelkedik, ha sztori nem is egyedi, a hangulat igen.
    Írásomhoz ennyit fűznék még hozzá: Akinek nem inge, ne vegye magára.
    A legutóbbi film ami ekkora hatással volt rám, az a Jelek, nem is tudom már hányszor láttam, zseniális.
    Részemről a film 9/10
    Azért nem 10/10, mert mindennél lehet jobbat csinálni.

  149. Hát igen a film remek…Nem is lehetne rá mást mondani.Mindenkivel egyetértek aki azt mondja,hogy laposodik a film a végefele,de az sem olyan vészes hogy emiatt ne nézzem meg többször.WS karaktere mondhatni kidolgozott.A visszapillantások a “multba” álom közben kicsit közelebb enged hogy valoban megismerjük mit is élhetett át.Az ora csipogása elötti pár másodperces ébredés,remekül betekintést enged mindennapjaiba,ami szinte már csak a megszokás és valamien szinten a félelem melékterméke.Nem akar meghalni,bár már nincs messze hogy feladja.Egyetlen visszatarto erő a lánya kutyusa(ezt csak gondolom hogy az övé mert feltünik egy pillre amikor még kicsi).De mindemellett tényleg jo film és a 7/10 is reális.Bár azt én sem értettem hogy mi ez a szuper gógyis mutáns csóka.akit leginkább a “holtak földje” néger zombivezéréhez hasonlitanék.Mind egy.Bennevan,elnézem….Az meg hogy miért vannak még “élő” állatok,hát ez sem kizárt mert ugye k9 is immunis a levegőben terjedő virusra,tehát ennyi erővel akár meg is uszhatják.
    A vége sem lapos (annyira)az meg hogy miért csinálja ki magát WS ? Tök egyszerü: megvan amit keresett,és a remény hogy öt is tulélheti.Máskülönben aki 3 évet tölt egyedül és már mindenki oda akit ismert lehet nem feltétlen akarnék én sem menekülni.Hát megteszi amit kell.
    Ez persze csak saját vélemény de a film az utóbbi 1-2 évbe készült remekek közt viszi a pálmát.Lehetett volna más lehetett volna 1 hálivódi fos,de nem lett.
    Igy örüljünk neki.

  150. Sziasztok,
    Megnéztem, bejött. Nagyon. Azóta sem tudom kiverni Marley-t a fejemből, igaz nem is nagyon akarom :)
    Szeretnék kérni pár infot :)
    Volt ebből korábban is filmadaptáció ? Ugyan ezzel a címmel futott ? Könyvet merre, hogyan lehet beszerezni? Az sem baj, ha angol de ez kell. Isteni könyv lehet, ha hollywodban ennyit ki tudtak belőle hozni…

    Előre is köszönöm a segítségeteket.

  151. Ma néztem, szerintem mindenképpen kiemelkedő film. Tökéletesen sikerült megteremteni a kihalt New York hangulatát, a hűvös árnyékok, a visszhangok, a vadállatok, egyáltalában minden a helyén van.

    Nem olvastam végig minden kommentet, de itt a vége felé a számokkal kezdődött némi zsonglőrködés. Nos, erre reagálnék, mert nem egészen helytálló a fejtegetés. Ugye, ha levetítjük New York-ra, az jön ki, ahogy azt megállapítottátok, hogy 990 000 Dark Seeker és 10 000 immunis ember marad meg. Ezen számok alapján egyáltalán nem meglepő, hogy emberünk tökegyedül maradt, hiszen miközben a vírus pusztított, más is történt ám: a várost (valszeg a sziget után egy-két héttel, amíg a rendszer be nem borult) evakuálták, a DS népség pedig nyilván aktívan tizedelte az esetleges túlélőket. Három év alatt a közel egy millió DS simán megkajálta volna mind a tízezer immunist, hiszen itt nem főhősünkhöz hasonló, katonai kiképzésen átesett (kutatóként nyilván átlegfelettien találékony és intelligens) emberekről, hanem civilekről beszélünk. De inkább gondoljunk bele, aki az evakuáció, az apokalipszis és minden egyéb után még mindig él és virul, annak az első dolga, hogy eltakarodjon a városból amilyen messzire csak tud, hiszen minden éjszaka alsó hangon többezer DS elől kell menekülnie, elrejtőznie, hősünk is csak egy konkrét ok miatt maradt a Ground Zero közelében.
    Három év után, élelem nélkül pedig az sem meglepő, hogy ilyen kevés DS maradt életben, bár ez még mindig tízezreket jelenthet, mi csak egy ‘falkát’ láttunk, meg néhány alagsort és sötét szobát, de ki tudja, hányan bujkálnak a metrókban, parkolóházakban, csatornákban, egyéb épületekben…?

  152. Richard Matheson-I Am Legend

    Így keress rá mondjuk amazon.com-on.

    A filmet én is megnéztem tegnap. Számomra nagyon nagy élmény volt, mivel Will Smith egyike a kedvenc színészeimnek és amit a filmben alakított az valami eszméletlen jó volt szerintem. Talán tényleg a vége kicsit elcsépelt, de ennek ellenére nekem egy 9/10-et simán megér. HD-ben tuti kell majd :-D

  153. NEM spoiler!

    Nem tudom mit nem értettek sokan a végén, teljesen jó és érthető volt, és korrektül lezárták, egyben nyitvahagyták a történetet. Végre egy olyan “horror”, amiben nem csak az ijesztgetés megy, és nem csak annyi a vége, hogy az egész emberiség zombivá válik, mint pl. a Holtak hajnalában.

    Aki nem látta, annak üzenem, hogy a vége árnyalt: nem a leghepibb, de korrekt. Én látom a filmben a színvonalt.

    A CGI pedig olyan amennyi pénz volt rá. Ha nem túlozták volna el irreális szintre a rosszarcúak mimikáját, talán már nem lenne olyan problémás. Szerencsés az, aki kevésbé ismeri fel hogy mi igazi és mi számítógépes trükk. :)

  154. nekem bejött a film első része, amíg egyedül van addig nincs benne hiba. A “WTF??” pillanat amikor a DSek állítanak csapdát neki, semmiféle módon nem kapunk utalást arra h az eddig vadállati szinten vegetáló zombik mitől is okosodnak meg hirtelen, hogy lesz a főnöknek egy egész zombihadserege akik vakon, fegyelmezetten teljesítik a főnök parancsait. Nem flakaként, hanem hadseregként viselkedtek. Ha a vírus csak agressziót okoz de megmarad az intelligencia, (óriási kár h ezt a vonalat nem vitték tovább, és igen tudom h könyv kb erről szól), akkor jóval korábban levadászhatták volna Willt, ismert útvonalakon autókázik, pár megfelelő helyen elhelyezett szöges léc és meg is van fogva… Ebből jóval kifinomultabb sztorit lehetett volna rittyenteni – vadászhattak volna egymásra, Will meg minden csapdából ki kell meneküljön, jóval elővigyázatosabban kell mozogjon stbstb. Kár h nem ezt a vonalat bontották ki. Ami gáz volt még az a befejezés, mind a cselekmény, mind Isten belekeverése a dologba. Végtére is ez nem a Stephen King-féle Végítélet. Nekem rettenetesen idegennek hatott ez az elem…
    A hangulat viszont szerintem fenomenális, a DSek csapdaállításáig szinte tökéletes film.

    nyafogóknak
    -honnan van áram – nem igaz h nem szúrta ki a szemeteket amikor belezoomol a kamera az aggregátorra..
    -honnan van aggregátor – na mégis? USAban nincs OBI?
    -mért nem supermarketekben lootol? – mért, neked nem ez az első gondolatod? A többi túlélőnek mi lenne első dolga? Moziba megy v kirámolja a Tescót?

