26 hozzászólás a “Watchmen különkiadás” bejegyzéshez

  1. képek jók és a trailer is,remélem a film is az lesz, Manhatanas fószer állat!

  2. Nem is tudom, nekem már kicsit unalmas és lejárt lemeznek tűnő ez a latexruhás-álarcos szuperhősösdi, de ez csak az én véleményem, a film attól még lehet, hogy jó lesz. Bár engem nem igazát izgat… XD

  3. Tök jó, hogy mindig beír valaki, aki nincs képben és utánaolvasni is lusta :)

    – A Watchmen elsősorban a klasszikus szuperhős-mítosz kifordítása és lerombolása, itt a jelmezes hős is csak gyarló ember, változatos testi-lelki-morális problémákkal; sőt néha már klinikai eset, aki gátlástalanul használja az erőszakot, vagy éppen mindenféle aberrációi vannak.

    – Emiatt szándékos minden túlzás, sok esetben utalás korábbi mozifilmekre (pl. a mellbimbós gumiruha a Batman&Robinra), az amerikai zászló sem úgy fog szerepelni, mint egy Emmerich- vagy Bay-filmben. Sőt…

    – Ráadásnak a képregény önmagában is mestermű, jól kidolgozott szereplőkkel, fordulatos cselekménnyel és baromi részletesen kidolgozott világgal, ami egy – a szuperhősöknek köszönhetően – nagyon más 1985-ös USA.

  4. Izé, szóval, ahogy annak idején az eredeti mű a 60-as, 70-es évek képregényeire épített, úgy most a film is az elmúlt évek szuperhősös hullámára reflektál kicsit (Batman és Robin, Pókember, stb).
    Az, hogy a Dark Knight egyáltalán megszülethetett, mint egy Batmant komolyan vevő film, részben a Watchmennek is köszönhető (meg persze ott volt a Dark Knight Returns is, ami kb. ugyanakkor jelent meg). Gondoljatok a szupergagyi tévésorozatra, ami előtte volt – na, hát főleg ez a két képregény volt a vízválasztó 86-ban.

  5. Oké, oké, csakhogy aki nem ennyire járatos a szuperhős-témában, annak egy testrefeszülő gumibugyi és gagyi fekete álarc (ami kábé semmit nem takar az ember fejéből /lásd: Zorro, akit aztán senki nem ismert fel civilben… XD/, és hülyén is néz ki…) úgy el tudja venni az ember kedvét…

  6. Akkor nem kell ilyen filmet nézni, de legalábbis felesleges beírni minden posthoz valakinek, hogy fú de gagyi.

  7. Azért gondolhatná az egyszeri olvasó is, hogy valami alapja csak van a lelkesedésnek… meg a “Citizen Kane of superhero movies” feliratnak… :)

  8. Szerintem a Watchmen minden idők legjobb nyugati képregénye (azért mondtam nyugatit, mert ott vannak a mangák is :)), minden képregény-fikázónak kötelező jelleggel történő elolvasását parancsolom. Aki supermenes baromkodást vár, az csalódni fog. Aki azt várja, hogy szögesdróttal tépik ki a lelkét, csavarják ki, tépik szét, majd celluxszal rakják újra össze, és a fülén át gyömöszölik vissza a testébe, az már jó helyen kapiskál. Nem hosszú, 12 füzet, pár óra alatt meg is van, legfeljebb kihagyod az aznapi Maúnika sót, meg a barátok köztöt. Hidd el nem fogod megbánni

  9. vargatom kommentje plastikosan fogalmazva best of show.

    így kell csinálni, ez egy hozzáadott értékkel rendelkező komment, nem pedig egy odavetett egysoros fikázós/lenézős/fennhéjázó szöveg.

  10. Én a balást nézem. :D

    Sztem a combfixes gáré jó benne! :) Mindenesetre nemtudom milyen kifigurázást lehet csinálni egy amúgyis kitaláción alapuló műfajról. Majd adok neki egy sanszot dvd-n.
    Mondjuk nekem elöször a Sin City is valami szuperhősös paródiacuccnak tűnt amikor csak a trailert láttam, aztán kiderült hogy csak kicsit szűrreális a dolog, meg amolyan Rodriguezesen fel lett túrbózva.

