Élőszereplős Cowboy Bebop

Hát akkor ennek annyi. A világ legjobb sorozata csatlakozik az Akirához és a Ghost In The Shellhez a szomorú sorsával.

Let them say I’m dead… I’ll be at the graveyard. By the graves, not in them. in the graves.

Tudom, előre temetem meg akármi, és előfordulhat, hogy sikerül átültetni rendesen a “valóságba”, de akkor is fáj picit ez a hír, hogy a Fox már zöld utat adott az adaptálásnak. Ezt a posztot majd az orrom alá lehet dörgölni amikor lelkendezek az első trailernél. Csak így legyen. Még nem írtam top-top sorozatok listát, de valószínűleg ő lett volna az első helyen. A producer amúgy Erwin Stoff, nézzétek meg miket hozott tető alá.

56 hozzászólás a “Élőszereplős Cowboy Bebop” bejegyzéshez

  1. Hát ez szomorú.

    Amúgy, ahogy nézem, szinte minden Keanu Reeves-filmben benne volt. Akkor ebből már lehet következtetni, hogy ki játssza majd Spike szerepét?

  2. Human:
    Azért valljuk be, ebből még mindig faszásabb sorozatot lehet kihozni mint egy Dragonball adaptációból!

    Én bizakodva várom, mert anime-ben ez volt az egyik kedvenc sorozatom! Remélem sikerül eltalálni a karaktereket, mert akkor semmi gáz nem lesz.
    Amikor elöször láttam a címet, teljesen negatívan álltam hozzá. Cowboy Bebop? Miféle idétlen cím ez egy sorozatnak? Aztán tettem egy próbát és lepadlóztam, hogy hogyan lehet ilyen jól keverni a cyberpunkot és a westernt. A Blues-os betétek még sohasem szóltak ilyen jól egy filmben sem mint itt! Annyira hangulatteremtőek és beleillenek a sorozatba!
    Már csomószor láttam, de ezt mindig előveszem néhanapján.

  3. Jézus úristen, mintha a filmváltozat megsemmisítené az eredetit! Ha szar lesz a film, az csak saját magáról állít ki bizonyítványt. Ha meg attól féltek, hogy valaki a film alapján ítéli meg az eredetit, hát, kár lenne minden eltévedt lélek miatt pánikba esni.

    És ne mondjátok, hogy a Ghost in the Shellt előbb ismertétek mangában mint animében, mert nem hiszem el!

  4. Hát én padló… sztem animét lehetetlen filmvászonra vinni a teljes sorozat vagy film meghamisítása és egyben megsemmisítése nélkül… Anime nem hiába anime… igaz ettől függetlenül kiváncsian várom…. hátha….

  5. Hát csak annyit mondanék, hogy nagyon sorry!!! Habár még nem láttunk szinte semmit a Dragon Ballból, GITSből és természetesen Bebobpból sem, de már temetjük is, és nem hiába, hiszen valahogy ezen animéknek saját, atmoszférája volt, ami igenis egyedi volt. A másik,hogy látva Watchovskik (ha nem így írják akkor sorry) hasalását a “Totál Turbóval” nem bizakodunk semmi jóban.

    Nagyon sajnos, hogy rögtön az alapműveket akarják adaptálni a keleti érából, inkább próbálkoznának valami kevésbé ismerttel, és azon kellene próbálgatniuk az adoptálási tehtségüket… De azért az Amerikai hype és pénz alapú, adaptációs filmművészetétől mi mást is lehetne várni. Áhhh, csalódás.

  6. A Cowboy Bebop szerintem is a legjobb. Egyszeruen csak a legjobb… Ironikus, hogy Hajime Yatate az elkepeszto siker ellenere nem keszitett egy “a-qrva-eletbe-ezt-viszik-mint-a-cukrot-csinaljunk-meeg-lesz-penz” masodik evadot.
    A filmvaltozat meg sem kozeliti majd a rajzolt verziot, mert egesz egyszeruen mas kozonsegnek szol majd…
    Ja es nem, a filmes valtozat nem semmisiti meg a rajzolt verziot, de az ilyen dolgok akkor is fajdalmas ponton erintenek minket. Elhisszuk, hogy vannak akik nem ertik ezt meg, nem kell otezerszer leirni.

  7. Ennél keményebben kellene felkötni a nacit ha mondjuk az Inuyashat akarnák filmrebinni a ~170 részével, ha jól emléxem a CB csak olyan 30 rész körül mozgott, tehátkisebb a torzitás esélye.

    Monnyk egy 2 részes Hellsing adaptációt megnéznék.