    és még Will is tök jól játszott (Shrek szinkront leszámítva)

  155. A csapdát, nem a zombik állították, hanem Ő! Csak bekattant és elfelejtette. Szerintem…

  156. hmm… épp ma néztem meg a filmet… a kommentek nagy részét elolvastam de én nem fogok ennyire profin hozzászólni..^^ mert látom itt mindenki a hibát keresi benne…:D
    sztem meg lehet legalább egyszer nézni. nem volt rossz. willben nem csalódtam..nagyonszeretem. egyik kedvenc színészem.(kicsit meglátszanak már rajta az évek de sose azt nézd:D) nem lehet hasonlítani az Én a robot-hoz de azért nem volt vészes. igaz van másik 20 ien típusú film de ez mégse volt annyira olyan… ez kicsit kihatott az emberre, főleg amikor mindig benyomták a Will emlékképeit… meg az elején az az ellentét is jó volt h megtalálták az ellenszert…később pedig karantén az egész… NY-t jól megtudták csinálni… de az oroszlánokat kicsit sokalltam..:D jó volt h így bemutatták a mindennapi életét h h is él egy ien “surviver”…meg h végignézte a régi híreket…meg ilyen apróságok…
    Amikor bement abba a sötét raktárépületbe…na azt a jelenetet kicsit sztem át lehetett élni…
    A kutyát én is sajnálom mint mindenki más… viszont az elég durva volt h a saját kezével kellett megfujtania…és h utána tényleg mennyire egyedül maradt…
    Aztán az öngyilkos kísérlet… ééss poontt akkor jön egy olyan ember aki még immunins… és azok a mutánzsmuksók őt nem tudták elkapni…-.-” ez túl mű volt…és olyan megszokott…
    Viszont az megint durva volt h amikor felkel a kanapéról benéz a konyhába és a feleségét meg a lányát látja…aztán meg h mennyire nem tudja felfogni h nincs egyedül az egész kibebaszott világon…
    Deh nekem akkoris a vége volt a legdurvább… az nagyon megütött… amikor visszaemlékezik a kislánya pillangójára… a betört üvegen tisztán kirajzolódik egy pillangóforma… és h utána reflexből a csajra néz és ott a tetkó… nagyon durva dejavu….és h ezek után rögtön rájön h a csaj az ellenszer…és h télleg semmisem történik véletlenül mint ahogy előtte ezt papolta neki a csaj… (isten így..isten úgy…)aztán benyögi h meghallotta istent…nemtom ki h van vele de engem ez kicsit megérintett… meghát nemsok filmben hal meg a főszereplő…és nem is gondoltam vna h ez így lesz… sztem jobb befejezés volt mintha túlélte vna és boldogan él még megnem hal..-.-” sablonos lett vna…-.-” meg nekem vhogy az is tetszett ahogy a végén a csaj kommentálta a dolgokat… és igazából ebben a filmben nagyon sok minden az érzésekre alapul nem úgy mint a legtöbb ilyen filmben, h minél több mutánzsot öljön meg hasonló ien célok, nem elpusztítani akarta őket, csak megváltoztatni és úgy élni mint régen…ami persze lehetetlen… megmutatta még h mien lehet egyedül lenni…az emlékekkel…és azzal a tudattal élni h innen már nincs kiút…nincsenek mások…

    ami még tetszett benne az a Bob Marley…:Dszeretem azt a számot..^^ sztem poén volt benne:D főleg h még a lányát is róla nevezte el:D ja meg az h ha megnézitek… mien ingyenélő lett…XD semmiért sem kellett fizetnie…XD

    Mind1… nekem tetszett…:)

  157. Szerintem nagyon is jó ez a film. a silány 2007-es év egyik legjobbja !!

    A zenék, hangok is nagyon jók….
    Will Smith pedig aaz egyik legjobb színész, nem véletlenül lett ilyen keresett.
    Ami még nagyon tetszett, hogy WS ,,készül a harcra” , edz, 1000 könyv a földön stb….

  158. Nagyjából minden meg van magyarázva az imdb faq-ban ami itt kérdésként felmerült. A plot-holek azért vannak, mivel a tesztvetítés során megjelölt változtatások felforgatták a filmet (gondolok itt a nem létező szexjelentre – láthatatlan pólócsere a csajon) és a könyvadaptáció miatt kénytelen a film 1-2 logikai bukfencet elviselni.

    Ha mindent megmagyarázott volna a film egy unalmas 3 órás eposzt láttunk volna. Nekem tetszett és a sötétben egyedül fekve az ágyamban én is fostam, amikor mászkált az épületben :)

    7/10

  159. Máté, könyörgöm, a babát ki tolta oda a dvd-kölcsönzőtől? miért nem volt ott a fekete ponyva hiszen ha nappal fogja meg őket akkor anélkül elpusztulnak. Miért vártak a DSek felkészülten arra épp azon a helyen..
    Anyám, ha ezeket is szájba kell rágnia egy filmnek akkor tényleg jobb ha Superman-nél komplikáltabb mozikat nem csinálnak..

  160. Sziasztok!
    Megmondom őszintén olvastam itt a kritikákat,és olyantól is hallottam személyesen aki látta a filmet és kezdtem elhinni hogy a film nem azt fogja nyújtani amit én elvárnék tőle!De tévedtem!Megnéztem a filmet és vártam a kritikában leirtakat de nem jöttek,számomra nem.Nekem nagyon tetszett a film,jót alakitott benn Will Smith!Akárki akármit mond,a történetet is kell nézni!És ha az ember beleéli magát,nem csak a hibákat keresve nézi akkor bizony rájön hogy ez egy jó film!Bátran ajánlom mindenkinek!
    Dark00

  161. Spoiler

    “a nem megalvado ver”

    minden “nem uveg” kemcsoben, amit specialisan verszallitasra hasznalnak, belso fala be van vonva -heparin-nal, ami a gatolja a veralvadast. Nalunk is mar mindenhol ilyeneket hasznalnak.

  162. az egy kicsit külön mondanivalónak tűnt, mikor a csaj mondja, hogy ha alig vannak a világon, kicsit hallani lehet isten hangját. attól, mert nem vallásos valaki, szerintem akkor is elgondolkodtató mondat……

  163. Szerintem nagyon király film volt, és hogyha az ember kicsit odafigyelt rá, és gondolkodott rajta akkor gyakorlatilag mindent megérthetett benne…
    Szerintem egy nagyon jól kidolgozott posztapok film, nálam 10/9, remélem lesz folytatás!