  11. eddig még nem volt olyan watchmen hír ahova ne hányta volna be valaki hogy mekkora ocsmányság amerikai szászlót tenni egy amerikában játszódó filmbe
    Snydernek most megvan az esélye hogy valami nagyon nagyot alkosson, egyelőre manhattanen kívűl atomjónak tűnik
    képregényt meg tessék olvasni, durván alap, én sose voltam oda semmiféle szuperhősös képregényért, ez viszont nagyon tetszett

  12. Hát igen. Tudjátok nem az a gond hogy egyesek csak divatolásból fikáznak (House-t utánoznak mert akkor menők ->fojjj) ,hanem hogy teljes háttérismeret nélkül játszák az okostojást (nem csak ennél a filmnél!)

    Lényegre ,viszont itt már meg is van a hiba! Hiszen a néző szórakozni akar és első ránézésre nem fog leesni hogy ez egy görbe-tükör az akkori idők szuperhős-hullámjáról. Így születnek a fatális tévedések.

    Egyébként kiváncsian várom én Miller 300-ában sem csalódtam.

  13. Brekicc: aíSin Cityhez Rodriguez nem tett hozzá semmit, a képregény szinte ugyabolyan mint a film.Aki olvasta a Watchmen képregényeket, az nem tudja, hogy honnan lehetne őket beszerezni?

  14. Én a Bookline-tól rendeltem, amikor legutóbb néztem volt sima angol gyűjteményes kiadás 3500Ft körüli áron, meg különleges verzió is többért. Idegen nyelvű könyvek között kell keresni.

  15. Szerintetek a Sandmant megcsinálja valaki?
    Minimum ennyire király lenne.

    Vötyi,

    hát nem tudom, most már gyűjteményesben érdemes…ha jól tudsz angolul (vagy nem annyira, de nem zavar) akkor ajánlom, hogy rendelj a netről …
    most az alacsony USA dollár miatt amúgy is megéri a netes rendelés…

    (a Mutts gyűjteményemet is így kezdem most kiegészítgetni, azt úgy se lehet kapni még Európában sem nagyon…ccc..)

  16. Már nagyon rég volt a kezemben a képregény, de ha jól emlékszem akkor Dr. Manhattan – en kivűl nincs is senkinek un: szuperképessége? Bár ez a Rorschach gyerek azért elég fura. Valakinek infó? A másik figura meg a világ legokosabb embere vagy mi.

  17. magyarul nem jelent meg? vagy nem lehet vhol netes képregényimádók fóumain hozzájutni?

  18. levin: nincs warezban végig lefordítva, talán a film majd ráveszi őket. De itt ne warezoljunk

  19. Laudemona: álítólag neil gaimen tervezi ,h a death sorozatból csinál egy filmet, de ez csak pletyka volt vagy egy éve.Amugy is a Sandman túl hosszu h konkrétan megcsinálják,maximum egy-egy ,,füzetet”,mint pl: ha a Death sorozatot tényleg megcsinálják.

  20. en haveromekkal elkezdem forditani a Watchmen-t, meg nem ismerem, de kedvet kaptam, bar amennyit tudok angolul, valszeg a haveromeke lesz az oroszlan resz, en meg beirkalom a szoveget :D

  21. nos, letoltottem, az elso kotetet atfutottam, es a rajzok nagyon tetszenek, utoljara ennyire az elektra egyik szama, es a Marvels festett kepei tetszettek ennyire. A kepekbol itelve, meg amit gyor atnfutasnal megertettem, nekem bejovos…

  22. Bocs human, nem reklámnak szántam, segíteni akartam; egyébként amikor múltkor szóba került aeonnál, akkor éppen volt, biztos lecsapott rá valaki.

    (egyébként most megnéztem és van puhafedelű…)

    És igen, egyedül Manhattan dokinak van emberfeletti képessége, gyakorlatilag bármit megtehet az anyaggal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.