He Was A Quiet Man

Bob Maconel egy teljesen átlagosnak kinéző dolgozó volt a cégnél. Az ép esze végét járta, minden nap 10-20 percet szánt a fiókjában levő hatlövetű megtöltésére úgy, hogy minden golyó forgótárba csúsztatásakor a kockájából kipillantva nézze azokat akiknek szánja. Egyik nap végképp elszánja magát, most tényleg megteszi, tölti fegyverét amikor lövések dördülnek – egyik munkatársa beelőzte. Amikor a mészárló Bob kedvenc női kollégáját akarja kivégezni, akkor végre közbelép és lekaszálja az őrültet, így lesz Bob-ból a hős megmentő.

Slater kitekint a kockájából (He Was A Quiet Man)

Nagyjából ennyi a történet, ez után csak az utórezgéseket nézhetjük, hiszen a cégnél hirtelen azok is elkezdik tisztelni, akik eddig le sem tojták, előléptetik, meg minden. Ezen kívül még az egyik áldozat nővel, aki megbénul a lövöldözésben, elkezd barátkozni. Persze nem csak ennyi a film nyilván. Külön köszönet a trailer készítőinek, mert nem volt teljesen spoileres. Maradt felfedezni, és akár elmélkedni való is amikor a film utolsó képsorai pörögtek.

Na ezt nevezzük visszatérésnek? Merthogy Christian Slater már olyan filmekben nullázta magát, mint az Alone in the Dark című Boll remekmű. Itt viszont hatalmasat alakít a bekattanás szélén álló elnyomott, kisvárosban éldegélő kisember szerepében. Bár Slater innen a sorozatok világába vándorolt, hiszen szeptembertől vagy októbertől jelentkezik majd az NBC-n, ahol kémet fog alakítani. A másik főszereplőről meg azt kell mondanom, hogy bár sokan antiszínésznőnek tartják Elisha Cuthbertet, és a Captivity ezt nem segített eloszlatni, azért jó pár filmben teljesen korrekten alakít. Például itt is.

A filmhez kell azért egy kis befordulás, nem fog mindenkinek tetszeni, ezt most simán ki lehet jelenteni. Szerintem viszont valami olyan nyomasztó és furcsa hangulat hatotta át az egészet, hogy mindenképpen faszafilmélményként zárható a végefőcímmel a dolog.

He Was A Quiet Man értékelés

Nehéz volt spoilerek nélkül írni a filmről, de remélem sikerült (ha valaki kommentekben spoilerezik, amire van esély hiszen kérdéseket vet fel a film, az jelölje). Pontszámilag egy 7/10 lesz a részemről, bár az újranézési faktora nem olyan magas, de a hangulata kíváló volt. (Zárójelben a legvégére annyit, hogy Elisha testdublőrt használt, ez látszik amellek között levő anyajegyből, mert az a dublőrnek van, míg Cuthbertnek nincs. Vagy fordítva.)

14 hozzászólás a “He Was A Quiet Man” bejegyzéshez

  1. Pont tegnap este pótoltam be az utolsó Elishás filmet, amit még nem láttam. 6/10 nálam, mivel rossz volt Elishát ilyen szerepben látni valamint A CGI-k nagyon gagyik voltak, nyilván nem lényeges de zavaró.
    Egyszer meglehet nézni egy unalmas késő este.

  2. régebben láttam, szerintem remek film. érdekes módon nekem a cgi-k tetszettek nagyon, ezen kívül még slater alakítása maradt meg bennem. tőlem nyolcast kapott, ajánlottam is egy havernak anno.

  3. Elisha Cuthbert nem csinált eddig semmi kiemelkedőt. Elég “szürke” meg mondjuk fiatal is. Nemcsak a filmek amiben játszott hanem ő maga is könnyen felejthető.
    Slater nagyon jól hozta a karaktert, nagyon meglepődtem.
    Tud ő ilyet is?! Hol volt eddig??
    Érdekes volt az elején így látni, de hamar elkapott magával a film. Ami egy kicsit betegesre sikerült. Jó értelemben persze.
    7/10

  4. a falling down ezerszer jobb ennél. nekem rettenetesen erőltetettnek tűnt, különösen slater eltúlzott karaktere (az alakítások iszonyatosak), továbbá a motiválatlan (és amúgy ráadásul tényleg gagyi) cgi használata. a forgatókönyv sekélyessége / primitívsége / muszáj-különlegessége nézhetetlenné tette a számomra.

  5. én nem bírtam végig ülni. és ez nálam nagyon ritka, kb évente 1-2 filmnél van ez, de az első fele után le kellett kapcsolnom annyira szörnyűnek éreztem [a történetet, és az alakításokat egyaránt]. a falling downhoz tényleg vétek lenne hasonlítani, az egy remekmű, főleg ehhez képest…

  6. Ennek a filmnek a nézése folyamatban van, eddig 45 percet tudtam le 4 részletben, az utolsó adag vagy másfél hónapja lehetett. :D És a vicc az, hogy nem tartom rossz filmnek, meg érdekel is tovább, csak valahogy így jött ki. :]

  7. Basszus Slater ebben zseniális, hihetetlenül nagyott alakít.

    Aláírom tényleg nem lehet a Falling downhoz hasonlítani mivel egy telejesen más kategória de mindkető nagyon jó a maga nemében.
    Ja és azért az sem elhanyagolható tény hogy a Falling Down a maga idejében nem volt siker sőt nagyon is le húzták, később lett kult.

  8. Remek film, Slater alakítása brutálisan jó, élvezet volt nézni ahogy parádézott… a befejezés meg keményen odacsapott, és abból a szempontból azért hasonlít a Falling Downhoz hogy egy irodista, túlhajszolt féri egyszerűen bekattan, és le akar mészárolni mindenkit.

  9. hűű, elég nagy a szórás a vélemények között. :) ha ennyire megosztja a zembereket, akkor mindenképp nézős lesz.

  10. Erdekes film, de egyetertek bobbyperuval, a karakterek el vannak tulozva, ahogy az egesz tortenet is. Nem rossz, nezzetek meg ha “dark” hangulatbna lesztek, de ebbol a temabol tobbet is ki lehetett volna hozni…6/10

  11. Nekem tetszett a film. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy munkaidőben, a számítógépemen néztem meg a filmet. Miután végeztm, át is küldtem egy kollégának, s ő is pozitívan értékelte a látottakat. :) Bár a számítógépes trükkök tényleg vacakul néznek ki, de ez a mozi nem erről szól.

  12. Nekem nagyon bejött, főleg Slater alakítása. Valóban, depis hangulatban kell megnézni (vagy hogy az ember képes legyen azonosulni a főszereplővel?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.