  164. Páran írtátok,hogy ez a zombie intelligencia,meg egyedül csak ő maradt meg elég necces. Az a helyzet,hogy a film lényege,igazából az,hogy milyen baromi szar lehet egyedül maradni. Mert pl. a film elismeri,hogy ezek a zombie-k nem hülyék,sőt de Dr Neville egyre csak azt mondja a jegyzeteiben,hogy alacsony az IQ-juk, és nincs semmi szociális a működésükben.Szerintem ezzel csak azt akarták mondani,hogy ha ott maradsz egy városba egy tucat zombieval,igyekszel teljesen kizárni azt hogy ezek csak vírussal fertőzött emberek,szomszédod,rokonod,stb.Ezért igyekszik inkább úgy nézni őket mint szörnyeket akikben nincs semmi emberi. Ami azt illeti miért maradt egyedül ő itt…hát max. a katonaságnak volt megfelelő felszerelése hogy olyan kis búvóhely készüljön mint az övé.Nyílván a labort se egyedül húzta fel anno. Részemről nem mindegy,hogy civilként immunis valaki aki max bedeszkázhatja az ablakot,vagy katonai tudósként akinek a kéróját idejében profin felszerelték.
    Egyébként meg tele van finom kis érzelmi hatásokkal és manipulációval, ami elég ügyes.

  165. Szinte látom, ahogy a végén a csaj azt mondja: …and this is his Legend. És átadja Neville féltve őrzött Bob Marley albumát, a Legend-et. :)

  166. Jó kis film volt!Nekem bejött.Hangulatos, izgalmas bár több lehetőséget is kihasználhattak volna.Külön örülök, hogy nem magyráztak meg mindent, mivel igy a néző a film után még akár pár nappal is képes elgondolkodni a filmben történteken.Mert ha mindent a szánkba rágnak, mint ahogy azt tették a pókember 3-ban akkor egy 12 éves hályas hamburgerzabáló amerikai taknyosnak fogom képzelni magam.A lények viszont nagyon gyatrák lettek.Cefet gagyik.A múmia 2 jutott eszembe róla.Amikor láttuk imothepet és a skorpiókirályt, mintha valami pc-s játék átvezetőjét néztük volna.Emiatt csak 6.5/10.De sokat segített Sam az értékelésben.

  167. de nagyon jó film ez. MOndjuk lehet rájáccot, hogy egyesegyedül voltam nagytermeben:)- szal volt egy kis feeling
    nagyon tetszett, átgondolt volt azért. a lények annyira nem gagyik, lehettek volna jobbak ez igaz.
    lehetett volna hosszabb, nme magyarázni kellet vna, csak nézetm volna még!

    jah human: és samanthát a yummie cutie szekcióba!:)

  168. Sziasztok!
    !!!a végéből árulok el szóval ne olvasd el ha még nem láttad!!!

    Nagyon vártam a filmet, gyorsba megnéztem előtte a 28 nappal későbbet és ekkor nagyot hibáztam. Szerintem, de ez csak az én véleményem, messze nem olyan jól összerakot film ez az I am Legend. Sőt! Én nem értem igazán, hogy miért kellett agyonanimálni a lényeket. Persze így nem voltak annyira rémísztőek, és a filmet sem arra akarták hangsúlyozni, de azért elszomorító volt látni, hogy ott az a rengeteg pénz és még a 12 éves kisöcsém is azt mondta, hogy hú de gáz ahogy ezek kinéznek. Mintha valami PC játék demóját néztem volna. De a hangulat átjött, igaz a story egyáltalán nem egyedi. És miért is tette azt a végén Will Smith amit tett? Nem értettem. Miért nem ment a többiekkel onnan. Annyian voltak, hogy így is úgy is elkapják a kiscsajt, meg a fiát attól függetlenül hogy ő ott kamikazézik. És mint kiderült, hogy nem kapták el őket, akkor ő is ugyanúgy mehetett volna. Lehet valamire nem emlékszem, ha így van nyugodtan csesszetek le mert akkor hülyeségeket írok!:D Komolyan. Ja de így persze be tudták valahogy fejeznia filmet ami még ütött is. ez igaz.

  169. Hello mindenkinek!

    A film jó azzal nincs gond csak voltak benne bakik:
    pl:.amikor a fönök fertőzött ember csapdát állított neki azt honnan leste el nem hiszem hogy átlátott a falon amikor Will Smith csinálta a csaptád!

    Amikor elájult mert ugye beverte a fejét mire kelt fel?Mért pont akkor,az órára kelt fel a kutya ugatására pedig nem?

    Amikor bemegy Rober(Will Smith) a bankba a kutyája után és menekülnek a dark seekerek elöl akkor három fertőzött ember
    ugyrik ki Robertel de amikor leesnek és távoli képből mutatják a szörnyet látszik hogy csak 1 fertőzött van ott!
    Hol van a másik három ?

    A film első órája szupervolt!
    A kissebb hibák ellenére nálam 9/10.

    “Light Up The Darkness!”

  170. Nekem tetszik az alaptörténet, de néhány dolgot én is hiányoltam.Pl: én jobban örültem volna ha valódi emberek játszák a fertőzötteket, és a vége nekem is egy kissé összecsapottnak tünt!
    Én 7/10-et adok rá. Már kétszer megnéztem , úgyhogy nem olyan rossz film ! :D

  171. Végigmentem egy szuszra a sok hozzászóláson. Nem volt kevés… :)

    A sok vélemény közt itt-ott feltűnt már a “hagyjátokmárabbafikázást” hozzászólás hát az enyém is ezekhez kapcsolódik.

    Hölgyek-urak mindenkinek áll a zászló! Él odaát a tengerentúlon egy arc, valami Quentin a neve. Összedobott gyakorlatilag fillérekből egy filmet valami Kutyaszorítóban címűt. Na aztán – már komolyabb pénzből – még megcsinálta a Ponyvaregényt meg még egy két k. jó cuccost.
    Sztem. a fikanikoknak elő kéne jönni egy jó script-tel gründolni egy sapka pénzt, ill. megmutatni mit tudnak ha meg kell fogni a munka végét, ezzel is fellendíteni az amúgy halovány honi filmgyártást. Istenuccse pozitív lelkülettel fogom a vitriolos tollat forgatni ha kritikát kell írnom.

    A filmről! Elismerem a vámpír/mutáns/zombi aki turbó pók módjára mássza a falat, gáz kicsit. De, ha akarok találok rá magyarázatot…
    Egyszer azt olvastam valami “zombi szakértő”-től, hogy a zombi nem azért képes darabokra tépni az embert puszta kézzel mert erősebbé válik valamitől. Nem! Azért képes rá mert nincsenek benne a fizikai teljesítményét gátoló tényezők. Konkrétan! Ki ne hallott volna még a hármas szekrényt fél kézzel megemelő 50 kilós anyukáról mert az ráesett a gyerekre? Na valami ilyen van a zombiknál is. Az ember teste nem erre van tervezve, emiatt elkopik igen gyorsan ha erre használjuk. Ha azonban kiiktatjuk ezeket a gátakat, hát mindent bele.

    Persze én is találtam egy két logikai bukfencet a filmben, de az előző példához hasonlóan sztem. az is megmagyarázható. Ha akarjuk! Akarjuk?

    Lőjön tarkón aki rámszól mert pihenni kikapcsolódni járok a moziba. Pont elég faszarisággal találkozom a mindennapokban minek állnék be kígyót békát kiabálni a sorba a többi fikanikkal egy olyan filmre ami sztem. messze kilóg az átlag üt, baszik, lő filmek sorából.