  8. elnézést, há de a büdös k*rva anyjukat már. All time kedvenc sorozatomat fogják elb*szni, hát nagyon szépen köszönöm. És roflcopter ne is álmodj Yoko Kanno-ról, úgy se lesz.

  9. Beállnék a szkeptikusok sorába. A fent nevezett művek nem véletlenül születtek meg animeként. Ma már sok minden megoldható CGI-vel, amit akkoriban csak rajzolva tudtak létre hozni, de az anime eleve ad egyfajta hangulatot a filmeknek. Nem tudom elképzelni, hogy filmként működne bármelyik is. Merítsenek belőle ötletet, és legyen egy based on film, de ne csináljanak egy élőszereplős átültetést.

  10. NBZ:

    Az Inu Yasha közel sem akkora kult, mint amiket fent emlegettek. és sokkal könnyebb lenne filmre vinni (megjegyzem a 167 részes sorozat is csak a történet-vagyis a manga- 3/5-ét dolgozta fel), mert az egy shujo sorozat. Abban a fő motívum a szereplők egymáshoz való viszonya, a szeret-nem szeret helyzet állandó ismételgetése. A történet, a hangulat és szereplők is ezeknek vannak alárendelve, éppen ezért lenne az könnyebb alapanyag mint mondjuk egy Hellsing vagy egy FMA.

  11. Az Inu Yasha is jó. Én legalább is szeretem, de más kategória és más korosztálynak is készült.

  12. neneneneenneeneeeee!!!!

    miert?! a vilag legjobb animejenek nem szabadna amerikai kezekbe kerulnie…a szuperhosok es kepregenyek total lekommercializalasa utan most ugyanezt tervezik az animekkel is?!

    mellesleg nem hajite yamate hanem shinchiro watanabe volt a CB keszitoje.egyebkent ha nem yoko kanno v legalabbis hasonlo zene lesz a film alatt odamegyek es akar magamat felrobbantva fogom eltuntetni a fold szinerol a keszitoket:DD

    viszont ugy tunik eljon az ido h ujra divat lesz a cyberpunk.

  13. Azert kivancsi vagyok ki fogja jatszani Spikeot meg Edet, mert qrvara beletorik majd a foga^^

    Es bocs, tenyleg Watanabe volt, csak nem akartam hulyeseget irni es sietve ralestem imdbre, ott meg ugye…

  14. Nekem is első gondolatom Keanu volt, látva a producert, mondjuk szerintem még illik is rá kicsit a szerep, más amúgy sem jut eszembe. Csak az a baj, hogy Neo nem olyan vicces gyerek mint Spike, de majd meglátjuk.

  15. Spike-ot először is sztem iszonyatmód meghatározza számomra Steven Jay Blum, aki az angol szinkronhanja volt. Sztem nélküle nem is igazán létezik Spike. Talán ez az egyetlen anime, amiben a japán hang jóval gyengébb volt mint az angol. Koichi Yamadera egyszerűen nem tudta visszaadni azt a coolságot, ami Spike-ból áradt. Másodrészt meg találni egy olyan színész, aki iszonyatmód karizmatikus, és mellé veszettjól is mozog. Keanu alapból nem ilyen =) Nem is merek belegondolni mien lenne vele a CB

  16. Hát, kikeltem magamból a hír hallatán.
    Azt hogy naponta csinálnak szaros marvel, meg dc képregényből filmet, azt leszarom. De hogy egy olyan kultikus anime sorozatot, filmet dolgozzanak fel, mint amilyen a CB, hát #&@%!#@…
    Egyébként is ez az anime számomra a leges-legkedvesebb, szememben az alkotói maguk a megtestesült istencsászárok (WH40k). Ki vagyok bukva totál.

    És mi lesz, írnak egy új történetet? Vagy benyomják a huszonhat részt 2 órába, vagy tönkrebasszák a mozifilmet? Hogy fogja bárki is eljátszani Edet? Agyonnyomják-e CG-vel az egész látványvilágot, mert ugye ezt lehet atomrosszul is megcsinálni (SW 2, 3).

    Ha Keanu, vagy Bale játsza Spikeot, két hétig gyászolni fogok. Maximum Marky Mark-ot tudnám elfogadni. :)

  17. Lol, ez vicces. Egy hete néztem újra, és azóta gondolkozom azon, hogy lehetne filmre átültetni, erre BAMM!

    Hülyeség, hogy nem lehetne jól megcsinálni, simán meglehetne, HA “love letter to the fans” hozzáállással csinálnák, azaz a lehetőségekhez képest hűek maradnának az eredetihez, Youko írná a zenét, stb, de persze pénz a plebsben van, úgyhogy nyílván valami “középszar” adaptáció fog kisülni belőle (ahogy az lenni szokott).

