A Ghost in the Shell is az Akira sorsára jut

A Dreamworks rátette a kezeit a Ghost In The Shell mangára, és elirigyelték az Utazás a föld középpontja felé előre magasra tippelt bevételeit, így rögtön 3D-s élőszereplős filmet forgatnak majd belőle.

Ghost In The Shell screenshot

Kifogytak a távolkeleti filmek, jönnek a manga és animefeldolgozások szintén onnan? Ugye az Akiráról is pár hónapja jött a szomorú hír. Mi következik ez után, Mononoke-hime 3d?

40 hozzászólás a “A Ghost in the Shell is az Akira sorsára jut” bejegyzéshez

  1. Ezek nagy klasszikusok… Két véglet lehetséges, vagy nagyon jó lesz és méltó párja az eredetinek vagy…
    Azért félek…

  2. Nem értem mit kell sírni, legfeljebb majd jól nem nézitek meg, és így nem romboljátok az eredeti élményt.

  3. Gratulálok az Hálivúdnak…

    Egy pár éve még tervbe volt véve egy NGE élőszereplős változat… arról letettek (hála az égnek), de mint tudjuk Songoku sem úszta meg…

    Amúgy meg tényleg bejött amitől féltem..az összes marvel hőst legylázták (X men kivételével), jön a JLA fim és már nincs semmi otthon amit el lehetne b@szni, tehát elrontják a japán remekeket

    Ráadásul Spielberg rendezi, ami garancia arra hogy egy borzalmas happy enddel lezárja majd a sztorit ahogy szokta , elrontva a hangulatát az egész, addig sötét tónusú filmnek( pl minority report, war of the worlds)

    Battle Angel Alita meg már jó régóta tervbe van véve, Cameronban még bízok, talán ő tudja majd hozni azt a hangulatot mint a filmben volt

  4. Istenem… nem sokat szoktam imádkozni de most halgass meg és egy meteorittal, vagy sok kicsivel, egy autókarambolla, Chihuahua vérengzéssel, démoni átkokkal vagy bármivel, pusztítsd el a sok barmot, akik minden amit csak tudnak meg akarnak filmesíteni a világban, még azt is, amihet semmi közük nem lesz az életben, és nem is értenek hozzá… Ámen

  5. Én már nem csodálkozom ezen. Kevés a jó story az amcsiknál. Sajnálatos, hogy a nagy közönség (akik azt sem tudják mi az az anime) így fognak nagy GITS-esek lenni, ez a szomorú. Anno volt róla szó, hogy az Oldboyt is leforgatják világsztrárokkal, szerencsére nem történt meg, mint ahogy B. Pitt sem játszotta a The Fountainban a főszerepet-szerencsénkre… ezek a re-make dolgok már rég óta működnek, Il Mare -> Ház a tónál, Szigorúan Piszos Ügyek 1 -> Tégla, Lady Snowblood -> Kill Bill és sorolhatnám… Visszatérve a GITS-re, biztos csak az alaptörténet marad meg az érzelmi részeket kiveszik, ahogy szokták, mert azt az amcsik nem tudják felfogni vagy sok nekik, hogy nincs full negatív karakter és nincs tökéletesen jó fiú a japán/dél-kóreaikaiknál…

  6. Wittgen, az eredeti GITS is kb.90perc…
    attól még én is fogom a fejem, hogy miért kell ez….
    (SZVSZ az Akirából jó film lenne, ha egy nagyon tehetséges stáb dolgozna rajta 4-500millió dollárból…)

  7. Az a baj ezzel – nyilván mindenki ugyanígy érzi -, hogy egy nagyközönség által fogyaszthatóvá gyurmázott mozifilm egyszerűen nem lehet olyan, mint az eredeti GITS. Ha hűek maradnának az anime-hoz az így várható bevétel felét sem érnék el szerintem. Szóval nem jó ez, tényleg kár.

  8. Ha jól is sikerül a re-make akkor sem mindig jön át a távol-keleti kultúra érzelem- ill. felfogásvilága. Erre roppant mód törekednek a tengerentúli rendezők, hogy könnyen emészthető legyen a hamburgereseknek (Aelon Fluxból, Van Hallsingből is mi lett: akció sztori oké, érzelem, megindtás, gondolatébresztés részeknél meg lehúzzák a potmétert.)

  9. Már semmi sem szent. És mind ezt BARTÓK ORSZÁGÁBAN! Ja, ez nem az a topik bocs. :D

  10. Nagyon negatívan álltok a dologhoz.
    Ha úgy nézitek, hogy csinálnak egy sci-fi mozit, androidokkal, – hollywoodosan kicsit – sötét jövőképpel, akkor még jó film is lehet.
    Nem kell azt nézni, hogy Ghost in the shell lesz a címe, mert más hasonlóság a kettő közt nem nagyon lesz. Kb. mint az I, robot esetében. A címe volt az eredeti, de ha attól elvonatkoztatunk – szerintem – egy elég jó film lett.

    Bár ha a Dragon Ball film elbukik (a képek alapján nem néz ki jól) akkor talán meggondolják magukat az animefeldolgozásokkal kapcsolatban.