    Nagyon bejött a hasonlóság fejtegetése a Jelek-el. IGEN! Ez a film is akár a kimondhatatlan nevű indiai származású rendező filmje a végletekig nyomasztó. Olyan atmoszférát teremt amitől nehéz szabulni még napok múltán is eszébe jut az ember fiának. Hát még nekem…

    A WS fiú játéka meg nagyon bejött. Lassan esett le, hogy az arc kattant. Nem is kicsit. A Shrek jelenet csillagos ötös, mind dramaturgiailag (itt derült ki számomra, hogy emberünk nincs ép eszénél) mind a színész játék szempontjából. A virológus aki évek óta egyedül el egy totál kihalt városban. Az ujjongás helyett – miszerint nincs egyedül a földön – Shrek-et motyog. Überfasza!

    Bocs a hosszért!

  172. ” Lassan esett le, hogy az arc kattant.”
    nekem nem jött le, de mondasz valamit.. :) ahelyett h ugrálna örömében h nincs egyedül, furán dolgozta fel az eseményeket.

  173. Jujj Den, ez kicsit fájt -.-*…
    Nos, RoberT(!) azért tette amit tett, mert megakarta menteni a csajt meg a gyerekét, mert h ha elmegy velük akkor szinte azonnal elkapják öket, így viszont azokat a zombikat akik “követtét” volna öket : kicsinálta.
    Az más kérdés h én inkább bedobtam volna közéjük aztán spuri a csaj után ^^
    Hadi : a csapdát a zombivezér rakta oda, méghozzá elleste WS taktikáját, mikor az elkapta a nözombit…
    Egyébként meg nem a kutya ugatására hanem az órája csipogására ébredt fel… A másik 3 zombi meg nem ugrott után hanem csak lazán lefékeztek…A másik zombi se “ugrott” hanem belecsimpaszkodott WS be…

    Nah menjetek gyorsan és keressetek még néhány dolgot amibe bele akartok kötni…

  174. A film első fele zseniális volt (10/10), amit a második fele hollywood-i kliséi teljesen elrontottak (5/10). Will Smith nekem is nagyot nőtt a szememben. Gondolom azért tűnt fel mindenkinek rengeteg logikai baki a filmben mert a történetet tényleg a legapróbb részletekből kellett összerakni, így a hibák is jobban feltűntek. Egyébként én abban reménykedtem, hogy a nőt meg a gyereket csak behalucinálja, amiért elvesztette a társát Sam-et, és ez egyfajta menekvés a magányból (így egész jó véget össze lehetett volna hozni a filmnek). Abból gondoltam ezt, mert pont úgy köszönt a nőnek a kocsiban, mint ahogy a bábunak a tékában.

    A könyben hogy végződik a történet?

    Hallottátok, hogy lesz második rész? Kész röhej…
    Amint kijön egy sikeres film, máris tervezik, hogy húzzanak le róla még több bőrt…

  175. Igen Sam ezt em értettem én sem. Ha már kinyírja a forgatókönyvíró Will Smith-et (igen tudatosan nem írok már csak azért sem Robert-et !!!:D )akkor valami egyértelműbbet kellett volna kitalálnia, amibe nem tudunk belekötni. Valahogy nem éreztem azt a tuti öngyilkos leszek, hogy megmentsek mindenkit érzést, mint ha jól emlélszem az Armageddonban Bruce Willisnél (naná, hogy most sem emlékszem a filmbeli névre) Lehet csak én vagyok kukacoskodó, és amúgy is mondjak jobbat ha tudok, meg persze hogy a film nem valósághű, azért nézzük, hogy elvonatkoztassunk a valóságtól, de akkor is zavart!:D

  176. mg: Hasonló maga a szituáció, de mint azt már valaki leírta előttem, egyáltalán nem ugyanaz. Más végéről közelíti meg a dolgokat és ha az ember elvonatkoztat attól hogy mindkettő világ vége, akkor ebben ki is merül a hasonlóság.

    Ha valaki aki nem nézte a filmet még itt tart az olvasásba akkor leírom én is. Sztem nézd meg nyugodtan, nem lóg ki a 2007-es kínálatból, sőt…

    Nekem 8/10

    *spoiler*

    A látvány és főleg a fíling nagyot üt. Ahogy mindennap, mindenáldott nap kimegy és elmondja a rádió üzenetét, csak hogy valami értelme legyen a napjának, az nagyon ott van.
    A második rész nekem se jött be annyira, mint oly sok elöttem szólonak. De megértem hogy miért kellett. Valamivel tovább kellet vinni a vonulatot, mivel a “WS van és él, és van, és semmi, és senki, de él, és él tovább” vonulatot fel kellet valamivel pörgetni. Ettől függetlenül nekem is a csaj megjelenésétől lejtő.

    Ennek ellenére a “végéről” is van két jelenet ami tetszett. Az egyik mikor kiakad a sonkán… azt ő eltette, de maga se tudja minek. Majd mikor dührohamot kap és a kiscsákó kezébe már rögtön ott figyel a kenő kés. Ez egy olyan apró részlet volt, – ez az önkéntes önvédelmi reflex – ami nagyon bele illet a közegbe és nagyon hiteles volt.

    A másik pedig mikor a dühöngő őrültek próbálják betörni a plexit, ő meg kétségbe esve magyaráz hogy “I can help you! Look. Let me help you”, csak segteni akar és bizonygatja… na AZ szomorú volt.

    A kolónia vicces volt a végén. Miért kell mindíg hepiend??? Bár hozzátenném hogy alternatív véggel még most is nyomasztana. Így viszont el lehet felejteni, egy Nagyon kellemes moziélmény volt. Se több, se kevesebb!

  177. Tehát a “Zombik” miért nem halnak éhen vagy ki . De , hogy mikor a vírus életben tartja őket még ha nem is esznek .
    A bábút a főzombi rakta oda …igen ő.Mert elvitték a csaját (de tényleg miért csak ő okos )
    A hűtőt mikor kinyitja WS akkor majd olvassátok el mi van ráragasztva és mikor besétál az egyik házba konzervek után kutatni tessék a másik felragasztott újságdarabot is elolvasni (a “zombikutyák” alkonyatkor támadnak, kérdés de miért csak ők ??? az apróbetűs részt már nem lehet elolvasni xD )

    maradhatott volna egy pár kérdés nyitva de tényleg ne ennyi és csak félig megmagyarázva…..
    a kiragasztott újság jelenetekből meg a tv nézésénél pl. magyarázhattak vola többet hogy mi miért van így ……

  178. Amugy nekem tetszett a film de aki magától nem jön rá ezekre az apróságokra annak komoly bajok lehetnek a képzelőerejével ….. Jó szórakozást a filmhez megéri megnézni

  179. Sziasztok, fogok spoilerezni, aki még nem látta, ne olvassa, hacsak nem szereti a llőtt poénokat:)

    A film igazi élmény.Az üres New York, meg az első rész hangulata odavág, és WS is ügyes benne.A ZENE is ott van, ezt kevesen említik.
    Viszont A 28nappal/héttel később mozik hangulata az élethű fertőzöttek miatt kicsivel nyomasztóbb. Amikor csak hallani lehetett őket, akkor még durvábbak voltak ebbena filmben is. Itt a CGI nagyon elb***a a filmet. De az összhatás így sem rossz.