    Nyilván az anime megmarad akarmilyen lesz is a film, de egy elpuskázott lehetőség azért igenis rossz szájízt hagy egy fanben.

    Kíváncsi leszek a történetből mi marad, mert egy filmbe szerintem nehéz lenne a csapat összehozását, meg a fő sztorit is belesűríteni.

  18. Ezt is meg lehet csinálni normálisra, csak az a baj hogy nem a fanokra építenek hanem pg13-ra (lásd die hard4). Szóval kapunk majd valamit aminek van valami köze a sorozathoz, max majd a rendezői változat.

    Mondjuk így belegondolva vicces lenne egy Wolfs Rain adaptáció is…

  19. Narg: a szinkron szubjektív szerintem, hogy kinek jön be. De szerintem az angol szinkron is borzalmas a magyarral egyetemben bármelyik animének.
    Kár már most teli sírni a fórumot, hogy ilyen meg olyan szar lesz a moziváltozat. Mindenki tudja hogy más lesz…
    Egyébként meg az NGE az all time favorite :P. Abból is lett volna film még pár éve, de rájöttek hogy esélytelen.

  20. Ulquiorra:
    Szerintem csak a sorozat részeinek nagy száma miatt lenne nagyobb fless összerakni azt, mert egy 30 részes sorozat jobban áttekinthető, ill könyebben, mint egy ~170 részes.

    Még akkor is ha abban nem akkora bonyolultságú a sztori.

    Az true, hogy pl. Inu lineárisabb, mint a CB, amiben gyakorlatilag külön szorik vannak, mondjuk átlag egy 4-5 részenkénti visszacsatolással.

  21. Nekem mindig is a Firefly marad a megfilmesített Cowboy Bebop. Igaz a sztori nem ugyanaz, a szereplők is mások… De a hangulat az igencsak közel jár. Valami hasonlót kéne létrehozni, ha már hozzányúlnak.

  22. na ne mar h az angol szinkron jobb mint a japan:))

    mellesleg erdekes ez a wolfs rain otlet, nekem nagyon nem jott be aza sorozat.

    akkor keszuljunk fel h a death note, a code geass, a samurai champloo meg a trigun is az amerikaiak kezeben landol???

    mi lesz itt?!

  23. mondjuk ennek a stoffnak koze volt az A Scanner Darklyhoz ahol bevallom nem egyszer annyira elethu volt az animacio h aszittem élőkép.kar h dogunalmas.

  24. amúgy aludtam rá egyet, és szerintem ha filmre viszik, akkor főszálat kell. És onnan akár Ed ki is maradhatna (bírtam a sorozatban, de egy élőszereplősben szerintem rossz húzás lenne.)

    Tehát a templomos akciós részt, meg a finálét – flashbackekkel Spike múltjára. Ebből összehozhatnak egy jó filmet TÖRTÉNETILEG, esetleg még egy fejvadászatot belevéve. Ellenben hogy ki legyen a főszereplő arra lövésem sincs.

  25. human:
    a Spike storiból, sok-sok fleshbackkel jó kis krimit lehetne kanyarítani, de akkor az már nem CB. Ahoz hozzá tartozik a sok marhulás a fejvadászatok közben.

    egyéként nem értem ezt a görcsös ragaszkodást az áélőszereplős filmekhez. Hús-vér emberek nélkül nem vesz be a közönség gyomra egy pixaros-nál sötétebb/komorabb/élethűbb sztroit? Mert animációsként Final Fantasy formában jobban eltudnám képzelni ezeklet a feldolgozásokat, és ott olyan Spikeot, meg Edet csinálnak amilyet akarnak.

  26. Én annyira nem sírok. A Human említett 3 közül ezt lehet sztem a legjobban megfilmesíteni, mert ez olyan mint egy film csak rajzolva(ld. Firefly). A Dragonball, egy gagyi mese, amit mondjuk én is néztem, de élőszereplővel könnyen lehet hogy nevetséges lesz; a GITS pedig bagatell lesz, nem fog átjönni a lényeg, bár ezt egy jó rendező meg tudja oldani.
    Másrészt milyen sztori? Annyira mind1, hogy mit tesznek bele, a Cowboy Bebopnak nagyon minimál az átívelő sztorija, alig pár részre szorítkozik. Ha ahhoz nem ragaszkodnak, nem lesz nagy törés.
    Meg lehet ezt csinálni főleg ha hasonlóan jó zenét tesznek alá. Az viszont igaz hogy Spike-ot eljátszani nehéz lesz, de ilyen öregek mint Bale, meg Wahlberg már nem passzolnak hozzá.
    Legyen Shia:)
    Vagy de komojan, lehetne Justin Timberlake, ő passzolna.