  11. Llew: abba ne reménykedj, ahogy a horror remakek is jönnek tömegével, és alig pár siker, így gondolom ez a folyó sem apad el gyorsan

  12. Húú bazze megjósoltam, nem emlékszem hogy itte vagy egy másik mozis oldalon de már megjósoltam. Utánna nézek, ja és lesz itt még Cowboy Bebop meg Bersek múvííí is csak lássátok meg…

  13. CrazyBoy Február 24, 2008 at 17:16

    Már rég óta vártam mikor tör be Hollywood az anime piacra, és ím eljött. Ha az ember belegondol teljesen logikus lépés, kezdenek kifogyni a Marvell hősökből, amíg a hobbit el nem készül nem várható jó fantasy sem, szóval csak idő kérdése volt. Még ha az Akira meg is bukik, ami szerintem egyáltalán nem valószínű( a technikai feltétel adott, az anime rajongótábor hatalmas,csak Mo.-n a legnagyobb animeportáloknak napi 10ezres a látogatottsága) idővel jönni fog a Ghost in the shell, a Berserk és a nagy kedvencem: Cowboy Bebop!
    Mindez persze kezdetben filmen fura lesz, de csak annyira, mint amennyire a képregényhősök…

    Na itten írtam, egy másik portálon(nem reklámozok), bazze király vagyok,és ugye senki nem felejtette el hogy jön egy előreláthatólag gagyi Dragonball remake is.

  14. Nincs sok értelme a feldolgozásnak, de nem is tiltakozok ellene. Még ha el is b….ák, az eredeti GITS megbecsültsége egy kanyit sem fog csorbulni.

    (Hmmm… Egy Wolf’s Rain remake-et szívesen látnék. Mondjuk trilógia vagy minisorozat formájában.)

  15. Nem értem mi a baj. Ha nem tetszik a dolog nem nézed meg, ott az eredeti. Az semmivel sem lesz kevesebb, hogy csinálnak belőle a remake-et. A rajongók fikáznak, a nem rajongók leszarják, akik meg megnézik a feldolgozást látnak egy filmet, esetleg megtudjék, hogy ez csak agy remake és talán az is érdekelni fogja őket. Ez azért csak nem gond.

  16. Az igaz human, de már sokkal korábbra vezethetőek vissza a megérzéseim, csak a megérzéseim nem bizonyíthatók:D De most komoly: See you space cowboy…! (jönni fog mondottam vala, jegyzőkönyvezzétek)

  17. Ez mind igaz Arky, de nekunk is jogunk van puffogni, mert hat kepzeld el, hogy Deep Purple rajongo vagy es egyszercsak elolvasod a hirekben, hogy a Scooter feldolgozni keszul a Smoke on the watert…ez is olyan.

  18. Csomóan épp a gagyi remake-ek miatt lesznek kíváncsiak az eredetire, sőt, jönnek rá, hogy nahát,ilyen is létezik?! Jó reklám, szerintem.

  19. Hát elég sok füves-cigit kéne egy nyugati rendezőnek elszívnia ahhoz hogy meglegyen a cyberpunk hangulat. Én nem mondom hogy ne csinálják meg, mert van esély rá, hogy épkézláb filmet hozzanak össze belőle, de szerintem anime vagy manga karaktereket átültetni élőszereplőbe kissé nagy falatnak számít. Sok dolga lesz a grafikusoknak úgy érzem…

  20. erről az a south park rész jut eszembe, amikor spielbergék mindent remakelnek és a filmekben fegyverek helyett walkie-talkie-kal “lövöldöznök” :)

  21. pandemonius: azért cyberpunk hangulat a blade runnerben is volt. sőt, william gibson is a nagy vízen túl született. vagyis tudnának ők, ha akarnának. a gond az, hogy a 14 éves pistike akkor nem ülne be anyucival filmet nézni, mert depis lesz a kisfiacskája a szok cúúnya rosszaságtól. :)

  22. “sőt, william gibson is a nagy vízen túl született”

    ja, és hát 1982-ben megjelent könyvében (Neurománc)írt konzolkovbojokról (értsd: hackerek) meg virtuális valóságról, cybertérről… abban az évben fel is találták az egeret.

    és nem csak regényei, de novellái is voltak. ezekhez már hozzá is nyúlt halivúd, és pl. az egyik csúnyán el is kűrták, hiába játszott benne Keanu Reeves, Dolph Lundgren, Ice-T, Henry Rollins, meg sok másik “nagyágyú”…

  23. dimitrij: azért a blade runner még jó volt. és itt is írták már, szóval készülj fel: a neurománc az egyik legpocsékabb rendező kezei között van.

    http://www.imdb.com/title/tt1037220/

    sebaj. a régi filmek és könyvek továbbra is ott vannak, élvezettel nézem őket most is. ha meg vmi új kell a témában, hát összehívjuk a bandát és játszunk egy kis cyberpunk rpg-t. ;)

  24. de tovább az animék léptek, elég csak a Lain-re gondolni. Ennek ellenére Gibson egy zseni, senki nem vitatja.

  25. oké, ebben teljes mértékben igazat kell adnom. mondjuk mozifilmek terén nem is nagyon voltak próbálkozás a 2000-es évektől. néhány dick feldolgozásra emlékszem másra nem nagyon. a matrix folytatásokat el akarom felejteni, szóval psszt. :) tehát egyértelműen nem a cyberpunk mivolta miatt haraptak rá a filmre, hiszen ez most nem divat, inkább a már említett japán/anime vonalat próbálják meglovagolni. és, ha így nézzük, akkor sok jóra valóban nem számíthatunk. no, azért 2011-ig még elég sok “The Happening” megeshet. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.