    Logikátlanság az van bőven amúgy (csomó jármű, helikopter, hajók, hát akár el is utazhatott volna), de az elfér.
    Az viszont semmiképpen, hogy a főzombi, aki az alkotók szerint egy oroszlán/elefánt bőgésre képes állat, az ilyen csapdát állít. Ez nem létezik. Merthogy akkor a végén is lehetett volna annyi esze, hogy ha betöri a plexi, ő tutira meg fog dögleni mert WS pisztolyt fogott rá.Én egyetértek azokkal, akik azt mondják: k**a jó a film a hibákkal meg ne törődjünk. Én is így érzem.
    De a fertőzött vonalat nagyon elrontották, és ez egy félig-meddig zombifilmnél nehezen elnézhető….

  180. Én is megnéztem a filmet, moziban… ÉLMÉNY VOLT! Szerintem nagyon jó film.
    Olvasgattam itt a hozzászólásokat, véleményem a következő:
    Nem igazán értem, hogy miért keresitek a hibákat (???), mivel ez csak egy fikció.

    De ha már itt járunk, álljunk meg a Banknál… Nekem is voltak magamban kérdések, meg is válaszoltam őket, íme az eszmefuttatásom:
    Miért van a Bankban sötét???
    – Nyilván, csak bizonyos szobákban van, azért hogy ne látssák, ki hoz be pénzt, és ki visz???!!! ………………És ha ezért van lesötétítve, akkor ott nem 0,3 mm-es üvegnek kellene lennie, amin Nevill csak úgy háttal kiesik… Arra a biztosítók nem kötnének a Bankkal szerződést… :-) Tehát: normál esetben ott olyan biztonsági üvegnek kellene lennie, amiről R. Nevill visszapattanna a kutyájával együtt, és itt vége is lenne a filmnek. :-D
    Ergo: ez egy óriási hiba a filmben, hacsak: ahol járunk, az nem is egy Bank…

    A víz nem probléma abban az esetben, ha a menekülés előtt mindenki elzárta a csapot. :-) De egyébként ő is fel tudja tölteni a tartályt.
    A villanyt generátorral oldotta meg.

    Sok-sok kérdés van / lehet a filmmel kapcsolatban, de én azt mondom: csak az igazán jó filmek hozzák ennyire lázba az embereket, hogy keresik a hibákat. :-)

    Annyit mondanék még: örüljünk, hogy ez csak fikció, és ne a hibákat keressük. :-)

    ui.: ha a csaj levitte volna a pincébe a jó kis UV-reflektorját, és megvilágította (megölte) volna vele az összes DS-t, akkor sem örültetek volna… Akkor az lett volna a kérdés: “nade hogy került a kezébe a picében???” :-D

  181. Heee!!!ez a film megvan!!!majd megnézzem és utána tudok kommentet mondani rola!!!nah csumi mindenkinek!!!

  182. “a főzombi, aki az alkotók szerint egy oroszlán/elefánt bőgésre képes állat”

    A szörnyhangok nem effektek: Mike Patton produkálza őket! :)

  183. Tegnap este nekiláttam megnézni a filmet.És leesett az állam.Nem akarok senkit ismételni,de az első óra valami fantasztikusan meg van csinálva.A hangulat,a kihalt “Nagy Alma”,sejtelmes hangok.Egyszerűen odaszegezik a tekintetet a képernyőre.A vége számomra már nem volt akkora nagy durranás,de azért igy összességében nagyon jó mozi.Végre kiderült hogy Willy fiú sem csak vigjátékokban/Kivéve az Ali-t/ mutatja meg a tehetségét.

  184. Örülök ftom, hogy hasonló a véleményünk, én azóta 2x néztem, hiába tudom a sztorit, kevésbé izgalmas, de az érzelmekre erősen ható tartalom mág mindig nagyon üt, az ember nem tudja csak úgy elfelejteni az ilyen filmet, ha megérti a lényegét, megpróbálja átérezni azt amit nem lehet, Will helyzetét a filmben, mert egyelőre még nem hinném hogy bárkit elzártak úgy a társadalomtól akaratán kívül, hogy azt hidd te vagy az utolsó ember a Földön. :)

  185. Hali!

    Húzós volt végigolvasni ennyi kommentet… :)

    Pár dolog ami még nem (nagyon) volt: vajon összeütközött az a helikopter, amin a családja volt, azzal az elszabadulttal?
    A rádióadást tutira állandóan sugározta.
    Nekem nem volt bajom a dögök textúrájával, mert beugrottak a The Descent lényei, amiktől még moindig borzongok, ha rájuk gondolok…
    Ja, és iszonyat durva lett volna, amit írtatok, hogy egy ds beöltözött volna Frednek, na ettől (is) kiráz a hideg, ha belegondolok.

    Sztem ettől__jó__egy film, ha ennyien, és ennyit beszélnek róla.

  186. Nekem nagyon bejött a film. Nem vártam mást, mint Independence Day szerű “világmegváltást”, és bár a világmegváltás megtörtént, egy elgondolkodtatóbb, komolyabb filmre sikerült beülnünk.

    Azoknak akik a CG-t szidják.. Komolyan gondoljátok? A “zombiszerű fertők” valóban eléggé kiszúrhatóan műek voltak, de gondoljátok át, szinte az összes jelenet kézikamerával lett forgatva ami miatt piszok nehéz mesterséget hátteret illeszteni a felvett jelenetek mögé és hányan gondoltátok közben, hogy “fú de mű ez az utca” vagy “azok a növények az utca közepén”… Miközben a legélethűbb állatok között vannak amiket a filmben láttunk. NAgyszerű munkát végeztek a srácok a monitorok mögott.

  187. Hi!
    Tetszett a film, nagyon is. Bennem is elmerült pár kérdés , de ezek végülis – legalábbis számomra- annyira nem lényegesek. Egy baki azért feltünt, bár lehet hogy nem is volt az, segítsetek: WS széttörte az autóját, de a végén a csaj+gyerek ugyanazzal (szín+márka+tetőcsomagok) érkeznek meg a táborba. Ha ez baki volt, akkor szerintem “idegesítőbb”, mint mondjuk az a kérdés hogy miért és mennyien maradtak életben.

  188. Szerintem ez olyan 6.5/10.

    A baj az hogy lehetett volna 12/10 is, ha megtartják a novella történetét. nem si értem, miért adta az író ehhez a nevét, hisz kb semmi sem úgy történik és az, ami a novellában volt. Jó, a végén elhangzik az ominózus mondat, de teljesen feleslegesen, egy teljesen rosz környezetben.

    Ráadásul a zombik? CG-je elég béna volt, mint ahogy az oroszlán és a jávorszarvas csorda is erős túlzás 3 év után.

    A sok tetemmel meg mi lett? Jó esetben is olyan csontvázakkal kellene tele lennie a városnak, amire ráaszott a hús. 3 év alatt nem lesz egy hullából por és hamu.

    Nagy kár, hogy nem filmesítették meg a novellát. Annyira jó film lehetett volna. Aki teheti nézzen utána miről szól valójában az I Am Legend.

  189. Már bocs, de látszik, hogy az itteni nép mekkora logikával van megáldva… oroszlán meg szarvasok… nem hallott senki se állatkertről? Ráadásul New Yorkban nem is egy van… A hullákat pedig a DS-ek behurcolhatták magukkal a rejtekeikbe, tartaléknak. Mindenre van magyarázat és könyörgöm: ez egy film, az benne a lebilincselő, hogy bármi megtörténhet benne.

    SPOILER

    No meg miért nem dobta a gránátot a DS-ek közé a végén és ment be ő is a széntárolóba? Talán azért, mert csak kívülről lehet zárni és kellemetlenül jött volna egy kis lángcsóva vagy lökéshullám.