  27. Azért Timberlake durva lenne. Őmaradjon a mikrofonnál és kábítsa a tini csajokat.

  28. Elég szomorú ha ez a világ legjobb sorozata de hát kinek mi… nem rossz élvezhető jó sorozat de a legjobbtól messze van, animét meg teljesen felesleges élőszereplőssé tenni bár lehet jó de az eredetinek a közelébe se ér ezért nem tudom mit kell hokizni a gits re meg az akirára…

  29. zOMG amugy én is így vagyok, sztem se a legjobb. Fasza de nem best.

    Amugy meg Justin Timberlake tényleg jól tudná hozni, nézzétek meg Southland Tales-be akár, nem kell előítéletesnek lenni.
    Keanu-val szar lesz, annak egy arca van.

  30. láttam Southland Tales-t, és Justin nem lenne jó Spike, sztem nem nagyon létezik olyan színész, aki “jó” Spike lenne, kész =)

    És sztem egyáltalán nem szomorú, mert számomra is a CB a nagybetűs sorozat. Nagyon sokszor újranéztem már, és nem tudom megunni. A hangulat, a szereplők, a világ, a zene, minden egyszerűen annyira jó, hogy csak szuperlatívuszokban tudok róluk beszélni. És főleg az, h egy zárt storyt követ az egész, és az utolsó három rész pedig messzemenően a legjobb sorozatlezáró, amit valaha láttam. Just my 2 Woolongs. =)

  31. nekem az egyik kedvencem andy megjelenese volt:)

    vagjatok, a szoke cowboy aki a resz vegere szamuraj lesz.imadtam azt a reszt, sehol mashol nem viselkedett spike ugy mint ott:)

    jaaa, és a hatalmas kult-alap a mushroom samba:)))

    ezek nelkul csinalhatnak akarmit, olyan lesz mint az x-men adaptaciok. szep meg minden, de bazmeg hol van gambit?!

  32. Nekem úgy általában, soha nem jöttek be az animek se az egész estés “filmek”,se a sorozatok, pedig próbálkoztam. DE ez azon kevés kivételek közé tartozik, amik nagyon tetszettek. Iszonyatosan hangulatos, és jó úgy ahogy van, még vagy 6-7 éve megvettem Amerikából az egész sorozatot, sok sok pénzért, és azóta is sokszor végignéztem. Az egész estés változatra is rátettem a kezem, és az már valahogy nem volt ugyanaz. Valahogy csak a 20on perces történetekben volt élvezhető igazán. Úgyhogy ez nem jó előjel a filmnek. Ennek ellenére kiváncsi vagyok rá,de az is biztos, hogy olyan film biztos nem születik majd ami mindenkinek egyaránt tetszeni fog.

  33. Elég szkeptikus vagyok, nagyon szeretem a sorozatot, a zenéjét is. De majd meglátjuk… Várjuk ki a végét…

  34. Egyet kell értenem Joe-Ker-rel. Nagyon is úgy tűnik a dolog, h Kaenu benne lesz. És h nem Faye-t fogja alakítani, az egyszer biztos.

  35. Egy pár hónappal ezelőtti GITS-es topikban már írtam, h kb. fél évre előre bejósoltam, hogy a nagy anime sorozatokat remakelik. Lesz itt még Berserk is, ennyi.

    Cowboy Bebop nekem is örök favorit amúgy.

  36. Végső soron Keanu nagyjából egyértelmű döntésnek is tűnne, nem csak a producer miatt, de szerintem ő az első, aki beugrik egy castingnál a “hasonlóság” miatt. Én mondjuk egyetértek humannal, hogy már öreg a szerephez, de még mindig inkább ő, mint Shia, aki meg túl fiatal. Viszont fentebb irta valaki Ryan Goslingot, ő még akár jó is lehetne, csak sztem nem tud annyira lazázni, mint Spike. Mondjuk nyilván senki sem tud :D

    Most azért még senki ne könyveljen el semmit biztosnak, mert simán lehet, hogy itt is lesz átértelmezés, mint a Constantine-nál (aminek mondjuk csak jót tett), és Spike-ból egy kiégett, McLane szerű karaktert fognak csinálni :D