    Tehát ha kritizáltok, előtte gondolkodjatok és ne hordjátok le a filmeket. Ne csak ezt, mást se. Ha alapból nem tetszik azt megértem, dehogy mindenbe belekössetek… hát az sztem nem vmi “hejj dejó” dolog.

    Meghogy nem olyan, mint a könyv… mutass egy olyat, ami pont olyan, mint a könyv, amiből készült. Különben sem kötelező KLÓNt csinálni, csak az alapötletet merítették ki. (pl: Doom, Resident Evil trilógia)

    A film nálam még mindig nyerő, nagyon tetszik.

  190. szerintemalapjába véve jó volt a film de ott kezdett laposodni ahol már a csaj meg a kölyök is ott volt onnantól csak egyre szarabb. a kutya az arc volt kár hogy elpatkolt. amúgy az elmebeteg faszfejek akik csak azért nézik a filmet hogy azt lássák hogy WS bekattan és mindekit seggbe lő az elmehet a faszba ennek a filmnek nem az volt a lényege hogy egy félszemű tom crus ak-val gyilkol mindenkit a városba. amúgy az elején aza ford mustang nagyonszarul volt megcsinálva. ha valaki tudja mi volt a bob marley szam címe légyszi írja meg. amúgy 7,5-10

  191. Nem értem mi a bajotok a végével. Ott kezd az ember némi információt kapni (nem az előzményeket illetően). Mr. Cahos véleményét osztom, bár a többség véleménye sajnos a magyaros okoskodás rovására írható, ui. a magyarok szeretnek lineárisan gondolkodni és egy perspektívát elfogadni/látni. A többség ezek szerint olyan filmet szeret, ami egyszerűen lineáris és poszt apokaliptikus. Ellenben én szeretem, ha egy filmben van némi mondanivaló is (az utolsó 30 percben – kolónia létezése, mások létezése, a hitről… stb.). A vége egy “másik film”, de szerintem az a rész is nagyon jó lett. A CG lehetett volna jobb is, de igazából nincs vele bajom, mert nem ez volt a lényeg. Attól meg falra mászok, ha valaki azért nem néz meg egy filmet, mert a kutya meghal benne. Ember mennyi hal meg benne? Jézusom. Sokan olyan szinten állatbuzik, hogy többnek tartják őket, mint az embereket, holott azok is ölik egymást, ha kell. 8-10 pont.

  192. ha más a véleménye valakinek az már tipikus magyar okoskodás? Én elfogadom a tied, de minek kellett az elejére ez az általánosítás.

    szerintem akkor is szájbarágós gagyira vált a film, ami mellesleg még követi is a heppiend sémát, hiszen nem pusztult el az emberiség, sőt. Ha a film vége nem lett volna ilyen reményteli, sokkal jobban ütne a “mondanivaló”.

  193. Tegnap láttam és teljesen magával ragadott (nálam 10/10): a hangulatteremtés valami iszonyatosan jól sikerült, no meg ennek a Robinson Crusoe-i lelki vívódásnak a kibontása páratlan és szokatlan. Lakatlan szigetnek meg NY kiváló!
    Igen, azt én is érzékeltem hogy sokaknak nem tetszett (nem ezt várták) az hogy erre van felfűzve az egész sztori, és nem a holivúdi csilivili mártixosCGI-tízmásodpercenként tárat cserélő modern hősköltemény. Pölö sokan felröhögtek a “zombiemberek” megjelenésekor, ők azok akik nem vették az adást, miszerint nem az a lényeg mennyire félelmetesek hanem maga a jelenség hogy egyáltalán léteznek olyan lények akik vadásznak a magányos emberre önamgában talán félelemkeltőbb. Ebből következően kell az életét úgy szerveznie ahogy: nem elég hogy saját magával kell harcolnia, hanem vannak mások, akik az életére törnek.

    Hasonló volt a szituáció mint a 8 mérföldnél (Eminemes félművészfilm), amire beült a sok bézbólsapkás suhanc de már első tíz perc után kedvetlenül fészkelődtek a széken…

  194. a filmre az első 1 órában 8 csillagot adtam volna énis aztán utána úgy döntöttem inkább 9 :D .sztem marhajól megcsinálták onnantól kezdve van valami értelme és mondanivalója a filmnek…

  195. Kedves Human Insect!
    Elfogadom a véleményed, de sokak rosszindulatú fikázást nehezen viselem, főleg, ha több perspektívából szemlélve jogtalan a kritika és mindenben a rosszat keresem (~pesszimista) hozzáállás, következménye a magyaros okoskodás. Persze talán túlzottan általánosítok, mert van azért kivétel is jócskán (hál’Istennek)…

    … és továbbra is tartom, hogy a film utolsó 30 percével sincs gond (és örülök, hogy más is így gondolja). Kell egy óra után a váltás, mert pontosan így nincs unalomba fulladás, ti. kiderül nem csak ő az egyetlen immunis ember a földön. Ráadásul egy ilyen világban tarthatatlan, hogy egyesek hite megnövekedjen (álá nőci) és ennek köszönhetően ilyen világban szinte szükségszerű, hogy egyfajta legendára, vagy próféciára (álá Mátrix, vagy szinte bmely posztapokaliptikus világ) támaszkodjanak az emberek. Ezek mind azt mutatják, hogy erre is odafigyeltek a film készítői, nemcsak a világ megalkotására. A mondanivaló pedig burkolt és nem szájbarágós, ami különösen tetszik, hiszen egy jó filmben mindig maradnak kisebb elvarratlan szállak (mint a való világban), amiknek “elvarrásán” az ember még a film után is elrágódhat/gondolkodhat egy darabig.

    THE BIG BOSS!
    Több Bob Marley szám is ment a film alatt:
    Az első, amit a kocsiban hallgatott már nem rémlik (pedig tudnám a címét, talán a “Stir It Up” volt), a nőcinek pedig az “I shot the Sheriff” c. számot próbálta elénekelni.

  196. Megnéztem, remek. Nem kellenek magyarázatok, minden ami nem hangzik vagy nem látszik a filmben a néző fantáziájára van bízva.
    Negatívum: zombik cg megjelenítése

  197. Spoiler!!!

    A nő megjelenése után én is összecspottabbnak látom a filmet, de
    talán csak azért, mert iszonytosan jó volt az a része, amikor a főszereplő hétköznapjait mutatták be és el tudtam volna nézni még egy darabig. Örültem volna, ha hosszabra csinálják meg a filmet…Persze így is nagyon tetszett. Amikor a kádban fekszenek, attól a résztől kiráz a hideg. A hozzászólásokat elnézve én kivétel vagyok, ugyanis nekem nem volt semmi problémám a mutánsokkal,nekem félelmetesek. Mondjuk a pókembererejük lehet hogy egy icipicit túlzás… Szerintem többször is megfogom nézni és örülök,hogy először moziban láttam, mert ott a legjobb. Nagyon jó film.

  198. Annyira jó ez a film! IMÁDOM!! Azóta láttam még kétszer és imádom!!!

    Matekoztam egy kicsit: azt mondja
    6 milliárd ember
    5.4 milliárd ember azonnal meghalt a betegségben
    10 % azaz 600 millió ember élte túl
    Ebből 588 millió lett ilyen zombi izé és 12 millió, aki immunis.
    Ki lehet számolni 49* annyi zombi van mint ember, ha elképzeled: képzeld el magad egy szobában, ahol a 49 másik ember neked akar ártani, könnyű kikövetkeztetni, józan paraszti ésszel, hogy az immunis túlélőknek nem volt semmi esélye. 3 év telt el 49*es túlerővel….azt hiszem, ez magyarázza, hogy hová tűntek az emberek, miért hiszi azt R. Neville, hogy ő az egyetlen túlélő.
    Nagyon jó film!

  199. Én egy trailer-t sem láttam a filmből, úgy néztem meg.

    Nagyon jó volt az egész, de néztem volna még legalább 1 óráig, mert a befejezést szerintem kicsit elkapkodták. Jó lett volna látni hogy együtt elmenekülnek, stb. Persze a vége olyan lett, hogy egy folytatást is ellehetne képzelni…

    Élvezetes, és sokszor izgalmas volt, 1 percet sem unatkoztam és örülök hogy láttam.

    Nekem 8/10.

  200. Lehet, hogy én vagyok túl érzékeny lelkű, de én végig izgultam, és onnantól, hogy meghalt a blöki végig bőgtem az egészet. Sztem nagyon jól megcsinálták a filmet, Will is jól alakított. Mély mondanivalója van a filmnek, amibe nem nehéz bele élnie magát az embernek. Nálam elsők közt van.

  201. iszonyat gagyi egy film ez + brutál szarúl néznek ki benne a szarvasok az oroszlánról már nem is beszélek , Spielberg a 93’as Jurassic Parkjában ilyen nem volt.
    10/4

  202. Nekem az tetszett amikor este a kikötőben átbaszta a szörnyikéket.Az egész film jó volt, bár a végefelé picit sürgették az egészet.A végén is jó volt a laboros rész.

  203. Egyszer meg lehet nézni…
    Nem egy nagy eresztés, viszont Will Smith oltárit alakított. Végre nem egy gagyi akcióhős szerepben láthattuk. :)
    Engem csak Will játéka fogott meg az egész filmben (tképnne szinte csak ő játszott benne.) A végét nem kellett volna nyitva hagyni, szőrnyű lenne belőle egy második rész!!!

  204. Egy szóval zseniális. Bár a sztori elsőre nem hangzik nagy durranásnak, de ha az ember jobban belegondol, akkor rájöhet arra, hogy ez akár ma is megtörténhet. Csak gondolkozz el azon a sok génmanipulációs kisérleten, amit ma csinállnak.

    WS egymaga elvinné a hátán az egész filmet. Zseniális színész. Könnyen bele tudod éllni magad a szerepébe. Nekem az egyik kedvenc jelenetem az volt, amikor a sötét házban sam-et kereste, és hátulról meglátta a Dark Seeker-eket. Ott nagyon el tudta játszani azt, hogy fél, azt a nyomást át lehet érezni, ami van rajta.

    A látvány kurva jó. Az üres Ny, a kiűrités, vagy éppen az utolsó harc. Az egész filmben peregnek az események, és nem tudod hova kapni a fejed. ugyanakkor koncentrálsz, hogy akkor mostz mikor jön elő az első zombi és próbálja meg elkapni hőünket.

    Mindent összevetve ez egy nagyszerű film. Bár nem lessz azaz igazi klásszikus, mégis ott van a szeren.

  205. Tegnap este néztem meg a filmet, úgy hogy előtte nem hallottam semmit róla. Azt se hogy post-apok, azt se hogy zombis. Nem láttam trailert se képeket. Max csak annyit, hogy WS a főszereplő. És így nekem nagyon nagyot ütött a film. Nagyon tetszett. És nemcsak az első 1 óra, hanem az egész, az utolsó 5 percet leszámítva. A végét nem így képzeltem el.
    9/10

  206. a pillangót a lánya ismételgette állandóan. utána a repedés lett olyan alakú és a nő nyakán volt pillangó tetoválás (az alternatív befejezésben a zombi maszatolja az üvegre a mintát, és a zombi-nőn van a pillangótetoválás). mellesleg nemistudom melyik befejezés a rosszabb … :D valahogy a kettőből kellett volna egyet csinálni…

  207. Volt arrol szo, hogy a Fred csapdanal azt hittek egyesek, hogy egy DS van beoltozbe Frednek.
    Kivancsisagbol megneztem, es nem is olyan hulyeseg. Mert az alatt az 1-2mp alatt, amig messzirol latszik, mintha kicsit elforgatna a fejet.

    Valaki megerositeni? Vagy csak kepzeltem?

  208. Szerintem a film..közölni akar valamit, de erre tényleg csak az jön rá kir beleéli magát..az ne is keressek aki csak nézi, mert nem sikerül neki, de mind1 am sztm nagyon jóó film..És am is melyik filmben nincsenek híbák?!!na de ez az én véleményem..

  209. Domi köszönjük eme magasröptü filmesztétikailag teljesen kifinomult konzekvenciális éleslátásodat:)))) De azért írok valamit én is.A film nem rosz.Hát a zombik animációi borzalmasak.Az állatvilág.Hát nyilván azok közt is vannak immunisok hasonló eloszlásban mint az embereknél.És talán még több Őz is ugrálna eme planétán ,még ilyen körülmények között is ha az emberiség kihalófélben lenne.De mindezt félretéve a végtelenségig ellehetne menni az értelmetlenségekben.Elég lett volna a dokinak az éjszakáit egy teljesen felfegyverzett tankban töltenie stb stb…na azt megnéztem volna melyik zombi üti be ököllel:) de kikapcsolva a zavaró körülményeket és érzelmi úton megközelítve a fő karaktert elég borítós kis történetet kapunk. 7.5/10

  210. Hát “állat” nevű hozzászólóhoz intézem az alábbiakat:
    -az állatok animációi miért maradnának el Steven Spielberg Jurassic Parkjától? Nagyon is reálisak az állatok benne, csak a lények sikerültek kicsit gyengére, de nem is a horrorisztikán volt a hangsúly.

    A film amúgy remek
    9/10

  211. Na ezt a Fimet én is megnéztem és tényleg jó, meg eredeti az utcák kihaltsága és a terület megváltozása(lepusztultsága)!
    De viszont az nagyon nem tetszett, hogy a végén Will Smith elpusztít mindent, amit csak tud magakörül, még sajátmagát is, azért, hogy azok a lények, megdögöljenek, és még ráadásul a végét is a képzeletünkre bízzák.
    szóval mi lesz a Világgal?
    Megmenekül?
    Vagy kipusztul az egész Világ?
    Még egy 5 percet szánhattak volna, arra, hogy ezt elmondják, de mind1, am jó lett, csak mondom (szar a vége:S)

  212. Elmondta a csaj a végén, és sztem pont jó volt benne, hogy feláldozta magát az emberiségért :D:D Nálam is 9/10, egyik kedvenc filmem lett, és sztem a lények se voltak tragikusak, ha azt vesszük, hogy ezek emberek voltak átalakulva…

  213. Szerintem nagyon jo film.általában nem szeretem a “zombis”(fertőzött) filmeket de ez nekem nagyon bejött.

  214. Hello.Nem tudjatok esetlg Fred-a babu, hogy kerul oda ki a boltbol??? Mikor Neville lelovi…..Ki viszi oda? Kosz…mert nagyon erdekelne…

  215. GabcsiBabcsi figyuzz rám!!!
    Fred-et a főmutáns állítja, oda, hogy csapdát készítsen!!

    És ha figyeled a filmet Fred a bolt előtt van nem pedig benne!