    Jet szerepére viszont követelem Ron Pearlmant! Faye viszont a másik kemény dió…

  37. nem ertem, mit sirtok, nem lesz kotelezo megnezni. az eredeti sorozat meg attol nem lesz rosszabb, h vki csinal egy szar feldolgozast belole, ahogy egy rossz shakespeare-rendezes se von le semmit a darabok ertekebol.

    amugy erdekes, mekkora az instant szkeptizimus, meg human reszerol is, ellenben amikor pl a watchmen megfilmesiteserol volt szo, epp csak ki nem bujt a borebol mindenki. nem ertem, hogy megy ez, rajzfilm-megfilmesites szar, kepregeny-megfilmesites jo, v mivan?

  38. Sztem főszereplőnek ha nem lenne öreg, elmehetne Brad Pitt, mert a Harcosok klubjában pl. hasonló stílusú karaktert alakított mint Spike és egész jól ment, v. ott van pl. a Blöffös dakotaszerepe is.

    De így ennek fényében nagyon szívesen látnám a szerepben a Supernaturalos bad boy srácot, Jensen Ackles-t. Ő nem öreg még és nagyon tud lazázni. Sztem tudná hozni nagyon, a nemtörődöm, göndörfrizurás exgengsztertagot aki próbál a saját múltja elől elmenekülve új életet kezdeni, napról-napra tengetve az életét.

    Shya csak akkor lehetne benne szerencsére, ha Spielberg rátenné a kezét, de hálaégnek nem így lesz. :)

    De talán még a Wanted-es James Mcavoy is szóba jöhetne, bár tőle még nem sokmindent láttam, úgyh. rosszul is elsülhetne.

    Keanu is jó lett volna 15-20 évvel ezelőtt még a Will és Ted balhé idején.

    Ron Perlman valóban jó választás lenne Jet szerepére, de én akár még egy Vinnie Jones-t v. Jason Statham-et is el tudnék képzelni Jet szerepére.

    Azt viszont tényleg én is sajnálom hogy nem sorozatnak csinálják meg, mert úgy lenne az igazi ha az lenne belőlle.

  39. Basszus,most majdnem elmorzsoltam 1 könnycseppet. Tudom, hogy szubjektív de számomra is örök favorit marad, a hangulat,a karakterek,a zene egyszerűen csak elfogultan tudok rátekinteni. Szerintem,bár vannak nagyon jó színészek, Spike karakterét senki se tudná visszaadni…/bár elképzelem Bruce Willist Jetként,még talán működne is:)/ De a CB úgy kerek egész ahogy van,és az anime készítői “merték” abbahagyni, ez az adaptáció csak rosszul sülhet el:S. Amúgy lehet tippelni mit fognak “kiherélni” legközelebb, sztem Trigun és Samurai Champloo esélyesek/de imádkozom, hogy ne legyen igazam/

  40. Elképzelem amint a Lain-t átültetik…

    Mondjuk a mostani Vámpírmániás kroszakban simán jöhet egy Hellsign is

  41. Lain – David Lynch vállalhatná ;)

    de hamár itt tartunk én az FLCL-t ajánlanám :D:D:D

  42. Sziasztok! Hát gyerekek ez egy nagyon rosz ötlet, mert minden úgy teljes ahogy eredetiben meg lett alkotva, nics ez másként a Cowboy Bebop -al sem! Nekem az egyik legkedvesebb. Hihetetlenül el lett találva.. Nem akarom hogy elkorcsosítsál, pedig ez fog történni. És igen Spike szerepét senki sem tudja eljátszani……

  43. Gonzo- A Furi Kuri-t (FLCL) megnézném, hogy csinálnák meg filmben, egyszerűen képtelenség azt a képi világot átadni (mint az animék nagy részében) De ha sikerülne is, akkor se értené a közönség a történetet: “Ha megcsókolta, mér nem jött össze veleeeee? Mér jött ki robot a fejébőőőől?”

  44. Én azért kíváncsi lennék a zeneszerzőre, csak mert valljuk be, az anime egyik alapja volt Yoko Kanno munkája.

  45. nem tudom, azért sok anime nyúlást láttunk már. pl matrix hemzseg a ghost in the shell képvilágától és jól működött a dolog, de más filmekben is lehet látni szinte képről képre másolt jeleneteket. Mondjuk a jet kundo, vagy micsoda, amit spike nyomott egy baromi laza harcművészt igényelne, az biztos, nem keanu-t, aki egy pálcika ember merevségével nyomta végig a mátrixot is…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.