    Ezek nem agytalan zombik (lásd ‘Kaptár’) hanem mutánsok, ezeknek azért van egy kis gógyiuk!!! :)

  216. Februárban láttam a moziban a filmet. Azóta már több mint 10x néztem meg. Szerintem hihetetlen jó a film és a sztori is. Valaki nem tudná megmondani, hogy hol lehet megszerezni a könyvet? Csak mert iszonyúan kiváncsi vagyok arra is.

    Eggyet nem értek. Amikor az elején eszik az asztalánál, a kutya meg az asztal alatt, akkor a TV-ben egy műsor megy amiben emberek vannak. Ez msot egy filmes hiba, vagy pedig a főszereplő egy régebbi felvételt nézett meg újra?

  217. “vagy pedig a főszereplő egy régebbi felvételt nézett meg újra?”

    felvételről nézte… nekem az volt a benyomásom, hogy így próbálta magát egy létező társadalom tagjának beállítani saját maga előtt. vagy valami efféle, tudod, hogy ne legyen annyira magányos.

  218. Üdv! minden fannak :)
    A Film szuper méghozá azért mert elgondotatja az embert.
    Mellesleg nem megy el a film abba az irányba, hogy Will foglya az M4-esét és hallomra lövi a (vámpir-zombikat)
    És a befejezés is nagyon jó volt. Elvileg most más a befejezés mint a moziban vetiteten :P

  219. Nagyon jó színész!Nagyon jó pasi!Nekem a film nagyon tetszik,de a befejezés nem.Happy end,mert megölte a zombikat,de szomorú volt,mert ő is meghalt…

  220. Szerintem nem volt rossz film, de ami nekem feltűnt (lehet, hogy kicsit szőrszálhasogatás): de pl ha kihalt a Föld lakossága (nagyjából) akkor honnan került víz a zuhanyba…?? ja és az árammal mi a helyzet? (a kocsi üzemanyagáról már nem is beszélve)
    Amúgy a vége már szerintem se olyan jó, kár hogy meghalt, de ami a happyendet illeti, szerintem az bizonyos mértékben megvolt az ellenszer és a túlélők megtalálásával.

  221. szerintem nézd meg újra a filmet, mutatják a választ az áramra, a kocsira..

  222. Spoiler

    Az a kár ahogy meghalt, nem pedig az, hogy meghalt :) Az alternatív befejezés meg egy vicc…

  223. Szerintem ez a film valami oltári. Úgy gondolom nagyon jó benne minden jelenet. Ha én filmet nézek nem a hibákat keresem hanem a film értelmét és szerintem úgy lett vége ahogy kelett. Neville(Will Smith) föláldozta magát azért, hogy a nő és a gyerek megmeneküljenek az ellenszerrel együtt. Ja és valaki megemlítette azt a hidas jelenetet amikor a kocsival a zombik közé hajtott… Ha én egyedül lennék egy akkora városban mint New York és elveszteném a társamat és vele a reményt, hogy valaha is megmenekülök akkor én is ugyanígy kiborulnék és ugyanezt tenném és szerintem nagyon sokan ugyan ezt tennék.

  224. Megnéztem a filmet és imádom.
    Annyira sajnálom a kutyát meg, hogy
    a végén Will is meghal.
    Ajánlom mindenkinek.
    10/10.

  225. @Shyr Kahn:
    te magad mondtad ki a lényeget,az állatok is ölik egymást HA KELL.az ember meg akkor is ha nem.ennyi a külömbég,és sokan ezért tartják többre az állatokat mint az embert.

  226. Szerintem nagyon jó,élvezhető film.Apróbb szépséghibák vannak benne,például egy vastag plexiüveget ember nem igazán tud beütni,meg lefejelni ugy h semi seb ne legyen a fején.Attól függetlenül jól sikerült és WS is jó választás volt.

  227. Hello! Szerény véleményem szerint ott kezd a nagyon erős kezdés után romlani a mozi, mikor bosszúból még ki akar nyírni néhány szörnyecskét, és a nő megmenti. Nomeg ezek a szörnyecskék, akik megfertőződnek, lebetegednek és mégis ilyen erősek a normálishoz képest…csak ez ne lenne! Amúgy minden nagyon pontos, reális és hihető, figyelnek a részletekre, ami egy ilyen filmnél fontos. Ennek ellenére nekem az év filmje marad, (csak 2008-ban láttam) én a 10-ből vonnél le 1-et.

  228. Andrish.ska és Human véleményére pedig azt mondanám, hogy az áramra megadták a magyarázatot ( láttuk a generátort ) a benzinre is ( egy ekkora városban csak akad néhány benzinkút, amiben maradt benzin, ezt is mutatták ) a vízre viszont nem. Ha mindenki kidöglik nyilván komolyan megcsappan a közműszolgáltatás minősége, nem tudom honnan szerez ennyi vizet, dehát ezt burkolja jótékony balladai homály.

  229. Hát igen… Az ez kissé fur volt amikor betörte a fejével a plexit. De azon kívül különösebb gondok nem voltak. :D

  230. Én már nagyon vártam ezt a filmet a megjelenés előtt is, csak nem volt alkalmam moziban nézni. Így hát mikor kijött DVD-n, meg is vettem tüstént.
    Nos az eleje az tényleg jó. Én viszont hiányolom az információkat! Ha meghalt a Föld lakóinak 90%-a, akkor hol vannak a hullák? Vagy azokat már megzabálták a zombik? Mert szerintem azok, nem vámpírok. A vámpír az vért szív…ezek húst esznek.
    Aztán meg, akik elmenekültek NY-ból, azokkal mi lett? Nem volt senki, aki ilyen földalatti bunkerokba menekült? Mert elvileg az USA-ban van pár.
    A csaj miért nem halt meg? Ott volt a városban, ahol a vírus pusztított, hajóval jött, másokkal együtt, akik meghaltak, tehát elvileg meg kellett volna fertőződnie. Mert az nem derül ki, hogy immunis-e ő is?!Na meg a gyereke…
    Azt rebesgették, hogy lesz második rész is. Arra kíváncsi lennék, hogy az alternatív befejezésből készítik, ahol ugye Nevill életben marad, vagy a simából, ahol meghal.

  231. Ja és még valami: a végén nem nyír ki MINDEN zombit, mert ugye elvileg minden kontinensen kell, hogy legyenek.

  232. Hát igen volt egy kis információhiány. Szerintem akik meghaltak azokat megették a zombik. De amúgy csak azokat ölte meg akik ott voltak lent a laborba mert, hogy ott felrobbant a gránát. Ha az a csaj eljutatta az ellenszert a túlélőknek (amit lehetett látni a film végén) akkor azzal meggyógyítják azokat akik megfertőződtek. Mondjuk gondolom az nagy meló lenne.

  233. Ha a TERMINATOR 4 is ilyen lett volna, jobban szórakoztam volna.
    A sztori, a forgatókönyv, az események összekapcsolása 1. osztályú. Megnézném az alternatív befejezését is.
    A vége tényleg nem lett az igazi, ettől eltekintve jó film.
    Megkockáztatom h többször nézős.

  234. Csak most láttam az HBO-n. Vártam a filmet és tetszett is (persze vannak necces dolgok, nem részletezem).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.